News

Ο Elon Musk ανέστειλε τη συμφωνία για την αγορά του Twitter

3

Χάνεται πολύτιμος χρόνος και “παγώνει” προσωρινά η πιθανή εξαγορά του Twitter από τον αξιότιμο Elon Musk, καθώς η όλη υπόθεση ερευνάται από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές που λένε ότι άργησε να συμπληρώσει ένα βασικό έντυπο στη διαδικασία, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Σύμφωνα με αυτή την έκθεση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διερευνά την αποτυχία του Musk να αποκαλύψει έγκαιρα τη μαζική αγορά μετοχών του Twitter τον περασμένο Μάρτιο. Υπενθυμίζουμε ότι ο δισεκατομμυριούχος άργησε να καταθέσει το απαιτούμενο δημόσιο έντυπο καθώς βρισκόταν στη διαδικασία να αγοράσει μόνο το 9,2% των μετοχών του Twitter και να γίνει απλώς ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας. Αυτή η τακτική του επέτρεψε να αγοράσει περισσότερες μετοχές χωρίς να ειδοποιήσει τους άλλους μετόχους, και έτσι να εξοικονομήσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στη διαδικασία. Ο Muskc δέχτηκε αιχμές από τους μετόχους του Twitter και είναι στο στόχαστρο νέας έρευνας από την FTC για το ίδιο θέμα.

Λόγω αυτών των νέων ερευνών για τη συναλλαγή, η μετοχή του Twitter έχει υποχωρήσει περισσότερο από 10% από την πρώτη πρόταση του Elon Musk.

Μια επενδυτική εταιρεία είχε επίσης συμβουλεύσει τον δισεκατομμυριούχο να αποσυρθεί από τη συμφωνία και να πληρώσει το πρόστιμο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για παραβίαση της σύμβασης για να μπορέσει να κάνει μια νέα, μικρότερη προσφορά που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στην τρέχουσα αξία της επιχείρησης. Αν και το διοικητικό συμβούλιο του Twitter έχει ήδη εγκρίνει την αγορά. Η συμφωνία μπορεί να πάρει μήνες για να κλείσει και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα γίνει. Η έρευνα θα πρέπει να καθορίσει εάν οι ενέργειες του Elon Musk είχαν σημαντικό αντίκτυπο σε άλλους επενδυτές. Προς το παρόν, δεν είναι σαφές ποιες ποινές θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ο Musk εάν η SEC αποφασίσει να λάβει μέτρα εναντίον του.

Άλλη είναι πάντως η απάντηση που δίνει ο άνθρωπος της Tesla

Ο ίδιος ο Elon Musk ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό νωρίτερα σήμερα ότι ανέστειλε την εξαγορά, με αποτέλεσμα το Twitter να χάσει επιπλέον 25% στις συναλλαγές πριν από την αγορά. Προς το παρόν, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla θα περίμενε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον όγκο των ψεύτικων λογαριασμών που υπάρχουν στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, λογαριασμοί που διαδίδουν spam και οι απάτες αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5% των καθημερινών χρηστών με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων, αλλά αυτό το ποσοστό μένει να αποδειχθεί.

Ο CEO του Twitter, Parag Agrawal, ανακοίνωσε μια αλλαγή σε νέες προσλήψεις και περικοπές δαπανών συνολικά εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και μια περίοδος αβεβαιότητας που οδήγησε στην απόκτηση του κοινωνικού δικτύου από τον κύριο εκπρόσωπο της Tesla. Επιπλέον, η εταιρεία έχασε απροσδόκητα δύο κορυφαία στελέχη.

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like