Jump to content

Vasilis41

Members
  • Δημοσιεύσεις

    6
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About Vasilis41

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 2

Vasilis41's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Καθένας πληρώνει τη συμμετοχή του, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιεί το καλοριφέρ (το περίφημο 30%). Ωστόσο, επειδή δεν είχα κλιματιστικό μέχρι τώρα, πλήρωνα αρκετά χρήματα ειδικά για τον Απρίλιο όταν το κρύο είναι ακόμη ιδιαίτερα αισθητό. Όσον αφορά τις ακραίες τιμές θερμοκρασίας στις προδιαγραφές του προϊόντος Mitsubishi, η πληροφορία είναι πολύ ενδιαφέρουσα (έχουμε πάντως αρκετές φορές δυνατό αέρα μέσα στο χειμώνα).
  2. Όπως έγραψα, δεν σκοπεύω να έχω το κλιματιστικό ως αποκλειστικό μέσο θέρμανσης την περίοδο του χειμώνα. Σε ευχαριστώ πάντως για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Οι φετινές πολικές θερμοκρασίες είχαν διάρκεια αλλά δεν νομίζω πως μπορούν να δικαιολογήσουν τέτοιες αγορές.
  3. Έχεις δίκιο για τα τεχνικά θέματα. Θα το συζητήσω με τον τεχνικό.
  4. Οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά χαμηλές φέτος, όπως και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (π.χ. στα μέσα και τέλος Ιανουαρίου είχαμε -10 έως -15). Πάντως, δεν σκοπεύω να αντικαταστήσω τη μέχρι τώρα θέρμανση με άλλα μέσα. Θέλω το κλιματιστικό ως κύριο ή συμπληρωματικό μέσο για τα πρώτα και τελευταία κρύα (οι περισσότεροι ένοικοι της οικοδομής έχουν κλιματιστικά και η χρήση καλοριφέρ από λίγους για μήνες όπως το Νοέμβριο ή τον Απρίλιο επιβαρύνει αφόρητα τους χρήστες). Προς τον αγαπητό φίλο Starenios, ευχαριστώ για το σχόλιο σε σχέση με το συγκεκριμένο κλιματιστικό της Mitsubishi. Χρήσιμο αν το κλιματιστικό με τη συγκεκριμένη απόδοση μπορεί να καλύψει μεγαλύτερο χώρο. Καταλαβαίνω πως είναι σημαντικό το πού θα τοποθετηθεί σε σχέση με τους άλλους χώρους του σπιτιού (πίστευα αρχικά πως έπρεπε να με απασχολεί η τοποθέτηση μόνο σε σχέση με το χώρο κύριας κάλυψης). Έχεις κάτι να προσθέσεις πάνω σε αυτό (τι να προσέξω κατά την τοποθέτηση για την καλύτερη κάλυψη του κύριου χώρου και όποιου άλλου είναι δυνατό να καλύψει); Θα ανατρέξω σε προηγούμενες σελίδες για περισσότερες πληροφορίες και ενδεχομένως να έχω κάποιες νεότερες απορίες. Vasilis41
  5. Ευχαριστώ για το μήνυμα και τις προτάσεις σου. Θέλω το κλιματιστικό για καλοκαίρι και χειμώνα (ειδικά για το τέλος φθινοπώρου και μέσα άνοιξης). Ο χειμώνας είναι σχετικά βαρύς στην περιοχή μου (χρειαζόμαστε τη θέρμανση από το τέλος Οκτωβρίου μέχρι και τις αρχές Μαϊου). Δεν ενδιαφέρομαι για κάτι φθηνό και είμαι διατεθιμένος να δώσω χρήματα (όχι περισσότερα από 1.100 έως 1.200 ευρώ) αρκεί να γνωρίζω πως το κλιματιστικό αξίζει τα χρήματά του (ποιότητα, απόδοση, διάρκεια στο χρόνο, νέα και όχι παλαιά γενιά κλιματιστικών μιας εταιρείας). Θα ρωτήσω για τα 15.000btu, αν και θεωρώ πως είμαι οριακά στα 30τ.μ. και έχω να αντιμετωπίσω βαρύτερο χειμώνα από άλλες περιοχές στην Ελλάδα (η μόνωση είναι καλή στην οικοδομή και ειδικά στην ταράτσα που με ενδιαφέρει άμεσα). Θα περιμένω και άλλες ιδέες από φίλους στο φόρουμ.
  6. Πρώτη φορά στο φόρουμ και απευθύνω την καλησπέρα μου σε όλους με ευχές για υγεία. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω κλιματιστικό inverter για ένα χώρο 30τ.μ. (πρόκειται για σαλόνι και κουζίνα ως ενιαίο χώρο). Μου πρότειναν το Mitsubishi MSZ-CGE50VA με ψύξη 18.766 και θέρμανση 24.907. Οι απορίες μου είναι οι εξής: α. το κλιματιστικό είναι κατάλληλο για το χώρο (γενικά στοιχεία: διαμέρισμα του 2010, ρετιρέ 85τ.μ. στον 5ο όροφο με καλή μόνωση, νοτιο-ανατολικός προσανατολισμός, φωτεινό τις πρωινές ώρες, δεν υπάρχει εφαπτόμενη οικοδομή); β. το κλιματιστικό πωλείται στα 1.150 ευρώ και αναρωτιέμαι με τα ίδια χρήματα τι άλλο κάποιας άλλης εταιρείας θα είχατε να μου προτείνετε (υπάρχουν μειονεκτήματα στα προϊόντα της εταιρείας ή στο σέρβις ή στα ανταλλακτικά); και γ. το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι νέα ή παλαιά σειρά της εταιρείας; μήπως υπάρχει κάποια νεότερη σειρά και αξίζει να στραφώ προς τα εκεί; Σας ευχαριστώ για την υπομονή και το ενδιαφέρον. Περιμένω τις γνώμες σας.
×
×
  • Create New...