Jump to content

stratos3

Members
  • Δημοσιεύσεις

    26
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Δημοσιέυσεις posted by stratos3

  1. απο ποτε πρεπει??? ποιος το λεει αυτο??? lol:lol: ο καθενας βαζει οτι γουσταρει ρε..

     

     

     

    υπαρχει ρε συ διαφορα...αναλογα ποσο μεγαλη μικρη ειναι η ζαντα αλλαζει και η σχεση των γραναζιων...οποτε πανε ολα τζαμπα..

  2.  

     

     

    ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες σας:up:

    τελικα το μηχανακι ψιλοεπανηλθε παιζει να εφταιγε ο βενζινας που πηγενα(σιγουρα ηταν νοθευμενη επειδη με το που γεμισα αλλου το μηχανακι,αλλαξε εντελως).

     

    κατι αλλο,μηπως κανενας απο σας εχει το dy 125 rs,ρωταω επειδη θελω να το βελτιωσω ,αλλα σε αλλο ποστ διαβασα οτι δεν παιρνει στροφαλο εμποριου(θελω να βαλω εναν 54)πληροφοριακα το μοτερι μαμισιο εχει 55,5 διαμετρο κ 49,5 διαδρομη.

    ευχαριστω κ παλι.:)

     

    δεν ξερω να σου πω...σε DY μοτερ μονο κυλινδροπιστονο εχω αλλαξει...μηπως θα ηταν καλυτερα να μην μπλεχτεις με στροφαλους αν δεν μπαινουν απο εμποριο? αλλα αν θες μπορεις να βαλεις μακρυτερη μπιελα και να την αλλαξεις θεση...(με παντεντα μονο)...αλλα να ξερεις οτι δεν θα κρατησει και για πολυ!:worry:

  3. http://www.myphone.gr/forum/image.php?u=133225&dateline=1246564142&type=profile F1z

     

    μολις το εβγαλα απτο συνεργειο...56.5 χιλιοστα , 36 mikuni καρμπυλ, θυρηδομα εισαγωγη εξαγωγη , πλανιαρισμα το κυλινδρο , τορναρισμα το κεφαλαρη , reediera daytona (πολυ καλη) καρμπον , πειραγμα τα ρευματα και μια ΜΚ εξατμιση... σε λιγο καιρο δαγκανα απο ΧΤ γτ δεν σταματαει σαλιο! και ενα συμπλεκτη για καλυτερα μπαντιλικια! νομιζω οτι ειμαι ερωτευμενος!

  4. οπου αστερακια πολλαπλασιαζεις και οπου καθετος διαιρεις.

     

    παιδια εγω επανερχομαι με το δικο μου θεμα με το glx που ειχα αναφερει οτι παθαινει black out στα καλα καθουμενα και δε τραβαει πανω απο 30 με τερμα το γκαζι. το ειχα παει στο μαστορα ο οποιος καθαρισε καρμπυρατερ και ποτηρακι βενζινης αλλα δε μπορεσε να κανει κατι αλλο γιατι το δοκιμασε και ο ιδιος και δεν ετυχε να το κανει σε αυτον. Τελευταια ομως τα κολληματα ειναι συχνοτερα και διαρκουν παραπανω. το μηχανακι εντελως ξαφνικα μπορει αν το βαλω μπρος να παω να βαλω 2α και να φαει κολλημα σαν να μην εχει ψυχη, αλλαζω ταχυτητα τερμα γκαζι και παλι τιποτα. μεχρι 30. Αλλοτε παλι δεν εχει κανενα προβλημα και φορτωνει κανονικα. Βεβαια οπως το ακουσε ο μαστορας σημερα που ξαναπερασα να του δειξω , ρεταρει και ακουγεται να μη δουλευει στρωτα. Το μηχανακι εχει συμπιεση και ακομα τραβαει γενικα. ειναι μανατο 50αρι δεν το εχω βαλει χερι καθολου. Το προβλημα εμφανιστηκε ξαφνικα. Παει κανενος το μυαλο καπου? Αναφλεξη?

