Jump to content

eAnagnostis

Members
  • Δημοσιεύσεις

    8
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About eAnagnostis

  • Ημ. Γέννησης Μάρτιος 22

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Άγνωστο

eAnagnostis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Αυτές τις μέρες ανέβηκε στο Android market εφαρμογή για κινητά και tablet PC από ελληνικό ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο στην οποία μπορούν να ενσωματώσουμε και τα δικά μας ηλεκτρονικά βιβλία (περισσότερα).
  2. Δες το λινκ που έδωσα και παραπάνω. Πολλά καινούργια τζάμπα δεν υπάρχουν (δε μιλάω για torrent), στο λινκ έχει κάποιες πηγές για όσα υπάρχουν - λίγα από εκδότες, περισσότερα από συγγραφείς που αυτοεκδίδονται.
  3. Ναι, και αυτή είναι καλή εφαρμογή. Είναι η εφαρμογή που έχει βγάλει το Amazon για συσκευές Android, η λειτουργία είναι καλή, αλλά πρέπει είτε να πάρεις ebook από το Amazon (έχει και αρκετά δωρεάν, ελληνικά δεν υπάρχουν, ίσως 1-2) είτε να αρχεία που έχεις μετατρέψει εσύ σε Mobipocket. Όμως τα περισσότερα ebooks που θα βρεις στα ελληνικά είναι σε ePUB. Επίσης, δες και την εφαρμογή txtr, η μόνη που υποστηρίζει PDF, όσο νόημα έχει αυτό για ένα smartphone γύρω στις 3,5 ίντσες. (άλλαξα σχετικά και το αρχικό ποστ). Διατύπωσα αναλυτικότερα το αρχικό post στο thread, για να μη χαθεί κανείς στα εκτενέστερα κείμενα του blog.
  4. Όχι, το Kindle είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, βασικά γιατί έχει οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού, όχι LCD. Δεν υπάρχει δηλαδή φως πίσω από την οθόνη, αλλά αντανάκλαση του εξωτερικού φωτός, με αποτέλεσμα πολύ ξεκούραστο διάβασμα (σαν τυπωμένο βιβλίο) και μπαταρία έως 1 μήνα. Επίσης, είναι συσκευή, είναι ηλεκτρονικός αναγνώστης (e-book reader ή e-reader) και όχι εφαρμογή. Ελληνικά ebooks πολλά δεν υπάρχουν, ειδικά σε μορφές κατάλληλες για ηλεκτρονικούς αναγνώστες ή κινητά. Πάντως, για τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες που έχει νόημα να βάλεις PDF ή αρχεία Word, πολλοί που έχουν πάρει διαβάζουν αρχεία που έχουν, όχι που αγοράζουν. Για μια λίστα με αρκετά δωρεάν ebooks, δες εδώ.
  5. Ξεκίνησα ένα thread με αυτό το θέμα. Έχω κάνει μια παρουσίαση των εφαρμογών Aldiko και FBReader, που είναι οι δύο πιο δημοφιλείς.
  6. Ξεκίνησα ένα thread με αυτό το θέμα. Έχω κάνει μια παρουσίαση των εφαρμογών Aldiko και FBReader, που είναι οι δύο πιο δημοφιλείς.
  7. Έχω ετοιμάσει παρουσιάσεις για τις εφαρμογές για ανάγνωση ebook σε κινητά και tablet PC με Adroid. Aldiko και FBReader. Και οι δύο είναι δωρεάν και αρκετά δημοφιλείς, με την Aldiko να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με διαφορά και να είναι η πιο πλούσια σε χαρακτηριστικά. Η Aldiko είναι προεγκατεστημένη και στο Samsung Galaxy S. Υποστηρίζουν την ανάγνωση ebook σε ePUB χωρίς κλείδωμα (DRM) Επίσης, υπάρχει η εφαρμογή Kindle for Android, για ebooks μόνο από το Amazon και αρχεία mobipocket χωρίς DRM. Τέλος, για την ανάγνωση ePUB και PDF με ή χωρίς κλείδωμα υπάρχει η υπηρεσία/εφαρμογή txtr
×
×
  • Create New...