MobilesNews

Eιδικός ασφαλείας μας συμβουλεύει να μην φορτίζουμε τα τηλέφωνά μας σε αεροδρόμια

1

Ήρθε η ώρα να φροντίσετε να έχετε μαζί σας ένα powerbank για να μην χρησιμοποιήσετε τις πρίζες αεροδρομίου εάν ταξιδέψετε και αυτή την συμβουλή μας δίνει ένας ειδικός σε θέματα ασφάλειας. Δυστυχώς, μεγάλο μέρος της ζωής πλέον διέπεται από την συχνή χρήση των κινητών και στα χέρια όλων αυτά μένουν “κολλημένα” για ώρες.

Τα τηλέφωνά μας που συχνά έχουν αποθηκευμένα τις κάρτες επιβίβασής μας και άλλες λεπτομέρειες για τις πτήσεις μας, γεγονός που καθιστά πολύ σημαντικό να είναι καλά φορτισμένα προτού πετάξουμε για όποιον προορισμό πρόκειται να πάμε.

Εάν κάνετε μια πτήση μεγάλων αποστάσεων – ή αν σύρετε εφαρμογές που κλείνουν πολύ συχνά – είναι περισσότερο από πιθανό ότι θα χρειαστεί να γεμίσετε την μπαταρία σας κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, αλλά ένας ειδικός ασφαλείας προειδοποιεί να μην το κάνετε μέσω του αεροδρομίου και των δημόσεων σταθμών φόρτισης για το δικό σας καλό.

Πέρυσι, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) εξέδωσε μια προειδοποίηση κατά της χρήσης δημόσιων σταθμών φόρτισης τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βρέθηκαν στα αεροδρόμια.Μια προειδοποίηση στην επίσημη ιστοσελίδα του FBI αναφέρει: “Αποφύγετε τη χρήση δωρεάν σταθμών φόρτισης σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία ή εμπορικά κέντρα”.

Και ο Jae Ro, ο κατασκευαστής προσαρμογέων βύσματος SIGNAL + POWER, έχει την ίδια ακριβώς άποψη. Αν και αυτοί οι σταθμοί φόρτισης είναι απλοί και εύκολοι στη χρήση, ο Jae προειδοποιεί ότι “η ευκολία συνεπάγεται τεράστιο κίνδυνο ασφάλειας”, με τον ειδικό να λέει στο Mail Online: “Αυτές οι θύρες μπορούν να παραβιαστούν για να εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό (κακόβουλο λογισμικό) στη συσκευή σας. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να κρύβεται απαρατήρητο, κλέβοντας αθόρυβα ευαίσθητες πληροφορίες όπως κωδικούς πρόσβασης και τραπεζικά στοιχεία .”

Μια τεχνική που χρησιμοποιούν οι χάκερ, γνωστή ως “juice jacking” είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο δεν θέλετε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας σε έναν σταθμό φόρτισης στο αεροδρόμιο. Αυτό περιλαμβάνει κακόβουλο λογισμικό που είναι εγκατεστημένο μέσω μιας κατεστραμμένης θύρας USB που κλειδώνει τη συσκευή σας ή ακόμα και εξάγει όλα τα προσωπικά δεδομένα και τον κωδικό πρόσβασής σας απευθείας στον δράστη.

Το τροφοδοτικό και η μετάδοση δεδομένων στα smartphone περνούν από το ίδιο καλώδιο, επιτρέποντας στους χάκερ να αναλάβουν τον έλεγχο των προσωπικών σας πληροφοριών.

“Μόλις μολυνθεί, το τηλέφωνό σας γίνεται ευάλωτο όχι μόνο στο αεροδρόμιο, αλλά όπου κι αν το πας”, είπε ο Jae στο ίδι του δημοσίευμα. Επιπλέον, η φόρτιση του κινητού σας τηλεφώνου σε ένα αεροδρόμιο μπορεί να οδηγήσει σε ακούσια έκθεση δεδομένων.

Και ακόμα κι αν ο σταθμός φόρτισης δεν έχει παραβιαστεί, η συσκευή σας παραμένει σε μεγάλο βαθμό σε κίνδυνο.

“Οι σταθμοί φόρτισης μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα και ισχύ”, είπε ο Jae. “Ενώ τα τηλέφωνα ζητούν από τους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ των λειτουργιών “Φόρτιση μόνο” και “Μεταφορά αρχείων”, αυτή η προστασία συχνά παρακάμπτεται με τους σταθμούς φόρτισης.

“Ως αποτέλεσμα, η συσκευή σας θα μπορούσε να είναι ευάλωτη σε υποκλοπή ή εκμετάλλευση δεδομένων. Αυτά τα κλεμμένα δεδομένα μπορούν αργότερα να χρησιμοποιηθούν για κλοπή ταυτότητας ή να πωληθούν στον dark web.”

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like