Jump to content

yoshinatsu

Members
  • Δημοσιεύσεις

    17
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by yoshinatsu

  1. yoshinatsu

    Jiayu S3

    Παιδιά... Έχει βρει κανένας κάποιο τρόπο να έχει Magisk 16 στην 7.1.1 (ή σε οποιαδήποτε άλλη έκδοση, δεν έχει σημασία), και να του δουλεύει το root; Και να είναι και certified στο Play Store μετά τα τελευταία τερτίπια της Google; Είμαι πολύ απογοητευμένος με τις τελευταίες εξελίξεις (ή μάλλον μη-εξελίξεις) που δε μπορώ καν να έχω το τελευταίο Magisk πια. Να παρατήσω κάθε ελπίδα του να γίνει αυτό και να πάω να πάρω το Redmi Note 5; :p
  2. yoshinatsu

    Jiayu S3

    Το Xposed είναι ένα εργαλείο για να προσθέτεις στο Android δυνατότητες που δεν σου προσφέρει το λειτουργικό από μόνο του. Ειδικά όταν χρησιμοποιείς ένα ROM που είναι stock, ή κοντά σε stock, που δεν έχουν ιδιαίτερες επιλογές για customization. Για να το εγκαταστήσεις χρειάζεσαι root φυσικά, και κάποιο recovery τύπου TWRP, και επειδή έχει τη δυνατότητα να παρεμβένει σε πολλά σημεία του Android (σχεδόν στα πάντα), δεν έχει βγει ακόμα Xposed ούτε για το Nougat, ούτε φυσικά για το Android O, καθώς στο λειτουργικό υπήρξαν πολλές εσωτερικές αλλάγες σε σχέση με το Lollipop. Η αλήθεια είναι πως όσο περνάνε τα χρόνια το Xposed χρειάζεται όλο και λιγότερο, μιας και η Google έχει προσθέσει στο stock Android τα περισσότερα features που έβαζε ο κόσμος μέσω Xposed (όπως το ποσοστό τοις εκατό για τη μπαταρία, το manager για τα permissions, και άλλα). Παρόλα αυτά, ακόμα υπάρχουν κάποια βολικά ψιλοπραγματάκια του Xposed που κάνουν τη ζωή ευκολότερη. Κάποια από τα Xposed modules που χρησιμοποιώ εγώ προσωπικά είναι το Amplify και το Greenify, το ένα για καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας, το άλλο για διαχείριση των background processes, το CustomShare για να εξαφανίζω από το share menu τα apps που δεν χρησιμοποιώ για κοινοποιήσεις, το Settings Editor που μπορώ να επιλέγω ποια settings θα εμφανίζομαι στις ρυθμίσεις του συστήματος, το Twitter Adfree για να μην έχω διαφημίσεις στο Twitter (το AdAway δεν κρύβει τις διαφημίσεις του Twitter), το XInsta για να μπορώ να κατεβάζω φωτογραφίες από το Instagram, καθώς και τα YouTube AdAway και YouTube Background Playback, το πρώτο για να αφαιρεί όλες τις διαφημίσεις του YouTube, το δεύτερο για να μπορώ να βάζουν να παίζουν τα βίντεο του YouTube στο background χωρίς να κλείνει η εφαρμογή. Αυτά τα ολίγα ως παραδείγματα όσων μπορείς να κάνεις με το Xposed. Τίποτα από αυτά δεν είναι "to die for", και κάποια έχουν αντικατασταθεί από άλλες εφαρμογές ή workarounds στις εκδόσεις του Android που δεν έχουν Xposed ακόμα (Nougat και O), αλλά προς το παρόν θέλω να τα έχω έτσι όπως θέλω να τα έχω, και αυτό είναι και το νόημα της ευελιξίας του Android στο κάτω κάτω. Θα ήθελα ένα Marshmallow ROM για να παίρνει και Xposed και Magisk, γι'αυτό και ρώταγα για το LineageOS 13 και όχι για το 14.
  3. yoshinatsu

