Jump to content

iWatch: Μπορεί η Apple να κάνει τη διαφορά στα wearables; (ή όχι;) ['Αποψη]


myphone.bot
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πόσο καιρό ακούμε για το iWatch της Apple; Και πόσο καιρό ΔΕΝ το βλέπουμε. Με τα wearables να αποτελούν μία κατηγορία συσκευών, που, πλέον, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι θα σημαδέψουν τη σχέση μας με την τεχνολογία και τα προϊόντα της το επόμενο διάστημα, δεν είναι λίγες οι "φωνές" που, πλέον, δε διστάζουν να μιλήσουν ξεκάθαρα για την αργοπορία της Apple στο συγκεκριμένο κομμάτι, που, ίσως, της στοιχίσει σοβαρά. Πού είναι το iWatch; Και μήπως, τελικά, η πεποίθηση ότι η Apple θα καταφέρει με αυτό ό,τι ακριβώς και με το iPod, το iPhone ή το iPad -να απογειώσει δηλαδή με ξεχωριστό τρόπο μία κατηγορία πριν κανείς άλλος κάνει τη διαφορά- έχει αρχίσει και καταρρίπτεται από τις εξελίξεις.

 

Κάποιοι είναι πλέον πολύ "αυστηροί" με το Cupertino. Όπως ο αναλυτής Trip Chowdry της Global Equities, που μίλησε στο CNBC με σκληρά λόγια για την Apple, αλλά και το iWatch.

 

"Η Apple έχει 60 μέρες μόνο, είτε για να προσφέρει κάτι είτε για να εξαφανιστεί. Μπορεί να χρειαστούν πάρα πολλά χρόνια για να εξαφανιστούν τα 130 δισ. δολάρια μετρητά της Apple, αλλά αν δεν κυκλοφορήσει σύντομα το iWatch θα γίνει ένα ζόμπι, μία εταιρεία που δεν κάνει πια τη διαφορά".

 

Δεν ξέρουμε αν βρίσκετε αυστηρή και υπερβολική η τοποθέτηση του Chowdry, το γεγονός είναι, πάντως, ότι, παίρνοντας αφορμή από την επικαιρότητα του θέματος, μπορούμε να πούμε ότι το iWatch είναι ίσως τελικά για την αμερικανική εταιρεία εκείνο το "κομβικό προϊόν" που θα κάνει (ή δε θα κάνει) τη διαφορά. H Apple βρίσκεται σε ένα κρίσιμο "σταυροδρόμι", όπως, άλλωστε, και οι τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής. Οι νέες "προκλήσεις" θέλουν τα wearables να αποτελούν το "next big thing" του επόμενου διαστήματος και το Cupertino καλείται όχι απλά να συμμετέχει σ' αυτές, αλλά, για ακόμη μία φορά, να πρωταγωνιστήσει. Στην μετά Steve Jobs εποχή, ωστόσο, κάποιοι αμφισβητούν ότι μπορεί να τα καταφέρει. Και κάποιοι άλλοι απλά επιφυλλάσσονται, μέχρι να δουν κάτι χειροπιαστό...

 

Στην αρχή του θέματος, αναφερθήκαμε στα case studies του iPod, του iPhone και του iPad, τα οποία έχουν δείξει, το ένα μετά το άλλο, ότι η Apple είχε στο παρελθόν τον τρόπο να κάνει τη διαφορά σε κάθε κατηγορία. Με marketing που πρέπει να διδάσκεται σε σχετικές σχολές, μία δική της άποψη περί καινοτομίας, αλλά και προϊόντα που είχαν τον τρόπο να απογειώσουν ολόκληρες προϊοντικές κατηγορίες και να κάνουν κόσμο να τα λατρέψει και ανταγωνιστές να εμπνευστούν από αυτά, ο Jobs και οι συνεργάτες του έχουν καταφέρει να διατηρήσουν το "μύθο" της Apple ζωντανό έως σήμερα. Όπως και την αφοσίωση των καταναλωτών στα προϊόντα τους, την οποία παραδέχεται ακόμη και το μέρος του κοινού που διαφωνεί με τη φιλοσοφία της εταιρείας, το οικοσύστημά της, αλλά και τον τρόπο που προσεγγίζει με τις συσκευές της τους καταναλωτές.

 

Στην περίπτωση των wearables και του iWatch, ωστόσο, κάποιοι θεωρούν ήδη ότι η Apple έχει αργήσει και τα περιθώρια για να επαναλάβει τις επιτυχίες του παρελθόντος έχουν στενέψει αρκετά. Η πρόσφατη ανακοίνωση του Android Wear, του ειδικά προσαρμοσμένου λειτουργικού της Google για τα wearables, καθώς και των πρώτων "δειγμάτων" του τι προϊόντα μπορεί να υποστηρίξει (βλέπε το απίθανο σε σχεδιασμό Moto 360 και το έξυπνο LG G Watch) ίσως αποτελεί το "σφύριγμα" ενός τρένου που πλησιάζει στο σταθμό, παίρνει τον κόσμο και φεύγει μαζί του μπροστά, έτοιμο για άλλες προκλήσεις...