     

    υποψιαζομαι να εχεις προβλημα στο ραουλο σου...αλλα δεν μπορω να σε βοηθησω παραπανω... κανονικα πρεπει να κατσει ο μηχανικος σου να το ξηλωσει... οτι και αν πουμε ολοι μας δεν θα ειναι με σιγουρια...:(

  5. Παιδια ξερετε εσεις τωρα που άλλαξα εκκεντροφορο στο παπι αν χρειαζεται καθολου στρωσιμο;Αν ναι για ποσο;

     

    οχι....:ninja:

     

    παιδια γνωριζει κανεις αν βρισκονται ανταλακτικα καινουργια μαρκα glx90 και astrea ?

     

    www.moto-rider.com ενα απο τα πολλα site που μπορεις να βρεις...

     

    Για να φρεναρεις πριν τον τοιχο η μετα??????Σε ενα μοτερ ανω των 100cc χρειαζονται πιστευω στην αναγκη.Στα 50αρια οχι και τοσο.Προσφατα οδηγησα GLX 52ΜΜ γαστρωνε πραματικα,αλλα φρεναρε ******τα

     

    καλα δεν ειναι αναγκη κιολας..δεν αντιλεγω αλλα και τα ταμπουρα κανουν την δουλεια τους για ταχυτητες κατω των 130-140..αλλα θελουν λιγο παραπανω σφιξιμο στην ντιζα και καλη συντηρηση.. αμα ειναι στριμογμενος οικονομικα ας τα κρατησει μωρε...

  6. πως μπορω να δω εαν χανω συμπιεση;

    αν εχουν φαγωθει τα ελατηρια του πιστονιου μηπως ξερεις πανω κατω ,ποσο κανουν;

     

     

    sorry φιλος αλλα γινετε ψιλοπανικος εδω και μπορει να το <<πηδηξα>> καταλαθως:lol:!

    λοιπον οπως ειπε πολυ σωστα ο φιλος η μια προχειρη λυση ειναι αυτη..αλλιως βγαζεις μπουζοκαλωδιο και μπουζι και <<δαχτυλονεις>>:lol:. τραβας πολυ σιγα μανιβελα και βλεπεις τι υποπιεση εχεις..αλλος τροπος βγαζεις την κεφαλη και με την παλαμη σου κλεινεις τον κυλινδρο και τραβας παλι μανιβελα...και ο 3ος και καλυτερος βγαζεις και το πιστονι και βλεπεις τι φαγωμα εχουν... τωρα ελατηρια θα βρεις πολλα απο 4ε μεχρι και 30ε..αλλα να ξερεις απτην στιγμη που φαγωθηκανε τα ελατηρια σε ενα χρονο θα εχεις μορφη οβαλ στον κυλινδρο..και ελατηρια να αλλαξεις δεν θα πηγαινει σαν μαμα γτ εχει φαγωθει ο κυλινδρος. κανε 0.5 χιλ μεγαλυτερο το μηχανακι σου.. ουφ..ειμαι ο στρατοσ και μολις τελειοσα!!:lol::lol:

  7. αν βαλω ενα 38αρι πισω λες να χρειαστει να αλλαξω παλι αλυσσιδα;

     

    οταν αλαζεις γραναζια αλαζεις και αλυσιδα γτ κανει πατουρα αλλα και το αντιστροφο..αλλιως υπαρχει μεγαλη περιπτωση να σου βγαινει η αλυσιδα..

  8. γεια σας σε ολους!αποφασισα να ρωτησω τα εξης παρακατω, καθως δεν πηγαινε αλλο.

    εδω κ ενα χρονο ειμαι ενας ευτυχης κατοχος ενος daytona dy 125 rs,το μηχανακι μου εχει βγει πολυ καλο,εχω κανει

    15000 χλμ (με ολα του τα servis)και αποφασισα να του αλλαξω ενα δυο πραγματα για να πηγαινει καλυτερα.σε πρωτη φαση εβαλα μια εξατμιση

    serbing type και οφειλω να ομολογησω οτι μου εδωσε κατι κυριως στα ψηλα.σε δευτερη φαση δοκιμασα να βγαλω τον παπα