    Jiayu S3

    Προς το παρόν δε με ενδιαφέρουν τα Nougat ROMs γιατί δεν έχουν Xposed. Από όλα τα custom ROMs για το S3 έχω μείνει απογοητευμένος, εκτός του Xtreme ROM που όμως είναι ακόμα Lollipop. Όλα έχουν τα προβλήματα τους. Είτε έχουν echo στις κλήσεις, είτε έχουν το "media bug" και ξαφνικά δε μπορείς να κάνεις τίποτα και πρέπει να κάνεις reboot, άλλα είχανε πρόβλημα με το ραδιόφωνο, άλλα ηχογραφούσανε με το μικρόφωνο των κλήσεων αντί για το μικρόφωνο το πάνω, άλλα είχανε πρόβλημα με το frame rate της κάμερας, κλπ, κλπ. Έχω δοκιμάσει πολλά και είναι ένα χαλί μαύρο η κατάσταση, και έχω μείνει πάρα πολύ καιρό στην Xtreme ROM των Ισπανών, που όμως δεν παίρνει Magisk με τίποτα, οπότε έχω μείνει έξω από αρκετά καινούργια πράγματα που δεν τρέχουν αν δουν ότι έχεις root.
  4. yoshinatsu

    Jiayu S3

    Παιδιά, το LineageOS 13 του Borizzz λέει τίποτα από stability, ή θα χω τίποτα bootloops και κρασαρίσματα και θέματα με το 4G; Θέλω ένα stable ROM που να μπορώ να χω Magisk, Xposed, και φυσιολογικό frame rate στην κάμερα, και είμαι λίγο απογοητευμένος από τα ROM που έχουμε... :(
  5. yoshinatsu

    Jiayu S3

    Ναι κάτι κατάλαβα... Ντάξει νομίζω πρέπει να είναι αρκετά "κατεστραμμένος" κανείς για να δώσει 30€ για κάτι τέτοιο, και παρ'όλο που με αηδίασε η συγκεκριμένη κίνηση, μου δίνει μια ελπίδα πως η Jiayu.de έχει και μακροπρόθεσμα σχέδια για να εφαρμόζει κάτι τέτοιο. Οπότε ελπίζω μελλοντικά να δούμε το κινητό μας με ένα stable Marshmallow, και γιατί όχι και... Nutella. Ή όπως αλλιώς θα λέγεται. Στο κάτω κάτω η συσκευή μπορεί να υποστηρίξει για πλάκα αυτά τα updates, και για όσο δεν κυκλοφορεί η Jiayu επόμενο μοντέλο, δε βρίσκω και λόγο να μην αναβαθμίζουν το S3. Βλέπει 64-bit επεξεργαστή που πριν στο KitKat δεν ήταν πλήρως εκμεταλλεύσιμος, και Android Runtime. Και μόνο αυτά να βάλεις κάτω, αρκούν για μια αισθητότατη διαφορά στην απόδοση. Χρησιμοποιώ Android από το Eclair και θεωρώ ότι μετά το Ice Cream Sandwich, το Lollipop ήταν το πιο ουσιαστικό update και σε θέματα αισθητικής, αλλά και σε θέματα απόδοσης. Και το πιο αγαπημένο μου.
  6. yoshinatsu

    Jiayu S3

    Πλέον τις καινούργιες RC οι Γερμανοί τις χρεώνουν αν κατάλαβα καλά...; Τουλάχιστον η final release θα είναι διαθέσιμη προς όλους δωρεάν, ή @@; EDIT: Μόλις διάβασα αυτό που έγραψε ο w2o4ts στην προηγούμενη σελίδα. Μάλιστα...
  7. yoshinatsu

    Jiayu S3

    Δεν το έχω δοκιμάσει με φορεμένα VR γυαλιά (θα το δοκιμάσω εντός ολίγων ημερών), πάντως το γυροσκόπιό του έχει πολύ "drift". Δηλαδή συνεχώς στρίβει από μόνο του. Τουλάχιστον στη δική μου συσκευή, αλλά το έχω δει και σε άλλους κατόχους S3 στο internet: Αν μπεις δοκιμαστικά σε ένα οποιοδήποτε βιντεάκι YouTube και πας στις επιλογές πάνω δεξιά και ενεργοποιήσεις το Cardboard, μπορείς να τεστάρεις και το δικό σου. Ενώ η συσκευή υποτίθεται πως πληρεί τις προϋποθέσεις για VR, δε μας κάνει για τέτοια χρήση, δυστυχώς. Δε γνωρίζω αν είναι θέμα hardware ή θέμα software, πάντως το συγκεκριμένο πρόβλημα σε μένα δεν έχει λυθεί ακόμα με την RC4. Κάποιοι γράφανε ότι άμα κάνεις re-calibrate το γυροσκόπιο φτιάχνει. Για μένα δεν έφτιαξε. Παρ'όλα αυτά, έχω παραγγείλει VR γυαλιά μόνο και μόνο για να δοκιμάσω να δω πως θα φαίνονται τα video σε ένα VR player που δεν ακολουθεί την κίνηση του κεφαλιού (και επομένως δεν επιρρεάζεται από την συνεχή κύλιση του γυροσκοπίου).
  8. yoshinatsu

