Jump to content

unagi

Members
  • Δημοσιεύσεις

    909
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Δημοσιέυσεις posted by unagi

  1. Run (2020)

     

     

     

    https://www.imdb.com/title/tt8633478/

     

     

     

    Ταινία κοινωνική/θρίλερ. Εστιάζει σε μια μητέρα που μόνη της μεγαλώνει ένα κορίτσι με πολλαπλά θέματα υγείας. Σταδιακά και μεγαλώνοντας το κορίτσι αρχίζει να ανακαλύπτει κάποια ψέμματα της μητέρας της και αποξενωμένη από όλους, προσπαθεί μόνη της να ανακαλύψει την αλήθεια. Τότε αρχίζουν περίεργες και υπερβολικές αντιδράσεις από τη μητέρα της, όμως η μικρή με θάρρος και μυαλό, συνεχίζει να παλεύει. Μια ταινία με κυρίως δύο πρόσωπα, πολύ καλές ερμηνείες, και σε γενικές γραμμές καλοδουλεμένο σενάριο, όπου και η μεγάλη ανατροπή έρχεται μόλις η μικρή ανακαλύψει την αλήθεια. Τίποτα από όλα αυτά όμως κατά τη γνώμη μου δεν δικαιολογεί τις ακραίες αντιδράσεις της μητέρας. Επίσης κάποια σεναριακά λάθη έγιναν εδώ κι εκεί, αλλά ως σύνολο είναι ταινία που σε κρατάει με ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Προτείνεται σε όλους.

     

     

     

    6.5/10 από μένα

    Αυτο πρέπει να είναι η πραγματική ιστορια της Gypsy Rose Blanchard. Έτσι μου μοιάζει από το trailer.

    Έχει γίνει και σειρά με τον τίτλο Τhe Act

    https://m.imdb.com/title/tt8682948/

     

    Στάλθηκε από το SM-A515F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  2. Όχι δεν είναι συστημένο. Αλλά κάπου είχα διαβάσει εδώ πως πλέον και τα απλά, παίρνουν tracking number ή έστω κάποιον εσωτερικό αριθμό των ΕΛ.ΤΑ. ώστε να βελτιωθεί η όλη διαδικασία διαλλογής και διανομής.
    Όχι τα γράμματα δεν παίρνουν.

    Τα ογκώδη ή όσα είναι από κιλό και πάνω.

    Αφού δεν είναι συστημένο μην το ψάχνεις στο κατάστημα. Δεν πάνε εκεί. Επικοινώνησε με την διανομή της περιοχής σου. Στους ταχυδρόμους δηλαδή.

     

    Στάλθηκε από το SM-A515F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  3. Ασχέτως Κίνας, υπάρχει τρόπος να βρω (εφόσον πρόκειται γιά επιστολικό) με κάποιο τρόπο άκρη σε μη παραδωμένο φάκελο από τα ΕΛ.ΤΑ., το οποίο κατά πάσα πιθανότητα έχει επιστρέψει στο τοπικό κατάστημα αλλά βαριούνται να ψάξουν;

    Ο ταχυδρόμος λέει πως δεν θυμάται κάτι. Η τράπεζα λέει πως έχει σταλεί και θα έπρεπε να έχει παραδωθεί από αρχές Σεπτεμβρίου.

    Μόνο αν είναι συστημένο πάει σε κατάστημα. Τα απλά τα αφήνουν οι ταχυδρόμοι κάτω.

     

    Τώρα αν τελικά είναι συστημένο επικοινώνησε με την τράπεζα μπας και έχουν κρατήσει το barcode. Ώστε να μπορούν να το ψάξουν από το σύστημα.

     

    Στάλθηκε από το SM-A515F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  4. Ερώτηση, θέλω να στείλω δέμα σε παιδί που είναι σε στρατιωτική σχολή στην Αθήνα μακριά από το σπίτι του.

    Μπορώ να βάλω σαν διεύθυνση παραλαβής το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αιόλου για να μπορέσει να το παραλάβει κατά τις απογευματινές ώρες;

    Ναι σαν διεύθυνση θα γράψεις το καταστημα που θες και θα γράψεις και πανω απο το ονομα του παραληπτη POSTE RESTANTE.