 

Με πολλούς να υποστηρίζουν ότι τα wearables και τα smartwatches περνούν πλέον στην εποχή που πραγματικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά, με τη Google να πρωτοστατεί σε αυτήν, η Apple έχει ένα μικρό χρονικό περιθώριο να αποδείξει ότι μπορεί να δώσει τη δική της απάντηση, με τον τρόπο που γνωρίζει.. Και με αυτή την απάντηση να εκπλήξει ευχάριστα το κοινό για ακόμη μία φορά ή απλά να "χάσει" την κρίσιμη ευκαιρία, με τον ίδιο τρόπο που άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές έχασαν στο παρελθόν τις ευκαιρίες να πρωταγωνιστήσουν σε αναδυόμενες αγορές και... ακόμη τρέχουν για να τις προλάβουν.

 

Τι γνώμη έχετε; Μπορεί το iWatch να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο βλέπαμε τα wearables μέχρι τώρα; Ή μήπως το μέλλον ανήκει στην Google και τα Android Wear smartwatches;

 

[via]

myphone.bot

don't send any PMs, 'cause I am a bot.

don't add me to your friends list, 'cause I am always online.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 91
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Εαν ο Jobs ζουσε η απαντηση θα ηταν ξεκαθαρα ΝΑΙ. Τωρα ομως απλα I don't know.......

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

Link to comment
Share on other sites

http://techpinions.com/if-steve-jobs-were-alive/23244 κλασικά πράγματα. Εγώ πάντως το θεωρω περιττή πολυτέλεια και κάτι όχι ιδιαίτερα χρηστικό αλλά και λειτουργικό (αν κρίνω από το Gear που δοκίμασα λίγο) . Περι ορέξεως βέβαια........ Edited by Simple_user
Δημήτρης
Link to comment
Share on other sites

Πιστευω θα μεγαλουργήσει γιατι ο ανταγωνισμός είναι ενα ανέκδοτο σε επιπεδο Software και Hardware
Δγιαδόσται !!!11! :https://www.thepressproject.gr/
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω πως θα κανει τη διαφορα. Ολα οσα κυκλοφορουν ειναι ειτε δυσχρηστα και/ή απλοϊκά. Ειναο σαν τοτε που ειχαμε τις resistive οθονες και ξαφνικα ηρθε το iphone
Nokia 5110, 3210, 8210, Samsung M-100, Nokia 7210, 7650, 6600, Siemens Sx1, Nokia 6230, 6680, N70, Qtek S200, Nokia N80, Qtek 9000, Nokia N93, N95 8GB, samsung Omnia, iphone 3g, 3gs , 4, 4s, 5, 6+, 7
Link to comment
Share on other sites

ΚΑι βέβαια θα κάνει την διαφορά , αφού το iWatch θα κάνει 300 ευρώ, πάνω από τον ανταγωνισμό. :lol:
Siemens c10, c25, m35i, mc60, Sony ericsson w810i, LG 505 gt, Samsung Nexus S (Stock 4.1.2), Asus Nexus 7 (4.4.4 Stock root), LG Optimus L9 II D605 (4.1.2 Stock), Sony Xperia E4g (4.4.4 Stock), Lenovo A7010 (5.1 Stock).
Link to comment
Share on other sites

Εγω πιστευω οτι περιμενε τον ανταγωνισμο, να δει τις παιδικες ασθενειες των αλλων, να πιασει τον παλμο της αγορας, να βελτιωσει την αυτονομια. Δεν περιμενω κατι διαφορετικο σε UI, αλλα θα ηθελα να δω κατι ομορφο οπως το moto 360. Κατι δηλαδη σε κλασσικο σχημα με μοντερνες γραμμες.

ΚΑι βέβαια θα κάνει την διαφορά , αφού το iWatch θα κάνει 300 ευρώ, πάνω από τον ανταγωνισμό. :lol:

Και 500€ να εχει παλι θα ειναι φτηνοτερο απο ενα καλο ρολοι. Αν εχει σκοπο να αντικαταστησει το ρολοι...

Edited by songless_bird

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστεύω οτι θα δούμε κάποια καινοτομία. Η apple τώρα δείχνει οτι φοβάται το ρίσκο, κάτι που για τον jobs ήταν τρόπος ζωής. Ανθρωποι σα τον jobs ζούσαν για να προσφέρουν, αφήνοντας το χρήμα σε 2η μοίρα. Αυτοί που είναι τώρα στην apple και στην κάθε apple, ενδιαφέρονται μόνο για το χρήμα και για τίποτε άλλο. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν. Μιλάω για όλες τις εταιρίες, που κάνουν αργά και σταθερά βήματα, προσφέροντας καλές μεν συσκευές, χωρίς κάτι τρανταχτό δε, απο φόβο μη και μειωθούν τα κέρδη τους. Δυστυχώς έτσι είναι, κινήσεις εκ του ασφαλούς μέχρι να ρθει εκείνος που θα αλλάξει τα τεχνολογικά δρώμενα ξανά.
Link to comment
Share on other sites

Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν δυνατότητες για εξωπραγματικά smart watch.

Όλοι ξέρουμε ότι η Apple θα πάει ένα βήμα παραπέρα την χρήση του στον τομέα υγεία, αλλά για να υπάρξει πραγματική καινοτομία θα πρέπει να προσφέρει και που δεν υπάρχει ακόμα ούτε στις αμιγώς ιατρικές ψηφιακές συσκευές.

