MobilesNews

Σοβαρή προειδοποίηση στέλνει η Symantec σε όλους τους χρήστες iPhone

0
Φόβος επικρατεί σε περίπου 1,46 δις. ενεργούς χρήστες iPhone παγκοσμίως, αφού είναι εκτεθειμένοι σε μια νέα κυβερνοεπίθεση με στόχο το Apple ID τους. Η νέα απειλεί επιτρέπει στους εισβολείς να χρησιμοποιούν μια καμπάνια “ηλεκτρονικού ψαρέματος” που στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κείμενα που έχουν σχεδιαστεί για να φαίνονται σαν να έχουν σταλεί από την Apple. Αυτά τα fake email και τα μηνύματα SMS προσπαθούν να κάνουν το θύμα να πειστεί προκειμένου να κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο για να διαβάσει μια σημαντική ειδοποίηση σχετικά με το iCloud. Η εταιρεία ασφαλείας Symantec ανακάλυψε αυτόν τον μήνα ότι οι σύνδεσμοι οδηγούν σε ψεύτικους ιστότοπους που απαιτούν από τους παραλήπτες να αποκαλύπτουν τον αριθμό Apple ID τους. Σημειώστε ότι ο ψεύτικος ιστότοπος διαθέτει ένα Captcha για να φαίνεται σαν πραγματικός ιστότοπος.
Αυτή η απαίτηση μπορεί να διατυπωθεί με φράσεις που κάνουν να φαίνεται επείγον ότι αυτές οι πληροφορίες πρέπει να ανατραπούν, κάτι που είναι απολύτως ψευδές. Η Apple προτείνει στους κατόχους iPhone να προσθέσουν εξουσιοδότηση δύο παραγόντων (2FA) για να προσθέσουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο Apple ID τους. Για να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας Apple με 2FA, ένας χρήστης θα λάβει ένα μήνυμα SMS με έναν ειδικό εξαψήφιο κωδικό που θα πρέπει να εισαχθεί για να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας Apple.
Μόλις αλλάξουν το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορούν να σας κλειδώσουν το iPhone σας, να ανοίξουν τις τραπεζικές και οικονομικές εφαρμογές σας, να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης και να εξαντλήσουν τα περιουσιακά σας στοιχεία εν ριπή οφθαλμού. Με την εξουσιοδότηση δύο παραγόντων, θα πρέπει ακόμα να μπορείτε να κρατήσετε έξω τους εισβολείς ώστε να μην μπορούν να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης στο Apple ID σας.
Για να ενεργοποιήσετε την εξουσιοδότηση δύο παραγόντων (2FA) για το Apple ID σας στο iPhone, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > [Το όνομά σας] > Είσοδος και ασφάλεια. Πατήστε Ενεργοποίηση εξουσιοδότησης δύο παραγόντων και μετά “Συνέχεια”. Εισαγάγετε έναν αξιόπιστο αριθμό τηλεφώνου (τον αριθμό που θα χρησιμοποιηθεί για την αποστολή των εξαψήφιων κωδικών 2FA) και στη συνέχεια, πατήστε “Επόμενο”. Στη συνέχεια θα σταλεί ένας κωδικός στον αξιόπιστο αριθμό τηλεφώνου σας.
Η εταιρεία ασφαλείας Symantec είπε ότι κυκλοφόρησε την προειδοποίησή της στις 2 Ιουλίου. Η εταιρεία είπε: “Αυτά τα διαπιστευτήρια εκτιμώνται ιδιαίτερα, παρέχοντας έλεγχο στις συσκευές, πρόσβαση σε προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες και πιθανά έσοδα από μη εξουσιοδοτημένες αγορές. Επιπλέον, η ισχυρή φήμη της Apple κάνει τους χρήστες να εμπιστεύονται παραπλανητικές επικοινωνίες που φαίνεται να προέρχονται από την Apple , ενισχύοντας περαιτέρω την ελκυστικότητα αυτών των στόχων για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.”

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like