     

    Στάλθηκε από το SM-A515F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  5. Υπάρχει κάποιος νόμος ή κανονισμός που να απαγορεύει το κλείδωμα το βράδι της εξωτερικής πόρτας του κτιρίου? Γιατί έχουμε έναν που φοβάται μην του κλέψουν τα βρ@κιά και συνεχώς την κλειδώνει. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν την βρήκα κλειδωμένη και στις 11 το πρωί χτες αφού έφυγε για το μπάνιο ο κύριος την ξανακλείδωσε.:mad: Το κτίριο έχει μόλις 4 διαμερίσματα όλοι ιδιοκτήτες πλην αυτού που είναι ενοικιαστής.
    Εγώ ξέρω ότι η πόρτα πρέπει να είναι ξεκλείδωτη για έξοδο διαφυγής σε περίπτωση που γίνει το οτιδήποτε.

     

    Στάλθηκε από το SM-A515F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  6. Καλησπέρα και από εμένα,

     

    Έχω στείλει ένα γράμμα απλό (και καλά Α' πρωτεραιότητας) απο Χαλκιδική για χωριό της Πρέβεζας. Στάλθηκε 21 Ιουλίου και ακόμα να φτάσει. Πήγα πρόσφατα στο κατάστημα που το έστειλα και μου είπαν ότι δεν μπορούν να το κάνουν κάπως track. Να το ξαναστείλω συστημένο ή να περιμένω και άλλο;

    Να ρωτήσουν την διανομή στην Πρέβεζα, τους ταχυδρόμους εκεί δηλαδή γιατί τα απλά δεν πάνε στα καταστήματα καθόλου. Μπας και έχει ξεμείνει εκεί.

     

    Στάλθηκε από το SM-A515F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  7. :cool: - παιζει ρολο και ο διανομεας,στην δουλεια μου σχεδον ολα τα μικρα απο ebay τα φερνει αυτος, σε αλλη περιοχη στο σπιτι μου σχεδον ολα τα αφηνει πισω και σου αφηνει ειδοποιηση (αναλογα την δουλεια και τα κεφια του δηλαδη).
    Ναι το ξέρω...είναι σε τι ταχυδρόμο θα πέσεις και σε πόσους δρόμους πρέπει να παραδώσει.

     

    Στάλθηκε από το SM-A515F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  8. Γεια σας.

     

     

     

    Έχω ένα πακέτο το οποίο στάλθηκε από Αμερική με USPS. Με βάση το tracking number (UM089323923US) στο site της USPS, έχει φύγει από Αμερική στις 25/7. Από τότε έχουν περάσει 15 μέρες, δεν υπάρχει κανένα νέο σχετικά με την άφιξη του στην Ελλάδα και ανησυχώ.

     

    Tο tracking number ξεκινάει από UM και τελειώνει σε US και βάζοντας το στο site των ΕΛΤΑ, το ιστορικό δεν είναι διαθέσιμο.

     

     

     

    Βάσει των εμπειριών των μελών, θα ήθελα να ρωτήσω:

     

    - αν το δέμα θα εμφανιστεί στο site των ΕΛΤΑ ή της USPS κατά την άφιξη του στην Ελλάδα και αν θα μπορώ να δω τις κινήσεις του δέματος στην Ελλάδα μέσω του site των ΕΛΤΑ

     

    - αν ο ταχυδρόμος θα αφήσει ειδοποίηση ή αν θα αφήσει το δέμα στην είσοδο της πολυκατοικίας λόγω της μορφής του tracking number (UM)

     

    - για το πόσες μέρες ακόμη θα πρέπει να περιμένω μέχρι να αρχίσω να ανησυχώ και να επικοινωνήσω με τον πωλητή ώστε να ρωτήσει τη USPS για το δέμα

     

     

     

    Σας ευχαριστώ.

    Λοιπόν το δέμα βάση το tracking number του είναι απλό άρα δεν γίνεται να το παρακολουθήσεις.