    βαζοντας του μια φιλτροχοανη,το παπι αλλαξε εντελως χαρακτηρα εγινε πολυ ποιο νευρικο με αποτελεσμα να βουταει και να γεμιζει πολυ ποιο γρηγορα,εχοντας τα 100 χλμ με μια γκαζια ,αλλα μεχρι εκει καθως το παπακι παει μετα βιας 105 και δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει,μηπως εχει κανεναν κοφτη ή εαν αλλαξω ενα δυο πραγματα θα εχω επιτελους τα 120;τελος και κυριοτερο το μηχανακι τις επομενες μερες, επεσε μηχανικα(μετα τις αλλαγες φυσικα) με αποτελεσμα να εχω χασει πολυ ροπη και να αργει να γεμισει,χειροτερα και απο πριν.μηπως παιζει να πηρε τιποτα το καρμπυρατερ(εχει το μαμισιο το οποιο ειναι keihin 20) και μου το κανει ή μηπως θελει περισσοτερο μιγμα για να αποδωσει οπως πρεπει, αν και δεν νομιζω επειδη το μηχανακι κατεβαζει πολυ ακαυστη,χωρις να μπορω να καταλαβω τι συμβαινει μηπως δεν γινεται καλη καυση(εχω αλλαξει μπουζι);

    θα σας παρακαλουσα να μου δωσετε τα φωτα σας, καθως δεν μπορω να βγαλω ακρη και συγνωμη για το μεγαλο ποστ!

     

    αμα δεν ειναι ενα απο αυτα που λενε τα παιδια παραπανω..τοτε να δεις αν χανεις συμπιεση..μπορει να εχουν φαγωθει τα ελατηρια του πιστονιου σου και να ψιλοπαιζη το πιστονι..

  9. Γεια χαρα

     

    Ειμαι νεος στο forum.

     

    Αγορασα ενα μιχανακι glx με λιφαν 110cc πανω του.Το πηρα φτηνα 250ευρω και εχει αρκετα πραγματα πανω.

     

    Το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι το τιμονι παιρνει εντονα δεξια.

    Ο τυπος που μου το πουλησε μου ειπε οτι φταει η αναρτηση μπροστα.Την αλλαξα και μειωθηκε λιγο αλλα δεν εχει εξαφανιστει το προβλημα

     

    Το πιρουνι ειναι ημιτασιον μπροστα.Τι να κανω να το διορθωσω.

     

    Εχω παει σε πολλους μαστολους και ο καθενας μου λεει τα δικα του (οτι να ναι)

     

    Πειτε καμια γνωμη

     

    'Η εχεις παρμενο μηχανακι ή ειναι στραβα τα ψαλιδια σου...και τα ημετασιον καλα ειναι δεν θα το εχεις και για παντα το μηχανακι...

  10. Γεια σας! Καταρχάς θέλω να πω ότι έχω διαβάσει όλες τις σελίδες και με έχει βοηθήσει πολύ το forum να μάθω πολλά πράγματα για τους κινητήρες που δεν τα ήξερα.

     

    Τώρα πάμε στις ερωτήσεις. Ένας φίλος θα αγοράσει glx 50άρι και θέλει να το πειράξει. Έχει σκεφτεί για κυλινδροπίστονα 52 (ή 55mm που τα έχει ήδη αλλά θέλουν άνοιγμα τα κάρτερ) δεν ξέρει τι μάρκες να βάλει όμως, κεφαλή 72άρα με ροϊκή εξέλιξη (την έχει ήδη), στροφαλομπιέλα glx90 ή aasa 52mm και καμπάνα από glx90 γνήσια. Τί καρμπυρατέρ να βάλει? εκκεντροφόρο? ηλεκτρονική takegawa θα δώσει τίποτα αν την βάλει?

    Θέλω τη βοήθεια σας με το τι άλλο μπορεί να βάλει για να πάει το μηχανάκι αλλά πιο πολύ να είναι αξιόπιστο. Μπορεί να δώσει γύρω στα 600 με 700€.

    Επίσης ξέρει κανείς η εξάτμιση η Level πόσα € κάνει?

