ath156 Δημ. August 11, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2023 1 hour ago, geoponer said: Συγγνώμη προκαταβολικά αν δεν είναι το σωστό θέμα να ρωτήσω: Έχω παραγγείλει κάτι από το αγγλικό amazon, έρχεται με UPS και φαίνεται να περνάει δύο φορές από τελωνείο: μία στην Αγγλία και τώρα στην Ουγγαρία. Είναι φυσιολογικό αυτό; Επίσης είδα ότι τα τέλη εκτελωνισμού έχουν προπληρωθεί κατά την παραγγελία. Υπάρχει περίπτωση να χρεωθώ κάτι επιπλέον για να παραλάβω το δεματάκι; Πράγματι αυτό που ρωτάς είναι εκτός του θέματος του νήματός μας, είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πιο κατάλληλα...παρόλα αυτά δεν θεωρώ ότι είναι παράξενο να περνάει 2 φορές τελωνείο...1 κατά την εξαγωγή από την χώρα αποστολής και 1 κατά την είσοδο στη 1η χώρα εισαγωγής στη ΕΕ (εδώ Ουγγαρία όπως λες)...επιπλέον η Amazon είναι σοβαρή εταιρία και εφόσον λέει ότι έχουν προπληρωθεί όλα, πιθανότατα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Καλή παραλαβή σε κάθε περίπτωση. 1 1 Παράθεση My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zacharis Δημ. August 11, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2023 1 hour ago, Nnoutas said: Πολλές φορές αργεί αρκετές μέρες. Ίσως εχει πάρα πέσει κάπου. Πόσες μέρες έχουν περάσει από την τελευταία ενημέρωση. Τελευταία ενημέρωση 26/07 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nnoutas Δημ. August 11, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2023 1 hour ago, zacharis said: Τελευταία ενημέρωση 26/07 Μου έχει αργήσει και περισσότερο αλλά κάνε και μια ερώτηση στο τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ μήπως έχει φτασει 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hliasat Δημ. August 11, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2023 Το banggood έχει προπληρωμενα τα έξοδα τελωνείου;πχ ένα προϊόν αξίας 260 ευρώ δεν περνάει τελωνείο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nnoutas Δημ. August 11, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2023 37 minutes ago, Hliasat said: Το banggood έχει προπληρωμενα τα έξοδα τελωνείου;πχ ένα προϊόν αξίας 260 ευρώ δεν περνάει τελωνείο; Ναι! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geoponer Δημ. August 11, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2023 (edited) 2 ώρες πριν, Nnoutas said: Ναι! Είναι σίγουρο αυτό; Πριν λίγες ημέρες διάβασα το παρακάτω, που με μπέρδεψε👇 On 1/8/2023 at 5:49 ΜΜ, Nnoutas said: Το όριο για αγορές με προπληρωμένο τον ΦΠΑ είναι 185 ευρώ. Το προιόν σου κοστίζει 201. Edited August 11, 2023 by geoponer 1 Παράθεση Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nnoutas Δημ. August 11, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2023 (edited) 1 ώρα πριν, geoponer said: Είναι σίγουρο αυτό; Πριν λίγες ημέρες διάβασα το παρακάτω, που με μπέρδεψε👇 Ναι, γενικά, το όριο είναι 185 ευρώ για να μην χρεωθείς έξοδα εκτελωνισμού αλλά στο banggood περιλαμβάνονται στην τιμή, τυχόν έξοδα τελωνείου. Δεν ξέρω τι συμφωνίες έχει κάνει το banggood αλλά εδώ και χρόνια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Edited August 11, 2023 by Nnoutas 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
m7ixalis Δημ. August 12, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2023 Καλησπέρα, από 26/7 γράφει ότι έχει σταλεί με το ολλανδικό ταχυδρομείο και από τότε καμία ενημέρωση. Ημερομηνία παράδοσης μού έχουν δώσει 18/08 πρώτη φορά τόση καθυστέρηση, αν και αρχίζω να πιστεύω ότι χάθηκε. Παράθεση Samsung galaxy s21+ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hliasat Δημ. August 12, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2023 16 ώρες πριν, Nnoutas said: Δεν ξέρω τι συμφωνίες έχει κάνει το banggood αλλά εδώ και χρόνια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Edited 16 ώρες πριν by Nnoutas Κάτι αντίστοιχο γιατί δεν κάνει και το aliexpress ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nnoutas Δημ. August 12, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2023 4 minutes ago, Hliasat said: Κάτι αντίστοιχο γιατί δεν κάνει και το aliexpress ; Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Πιθανόν επειδή το aliexpress δεν είναι ένα μαγαζί αλλά πλατφόρμα όπου εκεί υπάρχουν διάφοροι πωλητές ενώ το banggood είναι ουσιαστικά ένα μαγαζί. 1 hour ago, m7ixalis said: Καλησπέρα, από 26/7 γράφει ότι έχει σταλεί με το ολλανδικό ταχυδρομείο και από τότε καμία ενημέρωση. Ημερομηνία παράδοσης μού έχουν δώσει 18/08 πρώτη φορά τόση καθυστέρηση, αν και αρχίζω να πιστεύω ότι χάθηκε. Εντάξει μέσα στους προβλεπόμενο χρόνους είσαι ακόμη. Βάλε και ότι αυτή την περίοδο λόγω αδειών ίσως καθυστερήσει παραπάνω. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. August 12, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2023 Δηλαδή εχει αγοράσει κάποιος απο αλι πχ 300€ μεσω Ουγγαρίας HU και εχει πληρώσει κάτι παραπάνω τελωνείο εδώ στην ελλαδα; Γιατί το διαβάζω συνέχεια αλλα δεν έχω δει να το αναφέρει κάποιος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zacharis Δημ. August 13, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2023 21 ώρες πριν, m7ixalis said: Καλησπέρα, από 26/7 γράφει ότι έχει σταλεί με το ολλανδικό ταχυδρομείο και από τότε καμία ενημέρωση. Ημερομηνία παράδοσης μού έχουν δώσει 18/08 πρώτη φορά τόση καθυστέρηση, αν και αρχίζω να πιστεύω ότι χάθηκε. Γενικά από ότι κατάλαβα έχουν καθυστέρηση παραλαβές. Μικρό δεματάκι από Ali express ήρθε από 26/07 και ακόμα δεν παρέλαβα τίποτα 😳😞 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BASSstarlet Δημ. August 14, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2023 (edited) Φίλε μου από Ολλανδία είχα παραγγείλει στις 19 Ιουνίου, τα track sites ή δεν το έβλεπαν το δέμα ή έγραφαν πως ήταν κολλημένο Ολλανδία.Το ίδιο μου είπαν και από τα ΕΛΤΑ στο τηλέφωνο (λογικό, αφού ήταν το ίδιο track number! ). Τελικά, μου ήρθε σήμερα, κοντά 2 μήνες μετά. Edited August 14, 2023 by BASSstarlet Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. August 16, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2023 On 2/8/2023 at 7:11 ΜΜ, ath156 said: Πάντως εγώ το έχω κόψει το ebay εδώ και χρόνια, πολύ πριν το θέμα με το VAT, γιατί έβλεπα πολλές περιπτώσεις πωλητών που "εξαφανίζονταν" ξαφνικά. Αντίθετα στο Αλι έβλεπα μία μεγαλύτερη "τάξη" και ασφάλεια...σε μερικές περιπτώσεις θεμάτων (όχι λόγω ΦΠΑ, αλλά άφιξη σπασμένου, χαλασμένου καθώς και σε 1 περίπτωση απάτης με στικάκι 2 Terrabytes-ο Θεός να το κάνει 2Τ) το Αλι με δικαίωσε άμεσα. Προσωπικά στο Αλι δεν αντιμετώπισα ποτέ θέμα λόγω ΦΠΑ είτε εκτελωνίσθηκε εδώ, είτε Ουγγαρία είτε αλλού...όπως έχω ήδη πει διαλέγω πωλητές έμπειρους, με πολλές πωλήσεις και καλή φήμη...νομίζω ότι έτσι μειώνεις την πιθανότητα να σου πουν "δεν αναγράφεται σωστά το IOSS κλπ". Τέτοιοι πωλητές μάλλον δεν θα κάνουν τέτοιο λάθος. Για το Banggood δεν συζητάμε, ήταν πάντα άψογο. Κανένα θέμα με Ebay ή Αλι σε περίπτωση στραβής εδώ και πάνω από δεκαετία που ψωνίζω και από τα 2. Και τι έγινε αν εξαφανιστεί ο πωλητής; Αφού στην τελική αν γίνει στραβή η ίδια η πλατφόρμα θα σε αποζημιώσει. 1 Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zacharis Δημ. August 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2023 Παιδιά είχα γράψει και λίγο πιο παλιά τί γίνεται με τα ΕΛΤΑ? Μικρό δέμα από Κίνα ali express, από 11/08 μου δείχνει: arrived at local delivery center... έχετε κι εσείς τέτοιες καθυστερήσεις? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. August 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2023 (edited) ^^^ Μπορεί να σου πάρει και δυο μήνες για να παραλάβεις Edited August 26, 2023 by nikos_kallithea 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zacharis Δημ. August 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2023 1 ώρα πριν, nikos_kallithea said: ^^^ Μπορεί να σου πάρει και δυο μήνες για να παραλάβεις Δύο μήνες στο ταχυδρομείο? Είχες τέτοια εμπειρία? 😳 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GTHOM Δημ. August 27, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2023 Από 21/7 φαίνεται ότι είναι Ελλάδα κ εγώ ακόμη δεν παρέλαβα Στάλθηκε από το RMX3771 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Παράθεση Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανένας δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zacharis Δημ. August 28, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2023 20 ώρες πριν, GTHOM said: Από 21/7 φαίνεται ότι είναι Ελλάδα κ εγώ ακόμη δεν παρέλαβα Στάλθηκε από το RMX3771 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Μέσω Ουγγαρίας είναι και σε σένα? Βλέπω κάνα μήνα και βάλε με τις άδειες στα ΕΛΤΑ... Ας το κλείσουν ή να το πουλήσουν αυτό το μπ@υρδέλ@ με το συμπάθειο...🤬😡 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leotzian Δημ. September 17, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2023 Γεια σε όλους επειδή έχω μείνει πίσω και τα τελευταία χρόνια παραγγέλνω από Aliexpress και δεν έχω ποτέ πρόβλημα. βέβαια πληρώνεται ο ΦΠΑ εκεί, με το eBay προϊόν από Κίνα με τα τελωνεία τι γίνεται σήμερα? υποτίθεται ότι από την εποχή που άλλαξε ο νόμος το ΦΠΑ πληρώνεται με την αγορά, έχει κανείς παραγγείλει να με ενημερώσει? Έχω να παραγγείλω από Ebay τουλάχιστον 4-5 χρόνια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. September 17, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2023 17 minutes ago, leotzian said: Γεια σε όλους επειδή έχω μείνει πίσω και τα τελευταία χρόνια παραγγέλνω από Aliexpress και δεν έχω ποτέ πρόβλημα. βέβαια πληρώνεται ο ΦΠΑ εκεί, με το eBay προϊόν από Κίνα με τα τελωνεία τι γίνεται σήμερα? υποτίθεται ότι από την εποχή που άλλαξε ο νόμος το ΦΠΑ πληρώνεται με την αγορά, έχει κανείς παραγγείλει να με ενημερώσει? Έχω να παραγγείλω από Ebay τουλάχιστον 4-5 χρόνια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Το εβαυ είναι πλέον αναξιόπιστο, και εξαρτάσαι απο τα κέφια του κάθε πωλητή Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leotzian Δημ. September 17, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2023 29 minutes ago, nikos_kallithea said: Το εβαυ είναι πλέον αναξιόπιστο, και εξαρτάσαι απο τα κέφια του κάθε πωλητή Σε ευχαριστώ όποτε το ξεχνώ και να φανταστείς για δεκαετία τουλάχιστον ψώνιζα μόνο από εκεί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thabull Δημ. September 17, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2023 Συμφορουμίτες, δοκίμασε κανένας το TEMU? (ή δεν είναι κινεζιά οπότε δεν ανήκει στο νήμα?) Αν "ναι", εντυπώσεις? Αξίζει? Παράθεση ThaBull Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stavros_P Δημ. September 18, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2023 Καλησπέρα στην παρέα,Έχω ένα δέμα από AliExpress με αριθμό 2325721272101422, υποτίθεται ότι έρχεται από Γαλλία.Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει με το πού βρίσκεται το δέμα;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Στάλθηκε από το SM-G998B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Στη ζωή όσο ζεις μαθαίνεις .- Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ath156 Δημ. September 18, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2023 22 minutes ago, Stavros_P said: Καλησπέρα στην παρέα, Έχω ένα δέμα από AliExpress με αριθμό 2325721272101422, υποτίθεται ότι έρχεται από Γαλλία. Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει με το πού βρίσκεται το δέμα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Στάλθηκε από το SM-G998B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Μήπως αυτός είναι ο αριθμός της παραγγελίας σου? Μπες στον λογαριασμό σου, βρες τις πληροφορίες αποστολής και εκεί πιθανόν το tracking number (γράμματα+αριθμοί?) Παράθεση My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts