Jump to content

rielop

Members
  • Δημοσιεύσεις

    3
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by rielop

  1. Επίσης από το manual που διάβασα να προσθέσω οτι μάλλον έχουν αφαιρέσει και το patrol sensor για την αυτόματη λειτουργία του ιονιστή, οπότε γίνεται μόνο με το κουμπί. Μάλιστα, τότε μάλλον θα κοιτάξω για δύο μονάδες. Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια. :) Επίσης τρεις ερωτήσεις αν έχεις όρεξη να απαντάς :O 1) Η λειτουργία αυτοκαθαρισμού που έχουν μερικά μοντέλα έχει αποτέλεσμα ή είναι πιο πολύ marketing; Απ' ότι έχω καταλάβει αυτό που κάνει είναι να δουλεύει μόνο ο ανεμιστήρας για ένα διάστημα μετά το κλείσιμο ώστε να στεγνώσει η εσωτερική μονάδα. 2) Κάποια μικρότερα και μακρόστενα φίλτρα που κουμπώνουν πάνω στα φίλτρα αέρα τι ακριβώς είναι; Τα έχω δει σε daikin αλλά υπάρχουν και σε άλλες μάρκες. 3) Υπάρχει καμία πληροφόρηση για το Toshiba SKVP2; Στον κατάλογο της ελληνικής αντιπροσωπίας αναφέρεται και σαν Daiseikai 6,5: http://www.toshiba-aircon.gr/techniki-bibliothiki/toshiba-catalogue-2012-1/at_download/file Σε ένα pdf της toshiba από εξωτερικό γράφει ότι αναμένεται μάιο του 2012. Σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα toshiba που ρώτησα δεν γνώριζαν κάτι.
  2. Στο μικρό δωμάτιο απέναντι από τη πόρτα μάλλον δε μπαίνει γιατί έχει κολόνα και δοκάρι. Και η εξωτερική μονάδα μόνο στο μπαλκόνι μπαίνει, αλλιώς θα το χτυπάει ο ήλιος άσε που θα θέλει και σκαλωσιά. Στο μεγάλο απέναντι από τη πόρτα γίνεται αλλά θα έχει 5 μέτρα σωλήνες μέσα στο σπίτι για να βγούν στο μπαλκόνι :wacko: Οπότε μόνο δίπλα από τις μπαλκονόπορτες μπορούν να μπουν. Αυτά που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι: 1) Με ένα μόνο 12αρι στο μεγαλύτερο χώρο δίπλα από τη μπαλκονόπορτα θα κάνει τίποτα και στο δίπλα ή πρέπει οπωσδήποτε να πάω σε δύο; Το ξέρω ότι θα έχω μεγαλύτερη κατανάλωση στο ρέυμα αλλά η διαφορά στη τιμή για δύο 9αρια και ένα 12αρι δεν είναι και μικρή. 2) Αν τελικά πάω σε δύο μονάδες τότε για το μικρό δωμάτιο θέλω σίγουρα 9αρι (ή και 7αρι αν υπάρχει). Για το μεγαλύτερο δωμάτιο αρκεί ένα 9αρι για ψύξη και θέρμανση ή θα είναι οριακά όπως μου είπαν μερικοί;
  3. Ένας ακόμη εδώ που είναι σε αναζήτηση κλιματιστικού αυτές τις μέρες :( ( το ανέβαλα συνέχεια αλλά με νίκησε τελικά ο καύσωνας :heat::heat::heat: ) Καταρχάς να ευχαριστήσω τον Starenio που σίγουρα έχει βοηθήσει πολύ κόσμο ανιδιοτελώς. Διάβασα ένα μεγάλο μέρος του thread και μου άνοιξε τα μάτια :) Έχω απευθυνθεί σε αρκετά εξειδικευμένα καταστήματα κλιματισμού αλλά εξακολουθώ να μη μπορώ να αποφασίσω εύκολα. Αυτό που με απασχολεί είναι όχι τόσο η μάρκα ή το μοντέλο αλλά πόσα btu και πόσες εσωτερικές μονάδες χρειάζονται. Ο χώρος που θέλω να καλύψω είναι αυτός: http://img707.imageshack.us/img707/922/37610839.png Δύο δωμάτια, το ένα 18τμ και το άλλο 11τμ, χωρίζονται από τοίχο με πόρτα και έχουν κοινό μπαλκόνι (κάτω κάτω στο σχεδιάγραμμα τα κενά είναι οι μπαλκονόπορτες). Από τα καταστήματα που έχω πάει, άλλοι μου λένε οτι θέλει δύο 9αρια, άλλοι ένα 12αρι και ένα 9αρι, άλλοι μόνο ένα 12αρι και άλλοι ένα 18αρι :blink: Ο χώρος αυτός είναι σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, 1ος όροφος με πυλωτή από κάτω. Τα παράθυρα έχουν μονά τζάμια και κοιτάνε νοτιοανατολικά. Το μπαλκόνι έχει τέντες οπότε δε το χτυπάει ήλιος. Η πολυκατοικία είναι 27 ετών και οι εξωτερικοί τοίχοι έχουν φελιζόλ για μόνωση. Στο σχεδιάγραμμα ο δεξιός τοίχος του μικρού δωματίου είναι εξωτερικός και οι υπόλοιποι μεσοτοιχίες με άλλα δωμάτια του σπιτιού ή άλλο διαμέρισμα. Ποιά θα ήταν η ιδανικότερη λύση λαμβανοντας υπόψη και το κόστος; Εγώ τείνω περισσότερο στο να βάλω ένα μόνο 12άρι στο μεγάλο δωμάτιο και μόνο αν η ψύξη δεν είναι καλή στο μικρό τότε να προσθέσω στο μέλλον ένα ακόμα 9αρι. Ώς προς τη μάρκα και το μοντέλο του κλιματιστικού και έχοντας διαβάσει πολλές σελίδες, πιο πολύ με ενδιαφέρει το panasonic etherea e12nkew ή κάτι σε sharp για πιο οικονομικό. Daikin και mitsubishi τα έχω απορρίψει ως ακριβότερα. Τα toshiba υστερούν νομίζω σε δυνατότητες ή είναι πολύ ακριβότερα (Daiseikai). Υπάρχει κάτι άλλο σε αυτή τη κατηγορία που θα έπρεπε να κοιτάξω; Επίσης υπάρχει καμία συμβουλή ως προς την εγκατάσταση; (τι να προσεξουμε κτλ) Απ' ότι καταλαβαίνω πολλές φορές δε γίνεται σωστή δουλειά ( πχ δεν χρησιμοποιουν αντλία κενού ). Αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο κατάστημα για panasonic στην αθήνα με σωστές τιμές και αποδεδειγμένα καλό συνεργείο, ας μου στείλει ένα pm :)
×
×
  • Create New...