GadgetsNews

Η δυσαρεστημένη LG ζητά αποζημίωση για την ακυρωμένη παραγγελία του Apple Watch microLED

0

Άσχημη κατάληξη είχαμε όσον αφορά το πιθανό σενάριο συνεργασίας ανάμεσα σε LG και Apple για τον εφοδιασμένο σε πάνελ microLED. Όχι μόνο ναυάγησε η όλη αυτή μεγάλη συμφωνία, αλλά οι Κορεάτες ζητούν χρηματική αποζημίωση από την εταιρεία του Cupertino λόγω του ότι την τελευταία στιγμή αθέτησαν τον λόγο τους όσον αφορά τις παραγγελίες σε πάνελ microLED για το Apple Watch Ultra. Το microLED Apple Watch Ultra φημολογούνταν για μερικά χρόνια πριν αναφερθεί, τον Μάρτιο, ότι η Apple απέσυρε την παραγγελία της για πάνελ microLED.

Αυτή η παραγγελία προφανώς έγινε από την Osram, αλλά τώρα φαίνεται ότι εμπλέκεται και η LG και η κορεατική εταιρεία δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του- θέλει η Apple να πληρώσει για την “αναστολή” του έργου Apple Watch microLED.

Η LG ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει τη “διαδικασία backplane microLED μετά από ανεπίσημο αίτημα της Apple”, υποστηρίζει η έκθεση. Στη συνέχεια, όμως, όπως γνωρίζαμε ήδη, η Apple “ουσιαστικά ακύρωσε το έργο για την ανάπτυξη ενός microLED Apple Watch”.

Πολύ υψηλός ήταν το κόστος που ξόδεψε η LG για να προετοιμαστεί καταλλήλως για μια τόσο μεγάλη παραγγελία πάνελ, επένδυσε “δεκάδες δισεκατομμύρια” γουόν Κορέας που ισοδυναμούν σε ένα  δισεκατομμύριο γουόν ισοδυναμεί ή περίπου 730.000 δολάρια.

Πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη μεταφορά εξοπλισμού από την LG, εξασφάλισε χώρο για τη διαδικασία backplane microLED σε ένα από τα εργοστάσιά της, στρατολόγησε ανθρώπινο δυναμικό και σχημάτισε μια ομάδα εργασίας. Αρκετοί από τους προμηθευτές της LG ετοιμάστηκαν επίσης να παραδώσουν εξοπλισμό εκείνη την εποχή. Ως συνέπεια της ακύρωσης του έργου από την Apple, η LG διέλυσε την ομάδα εργασίας της και επιβαρύνθηκε με μειωμένο κόστος για την εξασφάλιση χώρου και προσωπικού για τη διαδικασία backplane microLED.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι αναλυτές της κορεατικής βιομηχανίας εικάζουν ότι εάν η Apple αποζημίωνε την LG για όλα αυτά, τότε πιθανότατα θα πλήρωνε την κορεατική εταιρεία λίγο περισσότερο για τα πάνελ OLED που αγοράζει από αυτήν για iPhone και iPad. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Apple δεν ανακοίνωσε ποτέ δημόσια ότι θα αναπτύξει ένα microLED Apple Watch, ούτε ότι στη συνέχεια βγήκε επίσημα να δηλώσει πως ακύρωσε το έργο.

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like