     

    *εγω παλι θα συμπληροσω οτι καλο θα ειναι να εναν στροφαλο προσεγμενα ελαφρομενο στα ιδια χιλιοστα ή στα πλησιεστερα..αμα το κανει 52χιλ. το μικροτερο 22αρι keihin αλλιως το πολυ ενα 26αρι mikuni αν το κανει 55χιλ. απο 26αρι μεχρι 30 και κατι το πολυ..εκκεντροφορο για σιγουρα αποτελεσματα παει αναλογα με τη κατηγορια του πιστονιου αλλα εφοσων ειναι γυαλισμενι η κεφαλη να παρει ενα kitaco stis 72αρες δουλευει αψογα αλλα για takegawa δεν ξερω αν θα δουλεψει αψογα..ας μην πειραξει ρευματα γιατι ολοι εχουν προβληματα μετα απο ενα χρονικο διαστημα..και τελος καλο θα ητανε καλο πολλαπλασιαστη το καλυτερο μπουζι και το καλυτερο μπουζοκαλωδιο με την πιπα του(ολοι δεν δινουν σημασια σε αυτα τα 2 τελευταια αλλα πιστεψε με υπαρχει τεραστια διαφορα)

  11. δεν νομιζω να μ μεινουν λεφτα....θα δουλευει στα 56mm το 22αρι?μεχρι να βρω καποιο αλλο?εκεντροφορο λεω να κρατισω αυτον που εχω...εχει μεγαλο βυθισμα....

     

    σε 56.5 διχρονο δουλευε το 20αρι αλλα με τζουφια 4ρτη αρα σιγουρα θα δουλεψει

  12. Δεν νομιζω να υπαρχει V-Force για F1.Nομιζω μονο reedοφυλλα της boyosen:O

    Συμπλεκτη δεν πρεπει να φτιαξεις χειροποιητο?????

     

    συμπλεκτη πρεπει να παρω κομπλε γτ τηα μπει με πατεντα..δεν ειναι τπτ μπαινουνε και απο αυτα τισ αγορας μια μανετα και μια τρυπα στο καπακι...

     

     

    απο τι ειδα ειναι carbon οποτε απο κει ειμαι μια χαρα αλλα το θεμα ειναι οτι ακσιζουν την ταλαιπορια? τεσπα ευχαριστω παιδια και τους δυο!:)

  13. Αναλογα τι θελεις και τι θα κανεις..αυτο θελει πολυ μελετη...

     

    επειδη δεν με παιρνει να κανω πειραματα ελεγα αν εχει καποιος θυρηδομενο και ειναι ευχαριστημενος...F1 εχω με ΜΚ εξατμ. τορναρισμενο κεφαλαρι και πλανιαρισμα V-FORCE reed και καλμπυρατερ 36αρι στα 56.5χιλ. αμα μαθει καποιος καλο αποτελεσμα θα του ειμαι υποχρεος!

  14. Καλα που τα χεις δει εσυ ρε μαστορα γιατι εμας εδω στο πολυτεχνειο ******** μας λενε..:X Πανε χυτευσε εσυ αλουμινιο να δεις τι ευκολο ειναι ... τωρα πως συνδεεται η θερμικη αγωγιμοτητα με τη συμπιεση και μαλιστα χωρις αυταναφλεξη εσυ θα ξερεις καλυτερα αφου εχεις κανει και μεταπτυχιακο ...

     

    Αντε ρε βαζουν και αλουμινιο στα καινουργια αμξια ??? καλα που μου το πες..:blink:

     

    ε ρε κατι ψωνια ...........

     

    αμα σας μαθαινουν τετοια πραγματα ******** σας λενε(αν και αποκλειεται) και μιλαμε για κατεργασια οχι παρασκευει..εκει παο πασο..ο πατερας μου στα καλουπια δουλευει ακομα και σημερα οποτε ξερω καλυτερα και απο κοντα τι γινετε...ψωνιο δεν ειμαι αλλα μου τιν σπαει οταν καπιοι επιμενουν σε κατι λαθος και εκτος απο αυτο μιλανε αποτομα..εγω ειχα και εχω την καλη διαθεση να κανω κουβεντα αρκει ο αλλος να ψαχνετε πριν πει καποια βλακεια...καλη σου μερα...:)

  15. Καταρχην ετσι για να ξερεις οι χαλυβες ειναι πολυ πιο ανθεκτικοι, ευκολοκατεργαστοι και συνεπως ακριβεστεροι στην κατεργασια απο το αλουμινιο. Το αλουμινιο οπου μπανει ειναι για μειωση βαρους...

     

    Κατα δευτερον αμα εισαι καγκουρας δε σε σωζει το αλουμινιο φιλαρακι ... εγω ουτε μοτερ εχω σπασει ακομα ουτε εχω δει και κανενα παπι παραγωγης με αλουμινενια κεφαλη...

     

    καταρχην φιλαρακι πριν στελνεις μηνυματα δημοσιος να εισαι σιγουρος για αυτα που γραφεις!! το μονο σωστο που ειπες για το αλουμινιο ειναι οτι εχει μικρο βαρος..και εγω δεν τα λεω ετσι απλα το εχω σπουδασει το αντικειμενο και εχω κανει μεταπτυχιακο.. ετσι για να ξερεις τελος παντων το αλουμινιο εχει καλυτερη θερμικη αγωγιμοτητα αρα μεγαλυτερη συμπιεση χωρις αυταναφλεξη και εχει ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ λογο της χαμηλης πυκνοτητας του!!ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!και φυσικα δεν εχεις δει κεφαλη αλουμινιου γτ δεν ξερεις απο αυτα..αλλα λογο οτι ειναι πανακριβες δεν τις αγοραζουν ολοι! επισης ολα πλεον τα καινουργια αμαξια εχουν blog , κεφαλαρι και πιστονια απο αλουμινιο....ετσι για να ξερεις!:cool:

  16. Που ειδες εσυ αλουμινενια κεφαλη σε παπι και ποιος ο λογος να βαλεις δλδ...?? Και τι μας νοιαζει πιο βγαινει πρωτο.. μια γρηγορη βολτα θελει να κανει το παιδι.. λες να τον πειραξει αν θα πιασει τα 60 μισο sec ποιο αργα ?? :lol:

     

    Φυσικα οτι πληρωνεις παιρνεις αλλα να αξιζει κι ολας να το πληρωσεις.. δε θα πας να ριξεις λεφτα σε ενα Lada ουτε σε ενα παπι.. οταν θα εχεις κατι της προκοπης που θα κραταει και την αξια του τοτε ναι ..

     

    χαχαχα! φιλαρακι αν εισαι μηχανικος τοτε στειλε μην. ξερεις ποσοι πιτσιρικαδες ηρθανε με τα μηχανακια τους κολημενα και με χτυπημενες βαλβιδες?? και ολα αυτα γιατι λυπηθηκανε τα 40-50 ευρο παραπανω..αλλα ολη η ζημια μαζι με τα εργατικα στοιχηζει πανο απο 50αρι..οποτε αμα δεν δωσεις λεφτα σε κατι καλο θα τα δωσεις με το παραπανω αργοτερα..και κεφαλες αλουμινιου κυκλοφορανε αρκετες απλως κατι τυποι σαν εσενα νομιζουν οτι το αλουμινιο ειναι παραθυρο!:lol:

  17. Με αλλα λογια πιο καλα πηγαινει το παπι με λεπτη φλάτζα παρα χοντρη..Αν βάλω λεπτη παιζει να αρχισουν να χτυπανε βαλβιδες κλπ;

     

    οχι απαραιτητα..εκμεταλευσου το μεγαλυτερο χωρο με με μεγαλυτερες βαλβιδες και μια εξατμιση που να μην ειναι ελευθερας.. για τις βαλβιδες πρεπει να εχει τρομερη συμπιεση για να χτυπισουνε βαλβιδες η να χασει το χρονισμο του το μηχανακι..οποτε δεν νομιζω να εχεις προβλημα..

     

    στροφαλο θα αλαξω στα 50mm αρα ειναι καλη η καδενα 84δοντ ή θελει μεγαλυτερη??:)

     

    ε δεν τα ξερω ολα απεξω... δες αμα δεν κανει περνεις μεγαλυτερη καδενα και την παλια την κανεις κομπολοι στα κλειδια...:lol:

  18. Ρε παιδια μη τρωτε αμεσως οτι καραμελα σας πετανε ... να σκεφτομαστε και λιγο.. δλδ μια κινεζικη κεφαλη ποσο διαφορα μπορει να εχει απο μια γνησια?? και τα δυο χυτα ειναι .. γιατι να του χαλασει δλδ δεν καταλαβαινω.. ουτε για πολυπλοκα ηλεκτρονικα μιλαμε ουτε για κανενα dragsterαδικο.. παπι θα φτοιαξει.. αντε θα καιει λιγο λαδι παραπανω.. αμα εχει γλυτωσει 500Ε ας καιει οσο θελει.. θα βαζει μισο λιτρο καθε 500km..

     

    Εγω εκανα 5000km με τα "κινεζικα" χωρις κανενα προβλημα και τωρα αλλα 3000km με τον λιφαν 125 ολα μια χαρα.. και μην ανισυχεις του δινω και καταλαβαινει ... φυσικα δε παω 5 λεπτα τερμα .. τι θα κανει θα σπασει ..

     

    Τωρα αμα εισαι deliveras καλυτερα πουλα το και παρε κατ ευθειαν honda τι να σου πω.. που εγω πιστευω παλι δεν θα χες προβλημα ...

     

    1η και κυριοτερη διαφορα ειναι τα μεταλλα.. υπαρχει τεραστια διαφορα ο χυτοσιδερος με το αλουμινιο. 2ον η καθε εταιρια εχει ξοδεψει καποια λιγοτερα περισσοτερα χιλιαρικα για την τεχνογνωσια τησ καθε κατεσκευεισ...για αυτο αλλωστε τα Takegawa και λιγοτερα χιλιοστα να ειναι παντα πρωτα βγαινουν

  19. γεια σας......οταν βαλω κιλινδροπιστονο 53mm με την αστρισια κεφαλη πρεπει να βαλω και αλυσιδακι?? αν ναι ενα αλυσιδακι 84 δοντ. κανει? αυτο χρειαζεται και ραουλα καδενας??

     

    τα παρακατο ανταλακτικα ειναι οκ??

     

    http://www.moto-rider.com/product-view.aspx?pid=27860

    http://www.moto-rider.com/product-view.aspx?pid=29167

     

    αν ειναι οκ πειτε μου....αν ειναι λαθος πειτε μου την σωστη καδενα που χρειαζετε για την αστριασια κεφαλη και για κιλινδροπιστονο 53mm:):)

     

    αα και το ραουλο ειναι το γραναζι του εκεντροφορου??:):)

     

    αμα δεν εχει η κεφαλη καδενα παρε την μανισια εκτος αν αλλαξεις στροφαλο οποτε θα αλλαξει και η διαδρομη αρα θες μεγαλυτερη καδενα..

    τωρα το ραουλο ειναι στον εκκεντροφορο και γυρνανε μαζι.. πανω στο ραουλο ειναι συνδεμενο το ρευμα και μοιραζει στα μπουζοκαλωδια ρευμα αναλογα με την σειρα αναφλεξεις...

  20. E τοτε γιατι κατηγορεις τα κινεζικα πως χαλανε?οταν λες οτι και πολυ απλα πραγματα αν τα πηγαινεις χαλαρα δεν χαλανε?

     

    δλδ ο πατερας μου που ειναι 52 χρονον αγορασε lifan και του εσπασε ο πυρος ψαλιδιου του χαλασε ο δεικτης βενζινης και του εκαιγε λαδι του κερατα.... τι εκανε του επινε το αιμα? και ολα αυτα μεσα σε 3 μηνες.. μην ακουω ανουσια πραγματα!:lol:

  21. Η δικια μου συμβουλη σαν μηχανικος ειναι ποτε μην βαζεις διαφορετικη διαδρομη στροφαλου με τα χιλιοστα σου...φροντισε να παρεις ενα καλο στροφαλο και δεν θα εχεις ποτε προβλιμα οσο και να το σκιζεις στο στροφαλο παρε και τον εκκεντροφορο που σου ειπα και τηα εισαι αρχοντας.μονο προσεχε στιν κεφαλη να παρεισ τα γνησια κοκορακια και βαλβιδες της honda
×
×
  • Create New...