    Λογικά αυτό όταν με το καλό ανοιχτεί ο σάκος που είναι μέσα θα πάρει το tracking number QA...GR. Με αυτό παρακολουθείται αλλά εσύ δεν μπορείς να το κάνεις γιατί θα πρέπει πρώτα να πάρεις το ειδοποιητήριο που θα τον γράφει. Κωμικοτραγική κατάσταση. (Αν πάρει τελικά το ελληνικό tracking number παύει να θεωρείται απλό, οπότε ο ταχυδρόμος πρέπει να το εξασφαλίσει. Λογικά δεν θα αφήσει το δέμα, αλλά ειδοποιητηριο)

     

    Στάλθηκε από το SM-A515F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  9. εσύ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να με ενημερώσεις ότι θα κάνεις φασαρία στο πάρτυ σου, ότι θα έρθεις στο τσακιρ κέφι ένα μεσημέρι και με ξυπνήσεις, ότι θα φιλοξενήσεις ένα φιλαράκι σου και θα το κάψετε.

     

    Θα πρέπει όμως να "ενημερώσεις" την αστυνομία που θα σου στείλει ο από πάνω, κάτω, δεξιά η αριστερά αν αυτή η φασαρία ή το τσακίρ κέφι γίνει σε ώρα κοινής ησυχίας.

     

    Λίγο σεβασμός και στους γείτονες δεν βλάπτει.

     

    Στάλθηκε από το SM-A515F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  10. Γνωρίζει κάποιος αν είναι εφικτή η αποστολή laptop με ΕΛΤΑ προς Γερμανία; Όλες οι εταιρίες courier μου είπαν πως απαγορεύεται η αποστολή αντικειμένων με μπαταρία (λόγω της μπαταρίας).
    Μπορείς αλλά πρέπει εσύ να το εξασφαλίσεις. Να φτιάξεις δηλαδή την συσκευασία ώστε να μην πάθει ζημιά. Δεν το αναλαμβάνει ο ελτά και δεν αποζημιώνεσαι αν πάθει κάτι.

     

    Στάλθηκε από το SM-A515F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  11. Tracking που αρχίζει με QA και σημείωση ΔΕΜΑ - Μ/Δ, ξέρουμε τι σημαίνει;
    Είναι απλό επιστολικό. Εδω και λιγο καιρό όλα τα απλά που έρχονται απεξω παίρνουν αυτον τον tracking. Επίσης και μέσα στην Ελλάδα ότι στείλεις απλό το οποίο είναι η λίγο ογκώδες είτε πάνω από κιλό πάλι παίρνει αυτόν τον κωδικό.

     

    Στάλθηκε από το SM-A515F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  12. Δεν ξερω αν ειναι και το σωστο νημα, μια πληροφορια παντως αν μπορει καποιος να βοηθησει, σε ποσες περιπου μερες περιμενουμε εισπραξη αντικαταβολης (ΕΛΤΑ Courier). Ειχε ολοκληρωθει η καταβολη της την προηγούμενη εβδομάδα, την Τριτη το απογευμα. Ακομη απτα ΕΛΤΑ σιγην ιχθυος. Ειχα περασει τη περασμενη Πεμπτη να ρωτησω και μου ειχαν πει απλως οτι αργουν αρκετα....

     

    Γενικά οι αντικαταβολές στο Πόρτα-Πορτα(ελτα κουριερ) δηλαδή η έκδοση των επιταγών για να σου επιστραφούν τα λεφτά, για κάποιο περίεργο λόγο αργούν πολύ. Πολύ περισσότερο από το να το έστελνες με το κανονικό ΕΛΤΑ.

     

    Στάλθηκε από το SM-A515F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  13. https://www.civilprotection.gr/el/cellbroadcasting

     

    Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Ειδοποιήσεων Εκπομπής Κυψέλης

     

    Μεταβείτε στο Μενού: Ρυθμίσεις > Περισσότερα ... > «Εκπομπές Έκτακτης Ανάγκης» > «Έλεγχος Εμφάνισης Ακραίων Απειλών».

     

     

    Στάλθηκε από το JSN-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

     

     

    Δεν υπάρχουν πουθενά στην συσκευή μου αυτές οι επιλογές. Έψαξα παντού στις ρυθμίσεις.

