Jump to content

Η Yahoo αναζητά τη θέση της προεγατεστημένης μηχανής αναζήτησης


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=43920&stc=1&d=1397721749

 

Νέα στοιχεία μας έρχονται από τη Yahoo η οποία δουλεύει πάνω σε δύο εσωτερικά projects, ώστε να βελτιστοποιήσει την mobile αναζήτηση. Σύμφωνα με αναφορές του Re/code η Yahoo επιθυμεί να πείσει την Apple να ορίσει τη μηχανή αναζήτησής της ως προεγατεστημένη στο iOS. Η WSJ με αναφορά της το προηγούμενο έτος γνωστοποίησε πως η Apple και η Yahoo βρίσκονταν σε συζητήσεις για την καλύτερη ενσωμάτωση των υπηρεσιών της Yahoo στο iOS, επιπλέον των Υπηρεσιών Καιρού και Μετοχών.

 

Η έκθεση αναφέρει πως η CEO της Yahoo Marissa Mayer ετοιμάζει πυρετωδώς αναλυτικές παρουσιάσεις, ώστε να επιδείξει σε στελέχη της Apple τις νέες δυνατότητες και πως θα μπορούσε να μοιάζει η νέα mobile αναζήτηση. Δυο pojects κυκλοφορούν στα γραφεία της εταιρείας, με τις κωδικές ονομασίες "Fast Break" και "Curveball" τα οποία αποτελούν ανασχεδιασμένες Yahoo mobile search engines.

 

"That has not happened as yet officially — it’s just the big honking goal of the Yahoo effort, said sources. Still, several said Mayer has already buttonholed a few Apple executives on the topic, including its powerful SVP of design Jony Ive, who knows the former Google exec well.

 

“This is the aim of the whole effort here, to grab the pole position in iOS search,” said one person working on the effort. “It will take more than pretty pictures though to convince Apple to give up Google, given its focus on consumer experience being top-notch. But Marissa wants it very badly.”

 

Προς το παρόν, Yahoo και Microsoft βρίσκονται σε μία 10ετή διαφημιστική αλληλοεξάρτηση, γεγονός που η Mayer προσπαθεί να αποδεσμευτεί. Την ίδια ώρα το Bing της Microsoft βρίσκεται πίσω από τις web αναζητήσεις της Siri. To Google είναι η προεγκατεστημένη μηχανή αναζήτησης στον Safari Browser, με τις Yahoo και Bing μηχανές αναζήτησης, να είναι διαθέσιμες ως δεύτερες επιλογές.

 

Ήδη η Αpple έχει αντικαταστήσει την εφαρμογή χαρτών της Google με τους δικούς της, ώς προεγκατεστημένη εφαρμογή. Σύμφωνα πάντα με το Re/code μια νέα και διευρυμένη συμφωνία μεταξύ της Apple και της Yahoo δεν είναι στα άμεσα σχέδια της πρώτης - τουλάχιστον όχι στα επόμενα προϊόντα της, αλλά είναι μέρος μίας μακροχρόνιας προσπάθειας ώστε να έρθουν οι δύο εταιρείες πιο κοντά.

 

[via]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...