L10nH34Rt Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Δημήτρη, κατά τη γνώμη μου του λείπει η 3,5άρα οθόνη και ένας καλός (μη Qualcomm αν είναι δυνατόν) επεξεργαστής (γιατί όχι αυτός του Leo). Εν ολίγοις, ας περιμένουμε λίγο το HTC Bravo... ;) Από την άλλη, το κακό με τις συσκευές HTC, είναι ότι βγάζουν ένα μονάχα major official update για την κάθε συσκευή και αυτό είναι λίγο... ενοχλητικό! Ενώ βλέπεις π.χ. iPhone 2G με OS 3.1.2 με όλα τα καλούδια (εκτός GPS, 3G :p) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Δημήτρη, κατά τη γνώμη μου του λείπει η 3,5άρα οθόνη και ένας καλός (μη Qualcomm αν είναι δυνατόν) επεξεργαστής (γιατί όχι αυτός του Leo). Εν ολίγοις, ας περιμένουμε λίγο το HTC Bravo... ;) Από την άλλη, το κακό με τις συσκευές HTC, είναι ότι βγάζουν ένα μονάχα major official update για την κάθε συσκευή και αυτό είναι λίγο... ενοχλητικό! Ενώ βλέπεις π.χ. iPhone 2G με OS 3.1.2 με όλα τα καλούδια (εκτός GPS, 3G :p) για την οθονη μετα απο τοσες μεγαλυτερες που εχουμε δει (λεο,μηλο) οντως φαινεται σε 1η αποψη μικροτερη. δεν μπορεις να πεις ομως οτι δεν ειναι αρκετη,ισα ισα που ειναι πολυ πιο ματζοβολο για δουλεμα με το ενα χερι :) απο θεμα επεξεργαστη δεν ειναι στο χαλι οπως στα υπολοιπα htc,αντιθετα δουλευει πολυ πιο ομαλα και γρηγορα και η διαχειριση του ειναι μακραν καλυτερη ! το ιδανικο μεγεθος,η ευκρινεια/ φωτεινοτητα της οθονης,η καμερα (με τα πολυ πιο ζωντανα χρωματα απο του iphone),το απιστευτο track ball,η ποιοτητα κατασκευης οπως και η αυτονομια της συσκευης αλλα και η καλη και δυνατη ποιοτητα ηχου απο το εξωτερικο ηχειο,για μενα, ειναι απο τα πολλα + της συσκευης. μην ξεχναμε οτι προκειται για ενα ανοιχτο λογισμικο και ειδικα απο την στιγμη που θα το κανεις rooted,τα πραγματα γινονται πανευκολα στην λειτουργια πολλων ενεργειων,που δεν ειναι εφικτα σε ΟΕΜ μορφη στην συσκευη.:) τα καλα του iphone δλδ μετα το JB :) απλα στον ηρωα εχεις την δυνατοτητα εκμεταλευσης της αφαιρουμενης storage card και το φλασαρισμα,αναβαθμιση κλπ γινονται οπου και αν εισαι χωρις την αναγκη υπολογιστη :!: επισης η δυνατοτητα backup/restore ειναι σχεδον αντιστοιχη των wm! και αυτο σιγουρα δεν θα αφηνε κανεναν αδιαφορο :) ολοι μας καταλαβαινουμε οτι ειναι πολλα τα + και τα - καθε συσκευης... το θεμα ειναι να κατανοησει ο καθε χρηστης τι πραγματικα χρειαζεται και ετσι να καταληξει στην σωστη επιλογη .... Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Εγώ δυστυχώς, γνωρίζοντας εδώ και δεκαετίες την ιδιοσυγκρασία της Apple δεν είμαι καθόλου μα καθόλου αισιόδοξος όσον αφορά τα προβλήματα και τις ελλείψεις του μήλου. Αντίθετα και παρόλο που δεν εύχομαι τον "αποκλεισμό" του iPhone, βλέπω τον μελλοντικό ανταγωνισμό μεταξύ των άλλων δύο λειτουργικών, Android και WM. Μπορεί σήμερα και τα δύο, για εντελώς διαφορετικούς λόγους το καθένα τους, να μην μπορούν να σταθούν δίπλα στο iPhone, αλλά η χρυσή περίοδος του iPhone παρήλθε ανεπιστρεπτί και πιστεύω πως αυτό θα γίνει φανερό μέχρι το καλοκαίρι. :p Εκτός βέβαια αν μέχρι τότε η Apple αποφασίσει να πάψει να σκέφτεται και να συμπεριφέρεται ως ...Apple και μας ξαφνιάσει όλους ευχάριστα, πράγμα που το εύχομαι και ας μην το πολυπιστεύω. :rolleyes: Θάνο οπως είπα και σε προηγούμενο μηνυμα μου, ολες οι εξελήξεις περνούν απο το iphone. Ολοι μα ολοι χτιζουν τις εφαρμογές τους πάνω στο iphone. Εδω μπορει να ειμαστε ψαγμενοι και χομπιστες αλλα το 90% των αγοραστων δεν τους ενδιαφερουν αυτα. Το iTunes μια χαρά είναι και ειδικα με mac μπορεις να συγχρονισεις το iphone οπως θες. Εγω για παραδειγμα συγχρονιζω iAddress Book, iCal με το Google contacts & Google calendar και φυσικα με το iphone. Ανετα και γρηγορα εχου παντου ημερλογειο και επαφες. Εχω προσαρμοσει τα πεδία ώστε να καλύπτονται και απο τις τρεις εφαρμογές και δεν εχω κανενα προβλημα. Σιγα μην δινω 70 ευρω το χρονο στην mobile me & apple. Η Google δημιουργει συνεχως νεα στανταρς οπότε κανω την δουλεια μου με αυτη. Και ενα off topic. Ενα απο τα πολυ θετικα των mac ειναι η ευκολια που παιρνεις backup για οτιδηποτε, απο τον σκληρό σου μεχρι επαφες ημερολογειο κ.