ComputersNews

[IFA 2023]: Από Οκτώβριο διαθέσιμο το Lenovo Legion 9i στα 4.499 € με υγρή ψύξη και κορυφαίες προδιαγραφές

0

Ταξίδι με τελικό προορισμό το Βερολίνο κάναμε εμείς και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι δημοσιογράφου που εκπροσωπούν τον ειδησεογραφικό χώρο με κεντρική θεματολογία την σύγχρονη τεχνολογία. Ο λόγος που συγκεντρώνονται πλήθος κόσμου αυτές τις ημέρες στην εκεί γεωγραφική τοποθεσία, είναι η φετινή έκθεση IFA 2023 και ανάμεσα στα τόσα εκθέματα, εντοπίστηκε και το νέο Lenovo Legion 9i, ο επερχόμενος κορυφαίος φορητό υπολογιστή παιχνιδιών του γνωστού κατασκευαστή.


Σήμερα, έχουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτήν τη συναρπαστική συσκευή, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών λεπτομερειών σχετικά με το εκπληκτικό σύστημα υγρής ψύξης Legion Coldfront και την ισχύ επεξεργασίας της (13 Gen Intel Core I9 και 64GB 5600Mhz Dual Channel DDR5 Overclocked Memory). Επιπλέον, η Lenovo θα παρουσιάσει διάφορα σακίδια πλάτης για αυτόν τον φορητό υπολογιστή.

Άλλα συναρπαστικά νέα περιλαμβάνουν την ημερομηνία κυκλοφορίας αυτού του τέρατος, η οποία υπολογίζεται τώρα ότι θα είναι πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο : γύρω στον Οκτώβριο του 2023 με προτεινόμενη τιμή στα 4.499 €.

Εκτός από τις τεχνικές προδιαγραφές, τις τιμές και τη διαθεσιμότητα, υπάρχουν και μερικές από τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες προϊόντων του νέου φορητού υπολογιστή Lenovo Legion 9i των 16 ιντσών!

Ακόμη πιο εξελιγμένο το νέο σύστημα υγρής ψύξης του Lenovo Legion 9i

Πρώτον, αυτό το αυτόνομο σύστημα υγρής ψύξης (που ονομάζεται Legion Coldfront) είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από τους ανταγωνιστές της Lenovo επειδή δεν διαθέτει εξωτερικό εξάρτημα ψύξης. Η ενσωματωμένη αντλία ψύξης λειτουργεί καλά, ξεχωρίζοντας από από το CyberPowerPC Tracer VII Edge.

Το σύστημα είναι το πρώτο του είδους του σε φορητό υπολογιστή 16 ιντσών (τουλάχιστον όπως ισχυρίζεται η Lenovo) και βοηθά τον υπολογιστή να επιτύχει έως και 230 W TDP (που σημαίνει ότι μπορεί να διαχέει θερμότητα 230 Watt, ίδια με τα 230 Joules/s, που είναι πολύ θετικό για ατελείωτες ώρες gaming).

Επιπλέον, ο φορητός υπολογιστής διαθέτει σύστημα ψύξης αέρα με τριπλό ανεμιστήρα με 6.333 μεμονωμένους αεραγωγούς για τη διασφάλιση της βέλτιστης ροής αέρα. Εκεί που ένας μέσος υπολογιστής θα έκαιγε έντονα μέσα σε λίγες ώρες, αυτή η δυναμική μονάδα ψύξης χειρίζεται επάξια το έντονο gaming εξασφαλίζοντας χαμηλότερες θερμοκρασίες

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως όλα αυτά στεγάζονται σε έναν φορητό υπολογιστή 2,56 κιλών (5,64 λίβρες). Οι μηχανικοί της Lenovo έπρεπε να κατασκευάσουν μια ειδική θήκη με κάλυμμα Α από σφυρήλατα chip’s άνθρακα  για να χωρέσει το βάρος του συστήματος ψύξης.

Φωτεινή οθόνη, μεγάλη ανάλυση και άριστη ποιότητα εικόνας

Στο νέο μοντέλο Legion υπάρχει οθόνη PureSight 3.2K Mini-LED 16:10 με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 165 Hz. Αυτή η οθόνη παρέχει εξαιρετικά ομαλότητα και ρεαλισμό στα παιχνίδια και βοηθά τους δημιουργούς περιεχομένου να αλλάζουν μεταξύ DCI-P3 και sRGB από το προ-εγκατεστημένο λογισμικό X-Rite.

Πρέπει να προσθέσουμε ότι ακόμα κι αν πολλοί καταναλωτές θα ήθελαν ένα φορητό υπολογιστή 17 ή 18 ιντσών από τη Lenovo, η εταιρεία δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση για μοντέλα μεγαλύτερου μεγέθους.

Η οθόνη χρησιμοποιεί επίσης ένα αποτελεσματικό chip LA-2 AI που παρέχει SmartFPS, μια δυνατότητα που παρακολουθεί τα FPS σε πραγματικό χρόνο και προσαρμόζει ανάλογα τη GPU και την CPU.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι το νέο λογισμικό Tobii Horizon, το οποίο παρέχει παρακολούθηση κεφαλής.

Μέσα θα υπάρχει επεξεργαστής 13ης γενιάς Intel Core i9-13980HX που συνδυάζεται με το Nvidia RTX 4090 με 16 GB GDDR6 VRAM, ενώ αναμένεται να διαθέτει την επιλογή εγκατάστασης δύο SSD M.2 2280, δύο μονάδων μνήμης DDR5 και να περιλαμβάνει μια τεράστια μπαταρία 4 κυψελών 99,9 WHr.

Σχεδιαστικά έχουμε ένα πολύ λεπτό προφίλ πάχους μόλις 18,9 mm.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like