AppsMobilesNews

HarmonyOS Next: Πλησιάζει η ώρα της κυκλοφορίας του!

0

Σε πολλούς απο εμάς είναι γνωστό πως το HarmonyOS Next της Huawei βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μερικά χρόνια, αλλά η εμπορικά έτοιμη έκδοση αποκτά επιτέλους ημερομηνία κυκλοφορίας στις 22 Οκτωβρίου 2024 που αποτελεί άλλωστε και τη φημολογούμενη ημερομηνία κυκλοφορίας για τη σειρά Nova 13.

Ουσιαστικά το HarmonyOS Next είναι ένα μνημειώδες βήμα για τις φιλοδοξίες της Huawei, καθώς θα εγκαταλείψει το Android Open Source Project (AOSP) και την υποστήριξη για εφαρμογές Android επιλέγοντας ουσιαστικά εσωτερικό κώδικα για τις εφαρμογές της. Η έκδοση developer κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι και το τμήμα λογισμικού της Huawei ήταν απασχολημένο με την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος εφαρμογών και υπηρεσιών για την υποδοχή των χρηστών. Με βάση τις τελευταίες αναφορές, το HarmonyOS Next διαθέτει περισσότερες από 10.000 εφαρμογές και υπηρεσίες.

Ως πρώτη παρατήρηση που έχουμε να κάνουμε είναι πως το HarmonyOS Next οπτικά είναι πανομοιότυπο με το τρέχον HarmonyOS, αλλά χωρίς τη δυνατότητα εκτέλεσης κώδικα και εφαρμογών Android. Το HarmonyOS Next χρησιμοποιεί ένα λειτουργικό σύστημα μικροπυρήνα που έχει αναπτυχθεί μόνος του και βασίζεται στον κώδικα OpenHarmony.

Το νέο λειτουργικό υποστηρίζει εφαρμογές μέσω του Ark Compiler με Huawei Mobile Services (HMS) και υπόσχεται μια απρόσκοπτη ενοποιημένη αρχιτεκτονική μεταξύ των συσκευών HarmonyOS Next και του cloud, καθώς και διασύνδεση σε διάφορους παράγοντες μορφής συσκευών.

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like