λ.π Επισης στα αρχεια που κανει export σε ρωτα σε τι μορφη τα θες ωστε να ειναι συμβατα με outlook, me google. To ίδιο και η εισαγωγη. Οχι σαν τα windows που για να μεταφερεις τις επαφες απο τoν outlook στο google, πρεπει να μαγειρεψεις πρωτα το excel. Να μην πω για τον automator που μ ενα action κανεις παπάδες. Αυτα είναι που ενδιαφερουν τους χρηστες. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
L10nH34Rt Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Επειδή είχα το Magic, θα έλεγα ότι ο επεξεργαστής δεν αρκεί κατά την ταπεινή μου άποψη... Ειδικά με ενεργοποιημένο το SenseUI.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Επειδή είχα το Magic, θα έλεγα ότι ο επεξεργαστής δεν αρκεί κατά την ταπεινή μου άποψη... Ειδικά με ενεργοποιημένο το SenseUI.... δεν διαφωνω καθολου οτι δεν ειναι οτι καλυτερο,αλλα δεν θα ελεγα οτι ειναι και λιγος :) βλεπω παντως οτι το bravo αργει ακομη,οποτε ο ηρωας ειναι μια πολυ καλη και τιμια συσκευη για 1η εισαγωγη στα android ;) οχι φυσικα στις υπερβολικες τιμες καποιων online stores!! αλλα με μια τιμη γυρω στα 300-360ε (για καινουριο μιλαμε παντα) θα ηταν πολυ καλη προταση,με τα τωρινα δεδομενα της αγορας παντα :) Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 παει ενας ηλικιωμενος 85 ετων στον γιατρο για το προγραμματισμενο 6μηνο τσεκαπ του.. μετα απο ερωτηση του γιατρου του πως παει και γενικα πως αισθανεται με την υγεια του, ο παππους δηλωνει ενθουσιασμενος : γιατρε μου πεταω!!ειλικρινα ειμαι στην καλυτερη περιοδο της ζωης μου!! η υγεια μου τελεια,πριν μερικους μηνες παντρευτηκα μια κοπελα 27 ετων,που μου εχει αλλαξει την ζωη μου!! η οποια μαλιστα κυοφορει και τον διαδοχο μου!!! χμμμ...σκεφτεται ο γιατρος..... λοιπον θα σου πω μια ιστορια.... ενας φιλος μου,μανιωδης κυνηγος,ετοιμαζεται ενα πρωινο να παει για κυνηγι... επειδη εχει αργησει τρεχει πανικοβλητος να ετοιμαστει για να μην στησει την παρεα του που τον περιμενουν... πανω στην βιασυνη του,βγαινοντας απο τον διαδρομο του σπιτιου του προς την εξωπορτα,μην προσεχοντας,αντι του οπλου του παιρνει καταλαθος την ομπρελα του!!! καποια στιγμη μετα μεσα στο δασος,ο κυνηγος και φιλος μου,εκει που περπαταγε προσεκτικα και αθορυβα..... ερχεται αντιμετωπος με μια τεραστια αγρια αρκουδα..... σηκωνει λοιπον την ομπρελα του και μπαμ.......κατω η αρκουδα!!! και τοτε λεει ο παππους ..... αλλος την τουφεκισε γιατρε μου!!!! και ο γιατρος... εμμμ....ετσι μπραβο.....:lol::lol::lol: καλο μεσημερι σε ολη την παλιοπαρεα,παω για δουλεια :) Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Δεν ξερω τι περιμενει κανεις,αλλα απο αποψη user experience ενα jb iphone,δεν εχει να ζηλεψει κατι απο το Android OS,κατα τη γνωμη μου.Εφαρμογες οπως το Multiflow ή το αναμενομενο Preswitcher,ή τα Cydget,Quickwidgets κτλ,διορθωνουν τις αδυναμιες τις πλατφορμας με τροπο μαλιστα,εντυπωσιακοτερο απο αυτον του ανταγωνισμου.Κι ακομα,θεωρω,ξυνουμε την επιφανεια των δυνατοτητων που προστιθενται απο την "πισω πορτα". Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Θάνο οπως είπα και σε προηγούμενο μηνυμα μου, ολες οι εξελήξεις περνούν απο το iphone. Ολοι μα ολοι χτιζουν τις εφαρμογές τους πάνω στο iphone. Με εξαίρεση Κώστα το ίδιο το iPhone που όντως ήταν εξέλιξη στη για πολλά χρόνια στασιμότητα των smartphones δεν γνωρίζω καμμιά απολύτως εξέλιξη που περνά από το iPhone, ούτε hardware ούτε software. Όλες σχεδόν οι κορυφαίες εφαρμογές που υπάρχουν στο AppStore προϋπήρχαν στο μεγαλύτερό τους μέρος στα WM πριν γίνουν port σε αυτό. Και οι υπόλοιπες εφαρμογές όπως και το ίδιο το supportive software της Apple καμμιά σχέση δεν έχουν με εξέλιξη. Το ίδιο και στο hardware όπου όλα τα υποσυστήματα του iPhone είναι της ελεύθερης αγοράς και τίποτα το διαφορετικό ή το εξεζητημένο. Επιπλέον κανέναν χρήστη δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν το iTunes συγχρονίζει καλά με Mac τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν διαφορετικό λειτουργικό με το οποίο κάθε τι άλλο παρά σωστά λειτουργεί το iPhone. Αυτοί οι χρήστες ενδιαφέρονται αν μια portable συσκευή συχρονίζει για παράδειγμα σωστά με το sync center των Win7, με το WMP, το Outlook και το υπόλοιπο standard οικοσύστημα των Windows. Αν χρησιμοποιεί standard file formats, αν γίνεται mount στο file system και αν διαχειρίζεται μέσω του συστήματος σε επίπεδο αρχείων και ρυθμίσεων, χωρίς τα εντελώς περιττά, άχρηστα και δυσλειτουργικά πρόσθετα της Apple. Έχεις αλήθεια υπόψιν σου φίλε μου Κώστα τι προβλήματα για παράδειγμα δημιουργεί το BonJour στο socket stack των Windows; Γνωρίζεις για παράδειγμα πως όταν η Adobe στο CS3 το χρησιμοποίησε για σύνδεση του Bridge με Apple, έγινε "επανάσταση" από επαγγελματίες χρήστες Windows που με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να απαλλαχθούν από αυτό και τα προβλήματα που δημιουργούσε; Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στα χιλιάδες άρθρα της εποχής και θα καταλάβεις τι εννοώ. Φυσικά το πρόβλημα λύθηκε με παρέμβαση της Adobe που μετά την κατακραυγή φρόντισε να "καταργήσει" αυτό το έκτρωμα. Αν μείνουμε επίσης σε αυτό που είπες, δηλαδή πως εμείς είμαστε "ψαγμένοι" αλλά το 90% των αγοραστών δεν τους ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες, θα σου θυμίσω πως η πλειοψηφία χρηστών αδιαφορεί εντελώς για τα Mac και το μόνο που κατά τα φαινόμενα τους ενδιαφέρει από την γκάμα προϊόντων της Apple είναι το iPhone. Και στο iPhone θέλει να βρει τις ιδιαίτερες δυνατότητές του, ΣΥΝ όμως όλες αυτές που έχει συνηθίσει σε κάθε κινητό από εφευρέσεώς τους. Πού είναι οι μετρητές και η ανάλυση κλήσεων, οι μετρητές δεδομένων, η εξελιγμένες ατζέντες των Nokia και του mobile Outlook ή το texting των BB; Και ας μην ξεχνούμε μια και αναφέρθηκα σε Blackberry, πως ενώ το iPhone βασιλεύει στην αγορά του pocket gaming είναι πρακτικά σχεδόν ανύπαρκτο στη αγορά business η οποία παραμένει πιστή στη RIM. Άλλωστε οποιοσδήποτε ακόμα και εμείς οι ίδιοι, ακόμα και εγώ αν θες που δεν είμαι και ιδιαίτερα φίλος των BB, αν συγκρίνω το texting, το email και τα διαχειριστικά προγράμματα των BB με αυτά του iPhone είναι για να βάζουμε τα γέλια, με το τελευταίο να φαντάζει περισσότερο σαν game machine "με ολίγον" από τηλέφωνο. :p Τέλος, δεν αμφισβητώ πως το iPhone υπήρξε μεγάλη επιτυχία, και θα εξακολουθεί να είναι ειδικά όμως για τον κόσμο των Mac. Στην παρούσα τουλάχιστον μορφή του είναι επιεικώς ξένο με συστήματα που χρησιμοποιούν Windows, Linux κλπ, και αυτό φαίνεται σε κάθε πτυχή λειτουργίας του. Και όπως ακριβώς ένας χρήστης Mac δεν θα ήθελε ένα τηλέφωνο που υποστηρίζει ανεπαρκέστατα το σύστημά του, απαιτώντας ταυτόχρονα τα ...