AppsMobilesNews

Αυτές είναι οι 9 εφαρμογές που πρέπει να αφαιρέσετε από κάθε σας Android συσκευή

0

Μπορεί να νιώθετε περισσότερο ασφαλείς εγκαθιστώντας εφαρμογές από το Play Store. Άλλωστε, η Google επανελλειμένα μας επισημαίνει ότι το Google Play Protect σαρώνει εφαρμογές αναζητώντας εφαρμογές που θα μπορούσαν να σας βλάψουν. Οι ειδικοί δεν σταματούν να λένε ξανά και ξανά να εγκαθιστάτε εφαρμογές μόνο από επίσημα καταστήματα εφαρμογών, όπως το App Store της Apple και το Google Play Store. Κι όμως πολλοί απογοητεύτηκαν και πάλι αφού εν τέλει ανακάλυψαν ότι ορισμένες κακόβουλες εφαρμογές κατάφερναν να εισέλθουν στο Play Store.

Στην νέα έρευνα που πραγματοποίησε η Cyble, μια παγκόσμια εταιρεία πληροφοριών για κυβερνοαπειλές, εντοπίστηκαν αρκετές μη αξιόπιστες εφαρμογές που κατάφεραν να καταχωρηθούν στο Google Play Store. Κατά τη λήψη και το άνοιγμα, οι εφαρμογές ανοίγουν έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing). Ακόμα πιο τρομακτικό είναι ότι ανοίγουν ένα WebView εντός της εφαρμογής, επιτρέποντας στην εφαρμογή να εμφανίζει περιεχόμενο ιστού. Το περιεχόμενο ζητά από το θύμα να αποκαλύψει τις μνημονικές φράσεις του ψηφιακού του πορτοφολιού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το άδειασμα του πορτοφολιού.

Με το “κύριο κλειδί” ενός ψηφιακού πορτοφολιού, ένας κυβερνοαπατεώνας μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα κρυπτονομίσματα και τα tokens που σχετίζονται με ένα ψηφιακό πορτοφόλι. Η Cyble ανακάλυψε εφαρμογές που όπως λέει, ξεγελούν τα θύματα δίνοντάς τους ονόματα παρόμοια με πραγματικά δημοφιλή πορτοφόλια όπως SushiSwap, PancakeSwap, Hyperliquid και Raydium.
Οι προγραμματιστές που εμπλέκονται σε αυτήν την απάτη ήταν κάποτε γνωστοί για τη διανομή νόμιμων εφαρμογών, αλλά έχουν παραβιαστεί από εγκληματίες προκειμένου να λειτουργήσει αυτή η απάτη. Εάν έχετε εγκαταστήσει κάποια από αυτές τις εννέα εφαρμογές στο τηλέφωνό σας, πρέπει να διαγραφούν αμέσως:
  1. Pancake Swap
  2. Suite Wallet
  3. Hyperliquid
  4. Raydium
  5. BullX Crypto
  6. OpenOcean Exchange
  7. Meteora Exchange
  8. SushiSwap
  9. Harvest Finance Blog
Οι άνωθεν εφαρμογές χρησιμοποιούν τεχνικές ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) για να προσπαθήσουν να αποσπάσουν τη φράση μνήμης από ένα θύμα για το νόμιμο ψηφιακό πορτοφόλι του. Αυτά τα email ή τα μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) έχουν σχεδιαστεί για να ανησυχούν τόσο πολύ το θύμα ότι έκανε κάτι λάθος ή ότι πρόκειται να εξαπατηθεί, ώστε να δώσει τη φράση μνήμης του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξάλειψη του ψηφιακού πορτοφολιού του θύματος.
Η Cyble έχει ήδη δώσει τα παραπάνω ονόματα εφαρμογών στην Google. Οι περισσότερες έχουν ήδη καταργηθεί, ενώ οι άλλες έχουν “αναφερθεί για κατάργηση”. Αλλά ακόμα κι αν η Google καταργήσει μια εφαρμογή από το Play Store, αν εξακολουθεί να είναι εγκατεστημένη στο τηλέφωνό σας, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, ειδικά για τον κάτοχο της συσκευής. Έτσι, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να βρείτε πλέον αυτούς τους τίτλους στο Play Store, θα πρέπει να απεγκαταστήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα αρχεία με αυτά τα ονόματα, αν εμφανίζονται στο τηλέφωνό σας.
[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like