Jump to content

WesternTune_12w

Members
  • Δημοσιεύσεις

    12
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About WesternTune_12w

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 14

WesternTune_12w's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Από τον Γκοργκόλης Α.Ε. που φέρνει τα Modenas, Benelli κ.α. στην Ελλάδα, ο γιός του μου είχε πει παλιά ότι το modenas kriss (όταν είχε βγει) φορούσε κινητήρα Kawasaki KazeR. ( Υ.Γ: Πηγαίναμε μαζί Γερμανικά και κολυμβητήριο...) Έτσι τώρα δε μου κάνει εντύπωση που τα δυο μηχανάκια είναι σχεδόν ολόιδια.
  2. Έστειλα ε-μαιλ στη Μοτοδυναμική για το συμπλέκτη και μου απάντησαν: "Ως προς την ερώτηση σας για το Crypton X 135, δυστυχώς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει έκδοση του μοντέλου αυτού με συμπλέκτη στο άμεσο μέλλον." Αν και δεν τους ρώτησα αν θα κυκλοφορήσει νέα έκδοση με συμπλέκτη αλλά αν πρόκειται να έρθει επίσημο κιτ από τη Υαμαha ώστε να μπαίνει συμπλέκτης και να ισχύει η εγγύσηση. Τέλοσπάντων!
  3. Το οτι δυσκολεύομαι να κατεβάσω ταχύτητες μερικές φορές, παίζει να έχει σχέση και να θέλει αλλαγή δίσκων συμπλέκτη??? Πάντως και που είναι σκληρές μερικές φορές δε με ενοχλεί. Μόνο μην μείνω με το παπί στο χέρι καμιά μέρα φοβάμαι....
  4. Δυστυχώς, το έχω συχνά στον κόφτη μιας και μένω Αθήνα, κάνω αποστάσεις και γενικά δεν είναι καλό να έχεις πολλά αμάξια μπροστά σου (γνώμη μου). Τα χιλιόμετρα τα βγάζει σε δρόμο με κατηφόρα και αφού την τρίτη την άλλαζω στα 100. Παρόλα αυτά, αν είχα περισσότερο δρόμο χωρίς φανάρια πιστεύω θα έβγαζε και παραπάνω. Είναι να το πάω σε 300 χιλόμετρα για λάδια και βλέπω ότι τα έχει κάψει. Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα η φλάτζα και να χάνει λάδια, επειδή το μηχανάκι το έχω σε ψηλές στροφές συχνά??? Πάντως αυτά τα λάδια τα έχω 2000κμ σίγουρα.
  5. Επειδή μένω σε περιοχή με μεγάλες ανηφόρες και στη δουλειά που πάω πάλι ανηφόρες ανεβαίνω, το έστρωσα αναγκαστικά έτσι. Δεν έχει κανένα πρόβλημα, αφού και στο βιβλιαράκι λέει να αναπτύσεις ελεύθερα στροφές μόνο να μην ανοίγεις πολύ το script του γκαζιού (ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει το ανοίγεις όλο και πιο πολύ). Επίσης, λέει να μην οδηγείς με το γκάζι στην ίδια θέση, πράγμα που θα κάνεις αν πας σιγά με μια ταχύτητα σε ανηφόρα. Εγώ καθημερινά έδινα λίγο γκάζι παραπάνω για λίγα μέτρα, μέχρι να πάρει στροφές και να βάλω δευτέρα. Αναγκαστικά, δεν παλεύονταν αλλίώς... Τώρα το μηχανάκι πάει 130 μαμίσιο και με έξτρα βάρος επάνω...
  6. Sorry, Άκυρο το 20.000κμ.! Στα 6.000 γινεται όπως προανέφερε ένας φίλος. Ο ορισμός του fine tuning όπως το είδα σε έναν οίκο που κάνει τέτοια είναι: FINE TUNING στις κεφαλές, μια εργασία η οποία προσφέρει τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν χαθεί από τον κινητήρα κατά την διαδικασία παραγωγής του. Το FINE TUNING προσφέρει μεγάλη αξιοπιστία, άριστη λειτουργία και αποφέρει υψηλότερη ιπποδύναμη σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του κινητήρα. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι πως μετά τις εργασίες ρύθμισης του κινητήρα η εργοστασιακή εγγύηση συνεχίζει να ισχύει κανονικά όπως θα ίσχυε και πριν τις βελτιώσεις. Σημείωση: Αναφέρομαι στο πείραγμα των κεφαλών (κεφαλής) και όχι στην ποσότητα που ψεκάζεται. Εκτός και αν είναι το ίδιο. Όπως και να έχει, σε λίγο καιρό που θα φτάσω 6.000κμ και το πάω για service, θα το ρωτήσω.
  7. Ισως φανεί χαζό, αλλά Fine Tuning θα έδινε τίποτα στο μηχανάκι??? Η γνώμη μου είναι ότι θα έδινε, αλλά νομίζω ότι δε συμφέρει οικονομικά. Ακόμη και αν γίνεται, δεν πρέπει για το συγκεκριμένο μηχανάκι να φτάσει στα 20.000κμ ώστε να γίνει ρύθμιση βαλβίδων πρώτα??? Καμιά άποψη πάνω στο θέμα? ...
  8. Όντως, και μένα μου φαίνεται ότι τρίζει. Μάλλον όταν συντονίζεται με το γκάζι σε κάποια θέση. Δεν έχω καταλάβει που ακριβώς είναι. Πάντως δε με ενοχλεί. Όσον αφορά τις ταχύτητες, ο καθένας πιστεύω τις αλλάζει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με την κατάσταση και τη διάθεση. Για παράδειγμα ανα έχεις χώρο και θέλεις να πατίσεις τελική, θα τις αλλάξεις κοντά στον κόφτη. Αν θες να κάνεις γρήγορη πρόσπέραση, πάλι θα είσαι κοντά στον κόφτη. Αν πας ηρεμα και δε βιάζεσαι τις αλάζεις κάπως έτσι: 1. 25, 2. 45, 3. 65 κτλ...
  9. Φιλαράκι, όταν πας να διορθώσεις τη μαλ@κ...α κάποιου άλλου, εκεί χρεάζεσαι τα φρένα. Εννοείται, πως όταν είσαι πάνω στο μηχανάκι, τρέχεις μόνο όπου σε παίρνει και αφήνεις τις εξυπνάδες, Συμφωνώ δηλαδή.... Υ.Γ. Το όπου σε παίρνει είναι υποκειμενικό, ανάλογα με την εμπειρία του καθενός.
  10. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Σωληνάκια φρένων υψηλής πίεσης εννοείς (Raver)? - γιατί δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο. .................................. "Tη λύση θα δώσει το να μην τρέχεις πολύ σε χώρους που δεν στο επιτρέπουν και να είσαι νόμιμος". Στην Αθήνα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορείας πας με 100 κμ/ωρα και είσαι νομιμότατος. (Το όριο 110 δεν είναι?)?
  11. Σχετικά με τα φρένα, σας ικανοποιούν? Βέβαια έχω πλήρη συναίσθηση ότι πρόκειται για παπάκι και σε σχέση με το παλιό Innova που έχει ο αδερφός μου χρόνια τώρα, είναι καλύτερα. Παρόλα αυτά, μιας και το μηχανάκι πιάνει 130 (κοντερίσια και μαμίσια) σχετικά άνετα, και γενικά πάω σαν τρελός μέσα στην κίνηση (Αθήνα) δε νιώθω ασφάλεια από τα φρένα. Μόνο ότι μπορώ να περνώ ανάμεσα με σώζει. Κάποιες φορές που μου κλείνουν αυτή τη δίοδο, βλέπω το χάρο και κάνω πράγματα που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο άλλους. Το δισκόφρενο πίσω και μεγαλύτερο (πεταλούδα) μπροστά θα δώσει τη λύση????
  12. Geia se olous. Eimai neo melos kai exw Crypton X edw kai 7 mines peripoy. Exw kanei konta sta 5.000km. Parakoloythw tis syzitiseis edw kai ligo kairo. To mixanaki sxizei, exoy me kai Innova (apo ton Aderfo moy) 4 xronia peripoy. To Crypton X poly kalytero. Tha apantisw se kapoies apories poy eixa dei se kapoies proigoymenes selides. Teliki, to exw ftasei 130 km/h XWRIS na eimai skyftos sth strofh (poy ginetai eyhtheia) ths katexaki poy paei gia mesogeiwn. Episis, DEN exw kanei kamia metatropi, diladi einai opws to ekane h mana toy. Isa isa, exw sxara kai valitsaki, me kouloura (kleidaria) mesa. Trizei, nai einai alitheia. 1. Kapoy sto kantran H' kapoy konta sto deksio kathrefti. 2. Sto pisw freno, diladi sto tabouro. Eidika otan to zestainw prin ksekinisw. Se allo antistoixi forum diavasa kati gia gnisio kit tis yamaha poy kanei to mixanaki na exei 20 aloga. Episis, ypothike kai gnisio diskofreno pisw. Exete akoysei kati eseis??? Anti gia Turbo poy anoigei psila, yparxei kati san Kompressor wste na anoigei xamila???
×
×
  • Create New...