μισά Windows με τη μορφή add-on soft, έτσι ακριβώς και ο συνδυασμός iPhone + iTunes είναι εντελώς απαράδεκτος λειτουργικά σε αυτά τα άλλα συστήματα. Και αν μείνουμε καθαρά στον επαγγελματικό χώρο, τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αφού εκτός των ιδιαιτεροτήτων του iPhone και των δυσλειτουργιών του iTunes οι ενδεχόμενοι χρήστες έχουν να αντιμετωπίσουν και την στενοκεφαλιά της ίδιας της Apple που με τα policies της, το κλειστό development και το jail εμποδίζει λειτουργικά την ανάπτυξη εφαρμογών που θα ξεπερνούσαν τις δικές της ελλείψεις. Όλα αυτά φυσικά, είναι προσωπικές μου απόψεις που στο μέλλον ενδεχομένως να αποδειχτούν σωστές ή λάθος. Σε κάθε περίπτωση, θα στοιχημάτιζα τα πάντα στο ότι σε ένα χρόνο από σήμερα η κατάσταση θα είναι εντελώς διαφορετική στην αγορά smartphones. Ίδωμεν... :) Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Από τη στιγμή που ο κάθε χρήστης ξέρει τις ανάγκες του και ψάχνει εμπεριστατωμένα την αγορά, επιλέγει την καλύτερη (τεχνικά, οικονομικά και αισθητικά) λύση που τις καλύπτει. Είναι νομίζω αγώνας άγονος (που θα έλεγε και ο Σαίξπηρ) να προσπαθούμε με βάση τις προσωπικές μας πεποιθήσεις να στήνουμε πλατφόρμες για το τι "μέλλει γενέσθαι" ως προς μια συσκευή εν σχέσει με την ευρύτερη αποδοχή της, η οποία εκτός της ικανοποίησης (για όποιους αυτό σημαίνει κάτι) ότι συμπορευόμαστε με το πλήθος άρα αισθανόμαστε πιο ασφαλείς με τις επιλογές μας, δεν μας προσφέρει τίποτα στο αν κάνουμε καλύτερα ή χειρότερα τη δική μας δουλειά. Εξαιρούνται οι κατέχοντες μετοχές των εταιριών που αναγκαστικά έχουν άμεσα συμφέροντα με την οικονομική ανάπτυξη της εταιρίας και τα κέρδη που αυτή αποφέρει. Εν ολίγοις, live and let live ή για όλους έχει ο μπαξές :) Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Εξαιρούνται οι κατέχοντες μετοχές των εταιριών που αναγκαστικά έχουν άμεσα συμφέροντα με την οικονομική ανάπτυξη της εταιρίας και τα κέρδη που αυτή αποφέρει. Από τη στιγμή Κώστα μου που δεν έχω (δυστυχώς) μετοχές της Microsoft ή της Google, και ταυτόχρονα, όπως και πολλοί άλλοι άλλωστε, έχω τη στοιχειώδη ικανότητα να διαπιστώνω υπαρκτά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα κάθε πλατφόρμας, νομίζω πως δικαιούμαι να έχω άποψη για το τι μέλλει γενέσθαι έστω και αν αυτή δεν είναι η πλέον ευχάριστη για "οπαδούς". :p Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Από τη στιγμή Κώστα μου που δεν έχω (δυστυχώς) μετοχές της Microsoft ή της Google, και ταυτόχρονα, όπως και πολλοί άλλοι άλλωστε, έχω τη στοιχειώδη ικανότητα να διαπιστώνω υπαρκτά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα κάθε πλατφόρμας, νομίζω πως δικαιούμαι να έχω άποψη για το τι μέλλει γενέσθαι έστω και αν αυτή δεν είναι η πλέον ευχάριστη για "οπαδούς". :p Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς Θάνο, εξ άλλου αυτός είναι και ο σκοπός αυτού ειδικά του thread όπως τον αντιλαμβάνομαι - κάτι σαν τη γωνιά των ομιλητών στο Hyde Park :) Απλώς στο τέλος της ημέρας η ζωή του καθενός μας γίνεται καλύτερη (ή χειρότερη!) από τις επιλογές που κάνει ο ίδιος για τον εαυτό του και σε αυτό δεν βοηθάει ιδιαίτερα η άποψη του συνόλου ή των υπολοίπων από εμάς αφού ο καθένας εξ ημών φέρει τις δικές του προσλαμβάνουσες και εμπειρίες στο "πάρκο" :) Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Για όσους χρησιμοποιούν το online banking της Εθνικής και έχουν και iphone: http://www.navimania.gr/showthread.php?p=225491#post225491 Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Για όσους χρησιμοποιούν το online banking της Εθνικής και έχουν και iphone: http://www.navimania.gr/showthread.php?p=225491#post225491 Αυτό σημαίνει άνθρωποι που έχουν θέση ευθύνης σε ένα οργανισμό να είναι χρήστες iPhone ;) Άντε να δούμε και καμιά άλλη τράπεζα να ακολουθεί το trend :) Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Απλώς