Jump to content

manoliscrete

Members
  • Δημοσιεύσεις

    49
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About manoliscrete

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 22

manoliscrete's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Ξεφάβω λίγο το θέμα, μπας και είμαι τυχερός. Ήρθε στα χέρια μου ένα tablet Crypto Q7002 (7'' 512mb/8gb με cpu allwinner A33) που δεν έκανε boot. Για την ακρίβεια έβγαζε το λογοτυπο crypto (2 φορές), μετά το λογοτυπο android και έμενε εκεί για πάντα. Δεδομένου οτι το συγκεκριμένο tablet δεν εχει recovery (ναι δοκίμασα τα πάντα που μπορεσα να βρω ή φανταστω) η μονη λύση ήταν να ανοιξω το tablet, να δω τι γράφει στην μητρική και να βγω στο ψάξιμο για rom. Πάνω στη μητρική γράφει MAINBOARD_V2.3 Q8_V2.3_1022 PHT και ο επεξεργαστης ειναι ο Α33 Τη μονη rom που βρήκα ήταν στο firmware1 στο οποιο ειχε ιδια στοιχεια μητρικής, την πέρασα στο tablet (με το Phoenix USB Pro) εκανε κανονικο boot ΑΛΛΑ το touch της οθόνης ήταν αλλου-ντα-αλλού, δηλαδη δεν λειτουργουσε καλα και τα touch δουλευαν σε μερος του κεντρου της οθονης. Η οθονη και το touch ΔΕΝ ειναι χαλασμένα (το επιβεβαιωσα με τον κάτοχο) γιατί μεχρι και το κολλημα το δουλευε κανονικα. Το tablet τώρα το δουλευουμε με ποντικι σε otg καλωδιο (αποκρίνεται κανονικά στα touch). Επισης δεν δουλευε η κάμερα αλλά αυτό δεν μας νοιάζει καθολου. Συνοπτικά : Έχεις κάποιος την stock rom για crypto Q7002 tablet ή εστω κάποια rom που να ειναι δοκιμασμένα συμβατη; Ευχαριστώ
  2. Καλή χρονιά να εχουμε όλοι μας, με υγεία και λιγοτερους μπελάδες. Εννοείται οτι θέλω να συμμετάσχω στην κλήρωση!
  3. Δεν είχα nexus αλλά κοιτώντας τα χαρακτηριστικά, βλέπω οτι κάθε ένα υπερτερει σε κάποια σημεία του άλλου (π.χ. το ενα καλύτερη οθόνη, το αλλο καλύτερη κάμερα και εμφάνιση-υλικά, κλπ). Βέβαια το ένα βρήκε προσφατα και το αλλο πριν αρκετό καιρό. Πρέπει εσύ να κρίνεις πόσο σημαντική σου είναι η μπαταρία για να κάνεις τη μετάβαση. Βέβαια υπάρχει και η αλλη εκδοχη που ειναι σαφώς φθηνότερη. Αγόρασε ένα λεπτο power bank και έστρωσες.
  4. Μου αρέσει πως ρωτάς για κινητό με κάποιες προδιαγραφες, αλλά το γράφεις σε νημα που δεν καλυπτει τις αναγκες σου (redmi3) και δεν αναφέρεις τιποτα για xiaomi. Ontopic δες το redmi note 2 ή την έκδοση redmi note 2 pro. Αυτό ειδικά τον καιρό έχει πεσει τρελά η τιμή του γιατί βγήκε στην αγορά το redmin note 3. Επισης θα το βρεις και σε αρκετά eu warehouses οποτε μπορείς να το εχεις και σχετικά γρήγορα.
  5. Ενα update απο το παραπάνω. Αυτές τις μέρες λόγω πίεσης δεν ασχολήθηκα σοβαρά με το κινητό. Πλέον η μπαταρία ειναι στο 12% με τελευταία φόρτιση πριν απο 2 μέρες και 7 ώρες. Με το ρυθμό χρήσης που έκανα θα έφτανε σίγουρα τις 2,5 μέρες. Δεν προκειται να το παρατηρήσω αλλο, γιατί το απογευμα θα χρειαστώ το κινητό για καλα, οπότε σε λίγο θα μπει πριζα. Στατιστικά χοντρικά: 1 ώρα 45 λεπτά τηλεφωνικές κλήσεις 2 ώρες οθόνη 1 ώρα και 20 λεπτα browsing (3g +wifi) 10 λεπτα gaming γραφικών (στην τουαλέτα δεν εχω καλό wifi) διάφορα άλλα μικρά Θα δούμε τίποτα antutu και απο κατόχους με με cm rom ;
  6. Όλες οι εκδόσεις των ελληνικών miui rom (να ειναι καλά τα παιδιά που τις φτιάχνουν) https://xiaomi-miui.gr/community/wsif/index.php/Entry/5861-Stable-45-0-Xiaomi-Hongmi-Redmi-1S-GTV-4-10-31/#files Δοκίμασε και κράτα αυτή που σου κάνει. Δες και τα σχόλια μου στο μύνημα #2728 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5749613#post5749613
  7. Που να δεις πόσο δύσκολα γράφονται οι 151 σελίδες. Και τις τελευταίες 30 να διαβάσεις, θα βγάλεις τη δική σου γνώμη. Εναλλακτικά πες και τι θες να κανεις με το κινητό για να δουμε
  8. Δεν θα προτείνω γιατί δεν εχω ασχοληθεί με αγγλοκινεζικες. Όταν εκανα παραγγελία, ζήτησα να μην κάνουν τιποτα στο κινητό, ουτε καν να το ανοίξουν. Ήρθε και το έστρωσα μόνος μου απευθείας με ελληνικές rom. Δεν ειναι root, αλλά την κάνεις root με μια επιλογή μεσα απο το μενου Ασφάλεια. Με λίγα λογια ειναι ΣΑΝ να ειναι ήδη root. Αφου το 67% κατανάλωσης ειναι screen, τοτε μείωσε τη φωτεινότητα στο 70% και φρόντιζε να σβήνει η οθόνη (αυτόματα ή χειροκίνητα). Και εγω μπερδευτηκα οταν το είδα, αλλά το άλλαξα στο μεσαιο πλήκτρο. Το χουι, δεν φευγει εύκολα. Rom; Το αν φταίει το Hardware θα το επιβεβαιώσεις μόνο μετά απο αλλαγή rom. Προσωρινή δε νομίζω να υπάρχει, εκτός βεβαια να στο στείλει νωρίτερα και να το σκαλίσεις.
  9. Βρήκα λίγο χρόνο να σκαλίσω τις νεότερες rom. Εδω και πολύ καιρό του εχω την GTV-4.9.26(greek) και είμαι πολύ ικανοποιημένος, εκτός απο το κλασσικό πρόβλημα της κατανάλωσης/μπαταρίας. Με το ζόρι έβγαζε μέρα. Δοκίμασα για 2 εβδομάδες τον συνδυασμό launcherPro launcher, κλείσιμο 3g όταν δεν κάνω data browsing, κλείσιμο wifi/gps όταν δεν τον χρειάζομαι και φωτεινότητα στο 65-70%. Η μπαταρία εκτοξεύτηκε στο διήμερο (+), εκτός αν παίξω κανενα παιχνιδάκι με γραφικά που πέφτει στη 1,5 μέρες (το 36ωρο το εχω standαρακι). Για παράδειγμα τώρα με 58 λεπτά τηλεφωνικές κλήσεις 50 λεπτά οθόνη 30 λεπτά browsing με 3g 15 λεπτά browsing με wifi διάφορα άλλα μικρά η μπαταρία ειναι στο 72% με τελευταία φόρτιση πριν απο 17 ώρες. Η αλήθεια ειναι οτι κάποιες φορές (2-3 φορές την εβδομάδα) μου λείπουν κάποια πράγματα από το miui launcher ... αλλά απλώς το αναφέρω ως παρατήρηση. Ορμώμενος από το μήνυμα του xariscd ειπα να δοκιμάσω τις επομενες rom σε συνδυασμό με μετρήσεις antutu. Σε όλα έκανα twrp backup και 2-3 επανεκκινήσεις για να στρώσει η κάθε rom. Τα αποτελέσματα που έλαβα ήταν: rom GTV-4.9.26 - antutu 19500-20400 (είτε με launcerpro ή με miui launcher) rom GTV-4.10.15 - antutu 15500-16000 (είτε με launcerpro ή με miui launcher) rom GTV-4.10.31 - antutu 1400-14500 (είτε με launcerpro ή με miui launcher) με κλειστά μάτια επανέφερα το backup από 4.9.26. Εχω την υποψία οτι η miui μείωσε το «τσιπάρισμα» της συσκευής, εις όφελος της μπαταρίας, αλλά εις βάρος των επιδόσεων. Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω και την cm αλλά πρέπει να εχω χρόνο να περάσω και ολες τις αναγκαίες (για μένα) εφαρμογές που με το miui έρχονται ενσωματωμένες (ασφάλεια, ρυθμίσεις, δυνατότητες, κλπ). Εσείς που εχετε περάσει cm, μπορείτε να ρίξετε μερικά antutu scores; Ιδανικό ειναι έκδοση και score και να κάνετε 2-3 tests ωστε να εχουμε ενα range.
  10. Καλημέρα. Ξάδερφος μου ζήτησε να του φτιάξω την πίσω κάμερα γιατί βγάζει θολές φωτογραφίες. Από όσο είδα ειναι πολύ γρατσουνισμένο το τζαμάκι στο bezel της πίσω κάμερας, οπότε θέλει αλλαγή (το bezel ή η κάμερα) και εδώ ειναι που χρειάζομαι τα φώτα σας. Το bezel έχει δικό του τζαμάκι ή είναι «τρύπιο» και το τζαμάκι ανήκει στο module της κάμερας; Δηλαδή στο bezel που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, υπάρχει προστατευτικό τζαμάκι ή είναι «τρύπιο»; Η αλλη ερώτηση ειναι αν ξέρετε κάποιο ελληνικό μαγαζί που να πουλά τετοιο ανταλλακτικό γιατί λόγω πίεσης χρόνου δεν βολέυει ebay/china/κλπ http://cdn2.bigcommerce.com/server5800/8c4e0/products/2198/images/5528/samsung_i9100_camera_cover_01__16802.1331709593.1280.1280.jpg Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
  11. Ενδιαφέρομαι οπότε ... καλή μου τύχη! Ευχαριστώ για την ευκαιρία!
  12. Μόλις δοκίμασα και τα 3 links που υπάρχουν στο post #1419 (σελ 95) και λειτουργουν κανονικά. Είναι Live και τα αρχεία κατεβαίνουν χωρίς προβλημα. Σε ποιο από τα 3 Links σου έβγαλε προβλημα; Δυστυχώς δεν είναι κάτι που μπορεί να απαντηθεί σε 2 γραμμές. Είναι γνώση που θέλει διάβασμα και εχει γραφεί αρκετές φορές στο παρόν νήμα. Αν δεν εχεις το χρόνο να διαβάσεις και να πειραματιστείς, καλύτερα να βρεις κάποιον να το κάνει για σενα. Μακάρι να ήταν διαφορετικά και όλα να ήταν 2-3 κλικ αλλά δεν είναι ετσι. Πάντως οι διαδικασίες που εχουν αναφερθεί απο μένα ή απο αλλα παιδιά ειναι σωστές γιατί εχουν εφαρμοστεί επιτυχημένα σε αρκετά p780.
×
×
  • Create New...