soom Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 (edited) delete me. Edited March 13, 2010 by soom Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 (edited) Όχι, φίλε μου, δεν θα προτιμήσω τον card reader από το καλώδιο. Αλλά μπορεί να βρεθώ κάπου και να μην έχω μαζί μου το καλώδιο (που δεν θα το έχω, ντάξει είπαμε...). Η κάρτα μνήμης είναι λύση. Θες άλλο παράδειγμα? Να βάλω την κάρτα μνήμης από την ψηφιακή στο κινητό. Δεν λέω ότι δεν ζείς χωρίς κάρτα μνήμης, αλλά η υποδοχή sd είναι μια επιπλέον θύρα. Γιατί να μην την έχουμε?? Σιγουρα ο καθε χρηστης εχει τις δικιες του αναγκες ευελιξιας και συνδεσιμοτητας.Εμενα π.χ θα μου αρεσε η ενσωματωση usb OTG micro plug,που θα εδινε τη δυνατοτητα στη συσκευη να γινει usb host.Αλλα κατανοω οτι οι πιθανοτητες να δουμε καποια στιγμη κατι τετοιο σε iphone ειναι λιγοστες. ασχετο αλλα δειτε κι αυτο Android Surges While the iPhone Stalls Out Edited March 12, 2010 by NTROPIC Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
koukoulakis Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 Δε θέλω λαλακιες!ψηφίζουμε πυροβολακη! Αυτός ο Αλκαιος μικρινε! :) Sent from my iPhone using Tapatalk Παράθεση http://i18.tinypic.com/5zbc3mu.jpg...Κωστής iPhone 6 64GB-Mac Mini 2011-iPad Air 2 64GB "Απο τη Χώρα το Σφακιό να πάει στο Τυμπάκι, με έβαλε να τσι κουβαλώ νερό με ένα σταμνάκι" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 (edited) Διαφωνώ κάθετα μαζί σου. Εκτός ότι μπορείς την ίδια ακριβώς δουλειά μπορείς να την κάνεις με ένα καλώδιο και ξεμπέρδεψες, μια προσθήκη αφαιρούμενης μνήμης θα προσέθετε επιπλέον μηχανικά μέρη αυξάνοντας το μέγεθος της συσκευής αλλά και την πιθανότητας βλάβης. Είτε κατασκευαστική είτε από τον χρήστη. Εκτός του σημαντικότατου σχολίου του Αρτέμη για την μπαταρία (κάτι που εφαρμόζεται με επιτυχία στο MacBook Pro) όσο και του Οδυσσέα για την κάρτα μνήμης, έχω να προσθέσω ότι όσο λιγότερο επεμβαίνει ο χρήστης στα ενδότερα της συσκευής, είτε αλλάζοντας τα υπάρχοντα με άλλα είτε απλά δίνοντας την ευκαιρία να εκτεθεί το εσωτερικό σε 1000 κινδύνους (το πιο απλό είναι με ανοιχτό καπάκι να πέσει κάποιο υγρό, σάλιο, δάκρυα, νερό, κοκ ή σκόνη, τρίχες, χνούδι, κοκ) και αυξάνει την πιθανότητα βλάβης. Τέλος, σε μια ενδεχόμενη πτώση, το iPhone παραμένει ένα κομμάτι. Δεν βγαίνει το πίσω καπάκι, η μπαταρία και χωρίζεται. Αυξάνεται η στιβαρότητα της συσκευής. Και το τελευταίο είναι ότι η υποδοχή της κάρτας μνήμης είναι και αυτή ένα άνοιγμα για να μπει κάτι μέσα. Θέλεις σκόνη; Θέλεις νερό; Θέλεις οτιδήποτε; Και άσε που πάντα μπορεί να χαλάσει πολύ πιο εύκολα αυτό ή και να σπάσει από μια πιο άγαρμπη κίνηση;). Και τέλος, όπως και να το κάνεις, είναι διαφορετικό να έχεις όλα σου τα δεδομένα, φωτογραφίες, προγράμματα και το λειτουργικό σε ένα σημείο, και αλλιώς να είναι σε δύο ή περισσότερα. Σκέψου το αντίστοιχο και σε έναν υπολογιστή. Το OS στον εσωτερικό σκληρό με σύνδεση SATA και τα υπόλοιπα σε σκληρούς δίσκους με σύνδεση USB/Firewire. Μειωμένη απόδοση. Έστω και σχεδόν μηδενική για τον χρήστη, παραμένει μειωμένη σε σχέση με το τέλειο! ;) Ποτέ σε κανένα από τα τηλέφωνα που είχα δεν προέκυψε πρόβλημα με την υποδοχή της κάρτας μνήμης. Το