News

Αμέτρητες οι επιθέσεις Ρώσων χάκερ εναντίον της Ουκρανίας το 2022

0

Μπαράζ ψηφιακών επιθέσεων πραγματοποίησε μια ομάδα Ρώσων χάκερ που χρηματοδοτούνται από το κράτος εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.

Στην έκθεση που κυκλοφόρησε την Πέμπτη ενόψει της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, η Ομάδα Ανάλυσης Απειλών (TAG) της Google ανέφερε ότι οι Ρώσοι επιτιθέμενοι που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση αύξησαν τις απόπειρες εισβολής σε Ουκρανούς χρήστες πέρυσι κατά 250% σε σύγκριση με το 2020. Η εταιρεία χρησιμοποίησε εκείνο το έτος ως βάση, επειδή υπήρξε αύξηση των επιθέσεων ενόψει του πολέμου.

Τα υπουργεία Άμυνας, Εξωτερικών και η Εθνική Υπηρεσία της Ουκρανίας ήταν μεταξύ των κορυφαίων στόχων πέρυσι, ανέφερε η Google.

Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο κατηγόρησαν προηγουμένως τη Ρωσία για μια κυβερνοεπίθεση σε δορυφορικό δίκτυο που είχε ως αποτέλεσμα διακοπή της επικοινωνίας σε τμήματα της Ουκρανίας πριν από τον πόλεμο. Ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι η κακόβουλη διαδικτυακή δραστηριότητα αντιπροσωπεύει μια πτυχή του υβριδικού πολέμου που έχει σκοπό να αποσταθεροποιήσει την Ουκρανία.

“Είναι σαφές ότι ο κυβερνοχώρος θα συνεχίσει να παίζει αναπόσπαστο ρόλο σε μελλοντικές ένοπλες συγκρούσεις, συμπληρώνοντας τις παραδοσιακές μορφές πολέμου”, ανέφεραν στην έκθεση ερευνητές από την ομάδα TAG της Google.

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like