Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί


alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ξεχάστε το.

 

Ποτέ μου δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα μπλέξω έτσι. Για να είμαι ειλικρινής, όταν διάβαζα στο κινεζικό site για free shipping, είχα την εντύπωση πως δε θα υπάρχουν καν έξοδα τελωνείου. Πολύ περισσότερο αν το φέρω με ιδιωτική εταιρία. Με αυτά και αυτά, εδώ και μία εβδομάδα βρίσκεται κρατημένο το κινητό από Κίνα στο τελωνείο, αναγραφόμενης αξίας 68 ευρώ και μου ζητάνε για τον εκτελωνισμό 110 ευρώ συν όλα τα υπόλοιπα ποσά που θα ακολουθήσουν εκεί. Αν το εκτελωνίσω μόνος μου θα μου κοστίσει λιγότερο. Ψάχνω να βρω άκρη για να τη γλυτώσω με το μικρότερο δυνατό κόστος. Δυστυχώς το post το διάβασα κατόπιν εορτής. Σαν αρχάριος την έπαθα.

 

Αγορές από Ασία με στοιχεία εταιρίας γνωρίζετε αν υπόκεινται σε φορολογία σαν αυτή των ιδιωτών;

Edited by smile2u
Link to comment
Share on other sites

μήπως σε συμφέρει να το αφήσεις να επιστρέψει στον Κινέζο, και μετά να στο ξαναστειλει με απλό ταχυδρομείο?
http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg
Link to comment
Share on other sites

μήπως σε συμφέρει να το αφήσεις να επιστρέψει στον Κινέζο, και μετά να στο ξαναστειλει με απλό ταχυδρομείο? .

 

θα δω πως μπορώ να το γυρίσω πίσω για να μου το στείλουν ξανά με απλό ταχυδρομείο. Παρότι τους το πρότεινα στους κινέζους ήδη, μου απάντησαν πως για να το λάβουν πίσω θα πρέπει να πληρώσουν πάνω από 200 δολλάρια, υποθέτω πως επειδή θα φορολογηθεί στην Κίνα σαν εισαγωγή από την Ευρώπη

Link to comment
Share on other sites

Μήπως τότε κοστίσει φθηνότερα αν πάρεις καινούριο?

 

Περίεργη τακτική πάντως του κράτους και των κουριερ.

Αντί να έχουν χαμηλούς δασμούς και χαμηλό κόστος εκτελωνισμου ώστε να παίρνουν τα λεφτά τους, τα έχουν φτάσει στο θεό και σε αναγκάζουν να κάνεις πατέντες...!

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg
Link to comment
Share on other sites

Παιδια γεια χαρα..

 

Μια ερωτηση..Περιμενω απο Dubai δεμα(ΕΜS) περιπου 2 κιλων για το οποιο πλήρωσα 345 δολλαρια(μαζι με μεταφορικα).O πωλητης εσωκλειει τιμολογιο με δηλωμένη αξια 75 δολλαριων.Αν πεσω σε τελωνειακο ταγάρι και μου ζητησει αποδειξη απο paypal γιατι ειναι υποψιασμενος για την πραγματικη αξια του προιοντος τι γινεται σ'αυτη τη περιπτωση?

Link to comment
Share on other sites

λοιπον ..κατεβαινεις απο το σπιτι σου...και τρεχεις κατευθειαν και παιζεις τζοκερ-λοτο-προτο(και δευτερο αν εχει)-αγοραζεις λαχεια... και ριχνεις τα χρηματα σου στο χρηματιστηριο αγοραζοντας με κλειστα τα ματια τη πρωτη μετοχη που βρεις...:lol::lol:

 

 

θα εισαι λιγο γκαντεμης...οποτε γιατι να μην το εκμεταλευτεις/ :p:p

nokia 3310 ,w710i,w750i,w995,zylo, zopo c2 platinum , lenovo a806

 

 

You can't sink a Rainbow

Link to comment
Share on other sites

σου ειπα(περα απο την πλακα)

 

θα του πεις αυτη ειναι η αποδειξη

nokia 3310 ,w710i,w750i,w995,zylo, zopo c2 platinum , lenovo a806

 

 

You can't sink a Rainbow

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εφόσον λοιπόν έκανα το τραγικό λάθος να προτιμήσω ιδιωτική εταιρία για τη μεταφορά του δέματός μου, έπρεπε να πάω στο αεροδρόμιο και στις εγκαταστάσεις της Swissair όπου στεγάζεται η DHL. Είναι διαφορετικές εγκαταστάσεις από τη Goldair Handing που πήγα στην αρχή σύμφωνα με τις οδηγίες του post.

 

Όταν βρήκα τις εγκαταστάσεις τελικά, τέρμα δεξιά των πυλών φορτοεκφόρτωσης υπάρχει η είσοδος της DHL. Θα τη βρείτε εύκολα καθώς ξεχωρίζει από τις αριθμημένες πύλες φορτοεκφόρτωσης από την ταμπέλα με τα χαρακτηριστικά κιτρινοκόκκινα χρώματα της εταιρίας.

 

Μπαίνοντας στην είσοδο, θα σταματήσετε στο πρώτο γκισέ. Διατακτική (αλλιώς πρακτορειακά δικαιώματα) 33,2€ :ninja:

 

Δίπλα ακριβώς στο τρίτο γκισέ θα είναι ο επόμενος σύντομος σταθμός σας. Υπογραφές στη χαρτούρα που θα έχετε πάρει από το πρώτο γκισέ της διατακτικής και σύντομα θα έχετε μπει στις αποθήκες της DHL. :spider:

 

Εκεί θα δείτε ένα και μοναδικό γραφείο. Μπαίνετε και ρωτήστε για το δέμα σας. Θα σας παραπέμψουν σε ένα υπάλληλο με τη φόρμα και τα χρώματα της DHL, όπου θα ψάξει και θα φέρει το δέμα σας. Στη δική μου τουλάχιστον περίπτωση όταν ήρθε το δέμα, το άνοιξαν! Φρίκαρα! :tease: Φαίνεται πως είναι πάγια τακτική της εταιρίας αν έχει υποψίες ότι το περιεχόμενο δεν ανταποκρίνεται στην αναγραφόμενη τιμή, το ανοίγουν. Στην περίπτωσή μου, το κινητό τιμολογημένης αξίας 65$ από τους κινέζους δεν τους ικανοποίησε, το άνοιξαν και το τιμολόγησαν εντελώς αυθαίρετα 180€. Έπρεπε, είπαν, να τους είχα φέρει φωτοτυπία της πληρωμής στην τράπεζας με το ποσό αγοράς. Δεν τους ενδιαφέρει η απόδειξη και το ποσό που γράφουν οι κινέζοι μια και όπως μου απάντησαν, οι τελευταίοι γράφουν πάντα πολύ χαμηλότερα ποσά από αυτά που στην πραγματικότητα πληρώθηκαν.

 

Το έντυπο διασάφησης και τελωνειακών εργασιών το συμπλήρωσαν οι ίδιοι. Δεν έγραψα το παραμικρό, δε με πλησίασε κανένας για να με βοηθήσει. Άλλωστε δεν υπήρχε και κανένας άσχετος, τυχάρπαστος εκεί μέσα :dance: παρά μόνο όσοι πραγματικά δούλευαν για την εταιρία.

 

Δεχόμενος λοιπόν το ποσό που αποφάσισαν και μια και δεν είχα χαρτί της τράπεζας όπως ζητούσαν, πήρα όλη τη χαρτούρα και πήγα με το αυτοκίνητο στο κτίριο του τελωνείου, απέναντι από τις εγκαταστάσεις της Goldair Handing. Τη διαδρομή αυτή με τα πόδια δεν την κάνεις, παρότι τα κτίρια είναι δίπλα, έχει απόσταση.

 

Με το που θα μπείτε στο τελωνείο θα συναντήσετε την εικόνα της φωτογραφίας. Στο βάθος της φωτογραφίας που βλέπετε, θα στρίψετε δεξιά και στο τέρμα θα συναντήσετε το γραφείο της προϊσταμένης όπου και θα πάρετε υπογραφές. Αν και δεν είδα τον αριθμό του γραφείου, υποθέτω πως ήταν το 0.4 που γίνεται αναφορά στο post. Από εκεί και πέρα ακολουθείτε όπως ακριβώς αναφέρονται τα γκισέ. Στη δική μου περίπτωση, τα πέρασα όλα σε λιγότερο από 10 λεπτά. Φόρος τελωνείου για τα 180€, 41,4€. Φορολογήθηκα με 23% :kill:

 

