MobilesNews

Ότι πιο καινοτόμο είχε να δείξει η Apple, ήταν το νέο κουμπί Camera Control του iPhone 16!

0
Σφοδρές αντιδράσεις υπήρξαν τα τελευταία χρόνια από άτομα της ευρύτερης τεχνολογικής κοινότητας για το εάν πράγματι η Apple έχει δείξει κάτι πραγματικά καινοτόμο στις διάφορες εκδόσεις iPhone. Ωστόσο, η νέα λειτουργία Camera Control που είναι διαθέσιμη σε όλα τα μοντέλα iPhone 16 φέτος θα μπορούσε να είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά που έχει εισαγάγει τα τελευταία χρόνια η δημοφιλής εταιρείας πέρα από τα δικά της chip. Και πιο απλά θα παρεδεχτούμε ότι αυτό το νέο κουμπί, είναι απλό, χρήσιμο και συνδυάζει τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις.

Σε αντίθεση με το Action Button που παρουσίασαν πέρυσι, το Camera Control δεν είναι ακριβώς ένα κουμπί. Είναι μια μικρή περιοχή αφής με αισθητήρες ευαίσθητους στην πίεση και απτικούς κινητήρες από κάτω που παράγουν απτική ανάδραση για να μιμηθούν το πραγματικό κλικ ενός κουμπιού. Αυτή είναι βασικά η ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα σημερινά touchpad Force Touch του MacBook. Είναι επίσης καλυμμένο με γυαλί ζαφείρι, επομένως θα πρέπει να είναι και ανθεκτικό.

Ο τρόπος χρήσης του ποικίλει, για παράδειγμα με ένα γρήγορο πάτημα του κουμπιού, μπορείτε τώρα να εκκινήσετε αμέσως την κάμερα και με ένα δεύτερο πάτημα, να τραβήξετε μια φωτογραφία. Με παρατεταμένο πάτημα θα ξεκινήσει η εγγραφή βίντεο.

Εσείς έχετε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην χρήση του, επιλέξετε τι θέλετε να κάνετε και αποκτήσετε τον πλήρη έλεγχο μέσω της ολίσθησης . Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση ή σμίκρυνση, να ρυθμίσετε την ισχύ του faux bokeh στη λειτουργία Portrait, να προσαρμόσετε την έκθεση σε λειτουργία pro κ.λπ.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια περιοχή αφής που είναι ευαίσθητη στην πίεση, μπορούν να της ανατεθούν διαφορετικές ενέργειες ανάλογα με το πόσο δυνατά πατάτε το κουμπί. Χρησιμοποιείται επίσης ένα διπλό πάτημα για την επιλογή συγκεκριμένων λειτουργιών από το μενού της κάμερας.

Αργότερα θα υποδεχτούμε και άλλη δυνατότητα που θα σχετίζεται με την εντολή λειτουργίας του κλείστου. Θα σας επιτρέψει να κλειδώσετε την εστίαση και την έκθεση και να ανασυνθέσετε τη λήψη σας πριν τραβήξετε την τελική φωτογραφία με ένα πιο δυνατό πάτημα προς τα κάτω.

Οι προγραμματιστές τρίτων εργάζονται ήδη για να κάνουν χρήση του κουμπιού Camera Control στις εφαρμογές τους, καθώς η Apple επιτρέπει τη χρήση του νέου κουμπιού σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Το Snapchat θα είναι ένα από τα πρώτα που θα το χρησιμοποιήσει ως demo.

Μπορείτε ακόμη να ξεκινήσετε μια περίπλοκη συνομιλία με το ChatGPT σχετικά με τις σημειώσεις της εργασίας ή του πανεπιστημίου σας. Απλώς τοποθετήστε το δείκτη με την κάμερά σας, κάντε κλικ και περιμένετε ένα αποτέλεσμα.

Η Apple λέει ότι το σύστημα χρησιμοποιεί ενσωματωμένους πόρους υπολογιστών και cloud για να σας παρέχει σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης από το web. Και μην ανησυχείτε για τις εικόνες που μοιράζεστε, η εταιρεία διασφαλίζει ότι δεν αποθηκεύονται εικόνες στους διακομιστές της.

Ακόμη, αυτό το συγκεκριμένο κουμπί κάνει πιο εύχρηστες τις λειτουργίες οπτικής νοημοσύνης της Apple. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το στοιχείο ελέγχου Κάμερα για να ξεκινήσει η δυνατότητα οπτικής νοημοσύνης της Apple. Απλώς πρέπει να δείξετε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, είτε είναι εστιατόριο, ορόσημο, ένας σκύλος στο πάρκο ή ακόμα και ένα φυλλάδιο για φεστιβάλ, πατήστε το κουμπί για να τραβήξετε μια φωτογραφία και η τεχνητή νοημοσύνη θα βγάλει σχετικές πληροφορίες και θα προσθέσει ακόμη και αυτό το φεστιβάλ στο ημερολόγιο.

Σημειωτέον, όλες αυτές οι λειτουργίες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη δεν θα είναι διαθέσιμες κατά την κυκλοφορία. Στην πραγματικότητα, ακόμη και το iOS 18 δεν θα έρθει με το εν λόγω σύνολο χαρακτηριστικών και θα φτάσει με άλλη ενημέρωση λογισμικού, πιθανότατα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like