AppsMobilesNews

Σημάδια ότι το τηλέφωνό σας μπορεί να έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό

0
Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που μπορούν να σας… υποψιάσουν εάν το smartphone σας έχει χακαριστεί μέσω μιας μολυσμένες εφαρμογές και αυτή η νέα λίστα δημοσιεύτηκε από τον ιστότοπο Sun. Είναι καλό να γνωρίζετε κάποια πρώτα σημάδια περί παραβίασης του κινητού σας και να τα θυμάστε!
Το πρώτο σημάδι είναι η πτώση στην απόδοση του τηλεφώνου σας. Εάν η φόρτωση των εφαρμογών αργεί πολύ ή κολλάει τυχαία το τηλέφωνό σας, μπορεί να έχει παραβιαστεί. Ένα άλλο καλό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά είναι όταν οι μπαταρίες του τηλεφώνου σας εξαντλούνται πολύ γρήγορα. Με το κακόβουλο λογισμικό να τρέχει κρυφά στο παρασκήνιο, η μολυσμένη εφαρμογή πρέπει να τροφοδοτείται διαρκώς και έτσι καταναλώνει γρήγορα-γρήγορα της την μπαταρία του τηλεφώνου σας.
Άλλη ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά είναι η υπερβολική κατανάλωση των mobile δεδομένων σας, όταν μάλιστα έχει εξακριβώσει και μόνοι σας πως αυτή η υπερβολική κατανάλωση δεν  μπορεί να έχει καμία σχέση με την εμμονή σας στα βιντεοπαιχνίδια, τότε μπορεί να είναι αποτέλεσμα του κακόβουλου λογισμικού.
Επίσης, όταν βλέπετε πολλά αναδυόμενα παράθυρα στην οθόνη του τηλεφώνου σας, τότε ναι, στοιχηματίσετε ότι το τηλέφωνό σας έχει μολυνθεί από adware. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα καλό εισόδημα για τον χάκερ που είναι υπεύθυνος για όλες αυτές τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στη συσκευή σας.
Και ενώ υπάρχουν άλλοι λόγοι εκτός από κακόβουλο λογισμικό για την υπερθέρμανση του τηλεφώνου σας, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι το τηλέφωνό σας έχει μολυνθεί.

Εάν υποψιάζεστε ότι το κακόβουλο λογισμικό είναι το πρόβλημα με το τηλέφωνο σας, ρίξτε μια ματιά στην λίστα εφαρμογών στο τηλέφωνό σας και αναζητήστε μια εφαρμογή προστασίας από ιούς με υψηλή βαθμολογία και εγκαταστήστε την για να βρείτε τον ένοχο.

Μόλις εκτελέσετε μια σάρωση, η εφαρμογή προστασίας από ιούς θα μπορούσε να σας εμφανίσει μερικές προτάσεις που πρέπει να ακολουθήσετε.
Εφόσον δοκιμάσετε τα παραπάνω και τα προβλήματα δεν εξαφανιστούν, το τηλέφωνό σας μπορεί να σας λέει “FU”. Σωστά, μπορεί να ζητηθεί Factory Update. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων και των δεδομένων που θέλετε να διατηρήσετε και “σκουπίστε” το τηλέφωνό σας. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να καταφύγετε σε αυτό. Ωστόσο, το να χακάρετε το τηλέφωνό σας είναι ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξάλειψη του τραπεζικού σας λογαριασμού από έναν απρόσωπο χρήστη, ουσιαστικά από έναν ανώνυμο εγκληματία.
[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like