 

Κάποιος είπε ότι ο ανταγωνισμός είναι για γέλια. Τον έχει δοκιμάσει?

Άλλος οτι ειναι πολύπλοκες η απλοϊκές.

Λάθος είναι μια χαρά συσκευές.

Δεν νομίζω λοιπόν ότι η apple θα προσφέρει κάτι πολύ ανώτερο.

Απλά θα είναι πιο μελετημένο αφού υπήρξε ο χρόνος και ελάχιστα πιο προχωρημένο και πάλι λόγο της χρονικής στιγμής.

Τουλάχιστον στον τομέα αυτό η samsung με την δεύτερη γενιά έχει κάνει σπουδαία βήματα ακόμα και στην ποιοτητα υλικών. Κάτι που δεν το συνηθίζει.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Δεν βλέπω για ποιό λόγο η Apple ντε και καλά πρόκειται να κάνει κάποια διαφορά.

 

Ηδη βγαινουν πολύ καλές υλοποιήσεις (moto κανένας ; ), και είναι νωρίς, η Google μπαίνει στο παιχνίδι και προφανώς και η Apple θα μπει και αυτή. Η Samsung είναι στη δεύτερη έκδοση μαζεύοντας μαθήματα και προφανώς θα βελτιώνεται -ειναι αφελής όποιος νομίζει το αντίθετο.

 

Οπως σωστά ειπε κάποιος άλλος, θα κάνει σίγουρα τη διαφορά στο κοστολόγιο , γιατί απλά ειναι Apple. Περιμένω να έχει κάτι stylish (όχι το εμετικό πράγμα του concept στο OP) αλλά από κει και πέρα ...

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σταθώ σε 2 σημεία: Το πρώτο αφορά το εάν η συσκευή της Apple μπορεί να σταθεί και ως αυτόνομη συσκευή, πέραν του συγχρονισμού με iPhone. To δεύτερο έχει να κάνει με την ποιότητα των υλικών κατασκευής και την αυτονομία του μόνο έτσι θα μπορέσουν να έρθουν όσα εικάζει η αναλυτής της Morgan Stanley:

 

H αναλυτής της Morgan Stanley, Katy Huberty, εκτιμά ότι το iWatch θα μπορούσε να φέρει στο ταμείο της Apple περί τα 17,5 δις δολάρια μέσα στους πρώτους δώδεκα μήνες από την κυκλοφορία του!

Για να καταλάβετε το μέγεθος του ποσού, το iPhone απέφερε $2,5 δις και το iPad $12 δις κατά το αντίστοιχο πρώτο έτος παρουσίας τους στην αγορά.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα εφοδιασμού σε ορισμένα πρόσφατα προϊόντα της Apple, όπως το iPhone 5S και το Mac Pro, η Huberty αναφέρει πως το παραπάνω ποσό μπορεί να πέσει στα 12 με 14 δις δολάρια, εξακολουθώντας βέβαια να αυξάνει τα κέρδη της Apple σε ποσοστό 6 έως 10 τοις εκατό.

Link to comment
Share on other sites

από τη στιγμή μου η apple έχει τρελά φράγκα, εαν ήταν μάγκας θα μπορούσε να προσφέρει την πρώτη γενιά αυτού του είδους συσκευής σε ξεφτίλα τιμή (αφού είναι πρώτη γενιά, πειραματόζωα θα είναι αυτοί που θα το αγοράσουν), ώστε ΚΑΙ θα πουλήσει, αλλά ΚΑΙ δε θα κλαίει τα λεφτά του ο κόσμος, με αποτέλεσμα να έχει πολύ καλύτερες πωλήσεις στη δεύτερη γενιά ;) . Σίγουρα υπάρχουν και οι super-fans (το γράφω ευγενικά) οι οποίοι θα το αγοράσουν όσο και να κοστίζει, αλλά και αυτοί λιγοστεύουν (βλ. παγκόσμια οικον.κρίση). Εγώ με τίποτα δε θα αγόραζα πρώτης γενιάς συσκευή, αφού 2η και 3η γενιά θα έχει σίγουρες διορθώσεις/βελτιώσεις/extras.
Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα όοταν αποφασίσει να το κυκλοφορήσει θα είναι κάτι πολύ καλό.

Το θέμα είναι ότι σε αυτή την περίπτωση η Samsung την έπιασε στον ύπνο και είναι ήδη στην δεύτερη γενιά με το εξαιρετικό Gear.

ⓜⓘⓚⓔ ✈︎ Everything you can imagine is real [P²]
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σταθώ σε 2 σημεία: Το πρώτο αφορά το εάν η συσκευή της Apple μπορεί να σταθεί και ως αυτόνομη συσκευή, πέραν του συγχρονισμού με iPhone. To δεύτερο έχει να κάνει με την ποιότητα των υλικών κατασκευής και την αυτονομία του μόνο έτσι θα μπορέσουν να έρθουν όσα εικάζει η αναλυτής της Morgan Stanley:

 

H αναλυτής της Morgan Stanley, Katy Huberty, εκτιμά ότι το iWatch θα μπορούσε να φέρει στο ταμείο της Apple περί τα 17,5 δις δολάρια μέσα στους πρώτους δώδεκα μήνες από την κυκλοφορία του!

