Jump to content

blogging @ myphone.gr: Το καλύτερο κινητό στην ιστορία των κινητών part 2 [POLL]


vlachaquito
 Κοινοποίηση

Ποιό είναι το καλύτερο κινητό στην ιστορία των κινητών; [part 2]  

780 members have voted

  1. 1. Ποιό είναι το καλύτερο κινητό στην ιστορία των κινητών; [part 2]

    • BellSouth/IBM Simon Personal Communicator
      6
    • Samsung Galaxy Note
      91
    • Motorola Razr V3
      43
    • Nokia 7650
      112
    • Siemens SX1
      35
    • Nokia 6310i
      122
    • Apple iPhone
      275
    • Ericsson R380
      26
    • Siemens SL45i
      45
    • Nokia 9000
      25


Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι του Myphone.gr καλώς ήλθατε στο δεύτερο μέρος της ψηφοφορίας του αγαπημένου μας φόρουμ για να αναδείξουμε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ (

).

 

Λίγα λόγια για την ψηφοφορία. Αυτή η ψηφοφορία θα περιέχει ημιτελικούς και τελικό. Οι editors του myphone.gr έστυψαν το κεφάλι τους και διάλεξαν 20 συσκευές που για τον ένα η τον άλλο λόγο θεώρησαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν το βραβείο της καλύτερης συσκευής ever. Θα χωριστούν λοιπόν οι συσκευές σε δύο δεκάδες και μετά θα έχουμε τον τελικό όπου θα αναμετρηθούν οι 10 πρώτες συνολικά. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τις πρώτες δέκα συσκευές ενώ σήμερα θα ολοκληρώσουμε τους ημιτελικούς.

 

Τα κριτήριά μας/σας; ΚΑΘΑΡΑ υποκειμενικά. Έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να συγκρίνεις αντικειμενικά το Nokia 3310 με το Samsung Note 1. Για αυτό λοιπόν αφήστε στην άκρη τα χαρακτηριστικά και πιάστε την… καρδιά. Πάμε λοιπόν!

 

BellSouth/IBM Simon Personal Communicator

 

http://content.myphone.gr/photo/full/23987/bellsouth-ibm-simon-personal-communicator.jpg

 

Ήταν το 1994, 10 χρόνια μετά το πρώτο κινητό στον κόσμο από την Motorola που η IBM κυκλοφοράει στην αγορά κάτι που ήταν ανήκουστο για την εποχή: Ένα κινητό και PDA μαζί! Ο Simon τάραξε την αγορά παρουσιάζοντας μια συσκευή που εκτός από την ικανότητά της να κάνει τηλεφωνήματα μπορούσε να στείλει Fax, email, ημερολόγιο, αλλά και την δυνατότητα να γράφει ο χρήστης χειρόγραφες σημειώσεις! Αχ βρε Samsung, από εδώ ξεπατίκωσες δηλαδή το S-Pen;

 

Samsung Galaxy Note

 

http://content.myphone.gr/photo/full/23996/samsung-galaxy-note-1.jpg

 

Και μια και μιλάμε για S-Pen πάμε να δούμε το Note. H Samsung έχοντας αποκτήσει το πάνω χέρι στα android smartphones τον Σεπτέμβριο του 2011 παρουσιάζει μια συσκευή που όχι απλά άλλαξε τα δεδομένα στην κατηγορία smartphones αλλά πρακτικά έφτιαξε μια καινούργια κατηγορία: Αυτή των phablets. Σε συνδυασμό με το S-Pen το Note έγινε ένα smartphone για λίγους στην αρχή, που ως επί το πλείστον δεχόταν και την κοροϊδία των υπολοίπων, αλλά το κορυφαίο smartphone στην αγορά το 2014, δείχνοντας τον δρόμο στους άλλους.

 

Motorola Razr V3

 

http://content.myphone.gr/photo/full/23988/3060000000053165.jpg

 

Η Motorola που όλοι αγαπήσαμε, είχε δείξει τα δόντια της με το Star Tac. Μια επαναστατική συσκευή, που με τον σχεδιασμό clamshell πρακτικά μείωνε στο μισό το μέγεθος των κινητών της εποχής. Όταν όμως βγήκε ο αντικαταστάτης του, ο τεχνολογικός κόσμος έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Δείγμα υψηλής τεχνολογίας, το απίστευτα λεπτό Razr-ξυράφι V3 άλλαξε τα δεδομένα στον σχεδιασμό των κινητών για πάντα. 13 χιλιοστά πάχος, δέκα χρόνια πριν…

 

Nokia 7650

 

http://content.myphone.gr/photo/full/23993/nokia7650.jpg

 

Τον τίτλο του πρώτου smartphone τον διεκδικούν πολλοί. Ένας από αυτούς είναι φυσικά το 7650. Η Nokia το 2002 με αυτό το κινητό μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι σίγουρα από τους πρώτους. Με τα εγκαίνια του λειτουργικού συστήματος Symbian OS η φιλανδική εταιρία εισήγαγε τον τεχνολογικό κόσμο σε μια καινούργια εποχή. Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι το 7650 ήταν ΚΑΙ όμορφο, ενώ ήταν το πρώτο Nokia με ενσωματωμένη κάμερα.

 

Siemens SX1

 

http://content.myphone.gr/photo/full/23995/siemens-sx1-170313.jpg

 

Ένα χρόνο μετά, η εταιρία που φημίζεται για τις οικιακές της συσκευές λανσάρει την δική της πρόταση με Symbian OS, και κατά πολλούς την κορυφαία. Με τον περίεργο σχεδιασμό του σίγουρα τραβούσε τα βλέμματα, ενώ με τα κορυφαία χαρακτηριστικά του (μπορούσε να γίνει fax transmitter, είχε δυνατότητα επεξεργασίας φωτογραφιών, υπάρχει έκδοση Linux για το SX1) δεν άφηνε κανένα ασυγκίνητο. Κρίμα που τελικά η Siemens αποφάσισε να συνεχίσει την ενασχόλησή της με τις κουζίνες και τα πλυντήρια.

 

Nokia 6310i

 

http://content.myphone.gr/photo/full/23992/nokia-6310i-02.jpg

 

Εντάξει, εκείνη την εποχή η Nokia είχε το άγγιγμα του Μίδα. Ότι και να έφτιαχνε ήταν απλά μοναδικό. Έτσι και το 6310, ίσως το πρώτο business phone που κυκλοφόρησε στην αγορά. Το 6310i ήταν το τρίτο της οικογένειας, μετά το φανταστικό 6110, και το 6310. Εδώ είχαμε tri-band λήψη, ενώ η Nokia έβαλε και Bluetooth (το πρώτο Nokia) και Java. Για αρκετό καιρό ήταν το status symbol της εποχής.

 

Apple iPhone

 

http://content.myphone.gr/photo/full/23991/530201361437pm-635-apple-iphone-first-gen.png

 

Ήταν 9 Ιανουαρίου όταν ο Steve Jobs, στο San Francisco, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης μέρας της Macworld Conference & Expo ανακοίνωσε την επανακάλυψη του κινητού. Το όνομα αυτού iPhone. Πολλοί το μίσησαν, ακόμα περισσότεροι το αγάπησαν. Το σίγουρο είναι ότι τα smartphone δεν θα ήταν σήμερα όπως τα ξέρουμε αν δεν υπήρχε η 9η Ιανουαρίου και ο ιδιόρρυθμος οραματιστής Steve Jobs να μας παρουσιάσει το πρώτο iPhone.

 

Ericsson R380

 

http://content.myphone.gr/photo/full/23998/article-r380-1.jpg

 

Όπως είπαμε και πριν πολλές συσκευές διεκδικούν τον τίτλο του πρώτου smartphone στον κόσμο, με το R380 πιθανότατα να είναι η πρώτη. Το 2000 κυκλοφόρησε η Ericsson το R380 με το πρωτοεμφανιζόμενο Symbian OS με λειτουργίες ενός κανονικού smartphone, ενώ χαρακτηριστικό ήταν το μέγεθος που δεν ξέφευγε από τα δεδομένα της εποχής. Πολύ μπροστά από την εποχή του, δεν βοήθησε όμως την Ericsson να συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία.

