Jump to content

KostasZK

Members
  • Δημοσιεύσεις

    153
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About KostasZK

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 6

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Vodafone - Ελλάδα

KostasZK's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Μα δεν χρειάζεται καμμία γλώσσα. Σχήματα είναι και διαλέγεις.
  2. Ε εντάξει! Είναι για αυτούς που μπορεί να μπερδευτούν....
  3. Ξενοδόχος, κρεοπώλης, ιερόδουλη, χρωστούσαν κυκλικά ο ένας στον άλλον 50 ευρώ. Και χωρίς να δώσουν λεφτά είναι πάτσι. Το πενηντάρικο που γυρνάει από χέρι σε χέρι είναι απλά παρασταστικό. Όσο για τον πελάτη αφού έφυγε (και ήταν καλός ο ξενοδόχος!), πήρε τα λεφτά του πίσω. Το ερώτημα πήγαινε στο πώς όλοι ξεχρεώθηκαν μάλλον.
  4. 2,9,6,7,18,5,54,3,162,1... Καλά nop77 με έφαγες στο δευτερόλεπτο. Εμ ήθελα να γράψω και τους επόμενους!
  5. Προσπαθούσα να γίνω παππούς!! A! Kαι βέβαια είσαι σωστός.
  6. Ο Κώστας θα γινόταν παππούς πέρυσι αν ο γιός του έκανε παιδί στην ηλικία που τον είχε κάνει ο Κώστας. Με το ίδιο σκεπτικό ο Κώστας θα γίνει παππούς από την κόρη του σε τρία χρόνια. Αν οι ηλικίες των παιδιών «ζυγίζουν» όσο ένα τσουβάλι τσιμέντο, να βρεθούν οι ηλικίες των τριών ανθρώπων.
  7. To ξέρω ότι δεν ήταν σωστό, αλλά το έγραψα για ποικιλία. Ο Γιώργος απάντησε σωστά. Ναι δεν το διευκρίνησε, αλλά μάλλον έτσι το εννοούσε. Ίσως λόγω κεκτημένης ταχύτητας.
  8. Εννοεί μία φορά τον κάθε αριθμό. Δηλαδή 6/(1 - 3/4)
  9. 2) 888+88+8+8+8=1000 1) 5 (*)[λογάριθμος με βάση 8 του] 9 = 5 και κάτι. (*) Το επί εννοείται.
  10. Και πολύ καλά κάνεις, γιατί έκαψα φλάτζα. Απάντησε βέβαια ο Ax. Καλά το τρίτο είναι εύκολο. Το δεύτερο το ξέρω. Εννοούσες όμως στον πενταψήφιο και στον τετραψήφιο να χρησιμοποιήσουμε όλα τα ψηφία από το 1 ως το 9. Και είναι δύο οι περιπτώσεις, αλλιώς πάρα πολλές, όπως είπε ο Ax. Το πρώτο θα είναι ένας εξαψήφιος και ένας τετραψήφιος. Κυβική ρίζα του 100.000 είναι περίπου 46,5. Θα είναι από εκεί και πάνω. Βάζω στο excell από το 47 μέχρι το 99 τα τετράγωνα και τους κύβους (63 περιπτώσεις), οπότε εύκολα βρίσκεται ο αριθμός. Τι αριθμός!
  11. 1) Είμαι τεράστιος, ανυπέρβλητος, αξεπέραστος, διάνοια, αλλά προπαντός μετριόφρων:O 2) Ο Δημήτρης το έκανε με 5 προσπάθεις και 7 αλλαγές. Λάθος μόνο αν 3) Γίνεται σε 4 προσπάθειες και 6 αλλαγές. 4) Αυτό το είπαμε 5 αυτός, 6 εγώ. 5) Ε; Μήπως θέλεις να γράψουμε μία μόνο "διαδρομή", την πιο άτυχη; Για να καταλάβω γίνεται σε 4 προσπάθειες;
  12. Η δικιά μου λύση είναι "λάθος" με την έννοια ότι χρειάστηκα 6 προσπάθειες, αφού ο Δημήτρης το έκανε με 5. Όσο για το ποσες φορες αλλάζουμε τους διακοπτες-μπουτον, ε θέλει ένα μέτρημα. Πρέπει να είναι και αυτός ο μικρότερος δυνατόν αριθμός; Αν ναι, ποιό είναι πρωτεύον οι προσπάθειες ή οι αλλαγές; Νομίζω η λύση του Δημήτρη είναι πολύ καλή. Αν θες γράψε την δική σου. (Καλά, θα φυλάξω το προηγούμενο κείμενό μου, τη "λύση" μου, να την διαβάσω μετά από ένα χρόνο!)