    Jiayu S3

    Έχω 2 iMac και 1 Macbook, αλλά είναι όλα παλιότερα (2007-2008). Είχα πολλά θέματα με την MTP σύνδεση στο Jiayu με το KitKat σε όποιο απ'τα 3 και να το συνέδεα. Τώρα βλέπω όλα ΟΚ :up:
  9. yoshinatsu

    Jiayu S3

    Όχι. Η ζωή του θα είναι κόλαση και με αυτό. :lol: Στο Jiayu τουλάχιστον, δε μπορείς να μεταφέρεις αρχεία από και προς την εξωτερική SD ούτε καν με MTP με αυτό το πρόγραμμα. Ή τουλάχιστον έτσι ήταν στην 4.4.4, στην RC4 δε δοκίμασα να δω αν άλλαξε κάτι. EDIT: Ουάου. Τώρα που το πες, δοκίμασα πάλι το MTP με το Android File Transfer, και πράγματι φαίνεται να δουλεύει κομπλέ. Άλλο ένα θέμα που λύθηκε με το Lollipop λοιπόν :happy: Φαντάσου είχα αναγκαστεί να κάνω όλες μου τις μεταφορές με το Superbeam. Καλό ήταν, δε λέω, αλλά όπως και να χει πιο γρήγορο το USB.
  10. yoshinatsu

    Jiayu S3

    Ναι μεν δεν υπάρχει εγκατεστημένη superuser εφαρμογή, αλλά το ROM αποκτά πολύ εύκολα root πρόσβαση αν θες. Πηγαίνεις στις γενικές ρυθμίσεις ➞ About phone, και πατάς πολλές φορές πάνω στο build number. Μετά στις γενικές ρυθμίσεις ξεκλειδώνονται τα developer options, τα ενεργοποιείς με το "On" πάνω πάνω, και στις επιλογές υπάρχει το "root access", όπου επιλέγεις "apps only". Αν θες εφαρμογή superuser για να τσεκάρεις συγκεκριμένα και τι παίζει, μπορείς να φλασάρεις αυτό από το recovery. Αν και νομίζω μπορείς να εγκαταστήσεις όποια superuser εφαρμογή θες από το store. Αν έχεις PC, πρέπει να αλλάξεις τον τύπο σύνδεσης από "USB storage" σε "MTP". Αυτή η επιλογή εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της σύνδεσης στο USB σε μία ειδοποίηση: http://i.imgur.com/LYQh3YO.jpg Aν όμως έχεις Mac όπως εγώ, η ζωή σου θα είναι κόλαση με τις συνδέσεις USB σε Android κινητά.
  11. yoshinatsu

    Jiayu S3

    Χωρίς να εγκαταστήσω εκείνο το patchάκι που βγάλανε στο Jiayu.de, έβαλα φορτιστή 2A από ένα tablet, και τώρα η φόρτιση κάνει 2 ώρες από 10 που έκανε πριν. Λέτε να χω καμιά έκρηξη; :lol:
  12. yoshinatsu

    Jiayu S3

    ...BOOOOOM! :lol:
  13. yoshinatsu

    Jiayu S3

    ...μμμμμααααααλιστα. Μήπως λες για το "Default write disk" που είναι στις ρυθμίσεις storage; Γιατί αυτό έτσι κι αλλιώς δεν το άλλαξα ποτέ, phone storage το είχα.
  14. yoshinatsu

    Jiayu S3

    Χαχα... Bugs υπάρχουν παιδιά, γι'αυτό και ονομάζεται release candidate. Άμα ψάχνεις, βρίσκεις. Γι'αυτό τις κυκλοφορούν και δημόσια αυτές τις εκδόσεις, για να βρούμε τα bugs.
  15. yoshinatsu