 

Siemens SL45i

 

http://content.myphone.gr/photo/full/23997/240511-sl45-001.jpg

 

Οκ, δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις smartphone αλλά σίγουρα ήταν μια-δυο σκάλες πάνω από ότι κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή. Κυκλοφόρησε το 2001, με περιορισμένο μέγεθος ήταν το πρώτο κινητό με memory card και java. Σε αυτά βάλτε mp3 player, wap browser στερεοφωνικά ακουστικά και καταλαβαίνεται ότι η Siemens και εδώ είχε κάνει διάνα. Και μετά ήρθαν τα πλυντήρια…

 

Nokia 9000

 

http://content.myphone.gr/photo/full/23994/nokia-9000-cd-rom-startup.jpg

 

Σύμφωνα με worldwide έρευνα, το Nokia 9000 κατέχει έναν μοναδικό τίτλο: Πρέπει να είναι το κινητό που δημιούργησε την έκφραση «κινητό-τούβλο». Με βάρος 400 γραμμάρια και σχήμα, τι άλλο, τούβλου, το Nokia ήταν για την εποχή του όμως πολύ πολύ μπροστά. Παρουσιάστηκε το 1996, ενώ εξωτερικά έμοιαζε με ένα απλό, τεράστιο, κινητό, με το άνοιγμα του μετατρεπόταν σε ένα κανονικό PDA. Όποιος είχε το θάρρος να το κουβαλήσει, δεν το μετάνιωσε ποτέ.

 

Κάπου εδώ τελειώνει και ο δεύτερος ημιτελικός. Περιμένουμε την ψήφο σας και το σχόλιο σας, σε αναμονή για την τελική βαθμολογία την επόμενη εβδομάδα!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 139
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κινητάρες τα περισσότερα.

Τι να πρωτοδιαλέξεις...

Αλλά, σίγουρα η συσκευή που έχει επηρεάσει όσο καμία άλλη τις σημερινές είναι το iphone.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Ότι και να πούμε για αυτά τα κινητά είναι λίγο. Αλλά για μένα αυτό που αφησε κόσμο άφωνο με τον τροπο που δουλευε ,ηταν το iPhone. Ακόμη το εχω σε κάποιο συρτάρι ,διαλυμενο βέβαια αλλά το κρατάω σαν συλλεκτικό κομμάτι.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Link to comment
Share on other sites

Δυσκολότερη ψηφοφορία από την προηγούμενη, τι να πρωτοδιαλέξεις... Ξεχωρίζω περισσότερο το 7650, μιας και ήταν η «γέννηση» του γίγαντα για τη Nokia, a.k.a Symbian OS... :)

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

για μενα 7650, γιατι τοτε εχασα τη μπαλα οταν το πηρα, εγω και ολοι οσοι το ειχαν..και το symbian ηταν αλλου γι αλλου σε σχεση με τον ανταγωνισμο..ενσωματωμενη καμερα..mms..εγχρωμη οθονη και μεγαλη για την περιοδο..μετα ενταξει, ηρθαν τα αλλα smartphones αλλα ηταν upgrades απλα απ αυτα που προσφερε το 7650...το χαμε δει το εργο με τη νοκια με το 7650.. :) κανενα αλλο τηλεφωνο δε μου κανε τοση αισθηση στη διαφορα οσων μπορουσα να κανω σε σχεση με το προηγουμενο που ειχα. Edited by iNicholas
Link to comment
Share on other sites

Το note εσπασε το ταμπου των μεγαλων οθονων και οι ιντσες της πρωτης εκδοσης του τεινουν να γινουν το mainstream για τις σημερινες και μελλοντικες ναυαρχιδες.
Link to comment
Share on other sites

7650 και εγώ. Το 1ο μου smartphone, LFE :)

MyPhones: Nokia 2110i, Nokia 6150, Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia N70, Nokia N73ME, Nokia 5800XM, Nokia C7, Nokia L920 (Win10), Nokia L625 (Win8.1), Microsoft L640, Microsoft L640XL, Microsoft L950DS, Xiaomi Pocophone F1, Xiaomi Poco F2 Pro, Xiaomi Poco F4

MyBands: Xiaomi Mi Band 2, 3, 4, Honor Watch ES, Huawei Watch Fit

Link to comment
Share on other sites

Ποτε δεν ειχα iphone, ποτε δε θα παρω(μαλλον) και αν και ειχα καποια απο τα τηλεφωνα σε αυτην και στην προηγουμενη ψηφοφορια, τα οποια οπωσδηποτε ειναι κλασσικα και "θρυλοι", ψηφισα το iphone. Οντως, εφερε μεγαλες καινοτομιες και "γεννησε" την επομενη γενια κινητων...
Link to comment
Share on other sites

Τα βλέπεις και ανατριχιάζεις... Όχι μόνο αυτού του άρθρου, και του προηγούμενου, και σίγουρα και των επόμενων. Κινητά ξεχωριστά με τον δικό τους τρόπο, που έφεραν καινοτομίες, λιγότερο ή περισσότερο, όχι σαν τώρα που παίζουν μόνο στα χαρακτηριστικά. Το κάθε κινητό τότε είχε ταυτότητα. Και εξωτερικά και εσωτερικά, το έβλεπες και το ερωτευόσουν...

sagem my-v55 / samsung sgh- e250 / - / samsung sgh- l810v / lg cookie kp500/ sony ericsson elm/ Nokia E66

χωρίς σχόλιο...

Link to comment
Share on other sites

Δυσκολότερη ψηφοφορία από την προηγούμενη, τι να πρωτοδιαλέξεις... Ξεχωρίζω περισσότερο το 7650, μιας και ήταν η «γέννηση» του γίγαντα για τη Nokia, a.k.a Symbian OS... :)

 

Συμφωνώ απόλυτα. Το έχω ακόμα και λειτουργεί τέλεια. Απίστευτο κινητό. Πιστεύω είναι συσκευή που εισήγαγε τις περισσότερες καινοτομίες στην αγορά.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι ανάμεσα στο 7650 και το Iphone(κακά τα ψέματα, ο Στηβ έβλεπε το μέλλον).

Nokia 808 Pureview, iPad Air 4th gen(2020), Apple iPhone 13 Pro Max, iWatch Ultra

Link to comment
Share on other sites

Είμαι σίγουρος ότι κάτι ξεχνάτε . Προσωπικά θα ψηφίσω το NOTE γιατί παρ ότι το Iphone έβαλε τις βάσεις το NOTE οδήγησε την αγορά εκεί που πρωτοέδειξε.

Όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

αν και είμαι σε δύσκολη θέση λόγω θέσης, αν κανείς δει τα πρώτα λεπτά μόνο της παρουσίασης του iphone θα καταλάβει τι έγινε εκείνη την ημέρα, που είμασταν και που μας έφερε

 

Link to comment
Share on other sites

Μου είναι αδύνατο να ψηφίσω! Πραγματικά!

Αν εξαιρέσω το Simon και το πρώτο Note, όλα τα υπόλοιπα αξίζουν εξίσου την ψήφο μου. Επειδή είμαι Siemens-άκιας μάλλον κλίνω προς SX1 ή SL45i.

Πολύ πιο δύσκολη ψηφοφορία αυτή από την πρώτη. Θα έπρεπε να έχουμε πολλαπλή επιλογή πιστεύω :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

goto fail;

goto fail;

Link to comment
Share on other sites

To 6310i, το Motorola, και το SL45 πέρασαν απο τα χέρια μου... Ωστόσο επιλέγω το communicator το οποίο ήταν ο διακαης πόθος μου αλλα ποτέ δεν κατάφερα να το αποκτήσω...
Link to comment
Share on other sites

Nokia 7650.Πολύ μπροστά από την εποχή του.
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe. (Albert Einstein)
Link to comment
Share on other sites

Ήταν 9 Ιανουαρίου όταν ο Steve Jobs, στο San Francisco, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης μέρας της Macworld Conference & Expo ανακοίνωσε την επανακάλυψη του κινητού. Το όνομα αυτού iPhone.

 

ακριβώς. καθόρισε το σχήμα και τα βασικά χαρακτηριστικά όλων των συσκευών που θα ακολουθούσαν και θέλανε να λέγονται smartphones. Άλλαξε την μορφή των λειτουργικών αυτών των συσκευών. Άσχετα με το αν θα ξανα αγόραζα iphone ή αν πλέον είναι η όχι η καλύτερη συσκευή ή ακριβή, το 1ο iPhone έφερε τεράστιες αλλαγές, βολικές πάνω απ όλα για τον χρήστη :)

Link to comment
Share on other sites

Αν κ δε μαρεσουν ετσι οπως ειναι τα κινητα ολα μαζι.. στο τελος νικητης θα ειναι το νοκια 3310.. ναι το καθε ενα εχει μια ιστορια... αλλα οχι δε πιστευω οτι δε θα φτιαχνανε καποια στιγμη κατι σαν το iphone.. δηλαδη η νοκια που εβαλε πρωτη φωτογραφικη ή αλλη εταιρια που εφτιαξε πρωτη το κινητο δεν ηταν επανασταση?? Φυσικα κ εκανε δυνατο μπασιμο και η αππλ.. ΑΛΛΑ δυστυχως τωρα πια δε προσφερει κατι παραπανω.. δυσκολη αποφαση αν κ οπως ξαναγραψα τελικος νικητης το 3310 κινητο θρυλος.. κινητο το πετουσες 15 μετρα μακρυα κ κοντευες να σπασεις το τσιμεντο..

S10+ <3

Nokia 6110, Motorola startac, Ericsson t10s,Nokia 3330

Sony Ericsson T68i , sagem my v-75, Sony Ericsson k800i, Nokia n82, Motorola a1200, lg ku990i, sony Ericsson satio, Nokia n8, lg optimus 2x,Samsung galaxy s3, galaxy note 2,note 3, note 4, lg g3, huawei p8lite, s7 edge , s8+, s9+, s10+

Link to comment
Share on other sites

Sorry αλλά εδώ δεν μπορώ να επιλέξω.

Από τη μία το SX1 που εμένα μου έλυσε τα χέρια και από την άλλη το Razr V3 που μπορεί να μην έχει κάποια τεχνολογική καινοτομία, αλλά ήταν ο πανέμορφος ορισμός του clamshell.

Το Nokia 7650 από τη μεριά του έφερε πολλές καινοτομίες.

:!:Αποχή από τις κάλπες.:!:

Link to comment
Share on other sites

Ψηφισα το Ericsson R380, αν και κατα την γνωμη μου θα επρεπε στην θεση του να ηταν ειτε το P800, ειτε το P900.
Καπου....κάπως....κάποτε.....κάτι πήγε ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΒΑ στην εξέλιξη του ανθρώπινου ειδους :lol:
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που βλέπω είναι ότι μπαίνουν στην λίστα κινητά παντελώς άγνωστα στο ευρύ κοινό μόνο και μόνο επειδή έφεραν κάποια καινοτομία. Π.χ το bellsouth και to ericsson r380 ήταν καινοτόμα αλλά αυτό δεν τα κάνει τα καλύτερα κινητά στην ιστορία. Έφεραν νέα χαρακτηριστικά στα οποία βασίστηκαν νέα, καλύτερα κινητά. Κατά την άποψη μου η εμπορική επιτυχία ενός κινητού θα έπρεπε να παίζει έναν ρόλο. Με βάση τα δικά μου κριτήρια νικτητής αυτής της λίστας είναι σίγουρα το iphone, όσο και αν απεχθάνομαι οτιδήποτε με το μηλαράκι πάνω του.
Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...