στο τέλος της ημέρας η ζωή του καθενός μας γίνεται καλύτερη (ή χειρότερη!) από τις επιλογές που κάνει ο ίδιος για τον εαυτό του και σε αυτό δεν βοηθάει ιδιαίτερα η άποψη του συνόλου ή των υπολοίπων από εμάς αφού ο καθένας εξ ημών φέρει τις δικές του προσλαμβάνουσες και εμπειρίες στο "πάρκο" :) Κατά βάση δεν διαφωνώ αν και έχω μια ένσταση. Οι επιλογές μας Κώστα μπορεί να μην στηρίζονται σε απόψεις τρίτων (έχω βέβαια πολλές επιφυλάξεις σε αυτό), αλλά δεν αποδεικνύονται πάντοτε σωστές ούτε και ευχάριστες. Και μέσα από αυτές κυρίως τις δυσάρεστες εμπειρίες δικών μας επιλογών δημιουργείται και εκφράζεται η "άποψη". Μια άποψη που όπως και κάθε τι που λέμε μπορεί να ενδιαφέρει, μπορεί και όχι. :) Όσον αφορά την "εφαρμογή" της Εθνικής, πως να μην έχω τώρα επικριτική διάθεση; Γεμίσαμε πρακτικά άχρηστα web front-ends, τη στιγμή που θα ήταν αρκετό ένα browser bookmark, άντε το πολύ ένα web app. :lol: Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Όσον αφορά την "εφαρμογή" της Εθνικής, πως να μην έχω τώρα επικριτική διάθεση; Γεμίσαμε πρακτικά άχρηστα web front-ends, τη στιγμή που θα ήταν αρκετό ένα browser bookmark, άντε το πολύ ένα web app. :lol: Τώρα γίνεσαι υπερβολικός όμως βρε Θάνο. Συγκρίνεται η ταχύτητα μιας εφαρμογής με ένα web app? Επίσης πώς θα χρησιμοποιήσει το web app το GPS για να σου δώσει τα πλησιέστερα καταστήματα/ΑΤΜs; Επίσης μια εφαρμογή μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Ναι συμφωνω μαζι σου δεν αντιλεγω αλλα οι αποψεις που παραθετω πιο πανω στον τομεα του hardware ειναι τραγικες........... Φιλε μου συγγνωμη που θα στο αναφερω ετσι , αλλα δεν εχεις γνωση μου φαινευαι του τι μπορει και τι δεν μπορει να κανει το μηλο!! Τα περισσοτερα που αναφερεις στο προηγουμενο μηνυμα σου,οχι μονο τα κανει, αλλα και πολυ καλυτερα απο καθε wm συσκευη!! Απο που να ξεκινησω και που να τελειωσω.... Δεν θα το κανω αυτο απλα.... Θα σου αναφερω τι ΔEN κανει καλα σιγουρα και θα σε προετρεπα να τσεκαρεις λιγο τα λινκς που σου δινει ο bestman πιο πανω.. Δεν εχει καλο gps(εχει το hardware ) αλλα οχι το software... Δεν εχει δυνατοτητα αποστολης αρχειων μεσω bl αλλα για ευτη την περιοδο και μονο το 3GS! το 3g τα καταφερνει μια χαρα σε αυτον τον τομεα... Δεν εχει την δυνατοτητα καταγραφης κλησεων... Αυτα ειναι τα πιο βασικα και δυστυχως που θα σε στεναχωρησω αλλα δεν υστερει πουθενα αλλου απο καποιο wm!!! Φιλικα Δημητρης:) Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Με εξαίρεση Κώστα το ίδιο το iPhone που όντως ήταν εξέλιξη στη για πολλά χρόνια στασιμότητα των smartphones δεν γνωρίζω καμμιά απολύτως εξέλιξη που περνά από το iPhone, ούτε hardware ούτε software. Όλες σχεδόν οι κορυφαίες εφαρμογές που υπάρχουν στο AppStore προϋπήρχαν στο μεγαλύτερό τους μέρος στα WM πριν γίνουν port σε αυτό. Και οι υπόλοιπες εφαρμογές όπως και το ίδιο το supportive software της Apple καμμιά σχέση δεν έχουν με εξέλιξη. Το ίδιο και στο hardware όπου όλα τα υποσυστήματα του iPhone είναι της ελεύθερης αγοράς και τίποτα το διαφορετικό ή το εξεζητημένο. Κι ομως.Το iphone ηταν βασικος εισηγητης των πυκνωτικων οθονων και των πλεονεκτηματων που προσφερουν(πλεονεκτηματα που κατα βαση ειναι σε θεση να προσφερουν και οι resistive,με τους καταλληλους drivers και λιγες γραμμες κωδικα αλλα αυτο ειναι αλλη υποθεση :happy:) στο ευρυ κοινο:multi touch,gestures κτλ,και στη σταδιακη απαξιωση της παρωχημενης γραφιδας.Επισης αξιοποιησε με πανεξυπνο(=αυτονοητο) τροπο τους διαφορους αισθητηρες της συσκευης.Π.χ accelerometer προυπηρχε στο Ν95,αλλα ουδεποτε αξιοποιηθηκε στο επακρο.