Jump to content

Jiayu G4C


arisg90
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οπως διαβαζω το G4 εβγαλε πολλα προβληματα.Στα 152$ (to2c.com) ομως,το G4C με ΜΤΚ6582 και μπαταρια 3000mAh θεωρειται καλη αγορα?Το εχει παραγγειλει κανενας?
Οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι ευφυείς γεμάτοι αμφιβολία. Ράσελ Μπέρτραντ
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 3 weeks later...

Γεια σας παιδιά.

 

Πριν λίγες μέρες πήρα στα χέρια μου το Jiayu G4C από το minideal.net και ενώ τους είχα ζητήσει να είναι rooted, μάλλον, με αγνόησαν. Τους έχω ήδη στείλει email για κάποια λύση αλλά ακόμα περιμένω απάντηση. Έχω ψάξει αρκετά και στο forum αλλά και, γενικότερα και δεν έχω βρει τίποτα που να αφορά root του G4C. Καταλαβαίνω ότι είναι νέα συσκευή αλλά, μήπως, η διαδικασία του root είναι παρόμοια και με άλλα μοντέλα της Jiayu? Σαν "ψάρακας" όσον αφορά το Android, ζητάω τη βοήθειά σας.

 

Επίσης, μιας και δημιουργήσα το άρθρο, να ρωτήσω αν ξέρετε πως μπορώ να κάνω εγκατάσταση τα Ελληνικά ως γλώσσα συστήματος (αν γίνεται).

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς το Framaroot δεν μου δουλεύει. Όταν πάω να το χρησιμοποιήσω μου εμφανίζει μήνυμα σφάλματος. Νομίζω πως έρχεται σε conflict με κάτι που ονομάζεται Perm Manager (το οποίο και δεν μπορώ να απεγκαταστήσω). Επίσης, τα Ελληνικά δεν υπάρχουν στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου, γι'αυτό ρωτάω πως να τα εγκαταστήσω.
Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους βρήκα λύση στα προβλήματα μου! Άλλαξα rom, έκανα root και το κινητό είναι, πλέον, κομπλέ! Γράφω παρακάτω ακριβώς τα βήματα που ακολούθησα για οποιονδήποτε αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα :)

 

Πρώτον, η rom που ήταν εγκατεστημένη ονομάζεται LeWa και είναι σχεδιασμένη περισσότερο για κινέζους χρήστες. Σαν γλώσσες περιέχει μόνο αγγλικά, κινέζικα και ακόμα μια ασιάτικη. Επίσης έρχεται με πολλές κινέζικες εφαρμογές. Όσον αφορά το rooting στη συγκεκριμένη rom, εγώ προσωπικά δεν το κατάφερα (χρησιμοποιήσα framaroot). Άρα, αυτό που έκανα ήταν να αλλάξω τη rom σε αυτή εδώ. Η συγκεκριμένη υποστηρίζει ελληνικά και έρχεται "καθαρή" από κινέζικες εφαρμογές. Στο site υπάροχυν οδηγίες για εγκατάσταση της rom μέσω του πρόγραμματος Flash Tools. Να σημειώσω ότι για να αναγνωρίσει ο υπολογιστής σας τη συσκευή πρέπει να έχετε κάποιους drivers. Μπορείτε να τους βρείτε εδώ (δουλεύουν για όλες τις MTK συσκευές). Επίσης κατάφερα πάρα πολύ απλά να κάνω root.

 

Δεύτερον, χρησιμοποίησα το framaroot και με ένα κλικ έγινε rooted η συσκευή. Μπορείτε να κατεβάσετε το framaroot και να ακολουθήσετε τις οδηγίες από εδώ (δεν πειράζει που λέει για G4, λειτουργεί και για G4C).

 

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είναι απλά. Διαγράφετε ό,τι θέλετε , εγκαθιστάτε ό,τι θέλετε κ.λπ. Ελπίζω να βοήθησα γιατί το κινητό είναι αρκετά καινούργιο και δεν υπάρχουν άρθρα σχετικά με αυτό ("επισκιάζεται" πολύ από το G4 στις αναζητήσεις). Θα επανέλθω όταν θα το έχω χρησιμοποιήσει λίγο καιρό για θετικά και αρνητικά :)

 

Υ.Γ. Α, να μην ξεχάσω. Αν το παραγγείλετε, ζητήστε να ΜΗΝ έχει LeWa για rom!

Edited by Nirda
Link to comment
Share on other sites

Βρήκα το G4C απο έναν πωλητή στο ebay στα 85€ πριν 1 μήνα. Εννοείται πως το τσιμπησα, τώρα έφτασε και σπίτι. Δυστυχώς θα επιστρέψω σπίτι σε 2 εβδομάδες, περιμένω πώς και πώς να το βάλω σε λειτουργία!
Link to comment
Share on other sites

Ακριβως ίδιο πρόβλημα με Nirda, κι ας τους ρωτησα ποσες φορες για τα ελληνικα και η απαντηση ηταν παντα η ιδια "βεβαιως και υποστηριζει ελληνικα"...

Αντε βρες ελληνικα τωρα...

Nirda αυτη είναι η διαδικασια που ακολούθησες?

Install ROM :

- Unpack FlashTools, and Click on Flash_tool.exe

- Select the MT6582_Android_scatter.txt in ROM folder (unpack the rom folder first)

- Wait file to be added into Flash Tool

- In options :

click USB Model

Choose Option->DA DownLoad All

Speed->High Speed, click High Speed

- Turn off your phone, remove the battery.

- "Press F9 (hit Download button)" OR " if upgrade ROM Firmware->Upgrade "

- and connect your phone into the computer via USB data cable.

- The process will start and a red progress bar will appear after color purple, yellow.

- And green circles display

- Finish !

- You can now safely disconnect your phone and turn it on.

Link to comment
Share on other sites

Σου έχω στείλει pm αλλά το γράφω κι εδώ σε περίπτωση που το χρειάζεται και κάποιος άλλος.

 

Έχε υπόψη σου πως για να την περάσεις, κάπου στα βήματα αναφέρει πως πρέπει να συνδέσεις το κινητό όσο είναι κλειστό και χωρίς μπαταρία στον υπολογιστή. Πρέπει να βρεις τους κατάλληλους drivers όμως για να αναγνωρίσει ο υπολογιστής σου το κινητό. Ψάξε στο google για αυτoύς UniversalAdbDriver. Τους κάνεις εγκατάσταση και είσαι κομπλε!

 

Μεγάλη προσοχή (μου έφαγε πολλή ώρα για να το βρώ αυτο...). Αφού εγκαταστήσεις τους drivers και βγάλεις τη μπαταρία, καθώς θα συνδέεις το κινητό μέσω usb, κράτα πατημένο το volume up. Έτσι το κινητό μπαίνει σε recovery mode και μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία που αναφέρει ο οδηγός (αλλιώς θα ακούς απλά το κινητό να συνδέεται και να ξεσυνδέεται με τον υπολογιστή).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλησπερα παιδια!!εχω ενα jiayu g4c το οποίο το έχω 3 μήνες!!ξαφνικα αρχισε να κολλαει η οθονη και μετα απο λιγο καιρο τα ειχε παιξει τελειως.

πατιεται ενα σημειο της οθονης μονο του συνεχεια αλλες φορες κολλαει δεν κανει τπτ αλλες φορες νεκρωνει καποιο σημειο της οθονης!! εκανα επαναφορα ρυθμισεων τπτ αλλαξα ρομ παλι τπτ..!!το θεμα ειναι οτι oti φτιαχνει μονο του και μετα ξαναβγαζει τα ιδια προβληματα ! καμια ιδεα τι μπορει να ειναι?

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
καλησπέρα παιδιά μετα απο 6 μήνες που έχω το κινητο αυτό χάνει τελέιως το σήμα οπουδήποτε το εχω δοκιμάσει και με μια κάρτα και με δύο..τι μπορώ να κάνω?
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
μετα απο μια ισχυρη πτωση, το κινητο που σταματησε να κανει focus στις φωτογραφιες. Λογικα χαλασε η καμερα ετσι δεν ειναι?? απο που μπορω να αγορασω μια αλλη? αξιζει τον κοπο η αλλαγη ή μπορει να φταιει αι τιποτα αλλο? Ευχαριστω!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...