Jump to content

Προειδοποιητικό "in-app purchase" προστέθηκε στο App Store!


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://www.appleteam.gr/wp-content/uploads/2014/04/Napkin-3-04-23-14-9.28.31-AM.png

Σε μία ενδιαφέρουσα αλλαγή προέβει το iOS App Store με την αναβάθμιση του λειτουργικού στην iOS 7.1.1. Η Apple έχει προσθέσει ετικέτες σε εισηγμένες εφαρμογές και παιχνίδια τα οποία περιλαμβάνουν in-app αγορές. Οι ετικέτες αυτές εμφανίζονται και στην iOS έκδοση αλλά και στην Desktop.

 

Με τη προσθήκη αυτή, οι χρήστες θα παρατηρήσουν μία μικρή ετικέτα "in-app purchases" ακριβώς κάτω από την τιμή της εφαρμογής, η οποία δηλώνει πως η συγκεκριμένη εφαρμογή ή το συγκεκριμένο παιχνίδι χρεώνει ενδιάμεσα, παρότι αρχικά διατίθεται για δωρεάν downloading. Οι νέες ειδοποιήσεις φαίνονται και στις λίστες του App Store όπως "Top Charts" και επιμέρους κατηγορίες. Η τροποποίηση αυτή της Apple στις ψηφιακές αγορές είναι μέρος μιας σειράς από βελτιώσεις που γίνονται ώστε να εκπαιδεύσει τους πελάτης της στις in-app αγορές, χαρακτηριστικό το οποίο ορισμένοι νεότεροι χρήστες να μην μπορούν ακόμη να το κατανοήσουν πλήρως.

 

Πέρυσι τον Μάρτιο στις λεγόμενες "freemium" εφαρμογές, ετικέτα "Offers In-App Purchases" μπορούσε κάποιος να δει μόνο έαν διάβαζε την περιγραφή μιας εφαρμογής η παιχνιδιού. Πιο αναλυτικά μπορούμε να πούμε πως η κίνηση αυτή είναι μέρος μιας προσπάθειας ώστε να αποφευχθούν οι ακούσιες αγορές που γίνονται από παιδιά, τα οποία ήταν υπεύθυνα για τις περισότερες υπέρογκες χρεώσεις πιστωτικών καρτών των γονιών τους.

 

Η Apple τον Φεβρουάριο αντιμετώπισε μήνυση από ομάδα γονέων των οποίων τα παιδιά τους χρέωσαν εκατοντάδες δολάρια σε in-app αγορές. Τότε η εταιρεία αναγκάστηκε να καταβάλει 5$ σε iTunes Gift card ή ισοδύναμα σε μετρητά για ορισμένους ενάγοντες, ενώ εκέινοι με τις μεγαλύτερες χρεώσεις έλαβαν 30$ δολάρια ως επιστροφή χρημάτων.

 

[via]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...