MobilesNews

Πολύ αυστηρές είναι οι δοκιμές της Oppo όσον αφορά την ποιότητα των smartphones της

1

O καθένας από εμάς μπορεί να έχει τα δικά του προσωπικά κριτήρια για την οριστική επιλογή μιας συσκευής, όμως η Oppo πιστεύει ότι σίγουρα η πίστη των καταναλωτών εξασφαλίζεται όταν τους παρέχει προϊόντα υψηλής τεχνολογίας! Με αφορμή αυτή την σκέψη, η εταιρεία διαρκώς εφαρμόζει αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους σε ολόκληρο τον οργανισμό. Στην καρδιά αυτών είναι το Oppo QE Reliability Lab που ιδρύθηκε το 2017 στο εργοστάσιο στην Greater Noida της Ινδίας.

Δεν επιλέγεται τυχαία κανένα υλικό

Οι φαινομενικά απλές αποφάσεις απαιτούν πραγματικά πολλή έρευνα, απέραντες ώρες στον κομμάτι του σχεδιασμού και της ανάπτυξης. Για παράδειγμα, το Oppo F21 Pro κυκλοφόρησε πριν από μερικές εβδομάδες με δερματίνη επένδυση “Sunset Orange” αλλά για να καταλήξουν σε αυτή την τελική τους επιλογή, δοκίμασαν πολλές χιλιάδες διαφορετικές υφές. Έξι περιλήφθηκαν στη λίστα και στάλθηκαν σε έρευνα αγοράς. Από αυτά, επιλέχθηκε μια υφή δέρματος από lychee. Στην πραγματικότητα, η τοποθέτηση του σε ένα τηλέφωνο απαιτούσε τη δημιουργία ενός “δέρματος από υαλοβάμβακα”, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πίσω πάνελ χωρίς να απαιτούνται εσωτερικά στηρίγματα. Η διαδικασία κατασκευής ήταν ένα επίπονο έργο ως προς την εκτέλεσή του.

Το υλικό fiberglass-leather ελέγχθηκε για την ανθεκτικότητα του τρίβοντάς το με ένα μαξιλάρι εμποτισμένο με οινόπνευμα, μια γόμα από καουτσούκ και ένα κομμάτι τζιν 5.000, 10.000 και 200.000 φορές, αντίστοιχα.

Κάθε νέο μοντέλο που δημιουργεί η Oppo πρέπει να υποβάλλεται σε μια σειρά δοκιμών που προσομοιώνουν χρόνια καθημερινής φθοράς και διάφορα ατυχήματα. Το εργαστήριο εξετάζει πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσει ένα τηλέφωνο πριν σπάσει, αλλά και τι προκαλεί αισθητικά προβλήματα.

Πολλές πτώσεις

Το απλό τεστ πτώσης γίνεται πιο σκληρό από τον μέσο όρο της βιομηχανίας, αφήνοντας τα τηλέφωνα να πέσουν από 1 μέτρο ύψος αντί για 0,8 μέτρα. Τα τηλέφωνα πέφτουν και στις 6 πλευρές, στις 8 γωνίες και στις 12 άκρες 12 έως 24 φορές. Αυτό το τεστ ολοκληρώνεται με το τελικό πέσιμο του τηλεφώνου από το 1,5 m σε τρεις ακραίες δοκιμές.

Το ύψος δεν είναι η μόνη ανησυχία του κατασκευαστή, η Oppo χρησιμοποιεί γυαλόχαρτο και τα τηλέφωνα δεν έχουν το πλεονέκτημα ενός προστατευτικού οθόνης ή θήκης και έτσι βλέπει η εταιρεία τι ζημιά μπορεί να προκληθεί με αυτόν τον τρόπο.

Στη συνέχεια ακολουθούν περισσότερες πτώσεις και συγκεκριμένα το τηλέφωνο τοποθετείται σε θήκη μήκους 1 m που περιστρέφεται με 3,5 στροφές ανά λεπτό. 

Βάθος σε 20cm νερού για δοκιμή στεγανότητας

Ο έλεγχος της αδιαβροχοποίησης είναι το επόμενο θέμα στην ημερήσια διάταξη της εταιρείας που προσομοιώνει μια έντονη βροχόπτωση, 10 λίτρα ανά λεπτό, που πέφτει στις 75°, στοχεύοντας σε βαθμολογία IPX4. Η σειρά τηλεφώνων F21 βυθίστηκε επίσης κάτω από 20 cm νερού για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια σκουπίστηκε. Μετά από τρεις ημέρες, η μονάδα δοκιμής αποσυναρμολογείται για να ελεγχθεί εάν εισήλθε νερό και έχει διαβρώσει τα εσωτερικά του μέρη.

Το υγρό νερό δεν είναι ο μόνος δολοφόνος, τα ηλεκτρονικά δεν αγαπούν ούτε την υψηλή υγρασία. Έτσι, μπαίνουν τα τηλέφωνα σε έναν ειδικό θάλαμο που διατηρεί συγκεκριμένες θερμοκρασίες και επίπεδα υγρασίας για αρκετές ημέρες. Ένα από τα τεστ διατηρεί το τηλέφωνο σε σχετική υγρασία 95% στους 65°C για 14 ημέρες (αντί για τις τυπικές 3 ημέρες). Αυτό γίνεται και με το τηλέφωνο ανοιχτό και απενεργοποιημένο.

Η δοκιμή θερμοκρασιακού σοκ συνεχίζεται για 300 ώρες (τέσσερις φορές περισσότερο από το βιομηχανικό πρότυπο) και ελέγχει εάν οι συσκευές μπορούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες έως 75°C και έως -40°C.

Οι περισσότερες δοκιμές νερού γίνονται με γλυκό νερό, αλλά το αλμυρό νερό είναι πιο καταστροφικό. Έτσι, τα τηλέφωνα Oppo F21 πιτσιλίζονται με θαλασσινό νερό για 2 ώρες, ενώ διατηρούνται σε ζεστό, υγρό περιβάλλον (50°C, 95% RH). Η επιτυχής βαθμολογία σε αυτό το τεστ απαιτεί το τηλέφωνο να παραμένει πλήρως λειτουργικό και να μην παρουσιάζουν σημάδια εξωτερικής φθοράς.

Ορισμένες από αυτές τις δοκιμές εκτελούνται σε όλα τα τηλέφωνα Oppo, άλλες υπάρχουν και μερικές ξεχωριστές για τη σειρά F21 – για παράδειγμα, οι δοκιμές δερματίνης. Τα τηλέφωνα έχουν επίσης ένα Orbit Light, δηλαδή ένα δαχτυλίδι από RGB LED γύρω από την πίσω κάμερα. Αυτά ελέγχονται για ομοιομορφία και για να διασφαλιστεί ότι έχουν διάρκεια ζωής πάνω από 50.000 ώρες.

Καθώς οι κύκλοι αναβάθμισης μεγαλώνουν, είναι υπέροχο να βλέπουμε αυξημένη εστίαση στην ανθεκτικότητα. Οι δοκιμές της Oppo διασφαλίζουν ότι οι συσκευές θα συνεχίσουν να λειτουργούν ακόμα κι αν είστε πολύ απρόσεκτοι χρήστες.

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like