Για να καταλάβετε το μέγεθος του ποσού, το iPhone απέφερε $2,5 δις και το iPad $12 δις κατά το αντίστοιχο πρώτο έτος παρουσίας τους στην αγορά.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα εφοδιασμού σε ορισμένα πρόσφατα προϊόντα της Apple, όπως το iPhone 5S και το Mac Pro, η Huberty αναφέρει πως το παραπάνω ποσό μπορεί να πέσει στα 12 με 14 δις δολάρια, εξακολουθώντας βέβαια να αυξάνει τα κέρδη της Apple σε ποσοστό 6 έως 10 τοις εκατό.

 

Δεν νομίζω ότι σ αυτό το μέγεθος υπάρχει λόγος να λειτουργεί αυτόνομα πέραν των βασικών λειτουργιών ενός ηλεκτρονικού ρολογιού. Ούτε πρέπει τα smart watch να γίνουν μικροσκοπικά smartphones.

Οποιαδήποτε προσπάθεια να γίνουν σ αυτήν την τοσο μικρή οθόνη εργασίες, καταντά μαζοχισμός.

Εχω ήδη αγοράσει το Pebble και δεν σκοπεύω να το γεμίσω με ανούσιες εφαρμογές.

Ο σκοπός τους είναι να μην βγάζεις το κινητό για να δεις ειδοποιήσεις που δεν σ ενδιαφέρουν, για τα sports και πλέον για πληροφορίες που αφορούν την υγεία μας εφόσον είναι άμεσες και χωρίς να απαιτείται απο εμάς κάποια ενέργεια η άλλο αξεσουάρ.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Τα έχω επανειλημμένα πει ότι τα wearables είναι το next big thing. Και το πιο προφανές - προσιτό (απο πλευράς κουλτούρας και όχι μόνο) wearable είναι το smartwatch.

 

Δεκάδες κατασκευαστές έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους. Προσωπικά παρακολουθώ την αγορά αυτή από το 2005 και έχω περάσει από τα:

 

Fossil abacus, Sony Ericsson MBW-150, Metawatch Strata, i'mwatch, Pebble, Samsung Galaxy Gear και Casio GB6900AA.

 

Το Gear ήταν η πρώτη απόπειρα μεγάλου κατασκευαστή και παρά τα αρνητικά αρχικά reviews, θεωρώ πως είναι μια καλή πρόταση αν και τιμολογήθηκε πολύ ψηλά. Η δε δυνατότητα να μιλάς από αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που πραγματικά ΑΞΙΖΕΙ και κάνει τη ζωή μας καλύτερη! To Pebble από την άλλη είναι μια πολύ τίμια πρόταση με τρομερές δυνατότητες και ενεργό community αλλά έχει τραγικό interface (6 κουμπιά!!!!) και δείχνει πολύ φτηνιάρικο.

 

Εσχάτως η Google λάνσαρε το Android Wear ως λειτουργικό για smartwatches, ουσιαστικά πατώντας πάνω στο Google now και σε συνεργασίες με μεγάλους κατασκευαστές.

Δείχνει και είναι πολύ ενδιαφέρον και οπωσδήποτε λύνει το πρόβλημα της συμβατότητας στην android πλατφόρμα.

 

Η πρόταση της LG δε με συγκίνησε ιδιαίτερα, όμως το Moto 360 πραγματικά δείχνει μια συγκλονιστική συσκευή. Είναι πανέμορφο, δείχνει ποιοτικό και είναι στρογγυλό με ένα πολλά υποσχόμενο λειτουργικό. Πάσχει όμως από ένα ΤΡΑΓΙΚΟ ελάττωμα, που στα μάτια μου το καθιστά σχεδόν άχρηστο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ! Τουλάχιστον έτσι διάβασα...

 

Σε αυτό το σημείο να πω ότι για όσους το ρολόι είναι απλά ένα κόσμημα που δείχνει την ώρα (και είναι πολλοί αυτοί) δεν έχει ιδιαίτερη αξία η συγκεκριμένη αγορά των smartwatch. Εγώ είμαι διαμετρικά αντίθετος. Θεωρώ μάλλον απαράδεκτο το να φοράω κάτι που ζυγίζει 120 γραμμάρια, κοστίζει ένα σκασμό λεφτά και απλά δείχνει την ώρα. Για μένα το απλό ρολόι είναι νεκρό. Αν θέλω να ξεχωρίσω μπορώ να το κάνω αλλιώς και δε χρειάζομαι το ρολόι ως αξεσουάρ/κόσμημα. Εννοείται φυσικά ότι σέβομαι τη διαφορετική άποψη.

 

Για εμένα, ένα smartwatch πρέπει να προσθέτει αξία και να ικανοποιεί ταυτόχρονα τα εξής χαρακτηριστικά και όχι μόνο:

 

+ Αδιάβροχο (να μπορείς να κάνεις ντους φορώντας το και γενικώς να έχεις μια φυσιολογική ζωή)

+ Μπαταρία που αντέχει μια εβδομάδα

+ Συνδεσιμότητα με iPhone/Android

 

Τι περιμένω από την Apple;

 

Έως τώρα το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι κατασκευαστές τα φτιάχνουν είτε smart (λέγε με Gear), είτε watch (λέγε με Casio GB-6900AA).