Η μονη λειτουργια out of the box που θυμαμαι,ηταν το οτι οταν το σηκωνες αποτομα εβγαινε μονο του απο την κατασταση αναμονης για να σε ενημερωσει για κλησεις κτλ.Βεβαια αργοτερα με αναβαθμισεις ή εφαρμογες ενσωματωθηκαν κι αλλες λειτουργιες. Επισης οσον αφορα στις εφαρμογες μην υποτιμας το iphone gaming που αναφερεις κι εσυ.Η apple,για πλακα,εφταξε και μια mobile gaming πλατφορμα,καθως πιστευω οτι ηταν ενα υποπροιον το οποιο και οι ιδιοι δεν ειχαν σταθμισει σωστα. Επιπλέον κανέναν χρήστη δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν το iTunes συγχρονίζει καλά με Mac τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν διαφορετικό λειτουργικό με το οποίο κάθε τι άλλο παρά σωστά λειτουργεί το iPhone. Αυτοί οι χρήστες ενδιαφέρονται αν μια portable συσκευή συχρονίζει για παράδειγμα σωστά με το sync center των Win7, με το WMP, το Outlook και το υπόλοιπο standard οικοσύστημα των Windows. Αν χρησιμοποιεί standard file formats, αν γίνεται mount στο file system και αν διαχειρίζεται μέσω του συστήματος σε επίπεδο αρχείων και ρυθμίσεων, χωρίς τα εντελώς περιττά, άχρηστα και δυσλειτουργικά πρόσθετα της Apple. Έχεις αλήθεια υπόψιν σου φίλε μου Κώστα τι προβλήματα για παράδειγμα δημιουργεί το BonJour στο socket stack των Windows; Γνωρίζεις για παράδειγμα πως όταν η Adobe στο CS3 το χρησιμοποίησε για σύνδεση του Bridge με Apple, έγινε "επανάσταση" από επαγγελματίες χρήστες Windows που με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να απαλλαχθούν από αυτό και τα προβλήματα που δημιουργούσε; Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στα χιλιάδες άρθρα της εποχής και θα καταλάβεις τι εννοώ. Φυσικά το πρόβλημα λύθηκε με παρέμβαση της Adobe που μετά την κατακραυγή φρόντισε να "καταργήσει" αυτό το έκτρωμα. Αν μείνουμε επίσης σε αυτό που είπες, δηλαδή πως εμείς είμαστε "ψαγμένοι" αλλά το 90% των αγοραστών δεν τους ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες, θα σου θυμίσω πως η πλειοψηφία χρηστών αδιαφορεί εντελώς για τα Mac και το μόνο που κατά τα φαινόμενα τους ενδιαφέρει από την γκάμα προϊόντων της Apple είναι το iPhone. Και στο iPhone θέλει να βρει τις ιδιαίτερες δυνατότητές του, ΣΥΝ όμως όλες αυτές που έχει συνηθίσει σε κάθε κινητό από εφευρέσεώς τους. Πού είναι οι μετρητές και η ανάλυση κλήσεων, οι μετρητές δεδομένων, η εξελιγμένες ατζέντες των Nokia και του mobile Outlook ή το texting των BB; Και ας μην ξεχνούμε μια και αναφέρθηκα σε Blackberry, πως ενώ το iPhone βασιλεύει στην αγορά του pocket gaming είναι πρακτικά σχεδόν ανύπαρκτο στη αγορά business η οποία παραμένει πιστή στη RIM. Άλλωστε οποιοσδήποτε ακόμα και εμείς οι ίδιοι, ακόμα και εγώ αν θες που δεν είμαι και ιδιαίτερα φίλος των BB, αν συγκρίνω το texting, το email και τα διαχειριστικά προγράμματα των BB με αυτά του iPhone είναι για να βάζουμε τα γέλια, με το τελευταίο να φαντάζει περισσότερο σαν game machine "με ολίγον" από τηλέφωνο. :p Τέλος, δεν αμφισβητώ πως το iPhone υπήρξε μεγάλη επιτυχία, και θα εξακολουθεί να είναι ειδικά όμως για τον κόσμο των Mac. Στην παρούσα τουλάχιστον μορφή του είναι επιεικώς ξένο με συστήματα που χρησιμοποιούν Windows, Linux κλπ, και αυτό φαίνεται σε κάθε πτυχή λειτουργίας του. Και όπως ακριβώς ένας χρήστης Mac δεν θα ήθελε ένα τηλέφωνο που υποστηρίζει ανεπαρκέστατα το σύστημά του, απαιτώντας ταυτόχρονα τα ...μισά Windows με τη μορφή add-on soft, έτσι ακριβώς και ο συνδυασμός iPhone + iTunes είναι εντελώς απαράδεκτος λειτουργικά σε αυτά τα άλλα συστήματα. Και αν μείνουμε καθαρά στον επαγγελματικό χώρο, τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αφού εκτός των ιδιαιτεροτήτων του iPhone και των δυσλειτουργιών του iTunes οι ενδεχόμενοι χρήστες έχουν να αντιμετωπίσουν και την στενοκεφαλιά της ίδιας της Apple που με τα policies της, το κλειστό development και το jail εμποδίζει λειτουργικά την ανάπτυξη εφαρμογών που θα ξεπερνούσαν τις δικές της ελλείψεις. Για τους Mac's απο την αλλη μην υποτιμας τον προγραμματισμο και τη σκοποθεσια της Apple.