    Jiayu S3

    ...νομίζω εντόπισα ένα ακόμα "βρώμικο" bug. Δεν ξέρω πως προέκυψε, αλλά καθώς πήγαινα να εγκαταστήσω κάποια παιχνιδάκια από το Play Store, μου έβγαζε σε πολλά ένα "Error 963", και η εγκατάσταση σταματούσε. Με ένα googlάρισμα ανακάλυψα πως αυτό το σφάλμα έχει κάτι να κάνει με το που αποθηκεύεται το cache διαφόρων εφαρμογών. Διάβασα λοιπόν πως για να λυθεί, έπρεπε να κάνω "unmount" την εξωτερική κάρτα SD. Πράγματι, αφού το έκανα μπορούσα πλέον να τα εγκαταστήσω. Έλα όμως που όλες οι υπόλοιπες εφαρμογές εξακολουθούσαν να θέλουν να κρατάνε το cache τους στην εξωτερική SD (στο sdcard1 ➞ Android ➞ Data αντί στο sdcard0 ➞ Android ➞ Data), ακόμα κι όταν έσβηνα όλοκληρο τον φάκελο Android ➞ Data της εξωτερικής SD. Εγώ δεν επέλεξα ποτέ να εγκαθίστανται εφαρμογές στην SD ή κάτι τέτοιο. Δεν έχω ιδέα πως έγινε αυτό το "μπέρδεμα" στο μυαλουδάκι του κινητού :mad: Έκανα ένα wipe το cache απ'το recovery μπας και γίνει τίποτα αλλά μπα...
  16. yoshinatsu

    Jiayu S3

    Μόλις χθες πέρασα την RC4 της Jiayu.de. Δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με το SP Flash Tool και με φλασαρίσματα στη συγκεκριμένη συσκευή, μιας και εγώ είμαι του "If it ain't broke, don't fix it". Αλλά ύστερα από παρότρυνση του mihelone και άλλων χρηστών του Needrom, πήρα ! Eμμ... εννοώ απόφαση :happy: Αυτός ο οδηγός λειτούργησε μια χαρά για μένα. Αντί βέβαια να επιλέξεις "Download" στο SP Flash Tool, επιλέγεις "Firmware Upgrade", εφόσον έρχεσαι από KitKat και πρέπει να αναβαθμιστεί ο bootloader. Εμένα μου πήρε αρκετές προσπάθειες να καταλάβω ότι ΠΡΩΤΑ πρέπει να πατήσω το "Download" και μετά να συνδέσω το τηλέφωνο και όχι το ανάποδο ... :lol: Νόμιζα ότι είχα περάσει λάθος τους drivers. Είχα μάθει σε άλλα "κόλπα", της Samsung. Αξίζει όμως τον κόπο να βάλεις την RC4, έχουν λυθεί πολλά από τα θεματάκια που υπήρχαν στο KitKat της Jiayu. Συγκεκριμένα, εγώ προσωπικά σημείωσα τα εξής θετικά: ○ Πρώτον και κυριότερον, μπορείς πλέον να σύρεις τις ειδοποιήσεις KAI ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ!! ○ Δεύτερον. Android Runtime και υποστήριξη 64-bitου επεξεργαστή. Πολιτισμός! Ταχύτης! ○ Όλες οι συνδέσεις και οι αισθητήρες λειτουργούν όπως θα πρεπε (Wi-Fi, 4G, GPS, Bluetooth, OTG, FM Radio, Wi-Fi Hotspot). Για το NFC δεν έχω κάποιο tag να δοκιμάσω. ○ Κανένα απροσδόκητο reboot και κανένα crashάρισμα μέχρι στιγμής. Ούτε στο KitKat είχα κάποιο τέτοιο θέμα ποτέ, αλλά αξίζει να αναφερθεί. ○ Στο KitKat, το ηχείο έβγαζε μονοφωνικό ήχο (ακουγόταν μόνο το δεξί κανάλι). Στην RC4 ακούς κανονικά stereo.* ○ Στις βιντεοσκοπήσεις, το KitKat της Jiayu ηχογραφούσε μονοφωνικά (όπως τα περισσότερα κινητά), αλλά δεν έβαζε τον ήχο στο κέντρο, παρά τον έβαζε στα αριστερά (ό,τι να ναι όμως). Πλέον ο ηχογραφημένος ήχος των βίντεο είναι στο κέντρο. ○ Στο KitKat είχα πρόβλημα με συχνές αποσυνδέσεις από το Messenger του Facebook. Και από WiFi, και από data. Χωρίς να το έχω σιγουρέψει, νόμιζω ότι λύθηκε και αυτό το πρόβλημα. ○ Πάλι χωρίς να το έχω σιγουρέψει, νομίζω λύθηκε και το πρόβλημα με τις χαμηλές εντάσεις στις κλήσεις. Και του ακουστικού, αλλά και του μικροφώνου. ○ Υπάρχει περίπτωση να δούμε σχετική βελτίωση στη μπαταρία λόγω Project Volta. Δεν το χω τσεκάρει ακόμα στα σίγουρα. Στα αρνητικά τώρα: • Παρατήρησα παράσιτα και μεγάλη αλλοίωση στον ήχο στις βιντεοσκοπήσεις με την RC4. Υπήρχε και στο KitKat αυτό, αλλά τώρα είναι πολύ πιο έντονo, σε ορισμένες περιπτώσεις έως και ανυπόφορο. Δε συμβαίνει πάντα, αλλά συχνά. Επίσης, η stock camera στις βιντεοσκοπήσεις ηχογραφεί με το κάτω μικρόφωνο (των κλήσεων) και όχι με το πάνω όπως θα έπρεπε να κανονικά. Μακάρι να διορθωθούν αυτά μέχρι την τελική έκδοση. • Η μπαταρία για να φορτίσει από το 1% στο 100% κάνει περίπου 10 ώρες. :wacko: • Σχετικά ασήμαντο για τους περισσότερους, αλλά για τη χρήση Google Cardboard, το πανάθλιο "drift" του γυροσκοπίου παραμένει. Το κινητό μας παραμένει άχρηστο ως συσκευή VR. Έχω ήδη αναφέρει αυτά τα bugs στα σχετικά forums, μπας και τα βλέπει καμιά ψυχή και μια μέρα έχουμε ένα τέλειο ROM. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Επειδή πλέον υπάρχει εύκολη επιλογή να αλλάζετε τα DPI της οθόνης στα System Settings ➞ Display ➞ LCD Density (αν αυτές οι επιλογές εμφανίζονται μόνο αν έχετε ενεργοποιημένο το Advanced mode από το About phone), ΜΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΑ DPI ΑΦΟΤΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΤΟ BOOTLOOP ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ! Θα έπρεπε να εννοείται, αλλά εγώ το έμαθα με τον δύσκολο τρόπο :rolleyes: *Να αναφέρω ότι δοκίμασα το ViPER στην RC4 και δουλεύει μια χαρά :cool:
  17. yoshinatsu

    Jiayu S3

    Όταν πήρα το κινητό, αγόρασα και το προστατευτικό tempered glass της Jiayu για να το δοκιμάσω: http://www.jiayu-store.com/original-toughened-glass-protective-film-for-jiayu-s3-smart-phone.html Δεν είχα ξαναβάλει ποτέ tempered glass σε κινητό, και το βρήκα απλά ΜΑΓΙΚΟ. Τα αυτοκόλλητα προστατευτικά μου φαίνονται αστεία πλέον. Στην ελληνική αγορά δεν ξέρω αν θα το βρεις. Παίζει κι από eBay πάντως αν το θες πιο σύντομα, γιατί από το store της Jiayu θα κάνει και κάνα μήνα. http://www.ebay.co.uk/itm/Jiayu-S3-Tempered-Glass-Original-Protective-Film-UK-STOCK-/151979772205 Εμένα μου ήρθε με άλλη, ανανεωμένη συσκευασία, και την τρυπούλα του ηχείου την είχανε προεκτείνει έτσι ώστε να μην καλύπτεται ο αισθητήρας φωτός. Αν δεν κάνω λάθος δεν έχουν διαφορά τα roms μεταξύ του κανονικού 2GB μοντέλου και του "Advanced" 3GB μοντέλου. Απλά κάποια παλιότερα custom roms δε συμπεριλάμβαναν τις NFC λειτουργίες όταν τα φλασάριζες στο "Advanced" που έχει NFC.
×
×
  • Create New...