     

     

    Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  14. Πέρα από το χάλι του ΕΛΤΑ, γιατί όντως πάει από το κακό στο χειρότερο, δεν καταλαβαίνω γτ γκρινιάζετε. Εφόσον ζητάτε απλό, έτσι θα διαχειριστεί και θα το αφήσουν χωρίς υπογραφή. Αν θέλετε ασφάλεια επιλέξτε συστημένο. Τόσο απλό.
  15. Παντως και εγω περιμενω ενα δεμα απο Αμερικη που αρχιζει απο UM και εφτασε Ελλαδα πριν 3 μερες, αλλα στο site των ελτα δεν το βρισκει, που κανονικα θα επρεπε να γραφει την πορεια του μεχρι την Ελλαδα, η εστω πχ αντικειμενο σε αποστολη απο Ηνωμενες Πολιτειες :blink::worry::worry::wacko::wacko:

     

    Είναι αυτό που έγραψα παραπάνω.

    Πλέον όλα τα απλά δέματα μπαίνοντας ελλάδα, παίρνουν καινούργιο barcode ο οποίος ξεκινάει από QA. Ο προηγούμενος κωδικός συνήθως δεν σκανάρετε ξανά( σπάνια μπορεί να σκανάρουν και τα δύο). Πανέξυπνο αν σκεφτείς οτι πλέον δεν μπορείς να παρακολουθείς το δεμα σου.

    Γενικά ο σκοπός του QA είναι να μπορείς να κάνεις trucking και τα απλά δέματα, καθώς χρησιμοποείται και για τα απλά μικροδέματα εντός ελλάδας.

  16. Τηλεφώνησε κατά της 7:30 στο ταχυδρομείο, για να βρεις και τον ταχυδρόμο της περιοχής σου εκεί.

     

    Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει και το κάνουν πολλοί λάθος. Δεν έχει καμία επαφή ο ταχυδρόμος με τα καταστήματα των ΕΛΤΑ. Δεν περνάει καν απο εκεί. Τον ταχύδρόμο θα τον βρεις στην μονάδα διανομής της κάθε περιοχής. Άλλο κατάστημα ΕΛΤΑ άλλο οι ταχυδρόμοι.

  17. Μακάρι να είναι έτσι. Λάθος barcode δύσκολο γιατί μου το έστειλε η εταιρία που ξεκίνησε την αποστολή στο μεηλ και γράφει και την πόλη μου ως τελικό προορισμό. Άραγε, όταν το δέμα έρχεται πληρωμένο από εξωτερικό ζητούν υπογραφή παραλήπτη οι κουριερ των ελτα; Γιατί αν όχι και να το χουν δώσει αλλού, άντε να βρω άκρη....

     

    Αν έχει barcode πάνω γίνεται με υπογραφή η παράδοση. Ακομά και τα απλά τις περισσότερες φορές που μπαίνουν ελλάδα παίρνουν barcode που ξεκινάει με QA

  18. Δέμα από Αμερική, ήρθε Ελλάδα με usps από 10/12. Περίμενα να κάνει 25 μέρες γιατί τόσο κάνει συνήθως (το έχω ξαναπαραγγείλει) και τόσο καιρό δεν το χα τσεκάρει. Μπαίνω απόψε και βλέπω στην κατάσταση στα ΕΛΤΑ ότι έχει παραδοθεί από 10/12, αλλά φυσικά όχι σε μενα! Τι κάνω; Έστειλα μεηλ στα ελτα να δω τι θα μου πουν. Μεσολαβεί και αργία. Υπάρχει περίπτωση να το παραδώσανε αλλού ή να είναι λάθος του συστήματος;

     

    Να το έχουν δώσει αλλού το αποκλείω. Κάτι λάθος σκάναρε η διανομή, το κάνουν γτ το έχω συναντήσει. Πήγαινε στο κατάστημα της περιοχής σου και να ζητήσεις να επικοινωνήσουν με τους διανομείς να τους πουν τι έχει γίνει.

     

    Εκτός και αν σου έχουν δώσει λάθος barcode.

  19. Καλησπέρα. Μπορώ να ρωτησω στο κατάστημα των ΕΛΤΑ που βρίσκεται το δέμα που είναι με αντικαταβολή μόνο με το όνομα μου? επειδη δεν γνωριζω τον αριθμο αποστολης
    Όχι δεν μπορούν να ψάξουν έτσι. Μόνο με το barcode.

     

    Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

×
×
  • Create New...