Ειναι προφανες οτι θελει να χρησιμοποιησει το iphone(και το μελλοντικο itablet) σαν μια προπαρασκευαστικη πλατφορμα για την εισοδο του χρηστη στον κοσμο του Mac,οπως λειτουργει το itouch για το iphone.Ειναι ενδεικτικη η αυξηση των πωλησεων κυριως των φορητων,μετα απο την εμφανιση του Iphone.Και ειναι και λογικο:καποιος converted iphone user,προερχομενος απο τα WinMo,ειναι λογικο καποια στιγμη να αναρωτηθει "ρε μπας και τα καταφερνει καλυτερα και στους φορητους η Apple?" και να αγορασει το πρωτο του macbook ;) Εγω πιστευω οτι το επομενο Iphone μαζι με την επομενη εκδοση λειτουργικου θα σηματοδοτησει τις εξελιξεις που επιθυμει να φερει η Αpple.Εξελιξεις που επηρρεαζονται απο το κατα ποσο συναισθανεται πιεση απο τον ανταγωνισμο.Αν π.χ δεν ενσωματωσει καποιο υποτυπωδες multi tasking ή καποια advanced lockscreen,θα ειναι αξια της μοιρας της.Απο την αλλη η ανεξαρτητοποιηση απο το οικοσυστημα του itunes,quicktime κτλ ειναι μαλλον ονειρο θερινης νυχτας.That's life! Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Για όσους χρησιμοποιούν το online banking της Εθνικής και έχουν και iphone: http://www.navimania.gr/showthread.php?p=225491#post225491 Το χρησιμοποιω απο την 1η βδομαδα που αλλαξα τον κωδικο στο sshστο μηλο μου!! Αλλα η εθνικη κ το web banking της ειναι για κλαματα... Καμια σχεση με της Αλφα! Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Επίσης μια εφαρμογή μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια. Ειδικά για την ασφάλεια Νίκο θα είχα πολύ περισσότερες επιφυλάξεις. Αντίθετα από το browser που δοκιμάζεται καθημερινά ως προς την ασφάλειά του από χιλιάδες χρηστών, καμμιά εφαρμογή αγνώστου ποιόντος, ασχέτως κατασκευής και προέλευσης δεν μπορεί σε καμμιά περίπτωση να θεωρείται ασφαλέστερη. Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fanko Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Το χρησιμοποιω απο την 1η βδομαδα που αλλαξα τον κωδικο στο sshστο μηλο μου!! Αλλα η εθνικη κ το web banking της ειναι για κλαματα... Καμια σχεση με της Αλφα! Γιατί Δημήτρη? Χρησιμοποιώ Web Banking πολλά χρόνια. Εθνικής, Άλφα, Αττικής, Eurobank. Ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Το μόνο που μου σπάει τα νεύρα είναι της Εμπορικής Παράθεση iPhone 4 32GB Black iOS 4.0.2 - iPhone 3GS 32GB Black iOS 4.0.1 // MacBookPro 15.4'' - 2.80 GHz "Μόνη ξανά δεν θα σ' αφήσω, να μη μ' αφίσεις μόνο ποτέ" ...είπα κάποτε... Κώστας @ Εξάρχεια & Αγ. Δημήτριος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Το χρησιμοποιω απο την 1η βδομαδα που αλλαξα τον κωδικο στο sshστο μηλο μου!! Αλλα η εθνικη κ το web banking της ειναι για κλαματα... Καμια σχεση με της Αλφα! Μάλλον μπερδεύτηκες Δημήτρη. Αυτό είναι εφαρμογή και βγήκε μόλις. Δεν το κάνεις μέσω browsing. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που δεν κατάλαβα. Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Γιατί Δημήτρη? Χρησιμοποιώ Web Banking πολλά χρόνια. Εθνικής, Άλφα, Αττικής, Eurobank. Ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Το μόνο που μου σπάει τα νεύρα είναι της Εμπορικής Το λεω επειδη της αλφα που εχω παραλληλα με της εθνικης εχει πολυ λιγοτερες επιλογες.:O Νικο ναι μεσω σαφαρι το δουλευω αυτο ενοω. Δεν κοιταξα καθολου το λινκ σου,νομισα πως ενοουσες οτι απλα δουλευει μεσω μηλου το web banking.:) Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Επισης οσον αφορα στις εφαρμογες μην υποτιμας το iphone gaming που αναφερεις κι εσυ.