Γυρίζετε με το αυτοκίνητό σας πίσω στις εγκαταστάσεις της DHL, και ενημερώνετε το γραφείο που σας παρέπεμψε στο τελωνείο για το ευτυχές της πληρωμής εκεί και σας στέλνουν με όλα τα χαρτιά στο τρίτο γκισέ (ήταν η δεύτερή σας στάση όταν πρωτοήρθατε). Εκεί θα πληρώσετε :oops: το ελάχιστο για τη φύλαξη (handling) 12.96€. Αν καθυστερήσετε περισσότερες μέρες για να το παραλάβετε από αυτό που πρέπει, χρεώνεστε. Στη δική μου περίπτωση, πήγα μετά από 1 εβδομάδα αλλά είχα ενημερωθεί πως θα πληρώσω φύλαξη μόνο αν δεν το έχω πάρει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

 

Γυρίζετε πίσω στο γραφείο με την τελευταία αυτή απόδειξη πληρωμής, παίρνετε το δέμα σας, ευχαριστείτε το Θεό :dizzy: που δεν είχατε τίποτα απρόοπτα και πάτε στην ευχή της Παναγίας λέγοντας από μέσα σας ή απ’ έξω σας πως «δεν το ξανακάνω, δεν το ξανακάνω, την επόμενη φορά με ταχυδρομείο».

 

87,5€ θα βρισκόντουσαν τώρα στην τσέπη μου. Άλλα 110€ θα έδινε κάποιος ο οποίος δε θα είχε τη δυνατότητα να το εκτελωνίσει μόνος του όπως έκανα εγώ. Τόσα ζητούσε η DHL για να μου το παραδώσει στην πόρτα του σπιτιού μου.

 

Και απορώ εφόσον έχω κάνει ήδη αγορά με το ταχυδρομείο δωρεάν, πως και αποφάσισα να πετάξω τα χρήματά μου με αυτόν τον τρόπο.

 

Προς γνώση και συμμόρφωση. :thanks:

Link to comment
Share on other sites

Μου άρεσε αυτό με το χαρτί της τράπεζας που σου ζήτησαν!

Λες και δεν μπορεί κάποιος να στείλει τα λεφτά στον Κινέζο σε 2 δόσεις, και να εκτυπώσει τα λεφτά μόνο της μίας δόσης...

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg
Link to comment
Share on other sites

Eφτασε σημερα το αντικειμενο που περιμενα απο dubai,δε πληρωσα τπτ τελωνειο(αποστολη με ems,δηλωμενο στα 75υsd,2 κιλα βαρος) αλλα δυστυχως ηρθε με καποια ελλατωματα.Ο πωλητης προσφερθηκε να μου αντικαταστησει το προιον.Εγω θα πληρωσω τα εξοδα αποστολης του ελλατωματικου προιοντος κι εκεινος τα εξοδα αποστολης του αντικατεστημενου.Το θεμα ειναι οτι δε γνωριζω τιποτα για το πως να στειλω ενα δεμα πισω εκτος Ευρωπης.Θα χρησιμοποιησω ems,θα γραψω πανω στοιχεια παραληπτη-αποστολεα κι ολα καλα?.Παιζει να χω κανα προβλημα με τελωνεια ρε παιδια?Αν μπορειτε σας παρακαλω διαφωτιστε με γιατι αυριο μεθαυριο πρεπει να το στειλω πισω..Ευχαριστω εκ των προτερων
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον έχει πρόσφατη εμπειρία: αν σου έρθει κάτι με ιδιωτική courier και "τυχαία" σταματηθεί με αποτέλεσμα να σου ζητήσουν ένα υπέρογκο ποσό για εκτελωνισμό, και εσύ απλά δεν το εκτελωνίσεις και δεν το παραλάβεις, τί συμβαίνει; Μένει στα αζήτητα; Γιατί έχω την εντύπωση ότι χρεώνουν και 1-1,5€ τη μέρα "φύλακτρα".

Αν το κόστος εκτελωνισμού υπερβαίνει την αξία αγοράς κατά πολύ, συμφέρει απλά να το αφήσεις εκεί και να χάσεις τα χρήματα της αγοράς. Αρκεί να μη σου έρθει με καθυστέρηση κανένας επίσης εξωφρενικός λογαριασμός για φύλακτρα...

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Link to comment
Share on other sites

Με ιδιωτικη θα σταματησει σιγουρα δεν υπαρχει τυχαιο. Ολα σταματανε. Για αυτο παντα επιλεγεις ελτα γαια ακριβα πραγματα
PaOk RE!!!!
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια μιας και πρώτη φορά έχω πρόβλημα με τελώνειο.

Από minideal.net πήρα το Lenovo A820 με τρόπο παράδοσης EMS SG. Σύνολο 182 $ ..

Σήμερα στο track βλέπω "Held by Customs at Destination" .

Ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα και πόσο πάνω-κάτω θα πληρώσω;

Edited by impreza_sti
Link to comment
Share on other sites

ναι κανονικα σε ψαρωσαν...δεν πρεπει να περασεις...

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας και από μένα!

 

Με EMS από Κίνα.

 

2013-08-07 11:38:00 HELLENIC REPUBLIC ATHENS EMS Arrival at Sorting Center

2013-08-09 13:29:00 HELLENIC REPUBLIC 85100 Attempted delivery

 

Η κυρία στα Πόρτα πόρτα Ρόδου λέει πως είναι τελωνείο και πως το attempted delivery είναι απλά αυτόματο μήνυμα. Δεν το έχουν παραλάβει αυτοί ακόμα για παράδοση. Τι λέτε; 2 κινητά από Κίνα.

 

Έχουμε ελπίδες; Η αναμονή είναι συνήθως κάπου 2 εβδομάδες;

 

Thanks!

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας και από μένα!

 

Με EMS από Κίνα.

 

2013-08-07 11:38:00 HELLENIC REPUBLIC ATHENS EMS Arrival at Sorting Center

2013-08-09 13:29:00 HELLENIC REPUBLIC 85100 Attempted delivery

 

Η κυρία στα Πόρτα πόρτα Ρόδου λέει πως είναι τελωνείο και πως το attempted delivery είναι απλά αυτόματο μήνυμα. Δεν το έχουν παραλάβει αυτοί ακόμα για παράδοση. Τι λέτε; 2 κινητά από Κίνα.

 

Έχουμε ελπίδες; Η αναμονή είναι συνήθως κάπου 2 εβδομάδες;

 

Thanks!

 

Συνήθως EMS τα μνμτα που βγάζει ειναι σωστά.

Απο την στιγμή που δεν σου έχει γράψει κάτι για τελεωνείο φαίνεται οτι δεν έχουν μπει και πέρασαν.(και να μπούν τελωνείο πάλι δεν σημαίνει οτι θα πληρώσεις).

Απο την στιγμή που θα το δείς στο κινέζικο site EMS να φαίνεται, θέλει 4-5 μέρες να φτάσει Αθήνα.

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως EMS τα μνμτα που βγάζει ειναι σωστά.

Απο την στιγμή που δεν σου έχει γράψει κάτι για τελεωνείο φαίνεται οτι δεν έχουν μπει και πέρασαν.(και να μπούν τελωνείο πάλι δεν σημαίνει οτι θα πληρώσεις).

Απο την στιγμή που θα το δείς στο κινέζικο site EMS να φαίνεται, θέλει 4-5 μέρες να φτάσει Αθήνα.

 

Ευχαριστώ για την απάντηση! Εάν παρατηρήσεις έχει φτάσει sorting center Αθήνα στις 7/8 και στις 9/8 βγάζει μήνυμα για attempted delivery στο 85100 που είναι Ρόδος. Επίσης γράφει πάνω στο tracking page "Your item was not delivred successfully(HELLENIC REPUBLIC 85100) at 2013-08-09 13:29:00".

 

Ίδωμεν!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση! Εάν παρατηρήσεις έχει φτάσει sorting center Αθήνα στις 7/8 και στις 9/8 βγάζει μήνυμα για attempted delivery στο 85100 που είναι Ρόδος. Επίσης γράφει πάνω στο tracking page "Your item was not delivred successfully(HELLENIC REPUBLIC 85100) at 2013-08-09 13:29:00".

 

Ίδωμεν!

 

Aρα σίγουρα έχει περάσει και εχει έρθει Ρόδο.

Κάνε κινήσεις να δείς που είναι το δέμα!

Link to comment
Share on other sites

Aρα σίγουρα έχει περάσει και εχει έρθει Ρόδο.

Κάνε κινήσεις να δείς που είναι το δέμα!

 

Καλησπέρα και πάλι. Τα παιδιά στο πόρτα πόρτα Ρόδου με έχουν διαβεβαιώσει πως το δέμα δεν έχει έρθει σε αυτούς. Είναι τελωνείο. Μόλις τους έρθει θα το στείλουν. Who knows...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι. Τα παιδιά στο πόρτα πόρτα Ρόδου με έχουν διαβεβαιώσει πως το δέμα δεν έχει έρθει σε αυτούς. Είναι τελωνείο. Μόλις τους έρθει θα το στείλουν. Who knows...

 

Εχεις πάρει στα κεντρικά να ρωτήσεις?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...