AppsNews

Αλλάζουν πολλά στον Safari, η Apple ποντάρει στην τεχνητή νοημοσύνη!

0

Υπερβολικό ζήλο δείχνει από πλευράς της και η Apple όσον αφορά την ενσωμάτωση της τεχνολογίας ΑΙ. Μάλιστα πολύ σύντομα αναμένεται να δούμε εάν τελικά βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να προσθέσει αυτές τις προηγμένες δυνατότητες στο δημοφιλέστερο πρόγραμμά περιήγησής της, το γνωστό σε όλους μας Safari.

Η επόμενη έκδοση του Safari θα έχει τεχνητή νοημοσύνη και αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με το iOS 18, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της Apple τον Ιούνιο.

Το ανανεωμένο Safari θα αποκτήσει την “Έξυπνη Αναζήτηση”, η οποία θα αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στη συσκευή για να εντοπίζει θέματα και φράσεις-κλειδιά σε μια ιστοσελίδα που κοιτάζετε, προκειμένου να συνοψίσει το περιεχόμενό της για εσάς. Το μοντέλο μεγάλων γλωσσών (LLM) της Apple θα προσδιορίζει προτάσεις που παρέχουν επεξηγήσεις ή περιγράφουν τη δομή των αντικειμένων, ανάλογα με το κείμενο στη σελίδα και λέξεις που επαναλαμβάνονται και οι βασικές προτάσεις θα αναγνωρίζονται ως θέματα.

Λέγεται ότι αυτό έρχεται ως απάντηση στο ChatGPT, αλλά φυσικά η Apple θα προσφέρει τη συνηθισμένη της αλλαγή ως προς τη συνολική εμπειρία και όταν βρίσκεται στη συσκευή, θα είναι πολύ πιο ασφαλής. Το Web Eraser θα σας δίνει τη δυνατότητα να αφαιρείτε συγκεκριμένα τμήματα ιστοσελίδων,  όπως είναι για παράδειγμα διαφημίσεις banner, εικόνες, κείμενο ή ακόμα και ολόκληρες ενότητες σελίδας, με σχετική ευκολία. Μάλιστα, η διαγραφή θα είναι επίμονη και σε όλες τις περιόδους σύνδεσης, καθώς το Safari θα θυμάται τις αλλαγές ακόμα και αφού κλείσετε την αρχική καρτέλα ή παράθυρο.

Εάν τύχει να επισκεφτείτε ξανά την ίδια σελίδα, θα ενημερωθείτε ότι έχει τροποποιηθεί ώστε να αντικατοπτρίζει τις επιθυμητές αλλαγές και στη συνέχεια, θα έχετε την επιλογή να επαναφέρετε τις αλλαγές και να επαναφέρετε την ιστοσελίδα στην αρχική της κατάσταση. Κάλλιστα βέβαια θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, όμως εδώ η Apple θέλει να κάνει και μια επίδειξη δύναμης για τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Σε οπτικό επίπεδο, το Safari αναμένεται να αλλάξει πολύ και θα συνοδεύεται επίσης με ένα ενημερωμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη, με ένα νέο μενού ελέγχου σελίδας (που θα  σας δίνει εύκολη πρόσβαση σε πολλές επιλογές που προηγουμένως ήταν διάσπαρτες στο περιβάλλον εργασίας χρήστη). Εκτός από την προαναφερθείσα Έξυπνη αναζήτηση / Έξυπνη περιήγηση και Διαγραφή περιεχομένου Web, θα φιλοξενήσει άλλα πράγματα όπως επιλογές ζουμ, στοιχεία ελέγχου απορρήτου, επιλογές αποκλεισμού περιεχομένου, αναζήτηση κειμένου στη σελίδα, λειτουργία ανάγνωσης και συντομεύσεις επεκτάσεων.

Σε έναν χρόνο από σήμερα, η Apple θα ενσωματώσει μια “πολύ ισχυρότερη δυνατότητα οπτικής αναζήτησης” στο πρόγραμμα περιήγησής της που θα σας επιτρέπει να “λαμβάνετε πληροφορίες για καταναλωτικά προϊόντα κατά την περιήγηση σε εικόνες”. Αυτό είναι προφανώς παρόμοιο με τη λειτουργία Visual Lookup που επιτρέπει στη Siri να αναγνωρίζει φυτά, κατοικίδια και σημαντικές τοποθεσίες στις φωτογραφίες.

Ενώ όλα αυτά υποτίθεται ότι είναι ήδη υπό ανάπτυξη, να έχετε κατά νου ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Apple να καθυστερήσει την κυκλοφορία τους ή να ακυρώσει οριστικά κάποια πράγματα.

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like