Η apple,για πλακα,εφταξε και μια mobile gaming πλατφορμα,καθως πιστευω οτι ηταν ενα υποπροιον το οποιο και οι ιδιοι δεν ειχαν σταθμισει σωστα. Δεν υποτιμώ το iphone gaming, αλλά δεν είναι το μόνο ζητούμενο από ένα τηλέφωνο, ώστε να το πάρει κάποιος σοβαρά. Το αντίθετο θα έλεγα πως συμβαίνει, όταν μάλιστα το gaming μονοπωλεί με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά να υπολείπονται κατά πολύ σε επάρκεια. Ας μην ξεχνούμε πως το gaming δεν αποτελεί την κατακλείδα του connected mobile computing, ούτε και ενδιαφέρει ιδιαίτερα πολλούς. Για τους Mac's απο την αλλη μην υποτιμας τον προγραμματισμο και τη σκοποθεσια της Apple.Ειναι προφανες οτι θελει να χρησιμοποιησει το iphone(και το μελλοντικο itablet) σαν μια προπαρασκευαστικη πλατφορμα για την εισοδο του χρηστη στον κοσμο του Mac,οπως λειτουργει το itouch για το iphone. Δεν υποτίμησα τις πρακτικές της Apple στο θέμα development ως marketing, το αντίθετο θα έλεγα. Καταννοώ απόλυτα το που προσβλέπει και στην θέση τους θα έκανα το ίδιο ακριβώς. Όντας όμως στη θέση του αγοραστή και χρήστη και όχι του μετόχου που λέει και ο φίλος kkalog, δεν έχω κανένα από αυτά τα πλεονεκτήματα ενώ αντίθετα αυτές οι πρακτικές μειώνουν στο έπακρο την χρηστικότητα της συσκευής και της διασύνδεσής της. Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pik. Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 ο,τι και να λεμε ειναι και ζητημα συνηθειας... ειδικα στο κινητο ποσοι απο εμας εχουν iPhone 2,5 χρονια; ελαχιστοι... εγω το βαρεθηκα. 3 μερες δεν το χρησιμοποιω! Δεν σημαινει πως δεν ειναι κορυφαιο κινητο αλλα τουλαχιστον για μενα ειναι διαφορετικο απο αυτο που εχω στο μυαλο μου. προσωπικα πιστευω πως μονο με μια μεγαλη αλλαγη στο iPhone OS 3 θα ξαναπαρει τα πανω της η Apple. πρεπει να δωσει περισσοτερες ελευθεριες και επειδη μιλαμε για κινητο πρεπει να προσεξει να το κανει το επομενο αρκετα πιο ποιοτικο σε αποδοση και κατασκευη. οπως και να εχει προς το παρον δεν το πουλαω αλλα το οτι ειναι στο συρταρι εμενα προσωπικα μου δειχνει οτι δεν μου χρειαζεται! Παράθεση Δημήτρης XS Max 512gb. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. December 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2009 Για τους Mac's απο την αλλη μην υποτιμας τον προγραμματισμο και τη σκοποθεσια της Apple.Ειναι προφανες οτι θελει να χρησιμοποιησει το iphone(και το μελλοντικο itablet) σαν μια προπαρασκευαστικη πλατφορμα για την εισοδο του χρηστη στον κοσμο του Mac,οπως λειτουργει το itouch για το iphone.Ειναι ενδεικτικη η αυξηση των πωλησεων κυριως των φορητων,μετα απο την εμφανιση του Iphone.Και ειναι και λογικο:καποιος converted iphone user,προερχομενος απο τα WinMo,ειναι λογικο καποια στιγμη να αναρωτηθει "ρε μπας και τα καταφερνει καλυτερα και στους φορητους η Apple?" και να αγορασει το πρωτο του macbook ;) +1000 Σχετικα με τις free εφαρμογουλες τυπου banking, η την άλλη για την αναγνωση της εφημεριδας ΤΑ ΝΕΑ, εχω να πω οτι ειναι πολυ χρησιμες παρολο που μπορεις να επισκεφτεις την σελίδα τους. Διαβαζοντας μεσα απο την εφαρμογουλα, παιρνεις αυτα που θες σε πολυ λιγοτερο χρονο και κανεις οικονομια στα ΜΒ. Αντιθετα θεωρω περιτες και απαραδεκτες καποιες εφαρμογές σαν μια που εβγαλαν καποιοι ελληνες εξυπνακιδες με τα πρωτοσελιδα και μαλιστα επι πληρωμη. Με κλωτσιες πρεπει να τους πληρωσουμε οχι με ευρω. Πολυ καλη ειναι και η νεα εφαρμογη της Google που εχει τα παντα συγκεντρωμενα συν φωνητική αναζητηση. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts