Jump to content

fiji

Members
  • Δημοσιεύσεις

    57
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by fiji

  1. Γενικά πρέπει να τσεκάρεις το disclaimer του εκάστοτε καταστήματος. Σε κάποια καταστήματα λένε οτι θα σου επιστρέψουν και τα έξοδα αποστολής. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται στην τελική, σε πολλές περιπτώσεις όμως ισως να καταφέρεις να πάρεις κανα εκπτωτικό κουπόνι. Εδω φαντάσου μιλάμε για DOA και μου λένε παραμύθια για γρατζουνιες.. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοια σε συναλλαγές με κινέζικα καταστήματα. Ισχύουν όλα και τίποτα :P
  2. Καλημέρα σε όλους :) Το λοιπόν ταλαιπωρίας συνέχεια: Δεύτερο ταμπλετάκι απο το Geek (Cube και τα δυο) που αναγκάστηκα να επιστρέψω. Και τα δυο DOA. Στο πρώτο δεν είχα πρόβλημα με το refund, όπως έχω αναφέρει στο thread. Στο δεύτερο που έστειλα πριν κοντά ενα μήνα τωρα, το geekbuying αρχισε τα πανηγυράκια.. Αφου περάσαμε την αναμονή μεχρι να φτάσει (και το γνωστό πλέον address not found μεχρι να πάει ο κινέζος να παραλάβει απο το ταχυδρομείο) σήμερα μου ήρθε ενα ωραίο email που λέει ναι το παραλάβαμε το στείλαμε εργοσάσιο και θα σας αφαιρέσουμε 18 δολλαρια restocking fee γιατι είχε γρατζουνιές στο πίσω μέρος. Απο το τάμπλετ να φανταστείτε δεν αφαίρεσα καν την πίσω ζελατίνα. Έπαιξε μια μέρα με flickering και μετα ψόφησε το backlight. Προφανώς και μου έστειλαν κακό κομμάτι η μεταχειρισμενο-επισκευασμένο. Η πλάκα της υπόθεσης ειναι οτι ζητάνε fee για τάμπλετ DOA (εδω γελάνε). Θεωρούσα το Geekbuying "σοβαρό" κινέζικο μαγαζι.. μάλλον δεν είναι ετσι.. 2 στα 2 σε χαλασμένα προιόντα και τωρα το πανηγυρι με τις γρατζουνιές και κουραφέξαλα... Α! στο email τους λένε εεε μπορέις να κλείσεις το PayPal dispute για να σε πληρώσουμε? Αλλιώς λενε δεν γίνεται.. Ρε αμ δε.. Claim και στα μούτρα σας. Εχω στείλει φωτογραφίες κλπ στο PayPal και μου απάντησαν οτι τσεκάρουν το tracking και οτι θα με πληρώσουν αυτοί. Τωρα αυτή είναι κοινή τακτική των κινεζομάγαζων η το Geekbuying εχεί αρχίσει να κάνει τον πολύ κινέζο? Ξέρω εννοείται οτι η κινέζικη αγορά είναι Lotto αλλά ας κρατάμε εστω τα προσχήματα.. Προσωπικά λέω προσοχή πλεον στο Geekbuying, γιατι έχω 2 στα 2 μαπές. Τωρα μπορεί να έτυχε απλα οφείλω να το αναφέρω..
  3. κ εγώ απο geek ενα ταμπλέτακι cube το U55gt. Τη δέυτερη μέρα παπαλα το backlight.. μου είπαν για software update, επισκευή κλπ κλπ αλλά επέμενα στο refund. Να πώ την αμαρτία μου είδα οτι το ταμπλετάκι ίσως να ήταν ολίγον used (μπορεί και repaired) αλλά είπα δε βαριέσαι.. Τέσπα αφού τα κακάρωσε την δεύτερη μέρα, δεν σκέφτηκα καν την επισκευή και το έστειλα πισω με μοναδική απάιτηση το refund. Δεν αργησε να φτάσει, (28/4 το έστειλα) αλλά πέρασαν και 4 μέρες για να το παραλάβουν. Στο διάστημα αυτό πέρασα σε claim μιας και τέλειωσε το 45ημερο και μιλώντας με Paypal πήρα το refund. Το κρίμα είναι οτι παρόλο που το Geek φαίνεται καλό μαγαζί, το τί θα παραλάβεις είναι Lotto και έτσι πάντα πρεπει να κρατάς την πισινή του Paypal (αν σου χαλάσει στο 45ημερο). τώρα μιας κ είσαι εκτός paypal αφου είναι σωστοί, αν ζητήσεις refund πρέπει να στο δώσουν. Εμένα στο email πάντως μου είχαν πει αρχικά να το στείλω σκέτο (λογω βαρους και κοστους αποστολής) αλλα οταν είπα οτι θέλω μόνο refund, μου απάντησαν οτι πρέπει να στείλω τα πάντα πίσω. Το βάρος ήταν κάτω απο 1kg οπότο το κόστος ήταν 15 ευρώ.
  4. Καλησπέρα κ απο μένα, λογικά αφου δεν έχεις κανει τίποτα στο τάμπλετ δεν θα έχεις πρόβλημα. Το θέμα είναι η αναμονη για το refund μιας και ακόμα και να δεις οτι έφτασε, πιθανόν για κάποιες μέρες να βγάζει address unknown (γιατι πολύ απλα το ταχυδρομείο όπως μου είπαν κ εμενα περιμένει να έρθουν να τα πάρουν). Μεχρι να το παραλάβουν και να το δούν δεν κάνουν refund, αλλα κ εσύ όπως στη δική μου περίπτωση δεν βγαίνεις απο την προστασία του PayPal. Την τελευταία μέρα του dispute (45 ημέρες απο την αγορά) το γυρνάς σε claim και περιμένεις το paypal να μιλήσει με τον πωλητη. Εκτός απροόπτου παίρνεις τα χρήματα σου και τέλος. Στη δικιά μου περίπτωση τέλειωσε το 45 ήμερο και μετα το claim πήρα τα χρήματα. Για σιγουριά όπως έχουν γράψει η συμφορουμίτες, βγάζεις φωτο το πακέτο και την απόδειξη αποστολής των ΕΛΤΑ και μιλάς πάντα μεσω paypal με τον πωλητή για να υπάρχει το ιστορικό αν φτάσεις σε περίπτωση claim. Πάρε το δικό μου πακέτο ως παράδειγμα: http://i60.tinypic.com/qz2edw.jpg Αν έχεις αλλη απορία και μπορώ να βοηθήσω μου λες :)
  5. Σε ευχαριστω πολυ :) ηδη εκανα escalate σε claim. Να δουμε πως θα παει...
  6. Καλημέρα σε όλους :) κ εγω "θύμα" DOA ταμπλέτ απο geekbuying. Πιστεύω δεν έχει να κάνει με το μαγαζί, απλά είναι λοττο η κατάσταση. Τώρα παρόλο που φαίνεται σωστο μαγαζί, σημερα μου έστειλε το paypal οτι είναι η τελευταία μέρα για το dispute. Εννοείται refund ακόμα τπτ. To ταμπλετ έχει φτάσει 2 μέρες τώρα και γραφει status : pickup , address cannot be located.. ενοείται οτι εκτύπωσα τη διεύθνυνση που μου έστειλε το geekbuying οπότε αποκλείουμε το λάθος :P Το γυρνάω σε claim όπως κ να χει ή περιμένω?
  7. Ναι μπορείς να έχεις 3g με δυο τρόπους με εξωτερικό "stickaki". Είτε USB, τα οποία δεν είναι όλα συμβατά με όλα τα tablets, είτε με bluetooth τύπου, που προϋποθέτει οτι έχει bluetooh το tablet σου.
  8. Αν απλά θες ίντερνετ, σχεδόν όλα τα ταμπλετ παίρνουν εξωτερικό 3g dongle και θα κάνεις τη δουλειά σου. Μάλιστα με Bluetooth είναι ακόμα πιο εύκολη η σύνδεση, οπότε ψάχνεις ένα ταμπλετ που να έχει Bluetooth. Αν σε ενδιαφέρουν οι κλήσεις ψάχνεις κάτι διαφορετικό.
  9. Χαχαχαχα καλό ... Ναι πάρε κανένα πρόβλημα, δε νομίζω να πάει Κάτι στραβά.. (πλακα κάνω σαφώς)
  10. Απλά με το πρώτο κιχ του ταμπλετ το κάνω δίσκο σερβιρίσματος :P... Να το στελνα και να ε΄κανα dispute δε θα με καλύψει το paypal? αφου το email λεει καθαρά οτι ολες οι εγγυήσεις παύουν να ισχύουν, είναι κ αυτό ένα πάτημα..
  11. Καλησπέρα σε όλους, Είμαι απο τους "τυχερούς" που ακόμα δεν έχω παραλάβει :P Μετά απο τις καθυστερήσεις του αεροδρομίου της προηγούμενης εβδομάδας, σήμερα βρήκα την ειδοποίηση απο το ταχυδρομείο στο γραμματοκιβώτιο.. Τωρα τι κάνουμε? Σε περίπτωση που είναι καλό το κρατάω και προσεύχομαι να μη χαλάσει πριν το πρώτο έτος? Το στέλνω καπάκια πίσω και ανοίγω dispute?
  12. Δεν γνωρίζω το μαγαζί, απλα απ όπου και να παρεις πράγματα καλό είναι να χρησιμοποιείς το paypal γιατι πολυ απλα σιγουρεύεις τα χρήματα σου.
  13. Πήρα κ εγω τηλέφωνο στο αεροδρόμιο και μου επιβεβαίωσαν οτι αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας.. Οι ρεμούλες απο διάφορους στο αεροδρόμιο ηταν γνωστές απο παλιότερα αλλα μάλλον τώρα που όλο και περισσότεροι παίρνουν gadget με singapore post, έχει ξεφύγει το πράγμα και αυξήθηκαν τα παράπονα.. Αυτή η διαδικασία που γίνεται τώρα, είναι μαλλον προσωρινή και θα ξεχαστει σε κανα μήνα. Άκουσα επίσης οτι γίνεται και για στατιστικούς λόγους :P Το θέμα είναι οτι απο εκει που το τσουβάλι (απο τον αι βασίλη της σιγκαπουρης :P) αδειαζε στο λεπτο, τώρα ένα ένα πακέτο περνάει απο κάποιου είδους έλεγχο.. εξου και η αργοπορία. Άρα για τους υπόλοιπους που θα πάρουν οτιδήποτε με singapore post (SG στο τέλος του tracking number) ας υπολογίσουν και μια εβδομάδα απο την ημέρα που θα δουν "Άφιξη στη χώρα προορισμού".
  14. Προσθέστε άλλον ένα... κ εμένα απο 22/4 7:00 το πρωί στην Ελλάδα (φαντάζομαι αεροδρόμιο) κ ακόμα ούτε φωνή ουτε ακρόαση.. Αφού πήρα στα κεντρικά και δεν το βλέπουν καν στο συστημά τους εκεί (φαίνεται μόνο στα Ελτα courier) μου είπαν να πάρω στο υποκατάστημα που με εξυπηρετεί... τζιφος και σήμερα. Αξίζει να αναφερθεί οτι στο συγκεκριμένο υποκατάστημα (αμαρουσιου) όσοι έχω μιλήσει είναι απίστευτα ευγενικοί και με όρεξη για βοήθεια. Το τελευταιο που μου είπε μια κοπέλα σήμερα είναι οτι κάποιες φορες κάνει μεχρι και πέντε μέρες απο κεντρική διανομή σε υποκαταστήματα.. (9 μέρες απο Κινα και 5 για λίγα χιλιόμετρα :P :P :P χαλαρααααααα )
  15. Τελικά μάλλον γουστάρουμε να έχει suspense.. θέλουμε λίγο αλατοπίπερο στις αγορές μας. Για φαντάσου να ήθελες κάτι και απλα να πηγαινες ταμείο, να πλήρωνες και να παραλάμβανες.. βαρετό ε ? (καλα γίνεται κ αυτο αλλά το πληρώνεις :P)
  16. παιδες κ εγω παρήγγειλα προχτες.. την αμέσως επόμενη εμφανίστηκε και το tracking... τώρα ή είμαι απο τους τυχερούς ή απλα είχαν stock.. τα περισσότερα προβλήματα απ ότι βλέπω όμως είναι στα refunds.. οταν πουλάνε καλα είναι.... :P Φίλε Sotirakiss τα λεφτά λόγω paypal δεν τα χάνουμε.. no worries
  17. Καλησπέρα σε όλους, Αν και παρακολουθώ το forum λίγο καιρό, με τη βοήθεια των μελών έχω μάθει αρκετά πράγματα.. Ήρθε λοιπόν η ώρα να αποκτήσω το πρώτο tablet.. Βρήκα μεταχειρισμένο το Asus TF700 το οποίο φαίνεται αρκετά καλο.. Διαβάζοντας όμως στο φόρουμ και γενικές εντυπώσεις απο κάποια κινέζικα ταμπλετς πλέον δεν ξέρω τι να κανω.. Αξίζει η αγορά ενος ASUS TF700 (έχει καλά specs, Tegra 3, καλή οθόνη, κάμερα αλλα και 1gb ram "μόνο") ή θα ήταν καλύτερη μια αγορά κινέζικου και συκεκριμένα του Cube U30GT2? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  18. Hi iPadalternative, what about cube U30GT2. Are there delays for that? Thank you
×
×
  • Create New...