Jump to content

sqlinj

Members
  • Δημοσιεύσεις

    96
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by sqlinj

  1. edit, τώρα είδα ότι στα ελληνικά δεν γίνεται, μισό όμως..
  2. Rom λέγεται βασικά, και δεν είναι ότι μας ενοχλούν τα εικονίδια, είναι απλά εγκατεστημένες εφαρμογές που 99 στους 100 χρήστες ΔΕΝ χρησιμοποιούν, που κατάλαμβάνουν χώρο στον οποίο μπορείς να βάλεις άλλες εφαρμογές, και συν τοις άλλοις ξεκινάνε θες δεν θες με το startup του κινητού. Κάποιοι από εμάς φυσικά δεν αλλάξαμε rom, αλλά rootarame το κινητό (δλδ απλά προσθέσαμε έναν superuser) και μετά τις σβήσαμε, χωρίς να βάλουμε κάποια custom rom. Τα κουμπάκια είναι το "μείον" των 2.8 in, οποιοδήποτε κινητό με 2.8 in θα έχει αυτο το "θέμα". Για κινητό που έχεις εκτός σπιτιού είναι ότι πρέπει, προσωπικά με ενοχλούν στην τσέπη τα 3.5αρια+, αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη
  3. volume up+start call+power για να μπεις στο recovery (που αυτό θες να κάνεις)
  4. Ρυθμίσεις-Εφαρμογές-Διαχείριση εφαρμογών Μπορείς να γράψεις "τι έκανες" και βρήκες άκρη, έτσι ώστε κάποιος που έχει το ίδιο πρόβλημα με εσένα να το λύσει.. Τέσπα προφανώς πρέπει να βάλεις mount as Read-Write στο root explorer, το error ήταν αρκετά σαφές πιστεύω. Για το bootanimation να έχεις την τελευταία έκδοση του root explorer, ή αλλιώς να κάνεις την μεταφορά με κάποιο console application. menu key - αποσύνδεση
  5. 1) Ναι, μπορείς να εγκαταστήσεις άλλο/διαφορετικό πληκτρολόγιο, θες να σου βρω το συγκεκριμένο που πόσταρες? 2) Το "astro file manager", όπως και όλοι οι file managers που είναι σε free δεν ζητάνε root access και (άρα) δεν σου εμφανίζουν τα αρχεία συστήματος του κινητού σου. Αν βρώ κάποιο free/open source alternative θα σου πω, αλλά για την ώρα ΔΕΝ γνωρίζω κάτι τέτοιο.. 3) Όχι, και το navigon, και το ndrive και το igo, και το destinator, και το sygic και το copilot (όλα τα σοβαρα gps navigation programs δηλαδή) τα πληρώνεις.. Ή ακολουθείς τον ανήθικο τρόπο: http://forum.mobilism.org/viewforum.php?f=653 Υπάρχουν και free λύσεις, αλλά χρησιμοποιούν osm maps που δεν είναι καθόλου ακριβείς/πλήρεις, οπότε δεν αξίζουν. (βλέπε navdroyd) 4) Καμία φορά μου κόλλαγε και εμένα το wifi on-off από το widget. Δοκίμασε να το σβήσεις από την homescreen και να το ξαναβάλεις. Αλλιώς θα σου βρούμε άλλο widgetaki να κάνει το ίδιο 5) Όχι. Αν απλά rootareis το κινητό (με το z4root) , δεν υπάρχει κανένας φόβος για τίποτα. (το πρόβλημα που αναφέρεις εμφανίζεται με την εγκατάσταση custom recovery) 6) Ναι, το έσβησαν απ το market, το link που δίνεις είναι σωστό, μπορείς να το κατεβάσεις από εκεί. ΥΓ: Τίποτα!