  13. 1) Αυτό το έγραψα. 2) Ξεκινάω Α=απέναντι (το έγραφα Α, Δ - αριστερά/δεξιά). Α) Αν Α=ΜΜ. Τις αλλάζω και τιε δύο και τις κάνω ΕΕ. Τότε οι άλλες που είναι κάθετα σ'αυτές μπορεί να είναι ΕΕ ή ΕΜ, οπότε στην πρώτη περίπτωση τελειώνω σε 1 προσπάθεια, ενώ στη δεύτερη συνεχίζω.
  14. (Τελικά σε μία περίπτωση θέλω 6 προσπάθειες. Δεν ξέρω αν θα τα καταλάβεις, εγώ μετά από 1 χρόνο αν τα δω, θα λέω τι είναι αυτά!) Α=αριστερά, Π=πάνω, Δ=δεξιά, Κ=κάτω, Μ=μέσα, Ε=έξω Το αριστερό χέρι το βάζω στην Α και το δεξί στην Π ή στην Δ. Όταν γράφω ΜΕΜΕ σημαίνει Α=Μ, Π=Ε, Δ=Μ, Κ=Ε. Οι πιθανές θέσεις είναι: 1)ΜΕΜΕ, ΕΜΕΜ, 2) ΜΜΕΕ και οι κυκλικές μεταθέσεις του, 3)ΜΜΜΕ και οι κυκλικές μεταθέσεις του, 4) ΕΕΕΜ και οι κυκλικές μεταθέσεις του. Αποκλείονται οι ΜΜΜΜ, ΕΕΕΕ γιατί θα άνοιγε η κλειδαριά. Ξεκινάω με Α, Δ. 1η περίπτωση: Α=Μ, Δ=Μ. Τα κάνω Α=Ε, Δ=Ε. α) Αν Π=Ε, Κ=Ε, (θέση 1), τελειώσαμε σε 1 προσπάθεια. β) Αν όχι θα είναι Π=Μ, Κ=Ε ή Π=Ε, Κ=Μ, (θέση 3), οπότε πάμε σε 2η προσπάθεια. Ελέγχω Α, Π. β1) Α=Μ, Π=Ε. Κάνω Π=Μ και τελείωσα σε 2 προσπάθειες. β2) Α=Ε, Π=Μ. Κάνω Α=Μ και τελείωσα σε 2 προσπάθειες. β3) Α=Μ, Π=Μ. Κάνω Π=Ε, όμως μπορεί να είναι θέση 1 (ΜΕΜΕ) ή θέση 2 (ΜΜΕΕ). Πάμε σε 3η προσπάθεια. Ελέγχω Α, Δ. β3_1) Αν (Α=Μ, Δ=Μ) ή (Α=Ε, Δ=Ε), δηλαδή θέση 1 τα αλλάζω, οπότε τελείωσα σε 3 προσπάθειες. β3_2) Αν Α=Μ, Δ=Ε θα είναι θέση 2. Δεν πειράζω τίποτε! Πάω σε 4η προσπάθεια. Ελέγχω Α, Π. β3_2_1) Αν (Α=Μ, Π=Μ) ή (Α=Ε, Π=Ε) τα αλλάζω, οπότε τελείωσα σε 4 προσπάθειες. β3_2_2) Αν (Α=Μ, Π=Ε) ή (Α=Ε, Π=Μ) τα αλλάζω, οπότε είμαι στη θέση 1, οπότε πάω σε 5η προσπάθεια και αλλάζω τα Α, Δ και τελειώνω σε 5 προσπάθειες. 2η περίπτωση: Α=Μ, Δ=Ε. Κάνω Δ=Μ. α) Αν ΜΜΕΜ, γίνεται ΜΜΜΜ, οπότε τελείωσα σε 1 προσπάθεια. β) Αν όχι θα είναι ΜΕΕΕ ή ΜΜΕΕ ή ΜΕΕΜ, οπότε γίνονται ΜΕΜΕ, ΜΜΜΕ, ΜΕΜΜ, Πάω σε 2η προσπάθεια. Ελέγχω Α, Π. β1) Αν (Α=Μ, Π=Ε) ή (Α=Ε, Π=Μ) αλλάζω σε Μ. Αν ήταν ΜΜΜΕ ή ΜΕΜΜ τελείωσα σε 2 προσπάθειες. Αν όχι θα ήταν ΜΕΜΕ οπότε έγινε ΜΜΜΕ, το οποίο θέλει άλλες 3 (το πολύ) προσπάθειες, σύνολο 5 (*). β2) Αν Α=Μ, Π=Μ, οπότε είναι της μορφής ΜΜΜΕ, άρα θέλω αυτή και άλλες 2 (το πολύ) προσπάθειες, σύνολο 4 (*). Δεν μπορεί να υπάρξει περίπτωση Α=Ε, Π=Ε. 3η περίπτωση: Α=Ε, Δ=Μ. Αντίστοιχα με 2η. 4η περίπτωση: Α=Ε, Δ=Ε. Αντίστοιχα με 1η. (*)Λύση της ΜΜΜΕ. Για την 2β1 (η 2β2 είναι ειδική περίπτωση που στην τρίτη προσπάθεια έχω Α=Μ, Π=Μ). Ελέγχω Α, Π. Α) Αν κάποιο Ε (του τύπου ΜΕΜΜ ή ΕΜΜΜ) την αλλάζω σε Μ και τελείωσα σε 1 προσπάθεια. Β) Α=Μ, Π=Μ, (όπως 2β2), αλλάζω Π=Ε. Β1) Αν είχα ΜΜΜΕ θα γίνει ΜΕΜΕ, οπότε αν ελέγξω τα Α, Δ θα τα βρω ίδια, τα αλλάζω και τελειώνω σε 2 προσπάθειες. Β2) Αν όχι θα είχα ΜΜΕΜ που έγινε ΜΕΕΜ. Άρα τα Α,Δ που είναι διαφορετικά τα αφήνω και πάω σε τρίτη προσπάθεια. Ελέγχω Α, Π. Β2_1) Αν (Α=Μ, Π=Μ) ή (Α=Ε, Π=Ε) τα αλλάζω και τελειώνω σε 3 προσπάθειες. Β2_2) Αν (Α=Μ, Π=Ε) ή (Α=Ε, Π=Μ) τα αλλάζω και γίνεται της μορφής ΜΕΜΕ (ή ΕΜΕΜ), οπότε με 4η προσπάθεια αλλάζω τα Α, Δ και η κλειδαριά ανοίγει. (όμως εδώ θέλω 4 προσπάθειες και 2 προηγουμένως πάμε στις 6! )
×
×
  • Create New...