Προσωπικώς αναμένω από την Apple να βρει το ιδανικό σημείο ανάμεσα στα δύο, να φτιάξει ένα smartwatch που να είναι ρολόι (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) και ταυτόχρονα να κανεί τη ζωή μας καλύτερη (όχι χειρότερη αλά i'mwatch). Η Apple μπορεί και πρέπει να το κάνει. Άλλωστε αυτό είναι που κάνει καλά. Δεν εφεύερι τίποτε, απλώς επανεφεύρει. Τρανό παράδειγμα τα tablets. Είναι γεγονός ότι έχει αργήσει ΠΟΛΥ και έχει δει όλες τις προτάσεις των υπολοίπων κατασκευαστών. Ελπίζω να παρουσιάσει κάτι πραγματικά ωραίο.

 

Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα δείξει iWatch το Σεπτέμβρη μαζί με νέο/α iPhone.

 

Τέλος, δε συμμερίζομαι τη γνώμη του αναλυτή ότι έχει δύο μήνες για να βγάλει το ρολόι αλλιώς θα μπει σε τροχιά πτώσης. Έχει πολλά προϊόντα που τη στηρίζουν και τεράστιο και εξαιρετικά (έως αηδιαστικά) πιστό αγοραστικό κοινό. Δεν ανησυχώ λοιπόν. Καθόλου. Ψωνίστε μετοχές ελεύθερα...

Edited by impreza_sti
Link to comment
Share on other sites

Πόσο καιρό ακούμε για το iWatch της Apple; Και πόσο καιρό ΔΕΝ το βλέπουμε. Με τα wearables να αποτελούν μία κατηγορία συσκευών, που, πλέον, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι θα σημαδέψουν τη σχέση μας με την τεχνολογία και τα προϊόντα της το επόμενο διάστημα, δεν είναι λίγες οι "φωνές" που, πλέον, δε διστάζουν να μιλήσουν ξεκάθαρα για την αργοπορία της Apple στο συγκεκριμένο κομμάτι, που, ίσως, της στοιχίσει σοβαρά. Πού είναι το iWatch; Και μήπως, τελικά, η πεποίθηση ότι η Apple θα καταφέρει με αυτό ό,τι ακριβώς και με το iPod, το iPhone ή το iPad -να απογειώσει δηλαδή με ξεχωριστό τρόπο μία κατηγορία πριν κανείς άλλος κάνει τη διαφορά- έχει αρχίσει και καταρρίπτεται από τις εξελίξεις.

 

Κάποιοι είναι πλέον πολύ "αυστηροί" με το Cupertino. Όπως ο αναλυτής Trip Chowdry της Global Equities, που μίλησε στο CNBC με σκληρά λόγια για την Apple, αλλά και το iWatch.

 

"Η Apple έχει 60 μέρες μόνο, είτε για να προσφέρει κάτι είτε για να εξαφανιστεί. Μπορεί να χρειαστούν πάρα πολλά χρόνια για να εξαφανιστούν τα 130 δισ. δολάρια μετρητά της Apple, αλλά αν δεν κυκλοφορήσει σύντομα το iWatch θα γίνει ένα ζόμπι, μία εταιρεία που δεν κάνει πια τη διαφορά".

 

Δεν ξέρουμε αν βρίσκετε αυστηρή και υπερβολική η τοποθέτηση του Chowdry, το γεγονός είναι, πάντως, ότι, παίρνοντας αφορμή από την επικαιρότητα του θέματος, μπορούμε να πούμε ότι το iWatch είναι ίσως τελικά για την αμερικανική εταιρεία εκείνο το "κομβικό προϊόν" που θα κάνει (ή δε θα κάνει) τη διαφορά. H Apple βρίσκεται σε ένα κρίσιμο "σταυροδρόμι", όπως, άλλωστε, και οι τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής. Οι νέες "προκλήσεις" θέλουν τα wearables να αποτελούν το "next big thing" του επόμενου διαστήματος και το Cupertino καλείται όχι απλά να συμμετέχει σ' αυτές, αλλά, για ακόμη μία φορά, να πρωταγωνιστήσει. Στην μετά Steve Jobs εποχή, ωστόσο, κάποιοι αμφισβητούν ότι μπορεί να τα καταφέρει. Και κάποιοι άλλοι απλά επιφυλλάσσονται, μέχρι να δουν κάτι χειροπιαστό...

 

Στην αρχή του θέματος, αναφερθήκαμε στα case studies του iPod, του iPhone και του iPad, τα οποία έχουν δείξει, το ένα μετά το άλλο, ότι η Apple είχε στο παρελθόν τον τρόπο να κάνει τη διαφορά σε κάθε κατηγορία. Με marketing που πρέπει να διδάσκεται σε σχετικές σχολές, μία δική της άποψη περί καινοτομίας, αλλά και προϊόντα που είχαν τον τρόπο να απογειώσουν ολόκληρες προϊοντικές κατηγορίες και να κάνουν κόσμο να τα λατρέψει και ανταγωνιστές να εμπνευστούν από αυτά, ο Jobs και οι συνεργάτες του έχουν καταφέρει να διατηρήσουν το "μύθο" της Apple ζωντανό έως σήμερα. Όπως και την αφοσίωση των καταναλωτών στα προϊόντα τους, την οποία παραδέχεται ακόμη και το μέρος του κοινού που διαφωνεί με τη φιλοσοφία της εταιρείας, το οικοσύστημά της, αλλά και τον τρόπο που προσεγγίζει με τις συσκευές της τους καταναλωτές.

 

Στην περίπτωση των wearables και του iWatch, ωστόσο, κάποιοι θεωρούν ήδη ότι η Apple έχει αργήσει και τα περιθώρια για να επαναλάβει τις επιτυχίες του παρελθόντος έχουν στενέψει αρκετά. Η πρόσφατη ανακοίνωση του Android Wear, του ειδικά προσαρμοσμένου λειτουργικού της Google για τα wearables, καθώς και των πρώτων "δειγμάτων" του τι προϊόντα μπορεί να υποστηρίξει (βλέπε το απίθανο σε σχεδιασμό Moto 360 και το έξυπνο LG G Watch) ίσως αποτελεί το "σφύριγμα" ενός τρένου που πλησιάζει στο σταθμό, παίρνει τον κόσμο και φεύγει μαζί του μπροστά, έτοιμο για άλλες προκλήσεις...

 

Με πολλούς να υποστηρίζουν ότι τα wearables και τα smartwatches περνούν πλέον στην εποχή που πραγματικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά, με τη Google να πρωτοστατεί σε αυτήν, η Apple έχει ένα μικρό χρονικό περιθώριο να αποδείξει ότι μπορεί να δώσει τη δική της απάντηση, με τον τρόπο που γνωρίζει.. Και με αυτή την απάντηση να εκπλήξει ευχάριστα το κοινό για ακόμη μία φορά ή απλά να "χάσει" την κρίσιμη ευκαιρία, με τον ίδιο τρόπο που άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές έχασαν στο παρελθόν τις ευκαιρίες να πρωταγωνιστήσουν σε αναδυόμενες αγορές και... ακόμη τρέχουν για να τις προλάβουν.

 

Τι γνώμη έχετε; Μπορεί το iWatch να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο βλέπαμε τα wearables μέχρι τώρα; Ή μήπως το μέλλον ανήκει στην Google και τα Android Wear smartwatches;

 

[via]

 

Διάβασα με προσοχή το άρθρο σου. Έχω κάποια πράγματα να σημειώσω.

1. Η άποψη ότι η Apple θα καινοτομήσει απλά επειδή είναι η Apple, αποτελεί μία (τουλάχιστον) αφελή παραδοχή που ακούγεται και από μεριές που δεν θα έπρεπε να ακούγεται.

2. Ακόμα ψάχνω μία πραγματική χρησιμότητα του smartwatch. Και όχι, δεν ισχύει το ίδιο για τα κινητά τηλέφωνα. Ούτε καν για τα αφής που έχουμε σήμερα - μας συνδέουν με το ίτερνετ για όποιον έχει την απορία. Τα smartwatch τί ακριβώς κάνουν; Παίρνουν τη πίεση από τους ηλικιωμένους; Να το κάνουν σποτάκι αυτό! Προϊόντα για αρρώστους... Θα πιάσει. :X

3. To moto 360, η μόνη πραγματικά καλή πρόταση, αποτελεί πρωτότυπο, που ένας Θεός ξέρει πόσα τρίμηνα θα χρειαστεί για να βγεί στη παραγωγή. Φυσικά και αυτό μένει να ανακαλύψει μία κάποιου είδους χρησιμότητα για αυτή τη κατηγορία συσκευών.

 

 

Πάνω στα ερωτήματα που θέτεις.

Πιστεύω πως, όχι, η Apple δεν είναι σε θέση να κάνει καμία "επανάσταση" πλέον. Ο Jobs μπορούσε. Αυτοί που έμειναν όχι. Πολύ πιθανώς γιατί ήταν άνθρωποι επιλεγμένοι για να πλαισιώνουν απόλυτα ένα Jobs, δηλαδή να κάνουν πολύ καλά όλα τα άλλα, εκτός από εκείνα που έκανε ο Jobs. Εκείνα που τώρα λείπουν. Την ηγετική ικανότητα, τη διορατικότητα, ένα όραμα που πηγαίνει κάποια χρόνια πιο κάτω από εκεί που σκέφτονται οι περισσότεροι.

Νομίζω πως θα παρουσιάσει, σε εκδήλωση διαφορετική από του iPhone, ένα ρολόι που θα είναι λίγο πιο ραφιναρισμένο από των υπολοίπων, που θα κάνει τη διαφορά στις πωλήσεις από τους άλλους μόνο χάρη στη "μάρκα".

Το effect του, αν έτσι γίνει, θα είναι πολύ μικρότερο από των iPod, iPhone, iPad στη δική τους αγορά όταν παρουσιάστηκαν, καθώς αν (για ένα αδιόρατο σε μένα λόγο) πιάσουν τα smartwatch, του χρόνου η αγορά θα πλημμυρίσει με Android προτάσεις από πλήθος κατασκευαστών.

Edited by Stratosnen
Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω πως θα κανει τη διαφορα. Ολα οσα κυκλοφορουν ειναι ειτε δυσχρηστα και/ή απλοϊκά. Ειναο σαν τοτε που ειχαμε τις resistive οθονες και ξαφνικα ηρθε το iphone

 

Ένα λεπτό.Ειτε σαν δύσχρηστα θα τα ονομάσεις έιτε απλοικά.Είναι λίγο αντικρουόμενοι οι χαρακτηρισμοί.Ας προσευχηθούμε απο την Αpple να μας σώσει βγαζοντας το πιο χρηστικό και ικανό ρολόι ever.

 

Περαν της πλακας τώρα, ας μιλήσω σαν ένα άτομο που δούλευε smartwatches από την εποχή του TI Chronos , τότε που ήταν ένα Geek Acccesory και όχι fashion, kai σου εγγυώμαι οτι το δύσχρηστο μπορείς να το βασίσεις κάπου αλλά το απλοικά για κανένα λόγο.Υπαρχουν smartwatches που δουλέουν με binding ή και αυτόματα (με δική τους SIM) με λογισμικά τύπου pure C, android, η και linux, που μπορείς να τα κάνεις να κάνουν παπάδες, πράγματα που ακόμα και το iPhone δεν κάνει λόγω βλακωδών κλειδώματων.

 

Τα προβλήματα που τρέχουν όλα τα ρολόγια μέχρι τώρα είναι άλλα, όπως:

  • Εμφανιση.Είναι ΑΣΧΗΜΑ και ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
  • Δεν υπάρχει κοινό standard, και κάνει ο καθένας του κεφαλιού του.
  • Η φόρτιση.Δεν γινεται να βγάζεις το ρολοι κάθε μέρα από το λουράκι ούτε να του κουμπώνεις ένα καλώδιο σαν να βάζεις ορό.Το induction charging υπάρχει σαν τεχνολογιά , ας το παρουν χαμπάρι να το συμπεριλάβουν
  • Δεν μπορούν να βρούν killer app, κάτι να δώσουν στον κόσμο για να υπάρχει η αναγκη να επενδύσει σε αυτά.

 

Το θέμα είναι πως είναι παρθένα αγορά και όντως όποιος μπει σωστά θα ορίσει τα standar.Για την ώρα τόσο το android wear όσο και το Moto360 κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα όσο και το pebble είναι ανεχτό δεδομένου ότι βγαίνει απο μια startup και όχι κολοσούς σαν την Sammy που έβγαλε το failed gear.

 

Δεν νομίζω πως η Apple θα προσφέρει κάτι άλλο παρά σχεδιαστικά ένα κομψο ρολόι,με καποιας νεα και μη χρησημοποιημένης τεχνολογιας οθόνη(για να λένε στα marketting ότι καινοτομούν) που θα χρειάζεται iPhone/iTunes για να δουλεψει, να ζητάει activation, θα κάνει 3χ φορές την τιμή ενος android τηλέφωνου και ούτε τα μισά που κάνει το pebble.Παραυτα θα πουλήσει γιατί υπάρχουν lemmings.

 

Ο λόγος που έχουν αργήσει είναι λογικά η δυσκολία να προσαρμοστεί το λειτουργικό σε τέτοιο hardware , γιατί ενώ είναι ΒSD based δεν είναι τόσο ευέλικτο στο hardware που τρέχει.Δεν είναιν τυχαίο που η Google εβγαλε stripped version του android για αυτά.Και καλώς η κακώς το android έχει ένα προβαδισμα με το glass.Αν φέτος για οποιοδήποτε λόγο πέσει η τιμή του glass sta 500 δολάρια θα γίνει πανικός , μια και ήδη στην Αμερική είναι τέρμα γιάπικο accesory και high status symbol.

 

PS:

3. To moto 360, η μόνη πραγματικά καλή πρόταση, αποτελεί πρωτότυπο, που ένας Θεός ξέρει πόσα τρίμηνα θα χρειαστεί για να βγεί στη παραγωγή. Φυσικά και αυτό μένει να ανακαλύψει μία κάποιου είδους χρησιμότητα για αυτή τη κατηγορία συσκευών.

 

Πιστεύω ότι θα εκπλαγείς ευχάριστα.Υπάρχει μέγαλη πιεση απο Google και sponsorship για να κυκλοφορήσει αυτό και το LG πρίν τον Αυγουστό.Και γενικά αν έχεις παρατηρήσει η motorolla τελευταία βγάζει τα μοντέλα πολύ κοντά στην ανακοίνωση τους.

Edited by minos197
Link to comment
Share on other sites

θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος ''τί ακριβώς κάνει ένα wearable''?

1) βλέπεις στην οθόνη εάν έχεις μήνυμα;

2) βλέπεις στην οθόνη εάν έχεις κλήση;

Για ποιόν λόγο να πρέπει να δω πρώτα το ρολοι μου και μετά να βγάλω το κινητό, αφού έτσι κ αλλιώς θα βγάλω το κινητό (για να διαβασω/απαντησω μηνυμα, ή να απαντήσω κλήση);

 

Εγώ θα έπαιρνα 'με τα χιλια' ενα ρολοι του στυλ Michael Knight (οπου θα μπορείς να του μιλάς, οπότε να μη χρειάζομαι παντόφλα 5 ιντσων)...

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θα θεωρούσα καινοτομία ένα smartwatch που θα μπορούσε να έχει ενεργειακή αυτονομία τουλάχιστον μιας ημέρας και θα μπορούσε:

 

-Να παρακολουθεί θερμοκρασία σώματος, σφυγμούς, θερμίδες που καταναλώνονται και ίσως αρτηριακή πίεση. Όλα αυτά να αποθηκεύονται αυτόματα και ενας γιατρός να μπορεί με μια αντιστοιχη εφαρμογή να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές για να κάνει καλύτερη διάγνωση προβλημάτων

 

- Να χρησιμοποιείται σαν χειριστήριο τηλεόρασης με gestures (Apple TV) και χειριστήριο παιχνιδιών τύπου Wii

 

- Να δειχνει προφανώς απλά notifications των iOS συσκευών

 

- Να χρησιμοποιείται σαν δευτέρου επιπέδου authentication σε ασφαλείς συναλλαγές με χρήση PIN (πχ ΑΤΜ)

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θα θεωρούσα καινοτομία ένα smartwatch που θα μπορούσε να έχει ενεργειακή αυτονομία τουλάχιστον μιας ημέρας και θα μπορούσε:

 

-Να παρακολουθεί θερμοκρασία σώματος, σφυγμούς, θερμίδες που καταναλώνονται και ίσως αρτηριακή πίεση. Όλα αυτά να αποθηκεύονται αυτόματα και ενας γιατρός να μπορεί με μια αντιστοιχη εφαρμογή να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές για να κάνει καλύτερη διάγνωση προβλημάτων

 

- Να χρησιμοποιείται σαν χειριστήριο τηλεόρασης με gestures (Apple TV) και χειριστήριο παιχνιδιών τύπου Wii

 

- Να δειχνει προφανώς απλά notifications των iOS συσκευών

 

- Να χρησιμοποιείται σαν δευτέρου επιπέδου authentication σε ασφαλείς συναλλαγές με χρήση PIN (πχ ΑΤΜ)

 

αυτά και πολλά άλλα θα τα δώσουν σιγά σιγά στις επόμενες γενιές. Εαν τα έδιναν όλα τώρα, τί θα πουλούσαν πιο μετά;

Link to comment
Share on other sites

Έχω αναφερθεί πολλές φορές ότι στο δρόμο προς το ubiquitous computing, τα wearables αποτελούν το νέο El Dorado του Τεχνολογικού Κόσμου. Υπάρχουν πολλά θέματα, είτε τεχνικής φύσεως, είτε στρατηγικού σχεδιασμού, τα οποία δεν επέτρεψαν να δούμε έως τώρα κάποιες θελκτικές υλοποιήσεις.

 

Κακά τα ψέμματα, όποιος δώσει υλοποίηση σε wearable η οποία είναι disruptive και λύνει τα βασικά θέματα που υπάρχουν με κομψό (μέχρις ότου μπορέσει να βρεθεί αποδοτικός) τρόπο, θα πάρει κεφάλι από νωρίς στην κούρσα. Είναι λογικό αυτοί οι οποίοι έχουν επενδύσει στο mobile οικοσύστημα (Apple, Google, Microsoft) να θεωρούνται ως αυτοί που θα δώσουν και τις καλύτερες προτάσεις. Τα wearables όμως προσφέρουν την ευκαιρία να αναδειχθεί κάποιος λιγότερο γνωστός αρκεί να ικανοποιήσει τις συνθήκες που έθεσα παραπάνω. Όπως και να έχει, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίεες στο συγκεκριμένο τομέα.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το βασικό είναι να έχει ικανοποιητική μπαταρία. Στο θέμα του σχεδιασμού και των δυνατοτήτων η APPLE δε νομίζω να μας απογοητεύσει. Στο θέμα της τιμής, πάλι, είμαι σχεδόν σίγουρος...
Motorola C118 → Samsung M3510 Beat b → Samsung Galaxy mini 2 → LG G2 → Samsung Galaxy S7 → Google Pixel XL
Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω θα κάνει τεράστια διαφορά. Ακόμα και παπούτσια να βγάλει η Apple είναι τόσο μόδα που υπάρχουν 20-30 εκατομμύρια που θα τα αγοράσουν.
Crazy? I was crazy once. They locked me in a room. A circular room and told me to find a corner. I lived there. I died there. Died? I died once. They put me in a deep dark whole, with worms. Worms? I hate worms, worms make me crazy. A worm tickled my nose. That drove me crazy. Crazy? I was crazy once...
Link to comment
Share on other sites

Εγω πιστευω οτι περιμενε τον ανταγωνισμο, να δει τις παιδικες ασθενειες των αλλων, να πιασει τον παλμο της αγορας, να βελτιωσει την αυτονομια. Δεν περιμενω κατι διαφορετικο σε UI, αλλα θα ηθελα να δω κατι ομορφο οπως το moto 360. Κατι δηλαδη σε κλασσικο σχημα με μοντερνες γραμμες.

 

Και 500€ να εχει παλι θα ειναι φτηνοτερο απο ενα καλο ρολοι. Αν εχει σκοπο να αντικαταστησει το ρολοι...

 

εξαρτάται τι έχει κανείς στο μυαλό του ως «καλό ρολόι».

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...