  6. Ποιες οδηγίες ακολούθησες? Μάλλον δεν έκανες (απλά) root, αλλά πέρασες κάποια άλλη custom rom. Τέλος πάντων, σχετικά με το mount της sd, είναι πρόβλημα που προκαλεί το amonra, (το οποίο το αναφέρω κι όλας εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3382442#post3382442 ) Πες μας όμως τι ακριβώς έχεις κάνει για να δούμε πώς θα το λύσουμε.
  7. Δεν γνωρίζω, παρ όλα αυτά μπορείς εύκολα να το δοκιμάσεις και να μας πεις :)
  8. Ανοίγεις το "Μουσική", βάζεις να ακούς το κομμάτι που θές, πατάς το menu key, και μετά "χρήση ως ήχος κλήσης"
  9. Όχι, ΔΕΝ θα εμφανιστούν στην διαχείριση εφαρμογών, με άλλο πρόγραμμα τις σβήνεις (root explorer, έχω δώσει οδηγίες πιο πίσω) Ναι, μετά (αφού τις σβήσεις με το root explorer) μπορείς πάλι να το κάνεις unroot. Δεν είναι το custom froyo, είναι signed αυτό το firmware άρα είναι επίσημο. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι παντού στα links λέει U8150, ενώ το 845 είναι το 8120. Από το filename πάντως V100R001GBRC02B226SP02 φαίνεται σαν να είναι η rom από το κινητό που κυκλοφορεί στην Αγγλία, και ίσως αν κυκλοφόρησε εκεί το κινητό μετά από μας να έχει κάποιο fix ή κάποιο update στις προεγκατεστημένες εφαρμογές. Τέλος πάντως, αν θέλετε το ψάχνω παραπάνω.. Σημειώνω ότι η Ελληνική rom που έχουμε εμείς είναι η V100R001GRCC02B233 Ναι, μια χαρά χωρίς προβλήματα φεύγουν. Ψήσου να σε καλωσορίσουμε στο android.
  10. Ο παραπάνω οδηγός έχει κάποιες ανακρίβιες και σ αυτό φταίει ο δημιουργός του τόπικ απ τους xda, και φυσικά δεν φταίει σε τίποτα ο hellas200 που μπήκε στον κόπο και τον μετέφρασε. Δεν στα έγραψα πριν για να μην σε μπερδέψω, αλλά ορίστε: Εκεί που λέει: Η διαδικασία που περιγράφει ΔΕΝ είναι για root, αλλά για εγκατάσταση του amonra recovery. (καμία σχέση με root!) Η διαδικασία για το root είναι αυτή που λέει στην αρχή ως: η οποία τώρα πια είναι outdated και χρησιμοποιούμε το z4root που σου είπα πριν.. Οπότε συνοψίζοντας, αν θελήσεις να βάλεις άλλη ρομ στο ήδη rootarismeno κινητό σου, θα άρχιζες να κάνεις τα βήματα από το:
  11. Ναι αναφέρεται σε ρουτ και αλλαγή ρομ. ΑΛΛΑ! Αναφέρεται στην παλιά μέθοδο ρουταρίσματος (πριν βγει exploit για android). Η νέα μέθοδος είναι αυτή εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3391076#post3391076 Κατευάζεις απλά το application z4root από το market, το τρέχεις και κάνεις κλικ στο "permanent root" Αυτό ήταν όλο. Ναι αφού το κάνεις root μπορείς να σβήσεις τις εφαρμογές της voda, και ότι άλλο θες, έχω ποστάρει οδηγούς σε προηγούμενες σελίδες για όλα αυτά :)
  12. Πάντως το rootarisma είναι απλά η προσθήκη ενός superuser (όπως είναι ο admin χρήστης σε windows/mac, ή ο root σε linux) και (τώρα πια) γίνεται και ξε-γίνεται με ένα μόνο κλικ με ένα απλό application. Επίσης υπάρχει μέχρι και η δυνατότητα temporary root που ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ τίποτα στο filesystem σου, και μετά το restart όλα επανέρχονται σε "μαμά" κατάσταση.
  13. Αυτό λογικά θα σου έπαιζε και σε mac http://code.google.com/p/android-wired-tether/ αλλά απαιτεί rootarisma. Από κει και πέρα το utility που δίνει η voda τρέχει μόνο σε windows, αλλά προφανώς μπορείς να παίξεις με virtual machines, και θα βάλεις bridged to connection που θα πάρεις απ το vm
  14. Γίνεται να κάνεις tether μέσω wifi, μέσω bluetooth, και μέσω usb (τα πάντα όλα) Για να το κάνεις μέσω wifi/bt χρειάζεται root, (το οποίο γίνεται και ξε-γίνεται με ένα κλικ) Μέσω usb το κάνεις με το application της vodafone στο autorun.iso
  15. Τα desktops εννοείς? 5 είναι το minimum, οπότε κάτω από 5 δεν σ αφήνει. Από εκεί και πέρα αν σβήσεις όλα τα εικονίδια από κάποιο desktop στο σβήνει, οπότε από 7 μπορείς να το κάνεις 5.
  16. Όχι, δεν θα χαθεί, το backup είναι στην κάρτα μνήμης Αν θες πάντως, μπορείς κι όλας να αντιγράψεις τον φάκεκλο /sdcard/TitaniumBackup/ στο pc σου για να είσαι σίγουρος, επειδή αν σκοπεύεις να βάλεις custom rom, το app2sd απαιτεί partitioning της κάρτας μνήμης.
  17. Κοίτα, έτσι όπως το περιγράγεις φταίει σε κάτι ο launcher. Δοκίμασες άλλον, ή άλλη έκδοση αυτού που έχει?
  18. Κοίτα, πάνω από class 6 το θεωρώ τελείως overkill. Δηλαδή αν πας σε class 10 (που για κάποιο λόγο δεν βρίσκω class10 σε λιγότερα από 16gb) το κινητό θα κάνει το ίδιο με την κάρτα μνήμης Επίσης το κινητάκι ΔΕΝ μπορεί να επωφεληθεί από κάποια class 10 κάρτα σε σχέση με μία class 6, καθώς άλλα parts μετά δημιουργούν το bottleneck. Παρ όλα αυτά σου μένει η κάρτα για το επόμενο κινητό σου.. Τέλος πάντως απαντώντας σου, έχω δοκιμάσει class 6 στο κινητό και έπαιζε σωστά. Ναι, γίνεται, είτε με το πρόγραμμα της vodafone μέσω usb, (το έχει στο autorun.iso), είτε μέσω wifi tethering http://code.google.com/p/android-wifi-tether/ , όπου παίρνεις gprs/3g/hsdpa στο κινητό και το στέλνεις μέσω wifi στο laptop. Στην 1η περίπτωση βεβαιώσου ότι εχεις σωστές ρυθμίσεις apn στο πρόγραμμα της vodafone, στην 2η ότι έχεις σωστό apn στο κινητό.
  19. 1) Κάπου το είχα ξαναδει αυτό το θεματάκι στο xda, κάνε μου μία χάρη, δοκίμασε άλλη sim στο κινητό και πες μου αν στο βγάζει και πάλι. 2) Αυτό σημαίνει ότι απλά πρέπει να περάσεις manually τις ρυθμίσεις για το apn και ότι δεν γινόταν αυτόματα. Το internet θα παίξει κανονικά αν το κάνεις.. 3) Κατέβασε από το market μία εφαρμογή GPS Test, να δούμε αν παίζει σωστά ο receiver σου για αρχή. Όταν το τρέξεις δώσε του καθαρό ουρανό να βλέπει για να κλειδώσει. Όλα σωστότατα, απλά να προσθέσω ότι τα περισσότερα θέματα χρειάζονται ένα διαφορετικό home launcher http://www.androidzoom.com/android_applications/productivity/adwlauncher_hiku.html
  20. Για αρχή σου ανέβασα το .apk εδώ http://www.filesonic.com/file/36755317/ebuddy-android-live.apk Το περνάς στο κινητό σου και το κάνεις εγκατάσταση κανονικά. (Το γιατί θα στο εξηγήσω σε λίγες ώρες - σόρυ, busy)
  21. Στο ρυθμίσεις - κάρτα & αποθηκευτικος χώρος συνεχίζει να λέει τον χώρο της συσκευής παρά την εγκατάσταση του a2sd. Εγκατέστησε π.χ. το Titanium Backup (αν δεν το χεις ήδη) και θα πρέπει να δείς κάτι τέτοιο: http://img38.imagefra.me/i3bb/dark_dog/2_4ef_u92ct.png (το screenshot το έκλεψα από εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3381360#post3381360 ) To μέγεθος των partitions είναι δική σου επιλογή, και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Γενικά για ext3 πάνω από 300mb ΔΕΝ έχει νόημα να βάλεις αν δεν σκοπεύεις να μετακινήσεις και την dalvik-cache (το οποίο έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ προτείνεται) Αν καταλαβαίνω καλά αυτό που περιγράφεις, είναι φυσιολογικό, απλά μου φαίνεται ότι βάζεις λίγο παραπάνω δύναμη στην οθόνη απ ότι χρειάζεται.
  22. Ρυθμίσεις - Ρυθμίσεις γλώσσας και πληκτρολογίου - TouchPal - Διάταξη πορτρέτου/Διάταξη τοπίου και διαλέγεις :)
  23. Το app2sd εγκαθίσταται στην 2.1! Να σου πώ τι παίζει.. Το app2sd είναι απλά ένα script που ξεγελάει το λειτουργικό να νομίζει ότι η κάρτα μνήμης είναι το "/data/app", και έτσι ΟΛΕΣ οι εφαρμογές πάνε εκεί. Το froyo (2.2) σου έχει να επιλέγεις που θα εγκαταστήσεις κάποια εφαρμογή. Επίσης μπορείς να εγκαταστήσεις κάτι στην κάρτα μνήμης ΜΟΝΟ αν στο επιτρέπει ο προγραμματιστής της εκάστοτε εφαρμογής.. Ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρονται στο link που έδωσες το app2sd μπήκε κανονικά στο v845 μου, με μοναδική διαφορά ότι έκανα ext3 partition αντί για ext2 (και προφανώς δεν μετέφερα το sdk στο c:, αλλά πήγα απ το cmd στο dir που το είχα). Σημείωση: Έχω την εργοστασιακή ρομ, rootarismeni με κάποιες αλλαγές από μενα.
  24. Άμα κάνεις ΣΩΣΤΑ το app2sd τότε οι εφαρμογές πηγαίνουν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ στην κάρτα μνήμης αντί να πηγαίνουν στο /data/app όπου θα πήγαιναν κανονικά Αυτό που κάποιοι δεν ξέρουν είναι ότι η dalvik-cache θα συνεχίσει να είναι στην μνήμη της συσκευής οπότε και πάλι ο χώρος στην μνήμη της συσκευής θα μειώνεται (με μικρότερο φυσικά ρυθμό απ ότι πριν) Υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθεί και αυτή η cache στην κάρτα μνήμης αλλά αυτό δημιουργούσε πρόβλημα σε κάποιες εφαρμογές, οπότε ΔΕΝ προτείνεται. Τέλος να αναφέρω ότι όπου χρειαζόμαστε την ταχύτητα της εσωτερικής μνήμης (π.χ. στα gps-navigations apps) , ο ελεύθερος χώρος του system/apps μπορεί να χρησιμοποιηθεί. To copy-paste των apk σ αυτό το directory ισοδυναμεί σε εγκατάσταση.
  25. Το κινητό μας (όπως και όλα τα android κινητά) έχουν κάποιο signature βάσει OS, resolution κτλ. Από εκεί και πέρα το market σου δείχνει μόνο όσα νομίζει ότι παίζουν σωστά.
×
×
  • Create New...