πρόβλημα της σκόνης ή της υγρασίας λύνεται με ένα κάλυμμα. Αν δεν κάνω λάθος, τα ίδια προβλήματα πρέπει να πάσχει και η υποδοχή των ακουστικών. (σκόνη, υγρασία κλπ ). Σωστά? Να την καταργήσουμε και αυτή? Ή μήπως το άιφον δεν έχει? Ως προς το μέγεθος, δε νομίζω ότι άπλ έδειξε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις διαστάσεις του κινητού, όταν πριν 3 χρόνια παρουσίασε το πρώτο άιφον, ούτε προσπάθησε να κατασκευάσει ένα μικρό κινητό. Άλλωστε, υπάρχουν συσκευές στις διαστάσεις του άιφον που έχουν και κάρτα μνήμης. Η νανοτεχνολογία προχωράει και στις ίδιες διαστάσεις θα μπορούσε σήμερα, 3 χρόνια μετά το πρώτο άιφον, να ενσωματωθεί και κάρτα μνήμης. Για το θέμα της μπαταρίας, φυσικά και η συσκευή είναι στιβαρή, αφού δεν έχει αφαιρούμενα μέρη. Αυτό όμως δεν την κάνει πιο ανθεκτική στις πτώσεις, αφού έτσι και αλλιώς θα σπάσει η οθόνη (εσωτερικά). Αλλά, έτσι όπως μου τα λες, μου δίνεις την εντύπωση ότι αν το επόμενο άιφον έχει αποσπώμενη μπαταρία και κάρτα μνήμης δεν θα το πάρεις για αυτούς ακρβώς τους λόγους. Ισχύει? Edited March 12, 2010 by ddr2 Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 Διαφωνώ κάθετα μαζί σου. Εκτός ότι μπορείς την ίδια ακριβώς δουλειά μπορείς να την κάνεις με ένα καλώδιο και ξεμπέρδεψες, μια προσθήκη αφαιρούμενης μνήμης θα προσέθετε επιπλέον μηχανικά μέρη αυξάνοντας το μέγεθος της συσκευής αλλά και την πιθανότητας βλάβης. Είτε κατασκευαστική είτε από τον χρήστη. Εκτός του σημαντικότατου σχολίου του Αρτέμη για την μπαταρία (κάτι που εφαρμόζεται με επιτυχία στο MacBook Pro) όσο και του Οδυσσέα για την κάρτα μνήμης, έχω να προσθέσω ότι όσο λιγότερο επεμβαίνει ο χρήστης στα ενδότερα της συσκευής, είτε αλλάζοντας τα υπάρχοντα με άλλα είτε απλά δίνοντας την ευκαιρία να εκτεθεί το εσωτερικό σε 1000 κινδύνους (το πιο απλό είναι με ανοιχτό καπάκι να πέσει κάποιο υγρό, σάλιο, δάκρυα, νερό, κοκ ή σκόνη, τρίχες, χνούδι, κοκ) και αυξάνει την πιθανότητα βλάβης. Τέλος, σε μια ενδεχόμενη πτώση, το iPhone παραμένει ένα κομμάτι. Δεν βγαίνει το πίσω καπάκι, η μπαταρία και χωρίζεται. Αυξάνεται η στιβαρότητα της συσκευής. Και το τελευταίο είναι ότι η υποδοχή της κάρτας μνήμης είναι και αυτή ένα άνοιγμα για να μπει κάτι μέσα. Θέλεις σκόνη; Θέλεις νερό; Θέλεις οτιδήποτε; Και άσε που πάντα μπορεί να χαλάσει πολύ πιο εύκολα αυτό ή και να σπάσει από μια πιο άγαρμπη κίνηση;). Και τέλος, όπως και να το κάνεις, είναι διαφορετικό να έχεις όλα σου τα δεδομένα, φωτογραφίες, προγράμματα και το λειτουργικό σε ένα σημείο, και αλλιώς να είναι σε δύο ή περισσότερα. Σκέψου το αντίστοιχο και σε έναν υπολογιστή. Το OS στον εσωτερικό σκληρό με σύνδεση SATA και τα υπόλοιπα σε σκληρούς δίσκους με σύνδεση USB/Firewire. Μειωμένη απόδοση. Έστω και σχεδόν μηδενική για τον χρήστη, παραμένει μειωμένη σε σχέση με το τέλειο! ;) Σορυ, αλλα τα επιχειρηματα αυτα ειναι πιο μπακαλικα και απο τους Mythbusters. Ενδεικτικα αναφερω οτι το να μπει σαλιο απο το micro SD slot ειναι το ιδιο πιθανο με το να μπει σαλιο απο το ακουστικο και επισης το οτι θεωρεις οτι σε μια πτωση ειναι καλυτερα η συσκευη να μην εχει αποσπομενα μερη με κανει να βαριεμαι να σου απαντησω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 Σιγουρα ο καθε χρηστης εχει τις δικιες του αναγκες ευελιξιας και συνδεσιμοτητας.