Jump to content

scrol

Members
  • Δημοσιεύσεις

    16
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About scrol

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 22

scrol's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Πριν καταληξετε πως φταιει το a/c πρεπει να γνωριζετε τα εξης: Ο ατμοσφαιρικος αερας θεωρειται κακος αγωγος θερμοτητας και θερμενεται κυριως με επαγωγη (δλδ με ρευματα ). Οταν ο αερας σε ενα δωματιο ειναι ακινητος ή κινειται μονο οριζοντια εμφανιζεται το φαινομενο της διαστρωματωσης δλδ ο θερμος αερας εγκλωβιζεται στη οροφη και οσο πλησιαζουμε στο δαπεδο γινεται πιο κρυος.Η θερμοκρασιακη διαφορα μπορει να ξεπερναει τους 10 βαθμους.Οι περσιδες του a/c πρεπει να ειναι καθετες για να δημιουργειται κατακορυφη κινηση του αερα.Οσο πιο δυνατη ειναι αυτη η κινηση τοσο καλυτερα θερμενεται ο αερας κοντα στο πατωμα.Οταν ο ανεμηστηρας λειτουργει σε χαμηλη ισχυ ο θερμος αερας δεν φτανει αρκετα χαμηλα και δημιουργειται ''μερικη διαστρωματωση''. Ετσι ενω εχετε ορισει θερμοκρασια π.χ 22 βαθμους στο a/c ,στο μεγαλυτερο μερος του χωρου η θερμοκρασια ειναι πολυ χαμηλοτερη. Πολλοι πιστευουν πως οταν εχουν τον ανεμηστηρα του a/c στο φουλ εχουν και μεγαλυτερη καταναλωση. Συμβαινει ομως ακριβως το αντιθετο!!! Οσο πιο αποτελεσματικα ''ψυχεται'' το εσωτερικο στοιχειο τοσο περισοτερη θερμοτητα θα αποροφησει απο το εξωτερικο.Πρεπει να ξερετε οτι οι μετρησεις για το eer/cop γινονται με ανεμηστηρα στο φουλ.Φυσικα οταν το εσωτερικο στοιχειο ειναι αρκετα κρυο και βγενει πολυ χλιαρος αερας εννοειται ειναι πλεον ασκοπο να εχουμε ανεμηστηρα στο φουλ. ''ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ'' Δεν θα δειτε μικροτερη καταναλωση !! Κι αυτο γιατι με ανεμηστηρα σε χαμηλη σκαλα στη ουσια θερμενετε ''μισο δωματιο" ενω στο φουλ ολοκληρο!! Αυτο που θα παρετε ειναι περισοτερη θερμοτητα για τις ιδιες kw/h και πιο ζεστα ποδια!!!
  2. Οταν λες ''γνωστη μονωση'' εννοεις απλη υγρομονωση,δλδ μονο στεγανοποιηση?Ή εκανες θερμο-υγρομονωση ?
  3. Ευχαριστω για την απαντηση, αν και δε καταλαβα σε τι επηρεαζει το σημειο δροσου.! Ειδα το τεχνικο εγχειριδιο που ανερτησες ομως βλεπω μονο εποχικες εκτιμησεις και δε βλεπω να αναφερουν ακριβεις μετρησεις για αποδοσεις και cop .Δε ξερω αν καταλαβα λαθος!!:)
  4. καλησπερα! Θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιος λογος που αναφερεις το σημειο δροσου στις μετρησεις σου, δηλαδη αν επηρεαζεται η αποδοση του κλιματιστικου κλπ.
  5. Στα θετικα του τακαρα ειναι η σχετικα αθορυβη εσωτερικη μοναδα με καλη κατανομη του αερα.Ειναι αξιοπιστο στη θερμανση κ εχει την καλυτερη επιδοση της κατηγοριας του στη ψυξη.Εχει σχετικα καλη ποιοτητα υλικων και ανοξιδωτους εναλακτες(πραμα σπανιο). Στα αρνητικα τωρα, ο αισθητηρας εχει σχετικα κακη αισθηση της θερμοκρασιας και το λογισμικο λιγακι προχειρο με συνεπεια τον οχι πολυ ακριβη ελεγχο του imverter.Στην εξωτερικη μοναδα (οπως στα περισοτερα toyotomi) ο συμπιεστης εχει πολυ δυνατους κραδασμους.Θα χρειαστεις οποσδηποτε αντικραδασμικες βασεις αλιως θα ειναι σα να εχεις 1 κομπρεσερ στο τοιχο.:)Επισης εχει 1 θεματακι με τα defrost . Για την τιμη που ανεφερες το μηχανημα αξιζει τα λεφτα του.Φυσικα με περισσοτερα φραγκα παιρνεις κ καλυτερο μηχανακι.
  6. Aυτη τη λογικη, του να ταυτιζουμε την ποιοτητα θερμανσης ,σωματος καλοριφερ με κλιματιστικο ομολογω αδυνατω να την κατανοησω.:O Ισως να φταιει που δε παρακολουθω παιδιατρικα συνεδρια.:confused: Αν μπορεις δωσε μου καποιο λινκ να ενημερωθω για τις νεες αποψεις.:rolleyes: Μονο ελπιζω στα συνεδρια αυτα να μην ειναι σπονσορας καποια εταιρια κλιματισμου.:) Απο κει κ περα οπως ανεφερε κ ο dal_kos ,ΚΑΝΕΝΑ ηλεκτρικο θερμαντικο μεσο δεν ξηρενει την ατμοσφαιρα.Στην πραγματικοτητα συμβενει ακριβως το αντιθετο.Δλδ η σχετικη υγρασια αυξαναται απο την θερμοτητα γιατι προκαλει εξατμιση νερου.Οποτε αυτο που ειπες για μετρησεις ειναι εντελως ΑΚΥΡΟ.:X
  7. Μαγκαλι:D:lol: Εχω ηδη κανει προταση 7-8 μηνυματα πιο πανω.
  8. Ολοι ξερουμε οτι ο ηλιος του καλοκαιριου ειναι επικινδυνος.:cool:Εγω προσωπικα δε χρησιμοποιησα ποτε αντιηλιακο κ δεν εχω παθει ποτε τπτ.:DΤι πρεπει να προτινω?? βγειτε ολοι αφοβα στο ηλιο ειναι ακινδυνος ???:)Καταργηστε τα αντιηλιακα γτ προκειται για διαφημιστικο κολπο των πολυεθνικων???:O
  9. α.Δε χρειαζεσε πολυ...αρκει να δεις 1 κακο ονειρο...π.χ. οτι σε κυνηγαει η εφορια:lol: β.Οντως πολυ μικρο ρευμα, ομως αρκετα δροσερο (περιπου 18-20 βαθμους) Και σε περιπτωση που υπαρχει πορτα ανοιχτη σε ποιο κρυο χωρο(π.χ. 1 διαδρομο),τοτε καλυτερα εφοδιασου εμπλαστρα:D Αρα μπρος γκρεμος κ πισω ρεμα:lol:Ή ρισκαρω να ξυπνισω σβερκωμενος ή τουρτουριζω ολη νυχτα:) Η απολυτη εννοια της θαλπωρης:lol: Τωρα για να σοβαρευτουμε.Ειναι ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ να προτεινουμε εγκατασταση κλιματιστικου τοιχου σε υπνοδωματιο.Φυσικα θα ειναι αρκετοι που δε θα αντιμετωπισουν ιδιαιτερες ενοχλησεις. Ειναι επιλογη του καθενος το τι θα αποφασισει ομως καλο ειναι να μη παιρνονται αποφασεις στο ποδι που μπορει να κρυβουν δυσαρεστες εκπληξεις.
  10. Οι περισοτεροι ετσι πιστευουν:rolleyes:οτι ψυξη παθαινεις μονο το καλοκαιρι απο κλιματιστικο που δουλευει στη ψυξη.:happy:Ομως δυστυχως ψυξη παθαινεις καθε φορα που κατι ψυχει το σωμα σου.θερμος αερας που κινειται προκαλει εξατμιση κ αρα πτωση της θερμοκρασιας.Σκεψου ..καλοκαιρι με 35-38 βαθμους να εισαι ιδρωμενος κ να σε χτυπαει 1 απλος ανεμιστηρας:cry:
  11. Αν ειναι κλιματιστικο τοιχου δε γλιτωνεις τα ρευματα ακομη κ με το ακριβοτερο.Η μονη επιλογη που βλεπω ειναι κλιματιστικο δαπεδου, αρκει να βολευει ο χωρος.Εγω προτιμω να δεις αν βολευει τοποθετηση εκτος δωματιου ,κ μαλιστα χωρις αμεση ροη αερα προς το δωματιο.Με αλλα λογια να ερχετε η θερμοτητα στο δωματιο με φυσικη κυκλοφορια αερα κι οχι απευθειας απ το κλιματιστικο.Αυτο εχει 1 μειονεκτημα:στο δωματιο θα εχεις παντα 2-3 βαθμους χαμηλοτερη θερμοκρασια απ οτι στο χωρο του κλιματιστικου.Ομως ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ τα ρευματα κ το θορυβο κ μπορεις να το λειτουργεις στον υπνο.
  12. Τα ρευματα αερα κατα τη διαρκεια του υπνου μπορουν να προκαλεσουν πονοκεφαλους , πιασιμο σε ωμοπλατη κ ελαφριας μορφης ψυξη.Αν μαλιστα καποιος ιδρωσει κατα τη διαρκεια του υπνου ειναι πιθανο να καταληξει με ψυξη βαριας μορφης:cry: Τωρα αν ζεις Αθηνα ή πιο νοτια κ εχεις 10 ποντους μονωση κλεινεις τη θερμανση ολη νυχτα.Αν ζεις βορεια Ελλαδα σε σπιτι με συνηθη μονωση,φροντισε να χεις εφεδρικη θερμανση:)
  13. Ολα οσα ανεφερες πολυ καλα κ αξιπιστα μηχανηματα.Πριν ομως αποφασισεις να βαλεις κλιματιστικο σε υπνοδωματιο πρεπει να ξερεις οτι ΟΛΑ τα κλιματιστικα βασιζουν τη θερμανση του χωρου σε βεβιασμενη κυκλοφορια του αερα.Δηλαδη σπρωχνουν ζεστο αερα απ την οροφη προς το δαπεδο σε αντιθεση με το νομο της φυσης που θελει το ζεστο αερα να κινειτε ανοδικα.Ειναι δλδ μια κατασταση, σα να χεις βαλει τον αερα του δωματιου στο μπλεντερ.!!Ετσι ακομη κι οταν δεν εχεις τη απευθειας ροη του αερα πανω σου,δεχεσε ακανονιστα μικρα ρευματα.Αυτα τα ρευματα κατα τη διαρκεια την ημερας ειναι σχεδον απαρατηρητα ομως κατα τη διαρκεια του υπνου μπορουν να γινουν πολυ ενοχλητικα εως κ επικινδυνα.Το φαινομενο γινετε εντονοτερο οσο πεφτει η εξωτερικη θερμοκρασια κ ειναι κοντα ή κατω απ το μηδεν.
  14. Προφανως κ δεν εχουμε τη δικη σου εμπειρια.:O Γιατι προφανως οποιος επισκεπτε καθημερινα 3 ενιαιους χωρους με 2-3 κλιματιστικα γινετε τοσο εμπειρος στο κλιματισμο οσο γινετε καρατε-μαστερ οποιος βλεπει καθημερινα καρατε κιντ:lol: Φυσικα ενας μηχανολογος ξερει καλυτερα,γι αυτο το πρωτο πραγμα που θα σου πει ειναι να αποφυγεις βασικη θερμανση με κλιματισμο γιατι ειναι η χειροτερη μορφη θερμανσης.:( Προφανως ή θα εχεις 1 μεγαλο ελικοπτερο που μπορεις να το τοποθετησεις καπου μακρια απ τη θεση που συνηθως καθεσε κ να αποφυγεις το θορυβο,ή θα εχεις 2-3 ελικοπτερακια απ τα οποια δε θα εχεις που να κρυφτεις:lol: Προφανως κ αυτο με τους 4,5 βαθμους διαφορα μπορει να συμβει σε μακροστενο χωρο 40 τ.μ. ....αν ο χωρος ειναι 2Χ20 , εξω εχει -7 κ το μηχανημα το τοποθετησε ασχετος:lol:
×
×
  • Create New...