Jump to content

papavagos

Members
  • Δημοσιεύσεις

    5
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Δημοσιέυσεις posted by papavagos

  1. Μετά απο 3 χρόνια συνδρομητής στην NOVA και χρήστης απο την αρχή του του NOVA GO αποφάσισα πρίν απο 6 μήνες να γίνω συνδρομητής του ΟΤΕ TV, λόγω των καλύτερων αθλητικών του, και παράλληλα χρήστης του ΟΤΕ TV GO.

    ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΜΟΥ:

    1. Θεωρούσα τον αποκωδικοποιητή του NOVA απαράδεκτο μέχρι που παρέλαβα τον αποκωδικοποιητή του OTE TV. Τελείως ΆΧΡΗΣΤΟΣ. Ρυθμίσεις απο ανύπαρκτες έως ελάχιστες. Δεν θέλω όμως να επεκταθώ περισσότερο διότι δεν είναι της παρούσης.

    2. NOVA GO. Το κατηγόρησα και το απαξίωνα όταν το είχα διότι δεν είχα δεί ακόμη τα χειρότερα. Με ενοχλούσε που δεν μπορούσα να μεταφέρω την εικόνα απο το Laptop στην TV , με ενοχλούσε ο περιορισμός στις συσκευές, με ενοχλούσε το ότι δεν λειτουργούσε σε Desktop. Παρόλα αυτά όταν ταξίδευα και είχα δίκτυο έβλεπα αγώνες σαν να ήμουνα στο σπίτι. Αυτά μέχρι που άρχισα να χρησιμοποιώ το OTE TV GO.

    3. OTE TV GO. Προσωπική άποψη, μία άχρηση εφαρμογή. Δεν είναι για Laptop. Είναι μόνο για Tablet ή Smartphone και το κυριότερο που την καθιστά άχρηστη ώς εφαρμογή είναι οτι είναι μόνο για το σπίτι. Για θέαση εκτός σπιτιού πρέπει να χρεωθείς. ΘΕΤΙΚΟ τίποτα.

  2. Παιδιά καλημέρα.

    Πριν από ενάμιση μήνα είχα καταλήξει στις 3 παρακάτω επιλογές για κλιματιστικό:

    1. Mitsubishi Heavy SRK-50ZJ-S 1050,00 €

    2. DAIKIN / FTX50GV/RX50GV και το 1150,00 €

    3. Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA 1050,00 € (οι τιμές είναι οι καλύτερες της περιοχής μου).

     

    Οι λόγοι που δεν έκανα την παραγγελία ήταν:

    1ον η τιμή τους (πολύ καλά κλιματιστικά αλλά η τιμή λίγο ζόρικη για μένα) και

    2ον οι σχετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να μην είναι επιτακτική η αντικατάσταση του υπάρχοντος κλιματιστικού.

     

    Ο gnt τότε μου είχε προτείνει να κοιτάξω και τα παρακάτω κλιματιστικά ώς πιο οικονομικά με τιμή κάτω απο 1000€:

    -Toshiba RAS-18N3KV2-E/RAS-18N3AV-E

    -Toyotomi Kuro TKN/TKG A56DV

     

    Τελικά η καθυστέρηση πιστεύω ότι μου βγήκε σε καλό, διότι έπεσα στην 3ήμερη προσφορά του Κωτσόβολου (Ομολογουμένως πολύ καλή προσφορά) με 30% έκπτωση και 30 άτοκες δόσεις .

    Αμέσως έψαξα τις επιλογές που είχε ο Κωτσόβολος και οι καλύτερες που είχα ήταν αυτές που είχε προτείνει ο gnt,

    δηλαδή μεταξύ του Toshiba RAS-18N3KV2-E/RAS-18N3AV-E και του Toyotomi Kuro TKN/TKG A56DV.

     

    Τελικά επέλεξα το Toshiba RAS-18N3KV2-E/RAS-18N3AV-E με τιμή 804 € και με 30 άτοκες δόσεις. 26,80€ τον μήνα

    ( Δεν θα ζοριστώ καθόλου για την αποπληρωμή του)

    Ελπίζω να έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή.

     

    Θέλω να ευχαριστήσω τον gnt αλλά και όσους συμμετέχετε στο Forum και αφιερώνετε τον χρόνο σας για να ενημερώνετε τον κόσμο ώστε να κάνει καλύτερες επιλογές και να μάθει κάποια πράγματα που αφορούν τα κλιματιστικά.

    Όταν το εγκαταστήσω θα γράψω εντυπώσεις.

  3. Καλησπέρα. Μετά απο αρκετό ψάξιμο στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ και έλεγχο αγοράς σε καταστήματα της περιοχής μου κατέληξα στις 3 παρακάτω επιλογές:

    https://www.skroutz.gr/s/272787/Mitsubishi-SRK-50ZJ-S.html 1050,00 €

    https://www.skroutz.gr/s/268173/Daikin-FTX50GV-RX50GV.html 1150,00 €

    https://www.skroutz.gr/s/2833450/Hitachi-RAK-50PPA-RAC-50WPA.html 1050,00 €

    Είναι για Σαλοκουζίνα 34τμ με καλή μόνωση χωρίς απώλειες και νότιο προσανατολισμό και το θέλω για ψύξη και θέρμανση. Η σειρά προτίμησης είναι όπως τα γράφω αλλά θα ήθελα την γνώμη σας μήπως υπάρχει κάτι που μπορεί να επιρεάσει την επιλογή μου.

    Ηθελα κάτι σε 14άρι έως 16άρι αλλά δεν βρήκα κάτι αξιόλογο και σε όποιο κατάστημα ρώτησα με απέτρεπαν απο τέτοια επιλογή.

    Οι τιμές είναι απο κατάστημα της περιοχής μου χωρίς περαστικά.

  4. Γειά σας. συγχαρητήρια για τον χρόνο που διαθέτετε για να ενημερώνετε τον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά που γράφω και θα ήθελα την γνώμη σας για το Κλιματιστικό [ Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA ]. Προορίζεται για Σαλοκουζίνα 34 m2 σε διαμέρισμα 2ου ορόφου με καλή μόνωση χωρίς απώλειες με τέντες και με πολύ ήλιο (ΝΔ προσανατολισμός).
  5. Διαβάστε αυτό για ενημέρωση

     

    Η διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, όπως είπε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ Ευάγγελος Μπαλτάς, είναι να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι σε ένα από τα 81 σημεία σε όλη την Ελλάδα που συνεργάζονται με την Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων.

     

    Εκεί θα παραδίδουν το αυτοκίνητο, τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας, προκειμένου μέσα σε διάστημα 10-15 ημερών να παραλαμβάνουν τη βεβαίωση καταστροφής του.

     

    Τη βεβαίωση αυτή θα προσκομίζουν στη συνέχεια στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της εκάστοτε νομαρχίας, από όπου θα λαμβάνουν την πιστοποίηση διαγραφής, την οποία και θα καταθέτουν στην εφορία από όπου θα εισπράττουν τα αναλογούντα χρήματα.

     

    Σημειώνεται ότι τα οικονομικά κίνητρα λειτουργούν κλιμακωτά, ανάλογα με την κατηγορία και τον κυβισμό του οχήματος που αποσύρεται και θα είναι ακόμη μεγαλύτερα για εκείνους που μετά την απόσυρση θα προβούν σε αγορά οχήματος νέας τεχνολογίας. Τονίζεται ότι η χρηματοδότηση της αγοράς νέου αυτοκινήτου θα δίδεται μόνο σε όσους ταυτόχρονα αποσύρουν παλαιό.

     

    Συγκεκριμένα, 500 ευρώ αντιστοιχούν στα αυτοκίνητα έως 900 κ.εκ., 1.000 ευρώ για τις κατηγορίες μεταξύ 901 και 1.400 κ.εκ., 1.500 ευρώ για αυτοκίνητα κυβισμού 1.401 έως 2.000 κ.εκ., 1.800 ευρώ έως και 2.400 κ.εκ., ενώ στα 2.200 ευρώ προσδιορίζεται το όφελος για όσους αποσύρουν αυτοκίνητα με κυβισμό άνω των 2.400 κυβικών εκατοστών.

     

    Επιπλέον ποσόν 1.000 ευρώ θα δοθεί σε όσους από τους κατόχους Ι.Χ. προχωρήσουν στην αγορά αυτοκινήτου νέας τεχνολογίας, δηλαδή με ημερομηνία κυκλοφορίας από 1/1/2005 ή υβριδικού.

     

    Αντίστοιχα και στην απόσυρση των φορτηγών, τα οικονομικά κίνητρα κλιμακώνονται και σε αυτή την περίπτωση ανάλογα με την κατηγορία και τον κυβισμό τους, ενώ προβλέπεται και επιπλέον επιδότηση για την αγορά νέου οχήματος.

     

    Ειδικότερα, για την απόσυρση ελαφρών φορτηγών, 500 ευρώ αντιστοιχούν σε οχήματα έως 900 κ.εκ., 1.000 ευρώ για τις κατηγορίες μεταξύ 901 και 1.400 κ.εκ., 1.500 ευρώ για κυβισμό 1.401 έως 2.000 κ.εκ., 1.800 ευρώ για 2.400 κ.εκ., ενώ στα 2.200 ευρώ προσδιορίζεται το όφελος για όσους αποσύρουν φορτηγά με κυβισμό άνω των 2.400 κυβικών εκατοστών. Πρόσθετο ποσόν 1.500 ευρώ θα υπάρχει για όσους προχωρήσουν, παράλληλα με την απόσυρση, και στην αγορά φορτηγού νέας τεχνολογίας.

     

    Για τα βαρέα φορτηγά μικρότερα των 8 τόνων αντιστοιχεί οικονομικό κίνητρο απόσυρσης 3.000 ευρώ. Από 8 έως 15 τόνους το όφελος είναι 6.000 ευρώ, ενώ 9.000 ευρώ είναι για φορτηγά πάνω από 15 τόνους. Παράλληλα δίνεται κίνητρο 4.000 ευρώ για αντικατάσταση των φορτηγών. Oσον αφορά την είσοδο στον «Πράσινο Δακτύλιο», είναι ελεύθερη για όλα τα βαρέα φορτηγά, τα τουριστικά λεωφορεία και λεωφορεία κάτω της 15ετίας (κλάσεις Α-Β-Γ). Όσα από αυτά ανήκουν στην κλάση Δ, άνω των 15 χρόνων, μπορούν να εισέλθουν μόνο τις ώρες εκτός λειτουργίας του δακτυλίου. Τα μέτρα για ημιφορτηγά είναι ανάλογα με αυτά των Ι.Χ.

     

    Όπως σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός Γ. Σουφλιάς, το πρόγραμμα δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, εφόσον η συνολική του δαπάνη για την περίοδο 2009 - 2012 εκτιμάται στα 2,3 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα των περιβαλλοντικών τελών κυκλοφορίας και του ΦΠΑ από τις επιπλέον πωλήσεις οχημάτων είναι 1,7 δισ. ευρώ.

     

    Η διαφορά των 600 εκατ. ευρώ υπερκαλύπτεται από τα αυξημένα τέλη ταξινόμησης λόγω της επιπρόσθετης ζήτησης στην αγορά οχημάτων από την εφαρμογή των μέτρων.

     

    Αξίζει να τονισθεί ότι μετά την εφαρμογή των μέτρων αναμένεται σημαντική μείωση των εκπομπών ρύπων στην ατμόσφαιρα.

     

    PAPAVAGOS

×
×
  • Create New...