Εμενα π.χ θα μου αρεσε η ενσωματωση usb OTG micro plug,που θα εδινε τη δυνατοτητα στη συσκευη να γινει usb host.Αλλα κατανοω οτι οι πιθανοτητες να δουμε καποια στιγμη κατι τετοιο σε iphone ειναι λιγοστες. Εγώ να δείς πώς θα το ήθελα.... :rolleyes: Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DjArte Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 Φίλε ddr2 στο πρηγουμενο μήνυμα σου υποστηρίζεις ότι η ενσωματομενη μπαταρία δεν έχει κανένα πλεονέκτημα. Σου παρεθεσα την άποψη μου σχετικά με τα μηχανικά μέρη. Διαφωνεις ότι η μη υπαρξη μηχανικών μερών είναι πλεονέκτημα; Σε σχέση πάντα με την αυτονομία και τις διαστάσεις της μπαταρίας. Sent from my iPhone using Tapatalk Παράθεση [imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης pushme.to & pingChat2 : djarte iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Minotavrs Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 (edited) Ενας γειτονας εχει ενα παλιο μηχανακι με windows millenium της infoquest, με εναν απο τους πρωτους pentium4 και με 256mb ram Δεν εφτανε αυτο πηρε ο καημενος conn-x χωρις να εξετασει αν η παμπαλαια μητρικη του εχει ethernet... τελικα δεν εχει και ψαχνεται να βρει ειτε μια παλια καρτα δικτυου με drivers... είτε μια μητρική που να κάνει στο συστημα του με ενσωματωμενη ethernet.... Όποιος έχει κάτι απο αυτά ωστε να του το κανουμε να δουλεψει.... ειναι ευπροσδεκτος... ποπο χαζομαρα.:O:O..... λαθος τοπικιον αδελφια... sorry για το offtopic !!!!!!!!!!!!!!! παρακαλουνται οι διαχειριστες να το διαγραψουν... (%^@!ω την μικρη οθονη του iphone :) ) Edited March 12, 2010 by Minotavrs Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 Εχω και παλια καρτα δικτυου που λογικα δεν θα θελει καθολου οδηγους και ενα DDR 512mb. Οποτε μπορεις απο Δευτερα,ελα να στα χαρισω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 (edited) Φίλε ddr2 στο πρηγουμενο μήνυμα σου υποστηρίζεις ότι η ενσωματομενη μπαταρία δεν έχει κανένα πλεονέκτημα. Σου παρεθεσα την άποψη μου σχετικά με τα μηχανικά μέρη. Διαφωνεις ότι η μη υπαρξη μηχανικών μερών είναι πλεονέκτημα; Sent from my iPhone using Tapatalk Καταρχήν, δεν θα ήθελα να κάνουμε το θέμα μπάχαλο. Αναγνωρίζω ότι αυτό είναι το δικό σας θέμα και όχι για να κάνουμε vs:) Θα απαντήσω όμως στο ερώτημα σου: Η μη ύπαρξη μηχανικών μερών είναι πλεονέκτημα. Η ενσωματωμένη μπαταρία δεν είναι. Διότι, αυτό που θυσιάζεις είναι μεγαλύτερο από αυτό που κερδίζεις. Ενώ αυτό που κερδίζεις θα μπορούσες να το κερδίσεις και αλλιώς. Είναι σαν να λέει κάποιος ότι: "στο αμάξι μου τα παράθυρα δεν ανοίγουν. Αυτό είναι πλεονέκτημα γιατί α) οι πόρτες είναι πιο δεμένες β) δεν υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει ο γρύλλος του παραθύρου γ) δεν μπαίνει σκόνη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου". Ε, οκ, κάτσε μέσα να σκάσεις....:lol: Με την ενσωματωμένη μπαταρία κερδίζεις στιβαρότητα. ΟΚ. Πόσα και πόσα άλλα κινητά δεν είναι εξίσου στιβαρά και δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα τζόγου στο καπάκι της μπαταρίας τους? Δηλαδή, ο μόνος τρόπος είναι η ενσωματωμένη μπαταρία? Με την ενσωματωμένη μπαταρία όμως χάνεις σε λειτουργικότητα. Δεν μπορείς να έχεις εφεδρική μπαταρία. Δεν μπορείς επίσης να αντικαταστήσεις την μπαταρία μόνος σου μετά από 1-2 χρόνια. Πρέπει να το στείλεις στο σέρβις με δική σου επιβάρυνση (λογικά μπαταρία θα αλλάξεις εκτός εγγύησης, επομένως εκτός από την μπαταρία θα επιβαρυνθείς και τα εργατικά της επέμβασης στο κινητό) και με τον κίνδυνο να σου γρατζουνίσουν τα πλαστικά κατά το άνοιγμα. Ούτε την κάρτα σίμ δεν μπορείς να βγάλεις on the go να την βάλεις σε ένα άλλο κινητό, αν μείνεις από μπαταρία. Πραγματικά, τώρα που γράφω, νιώθω ότι με έχουν πιάσει από το λαιμό και σκάω με τους τόσους περιορισμούς....... Edited March 12, 2010 by ddr2 Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Minotavrs Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 (edited) Εχω και παλια καρτα δικτυου που λογικα δεν θα θελει καθολου οδηγους και ενα DDR 512mb. Οποτε μπορεις απο Δευτερα,ελα να στα χαρισω. Thanks m8 :) Sorry παλι για το offtopic:O:O Edited March 12, 2010 by Minotavrs Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktsak Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 Δε θέλω λαλακιες!ψηφίζουμε πυροβολακη! Αυτός ο Αλκαιος μικρινε! :) Sent from my iPhone using Tapatalk Ψηφιζω Χατζηνασιο ΔΑΓΚΩΤΟ !!!!!!!!!!!!!! Παράθεση Κωστας (Pterarxos) Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων" We Think Different http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 Νομιζω οτι ενα iphone με aluminum unibody+αφαιρουμενη μπαταρια/καρτα μνημης θα μας ελυνε το προβλημα :p :lol: Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 Νομιζω οτι ενα iphone με aluminum unibody+αφαιρουμενη μπαταρια/καρτα μνημης θα μας ελυνε το προβλημα :p :lol: Θα το γλυκοκοίταζα.... Αλλά φαντάζομαι εσάς δεν θα σας άρεσε... (κακία είπα :p). Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 καλησπερα σε ολους τους φιλους μου :D διαφωνω με ολους οσους λενε οτι ΔΕΝ χρειαζεται αφαιρουμενη μπαταρια αλλα και sd slot και καθετα μαλιστα! εγω θελω να σας βραχει το μηλο να δω πως θα το "σωσετε"! οσο για την καρτα κι η ελλειψη του στο μηλο,ειναι κατι σαν το bl... 1.δεν το χρειαζομαι =δεν το δουλευω γιατι δεν εχει την δυνατοτητα 2. οσα δεν φτανει η αλεπου :p χαιρεσται :rolleyes: ps Μπαμπη καλησπερα ;D Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 καλησπερα σε ολους τους φιλους μου :D διαφωνω με ολους οσους λενε οτι ΔΕΝ χρειαζεται αφαιρουμενη μπαταρια αλλα και sd slot και καθετα μαλιστα! εγω θελω να σας βραχει το μηλο να δω πως θα το "σωσετε"! οσο για την καρτα κι η ελλειψη του στο μηλο,ειναι κατι σαν το bl... 1.δεν το χρειαζομαι =δεν το δουλευω γιατι δεν εχει την δυνατοτητα 2. οσα δεν φτανει η αλεπου :p χαιρεσται :rolleyes: ps Μπαμπη καλησπερα ;D Έτσι είναι Δημήτρη. Τα σύκα σύκα... Όλες οι συσκευές έχουν ελλείψεις και μειονεκτήματα. Είναι νόμος. Αλλά μόνο οι κάτοχοι του άιφον τα παρουσιάζουν σαν....πλεονεκτήματα. Μη χάσουμε και τη λογική μας ρε παιδιά....:O Να χαίρεστε τα κινητάκια σας, πάω να στήσω το hd γιατί μου έχει βγάλει την πίστη :heat: :p Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
plavi Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 Σορυ, αλλα τα επιχειρηματα αυτα ειναι πιο μπακαλικα και απο τους Mythbusters. Ενδεικτικα αναφερω οτι το να μπει σαλιο απο το micro SD slot ειναι το ιδιο πιθανο με το να μπει σαλιο απο το ακουστικο και επισης το οτι θεωρεις οτι σε μια πτωση ειναι καλυτερα η συσκευη να μην εχει αποσπομενα μερη με κανει να βαριεμαι να σου απαντησω. όχι και βαριέμαι να σου απαντήσω...:X Παράθεση από windows mobile σε iphone 3gs......ανεπιστρεπτί η εποχή των wm....Βαγγέλης.[sIGPIC][/sIGPIC] msn:giankovits@hotmail.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 Kαλα η καρτα μνημης ειναι κοντρα και στην τρεχουσα(ποτε δεν ξερεις...) φιλοσοφια της Apple για τη μεταφορα περιεχομενου.Δεν εχει καν νοημα να το συζηταμε. Δε λεω,κι εγω θα ηθελα κι αλλες επιλογες αποθηκευσης και διασυνδεσης οπως θα ηθελα και τουλαχιστον 16GB ενσωματωμενης μνημης σε μια συσκευη με MSRP 699 ευρω(ουτε 700!),αντι για τη δικαιολογια "καλυτερα ετσι για να παρει aftermarket ο καθενας ο,τι καρτα χρειαζεται". Οσον αφορα στη μπαταρια-εδω και δεκα χρονια ποτε δε χρειαστηκε ν'αλλαξω μπαταρια επειδη μειωθηκε η αποδοση της ή παρουσιασε καποιο αλλο προβλημα.Ρεαλιστικα,το προσδοκιμο καλης λειτουργιας μιας συγχρονης μπαταριας Li-Ion/Li-Pol ξεπερνα το διαστημα μεσα στο οποιο απαξιωνεται η συσκευη και αγοραζω την επομενη.Τι να κανω δλδ?Ν'αποκλεισω απο τις επιλογες μου μια συσκευη επειδη σε 2-3 χρονια θα χει προβλημα με τη μπαταρια της και θα με παιδεψει?Αφου σ'ενα χρονο(διαστημα κατα το οποιο η εγγυηση της Apple καλυπτει και τη μπαταρια)θα την εχω στειλει και θα χω παει γι αλλα. Το να κουβαλαω δευτερη μπαταρια ειναι ενδιαφερον θεωρητικα,αλλα στους χωρους που κινουμαι μου ειναι απειρως πρακτικοτερο να κουβαλαω ενα απλο καλωδιο,αντε κι εναν φορτιστη αυτοκινητου. Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 Kαλα η καρτα μνημης ειναι κοντρα και στην τρεχουσα(ποτε δεν ξερεις...) φιλοσοφια της Apple για τη μεταφορα περιεχομενου.Δεν εχει καν νοημα να το συζηταμε. Δε λεω,κι εγω θα ηθελα κι αλλες επιλογες αποθηκευσης και διασυνδεσης οπως θα ηθελα και τουλαχιστον 16GB ενσωματωμενης μνημης σε μια συσκευη με MSRP 699 ευρω(ουτε 700!),αντι για τη δικαιολογια "καλυτερα ετσι για να παρει aftermarket ο καθενας ο,τι καρτα χρειαζεται". Οσον αφορα στη μπαταρια-εδω και δεκα χρονια ποτε δε χρειαστηκε ν'αλλαξω μπαταρια επειδη μειωθηκε η αποδοση της ή παρουσιασε καποιο αλλο προβλημα.Ρεαλιστικα,το προσδοκιμο καλης λειτουργιας μιας συγχρονης μπαταριας Li-Ion/Li-Pol ξεπερνα το διαστημα μεσα στο οποιο απαξιωνεται η συσκευη και αγοραζω την επομενη.Τι να κανω δλδ?Ν'αποκλεισω απο τις επιλογες μου μια συσκευη επειδη σε 2-3 χρονια θα χει προβλημα με τη μπαταρια της και θα με παιδεψει?Αφου σ'ενα χρονο(διαστημα κατα το οποιο η εγγυηση της Apple καλυπτει και τη μπαταρια)θα την εχω στειλει και θα χω παει γι αλλα. Το να κουβαλαω δευτερη μπαταρια ειναι ενδιαφερον θεωρητικα,αλλα στους χωρους που κινουμαι μου ειναι απειρως πρακτικοτερο να κουβαλαω ενα απλο καλωδιο,αντε κι εναν φορτιστη αυτοκινητου. Οδυσσέα, δεν λέω ότι είναι τα πιο σημαντικά πράγματα του κόσμου. Αλλά είναι ελλείψεις. Μικρές ή μεγάλες, ελλέιψεις πάντως. Όχι πλεονεκτήματα. Για την κάρτα μνήμης, δεν το συζητώ. Είναι σημαντικό. Για την ενσωματωμένη μπαταρία, ίσως να έχω και κατάλοιπα από κάτι παλιότερα ppc που ΔΕΝ είχαν αποσπώμενη μπαταρία..... Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DjArte Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 Φίλε ddr2 καταρχήν δεν τίθεται ζήτημα «δικού μας θέματος» και «δικού σας θέματος» . Εδώ όλοι είμαστε μια παρέα και εκφράζουμε ο καθένας την δική του άποψη. Δεν νομίζω ότι είναι στις επιδιώξεις κανενός εδώ μέσα να δημιουργήσει ένα vs θέμα χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα. Όλοι κάνουμε τις επιλογές μας με βάση το ποια συσκευή καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες μας και διευκολύνει την καθημερινότητα μας. Στο δια ταύτα τώρα να μου επιτρέψεις να σου πω πως θεωρώ την αντιπαραβολή με το παράδειγμα του αυτοκινήτου και τα παράθυρα ατυχή. Μην ξεχνάς πως εκτός από το κομμάτι της αυτονομίας στις ίδιες διαστάσεις ( που δεν έθιξες καθόλου στην τοποθέτηση σου ) η επιτυχία που έχει γνωρίσει το iPhone ( και αναφέρομαι στον αριθμό των πωλήσεων και όχι στο εάν οι χρήστες είναι tech geeks κτλ ) οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο design της συσκευής, design που κακά τα ψέματα με μια αποσπωμενη μπαταρία με μηχανικά μέρη δεν θα ήταν το ίδιο ελκυστικό. Στα υπόλοιπα περί περισοτερων δυνατοτήτων στην αντικατάσταση θα συμφωνήσω αλλά να σκεφτόμαστε πως η συσκευή δεν απευθύνεται μόνο σε έμπειρους χρήστες αλλά και στην μαμά μου , γιαγιά μου κτλ. :) Sent from my iPhone using Tapatalk Παράθεση [imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης pushme.to & pingChat2 : djarte iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 (edited) Οδυσσέα, δεν λέω ότι είναι τα πιο σημαντικά πράγματα του κόσμου. Αλλά είναι ελλείψεις. Μικρές ή μεγάλες, ελλέιψεις πάντως. Όχι πλεονεκτήματα. Για την κάρτα μνήμης, δεν το συζητώ. Είναι σημαντικό. Για την ενσωματωμένη μπαταρία, ίσως να έχω και κατάλοιπα από κάτι παλιότερα ppc που ΔΕΝ είχαν αποσπώμενη μπαταρία..... Οντως Γιαννη,κι εγω δεν μπορω να δω καποιο ισχυρο πλεονεκτημα στην ενσωματωμενη μπαταρια-για το χρηστη τουλαχιστον.Αλλα ουτε και καποιο σοβαρο μειονεκτημα που θα με απετρεπε απο την αγορα μιας συσκευης.Και ναι, δεν αμφιβαλλω πως η στιβαροτητα του iphone 3G/3GS πασχει περισσοτερο απο την επιλογη της Αpple να χρησιμοποιησει τοσο πλαστικο στο σωμα της συσκευης(σε σχεση με το 2G),παρα απο την πιθανη χρηση ενος καπακιου μπαταριας.Ασχετα απο την αιτια που οδηγησε σε αυτη την αποφαση. Οσο για την καρτα μνημης,απλα θα τονισω ξανα οτι η apple θελει να ελεγχει τον τροπο που μεταφερεται περιεχομενο απο και προς τη συσκευη.Κακως κατα τη γνωμη μου,αλλα αυτο ειναι ενα αλλο ζητημα. Edited March 12, 2010 by NTROPIC Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 (edited) εγω θελω να σας βραχει το μηλο να δω πως θα το "σωσετε"! οσο για την καρτα κι η ελλειψη του στο μηλο,ειναι κατι σαν το bl... 1.