ComputersNews

Ακόμη καλύτερες επιδόσεις από τους Intel H 12ης γενιάς για laptops

0

Το ζητούσαν πολλοί και πλέον η Intel μετά την λεπτομερέστατη παρουσίαση των νέων chip’s 12ης γενιάς Alder Lake για επιτραπέζιους υπολογιστές, έρχονται τα νέα chips H σε φορητούς υπολογιστές.

Οι νέοι επεξεργαστές βασίζονται σε υβριδικό σχεδιασμό με έως και 6 πυρήνες υψηλής απόδοσης και έως 8 πυρήνες χαμηλής απόδοσης. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Intel χρησιμοποιεί αυτό το σχέδιο σε φορητούς υπολογιστές και υπόσχεται τεράστια κέρδη στην απόδοση, διατηρώντας παράλληλα εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Τα νέα chips βασίζονται στη βελτιωμένη διαδικασία των 10 nm της Intel και έχουν ισχύ 45 W. Οι επεξεργαστές υποστηρίζουν DDR5-4800 και χαμηλής κατανάλωσης LPDDR5-5200 RAM, που θα αυξήσουν την απόδοση.

Αυτή η αύξηση απόδοσης είναι σημαντική και με βάση τους αριθμούς της Intel, το i9-12900HK 12ης γενιάς είναι έως και 44% ταχύτερο από τον προκάτοχό του 11ης γενιάς στο PugetBench και είναι έως και 30% ταχύτερο στο Blender.

Η CPU της Intel έχει επίσης την απόδοση Ryzen R9 5900HX της AMD και το M1 Max της Apple και στις δύο δοκιμές.

Η Intel παρουσίασε επίσης λεπτομερώς τα επερχόμενα τσιπ 12ης γενιάς που θα κυκλοφορήσουν σε λεπτούς και ελαφρούς φορητούς υπολογιστές αργότερα στο πρώτο τρίμηνο. Οι επεξεργαστές U, κατασκευασμένοι για λεπτότερους φορητούς υπολογιστές, θα έχουν 2 πυρήνες υψηλής απόδοσης και 8 πυρήνες χαμηλής απόδοσης, ενώ η σειρά P, που προορίζεται για πιο ισχυρούς λεπτούς και ελαφρούς φορητούς υπολογιστές.

Οι καινούργιοι αυτοί επεξεργαστές φορητών υπολογιστών H 12ης γενιάς της Intel θα ενσωματωθούν σε συσκευές το 1ο τρίμηνο.

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like