δεν το χρειαζομαι =δεν το δουλευω γιατι δεν εχει την δυνατοτητα 2. οσα δεν φτανει η αλεπου :p Καλησπέρα Δημήτρη! Αλλά να σου πω για τα παραπάνω, όπως είπε και στο παρελθόν ο Νίκος, μην ξεχνάς από που προερχόμαστε. Το ότι πραγματικά δεν έχει χρειαστεί 5.5 χρόνια που είχε φοιτητής να στείλω οτιδήποτε από κάποιο κινητό σε κάποιο άλλο κινητό ή υπολογιστή χρησιμοποιώντας bluetooth, αλλά κάτι τέτοιο το έκανα στο σχολείο γιατί τότε ήταν «της μόδας» να το κάνεις αυτό, πραγματικά με αφήνει αδιάφορο το αν γίνεται ή όχι. Εξάλλου, τα τελευταία 5.5 χρόνια έχω αλλάξει αρκετές συσκευές, όλες μπορούσαν να στείλουν αρχεία μουσικής ή εικόνας, αλλά δεν το χρειάστηκα. Το ίδιο και το ραδιόφωνο, το ίδιο σε μικρότερο βαθμό με τις κάρτες μνήμης. Προσωπικά, από τον Μάρτιο (ή Φεβρουάριο ή Απρίλιο, δεν θυμάμαι) του 09 εως και τέλη Σεπτέμβρη είχα WM τηλέφωνο και ότι ήθελα να του περάσω, από το Active Sync το περνούσα με το καλώδιο (συμβατότητα του καλωδίου miniUSB-USB του εξωτερικού σκληρού με την υποδοχή του HD/X1). Παρόλο που και ο πύργος μου, και το τότε laptop αλλά και το MacBook μου τώρα, έχουν υποδοχή για card reader, και μάλιστα ο πύργος έχει για όλες τις κάρτες, και είχα και αντάπτορες και ιστορίες, δεν το χρησιμοποιούσα. Τώρα, για το αν υπάρχει ή όχι με αφήνει αδιάφορο. Όπως και η βιντεοκάμερα για βιντεοκλήσεις, όπως και ο flash στον safari, όπως και πολλά άλλα. Δεν ισχύει ότι δεν φτάνει η αλεπού, τουλάχιστον όχι για εμένα. Αφού μου ήταν άχρηστα σε τηλέφωνα που είχα στο παρελθόν και τις είχαν τις δυνατότητες αλλά ποτέ δεν τις αξιοποίησα, δεν είναι κρεμαστάρια, είναι αδιάφορα. Είτε είναι εκεί είτε όχι το ίδιο και το αυτό. ;) Τέλος, για το θέμα νερό και iPhone, δεν είναι κάτι που σκοπεύω να το κάνω, και για αυτό δεν το αφήνω σε τραπέζια/γραφεία που υπάρχει κίνδυνος να βραχεί. Και οι πιθανότητες να σωθεί ένα βρεγμένο τηλέφωνο είναι ελάχιστες. Όπως και για αυτό δεν έχω αγοράσει πιο χοντρή θήκη σιλικόνης για προστασία από πτώσεις. Αν είναι να πέσει, ας πέσει. Αν είναι να βραχεί, ας βραχεί. Αν είναι να σωθεί από τα δύο, ας έχει. Εμείς να είμαστε καλά και μπορούμε να ζήσουμε και με ένα απλό τηλεφωνάκι. Δεν χάλασε και ο κόσμος. Edited March 13, 2010 by soom Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 Φίλε ddr2 καταρχήν δεν τίθεται ζήτημα «δικού μας θέματος» και «δικού σας θέματος» . Εδώ όλοι είμαστε μια παρέα και εκφράζουμε ο καθένας την δική του άποψη. Δεν νομίζω ότι είναι στις επιδιώξεις κανενός εδώ μέσα να δημιουργήσει ένα vs θέμα χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα. Όλοι κάνουμε τις επιλογές μας με βάση το ποια συσκευή καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες μας και διευκολύνει την καθημερινότητα μας. Στο δια ταύτα τώρα να μου επιτρέψεις να σου πω πως θεωρώ την αντιπαραβολή με το παράδειγμα του αυτοκινήτου και τα παράθυρα ατυχή. Μην ξεχνάς πως εκτός από το κομμάτι της αυτονομίας στις ίδιες διαστάσεις ( που δεν έθιξες καθόλου στην τοποθέτηση σου ) η επιτυχία που έχει γνωρίσει το iPhone ( και αναφέρομαι στον αριθμό των πωλήσεων και όχι στο εάν οι χρήστες είναι tech geeks κτλ ) οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο design της συσκευής, design που κακά τα ψέματα με μια αποσπωμενη μπαταρία με μηχανικά μέρη δεν θα ήταν το ίδιο ελκυστικό. Στα υπόλοιπα περί περισοτερων δυνατοτήτων στην αντικατάσταση θα συμφωνήσω αλλά να σκεφτόμαστε πως η συσκευή δεν απευθύνεται μόνο σε έμπειρους χρήστες αλλά και στην μαμά μου , γιαγιά μου κτλ. :) Sent from my iPhone using Tapatalk Όταν λέω δικό σας θέμα, εννοώ ότι ουσιαστικά κάνενε κάτι σαν καθημερινό, φιλικό τσάτ περισσότερο, παρά συζήτηση για κινητά. Και πολύ το χαίρομαι, γι αυτό και το παρακολουθώ, παρότι δεν ανήκω στο target group του συγκεκριμένου θέματος!!:):) Το θέμα της αυτονομίας δεν το σχολίασα γιατί, δεν ξέρω, μου φαίνεται απειροελάχιστη η διαφορά. (αλήθεια, τι μπαταρία φοράει το άιφον?) Έτσι και αλλιώς, η αυτονομία του κινητού είναι η συνηθισμένη για την κατηγορία, ούτε πιο πάνω, ούτε πιο κάτω. Το παράδειγμα με το αυτοκίνητο ήταν για να δείξω πώς κάποιος μπορεί να κάνει το μαύρο άσπρο. Γιατί η συζήτηση περί κάρτας μνήμης και αποσπώμενης μπαταρίας κάτι τέτοιο μου θυμίζει. Για το σχεδιασμό να το δεχτώ. Για τη στιβαρότητα όχι. Υπάρχουν συσκευές "πέτρες" και με κινούμενα μέρη. Να πούμε κάτι που ίσως συμφωνήσουμε? Ότι δηλαδή η άπλ, έχοντας μεγάλη πείρα στα Mp3 και λαμβάνοντας υπόψη την εμπορική της επιτυχία στον τομέα αυτό, αποφάσισε να κατασκευάσει ένα κινητό στη λογική του ipod? Στη λογική αυτού που ήξερε να κάνει δηλαδή. Χωρίς κάρτα μνήμης (που είναι ο κανόνας στα Mp3) και χωρίς αποσπώμενη μπαταρία. (που είναι επίσης ο κανόας και χωρίς εξαιρέσεις μάλιστα). Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DjArte Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 Ολα οκ τότε, καταλαβαίνω μετά την επισήμανση σου το τροπο που το εθεσες για το «δικό μας νήμα». Τώρα όσον αφορά την διαφορά στην αυτονομία μιας μπαταρίας με και χωρίς αποσπωμενα μέρη σου προτείνω να ρήξεις μια ματιά στις μπαταρίες που ενσωματονουν τα τωρινά unibody MacBook και αυτά της προηγούμενης γενιάς. Μιλάμε για 3 ώρες διαφορά. Βέβαια στην κλίμακα των διαστάσεων μιας κινητης συσκευής η διαφορά υποθέτω θα είναι πολύ μικρότερη αλλά τουλάχιστον υπαρκτή. Και τονίζω πως αυτό που λέω δεν μπορώ να το αποδείξω, υποθέσεις κάνω όπως και όλοι μας. Πάντως το παράδειγμα στα MacBooks είναι υπαρκτό. Τέλος αναφορικά με το γεγονός ότι δεν αποτελεί τον κανόνα μια τέτοια επιλογή και υλοποίηση να μου επιτρέψεις να σου πω πως η λέξη innovation για την οποία υπερηφανευεται η apple προϋποθέτει την απόκλιση από τον κανόνα. Και όπως δειχνουν τα στατιστικά πολλοί είναι αυτοί που υιοθετούν και υποστηρίζουν αυτήν την επιλογή. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι επειδή το κανουν όλοι έτσι θα πρέπει να το κάνει και η apple έτσι. Σχετικά με το iPod συμφωνώ σε οσα ανεφερες. Sent from my iPhone using Tapatalk Παράθεση [imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης pushme.to & pingChat2 : djarte iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. March 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2010 Τώρα το πρόσεξα αυτό.. εδω ειμαι,απλα αποφευγω τις "κακοτοπιες" πλεον;) Δημήτρη, ποιες κακοτοπιές ; Εδώ ; Γιατί ; Πραγματικά, δεν ήθελα να αναφέρω κάτι δημόσια, αλλά δεν μου άρεσε αυτό.. Μετά από την όλη ιστορία κάθισα και ξαναδιάβασα δύο και τρεις φορές την όλη κουβέντα που έγινε τότε και συνεχίζω να απορώ γιατί και πως και που.. Δεν καταλαβαίνω που ήταν το πρόβλημα, γιατί έγινε αυτό, με ποιον έχεις στραβώσει και για ποιον λόγο ακριβώς γιατί συνεχίζω να μπερδεύομαι. Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts