Jump to content

Sony Xperia Z1 Compact

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εδώ έχει και μερικές φωτογραφίες για να συγκρίνετε τις διαφορές .... --> http://www.xperiablog.net/2014/01/06/sony-using-two-different-displays-for-the-xperia-z1-f-will-the-display-lottery-affect-the-global-xperia-z1-mini/

Αυτό έχει να κάνει με τους δύο τύπους panel για το Xperia Z1f που προορίζεται μόνο για Ιαπωνία. Δεν ξέρουμε αν ισχύει το ίδιο για τα ευρωπαικά και σε τι βαθμό. Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά το διάβασα από τον Νίκο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 5,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ναι και γω δεν είχα ακούσει κάτι μέχρι να το πει ο φίλος, απλά έβαλα το λινκ γιατί έτσι όπως περιέγραψε τις διαφορές με το άλλο κινητό που τα έβαλε δίπλα, ήταν ακριβώς όπως του άρθρου!! Καημό το έχω όμως ρε παιδιά, να βρω ένα κινητό χωρίς να έχει τα κουσούρια του ...:p

Πάντως είναι πολλοί που δίνουν σημασία στην ποιότητα της οθόνης (όπως εγώ) και έχει τύχει να γυρίσω πίσω κινητό με doa 5 φορές μέχρι να βρω ένα νορμάλ! (ένα iphone ήταν και μου τύχαινε με κίτρινη οθόνη)! Βέβαια εδώ, καμιά σχέση , μιας και το όλο θέμα είναι με τα χρώματα, αλλά έτσι για να έχουμε να λέμε!:happy:

Ναι και γω δεν είχα ακούσει κάτι μέχρι να το πει ο φίλος, απλά έβαλα το λινκ γιατί έτσι όπως περιέγραψε τις διαφορές με το άλλο κινητό που τα έβαλε δίπλα, ήταν ακριβώς όπως του άρθρου!! Καημό το έχω όμως ρε παιδιά, να βρω ένα κινητό χωρίς να έχει τα κουσούρια του ...:p

Πάντως είναι πολλοί που δίνουν σημασία στην ποιότητα της οθόνης (όπως εγώ) και έχει τύχει να γυρίσω πίσω κινητό με doa 5 φορές μέχρι να βρω ένα νορμάλ! (ένα iphone ήταν και μου τύχαινε με κίτρινη οθόνη)! Βέβαια εδώ, καμιά σχέση , μιας και το όλο θέμα είναι με τα χρώματα, αλλά έτσι για να έχουμε να λέμε!:happy:

φιλε μου δεν μπηκα στον κοπο να συγκρινω φωτογραφιες, αλλα στην συγκριση που κανει στο λινκ που εβαλες με τα εικονιδια του κινητου φαινεται η διαφορα.. Εξαλλου εδω οι φωτογραφιες που βαζει το κανουν ακομα πιο εντονο, και πιστευω οτι με την γωνια που εχει τραβηξει δεν φαινεται η πραγματικη τους διαφορα που ειναι πιο μεγαλη, κρινοντας απο τα εικονιδια του FB στην 3η εικονα οπου στο σπιτι μου εβλεπα πιο ζωηρο το μπλε στο ενα και πιο ξεθωριασμενο στο αλλο απο,τι φαινεται εδω.

Δεν το συζηταμε οτι ειναι φαουλ της σονυ και το οτι δεν εχει αναφερθει εδω μεσα μπορω να το εξηγησω με 3 τροπους:

1ον καποιοι δεν γνωριζουν και δεν τους απασχολησε, εξαλλου και εγω μεχρι να το παρω χαμπαρι δεν με ειχε ενοχλησει η οθονη.

2ον καποιοι που γνωριζουν το βγαζουν για πωληση αν τους ενοχλει και προφανως δεν το αναφερουν γιατι αν σε δουν να το γραφεις και να το πουλας μετα, ισως να εχει επιπτωσεις.

3ον γιατι πιστευω οτι οι περισσοτεροι εχουν τις μετριες οθονες, μιας και στα σκρουτζομαγαζα δεν εχω δει να κυκλοφορει καλη οθονη στατιστικα, απο τις 8 συσκευες που εχω ως παραδειγμα εγω (4 σκρουτζομαγαζα και 4 σε media markt-πλαισιο)

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v, iphone 15pm,galaxy s24+,iphone 16 pm, galaxy s24u, pixel 9

Η καλή οθόνη είναι ποια? Με το πιο ζωηρό μπλε?
"ο μόνος αγώνας που χάνουμε είναι εκείνος που δεν δίνουμε..."

Η καλή οθόνη είναι ποια? Με το πιο ζωηρό μπλε?

ναι. ειναι πιο ζωντανα τα χρωματα.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v, iphone 15pm,galaxy s24+,iphone 16 pm, galaxy s24u, pixel 9

ναι. ειναι πιο ζωντανα τα χρωματα.

Αυτό έχω , το είχε πάρει από Sony center ο προηγούμενος ιδιοκτήτης (1ος μήνα )

Αυτό έχω , το είχε πάρει από Sony center ο προηγούμενος ιδιοκτήτης (1ος μήνα )

μια χαρα, πραγματικα θα ηθελα να κανουμε μια ερευνα, ποσοι εχουν καλες οθονες και απο τι μαγαζια..τα sony center δεν τα λες σκρουτζομαγαζα, οποτε επιβεβαιωνεται για αλλη μια φορα η διαπιστωση μου, εστω και αν ειναι μικρο το δειγμα.

Πάντως εμένα στα Seven Spot που ρώτησα, μου είπαν ότι η συσκευή θα έρθει από τα κεντρικά της Sony από Αθήνα. Δεν ξέρω, το σκέφτομαι. Είναι αρκετό το καπέλο βέβαια, 439€ σε σχέση με τα ~380€ που είναι στα φθηνότερα σκρουτζομάγαζα, αλλά αν είναι ελληνικό, είναι μία επιπλέον εγγύηση.
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Πάντως εμένα στα Seven Spot που ρώτησα, μου είπαν ότι η συσκευή θα έρθει από τα κεντρικά της Sony από Αθήνα. Δεν ξέρω, το σκέφτομαι. Είναι αρκετό το καπέλο βέβαια, 439€ σε σχέση με τα ~380€ που είναι στα φθηνότερα σκρουτζομάγαζα, αλλά αν είναι ελληνικό, είναι μία επιπλέον εγγύηση.

Εμένα είναι από το Sony center Sakelaris Ηράκλειο που απ ότι είδα το χει τώρα 449 (529 λέει η αποδειξη μέσα Φλεβάρη που το χε πάρει ο προηγούμενος )

Εμένα είναι από το Sony center Sakelaris Ηράκλειο που απ ότι είδα το χει τώρα 449 (529 λέει η αποδειξη μέσα Φλεβάρη που το χε πάρει ο προηγούμενος )

Sony Center e-sakelaris έχει και σε μας εδώ στο Βόλο (κεντρικό στη Λάρισα, εδώ μόνο κέντρο παραλαβής). Θα το ψάξω, σε ευχαριστώ. ;)

Τώρα είδα έχει και το γνήσιο μαγνητικό dock φόρτισης σε πολύ καλή τιμή (για γνήσιο):

http://www.e-sakelaris.gr/xperia/xperia%20hxeia%20vaseis%20fortisis%20kalodia/dk32

Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Εμένα είναι από Sony center πως μπορώ να ξέρω τι οθόνη έχει? :what:

Αν έκανες αναβάθμιση σε KitKat δε μπορείς να δεις τι οθόνη έχει αν δεν είσαι root. Στην 4.3 γίνεται με το terminal emulator, αλλά μετά το KitKat δεν σε αφήνει. Αν είσαι ακόμα στην 4.3 πες μου να σου δώσω οδηγίες.

Αν έκανες αναβάθμιση σε KitKat δε μπορείς να δεις τι οθόνη έχει αν δεν είσαι root. Στην 4.3 γίνεται με το terminal emulator, αλλά μετά το KitKat δεν σε αφήνει. Αν είσαι ακόμα στην 4.3 πες μου να σου δώσω οδηγίες.

4.3 είμαι! Σταθερή και αναντικαταστατη! Thanks!

μωρε και το birdphone το φερνει, αν δεις εχει 2 τιμες..και η ακριβη ειναι απο σονυ ελας..

το θεμα ειναι, ρισκαρεις να μην σου κατσει και να σκασεις και παραπανω λεφτα? εγω αν εμενα αθηνα θα το ρισκαρα γιατι θα το πηγαινα επι τοπου πισω και θα ελεγα οτι δεν ειναι σωστα τα χρωματα...Τωρα απο επαρχια τρεχα γυρευε.

μωρε και το birdphone το φερνει, αν δεις εχει 2 τιμες..και η ακριβη ειναι απο σονυ ελας..

το θεμα ειναι, ρισκαρεις να μην σου κατσει και να σκασεις και παραπανω λεφτα? εγω αν εμενα αθηνα θα το ρισκαρα γιατι θα το πηγαινα επι τοπου πισω και θα ελεγα οτι δεν ειναι σωστα τα χρωματα...Τωρα απο επαρχια τρεχα γυρευε.

Σίγουρα είναι ρίσκο απ' όπου και να πάρεις τη συσκευή, εφόσον υπάρχουν δύο πάνελ. Και δεν ξέρουμε σε τι ποσοστό έχει χρησιμοποιηθεί το καθένα, π.χ. 50-50. Αυτό με τις διαφορετικές τιμές σε ορισμένα σκρουτζομάγαζα το είχα παρατηρήσει και δεν είχα καταλάβει για ποιο λόγο γίνεται. Αυτό που λες περί συσκευών ελληνικής και ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας έχει κάποια λογική, και πιθανότατα είναι έτσι τα πράγματα. Απλά το βλέπω απ' την άποψη ότι αν είναι να κάνεις ρίσκο, τουλάχιστον να έχεις περισσότερες πιθανότητες να πέσεις στο JDI panel.

Σίγουρα είναι ρίσκο απ' όπου και να πάρεις τη συσκευή, εφόσον υπάρχουν δύο πάνελ. Και δεν ξέρουμε σε τι ποσοστό έχει χρησιμοποιηθεί το καθένα, π.χ. 50-50. Αυτό με τις διαφορετικές τιμές σε ορισμένα σκρουτζομάγαζα το είχα παρατηρήσει και δεν είχα καταλάβει για ποιο λόγο γίνεται. Αυτό που λες περί συσκευών ελληνικής και ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας έχει κάποια λογική, και πιθανότατα είναι έτσι τα πράγματα. Απλά το βλέπω απ' την άποψη ότι αν είναι να κάνεις ρίσκο, τουλάχιστον να έχεις περισσότερες πιθανότητες να πέσεις στο JDI panel.

καταρχην το ΑUO ειναι το καλο συμφωνα με το λινκ:

http://www.xperiablog.net/2014/01/06/sony-using-two-different-displays-for-the-xperia-z1-f-will-the-display-lottery-affect-the-global-xperia-z1-mini/

Δευτερον, αν μεινεις αθηνα και εχεις καβατζα συσκευη (πχ εγω ειχα πουλησει συσκευες και ειμαι και επαρχια-αρα δεν ειχα περιθωρια) παρε ελληνικο-απο sony τελος παντων, εαν το βρισκεις σε μια λογικη τιμη, πχ 60-70 ευρω παραπανω, και αν πεσεις στο πανελ που δε θες, προσπαθησε να βγαλεις ακρη με DOA κτλ. Εγω δεν εχω τη διαθεση, απλα καποια στιγμη θα αλλαξω συσκευη και ισως παω σε M8 ή Ζ2compact αν αξιζει κτλ, ελπιζοντας οτι η σονυ θα σταματησει τις ανοησιες..

Τωρα για το αν δικαιολογειται αυτο απο την τιμη, οχι δεν δικαιολογειται γιατι και τα αλλα κινητα πεφτουν (s4, S3) και δε νομιαζω οτι εχει γινει κατι αντιστοιχο.

4.3 είμαι! Σταθερή και αναντικαταστατη! Thanks!

Κατεβάζεις την εφαρμογή Terminal Emulator απο το play store.

Ανοιγεις την εφαρμογή και γράφεις τις εξής εντολές με τη σειρά:

cd sys/devices

cd mdss_dsi_panel

cat panel_id

Όπως εδώ στη φωτό. Έχω υπογραμμίσει τις εντολές και το βελάκι δείχνει το αποτέλεσμα, JDI ή AUO

Μετά γράφεις την εντολή exit και κλείνει η εφαρμογή.

Καλησπέρα,

Υπάρχει τρόπος να βλέπουμε flash video με το Ζ1c;

Απ' ότι έχω διαβάσει μέχρι τώρα η adode με το επίσημο flash player δεν το υποστηρίζει.

Ευχαριστώ

Καλησπέρα,

Απ' ότι έχω διαβάσει μέχρι τώρα η adode με το επίσημο flash player δεν το υποστηρίζει.

Ευχαριστώ

Κατεβασε χειροκινητα το .apk του flash (ενα απλο google search αρκει) και κατεβασε τον dolphin ή τον next browser που υποστηριζουν flash (τικαρε το στις ρυθμισεις τους)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ

How to play flash video on Android 4.4 Kitkat

http://forum.xda-developers.com/google-nexus-5/help/guide-how-to-play-flash-video-android-4-t2548001

Ειμαι κι εγω πολυ κοντα στην αγορα του. :) Ειχα ρωτησει παλαιοτερα και δεν ειχα παρει καποια απαντηση. Τι γινεται με το κρυσταλο της οθονης. Εχει καποια προστασια τυπου gorilla; Και τελικα, λυθηκε το προβλημα του ηχου κλησης που αντι να βγαινει απο το μεγαφωνο εβγαινε απο το ακουστικο, μετα την αναβαθμηση σε KitKat;

giorgos1374

εχεις την ayo, την καλη υποτιθεται. Απο που το πηρες και ποσο?

αν θες βαλε μια φωτογραφια με τα εικονιδια απο αλλο κινητο/ψηφιακη και θα καταλαβω μιας και εχω αποκτησει την σχετικη εμπειρια.. κρατα καθετα την ψηφιακη/κινητο στο Ζ1c και βγαλε την οθονη, ανεβασε τη (κυριως FB και viber ειναι τα εικονιδια που κανουν τη διαφορα, αυτα θελω.)

giorgos1374

εχεις την ayo, την καλη υποτιθεται. Απο που το πηρες και ποσο?

Εχω την εντυπωση οτι η καλη ειναι η JDI

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2652220 πρωτο post

Επισης οπως λεει το xperia blog : "Looking at the pictures, the Xperia Z1 f using the JDI panel appears to much brighter versus the handset using the AUO panel. The AUO panel also appears to suffer when viewing the phone from an angle"

Το δικο μου φοραει την AUO κ ειλικρινα δεν εχω διαπιστωσει καποιο προβλημα

Εχω την εντυπωση οτι η καλη ειναι η JDI

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2652220 πρωτο post

Επισης οπως λεει το xperia blog : "Looking at the pictures, the Xperia Z1 f using the JDI panel appears to much brighter versus the handset using the AUO panel. The AUO panel also appears to suffer when viewing the phone from an angle"

Το δικο μου φοραει την AUO κ ειλικρινα δεν εχω διαπιστωσει καποιο προβλημα

δεν ξερω τι λεει και αν ειναι θεμα πανελ, μπορει τα χρωματα να οφειλονται και σε κατι αλλο κατασκευαστικο ή θεμα συναρμολογησης, λεω τωρα..

Δες ομως αυτο το λινκ:

http://www.xperiablog.net/2014/01/06/sony-using-two-different-displays-for-the-xperia-z1-f-will-the-display-lottery-affect-the-global-xperia-z1-mini/

εδω η AYO εχει πιο ζωντανα χρωματα και στην τελευταια φωτο που εχει τα εικονιδια του FB και Viber εχει ακριβως ιδια χρωματα με την οθονη του Ζ1c του πατερα μου το οποιο εχει επισης καλα χρωματα..το εχω αναβαθμισει σε 4.4 και δεν μπορω να δω ποιο πανελ φοραει..

Εμενα παλι δεν ειδα γιατι το εστειλα πισω και ακομα δεν το εχω, αλλα ειχα ακριβως την ιδια αποχρωση με αυτα που φαινονται στην JDI.. οποτε ο,τι και να λενε στο blog δεν με νοιαζει, εγω λεω τι διαπιστωνω, που σαν εικονες που συμφωνουν με τις 2 εικονες που εβαλα εγω, θα πρεπει να ειναι οι οθονες οπως τα λεω!

Επισης εγω δεν μιλησα για φωτεινοτητα και γωνιες θεασης, μιλαω καθαρα για χρωματα ξεθωριασμενα.. τα οποια αν τα εχεις διπλα διπλα εννοειται πως τα καταλαβαινεις και νιωθεις οτι αυτο το κινητο με τα πιο ζωντανα ειναι και πιο καλο..

Τελικά έχουμε καταλήξει ποιο πάνελ είναι το καλό και ποιο με τα ξεθωριασμένα χρώματα;

Και κάτι άλλο: υπάρχει περίπτωση εμείς που το πάρουμε τώρα, να μας έρθει κατευθείαν αναβαθμισμένο σε KitKat;

Τέλος, βλέπω κινητικότητα στα σκρουτζομάγαζα, άρχισαν τα πιο γνωστά μαγαζιά να ξαναέχουν αποθέματα σε μαύρο. :)

Τελικά έχουμε καταλήξει ποιο πάνελ είναι το καλό και ποιο με τα ξεθωριασμένα χρώματα;

Και κάτι άλλο: υπάρχει περίπτωση εμείς που το πάρουμε τώρα, να μας έρθει κατευθείαν αναβαθμισμένο σε KitKat;

Τέλος, βλέπω κινητικότητα στα σκρουτζομάγαζα, άρχισαν τα πιο γνωστά μαγαζιά να ξαναέχουν αποθέματα σε μαύρο. :)

Κοιτα... εγω εχω το AUO και πραγματικα ειναι αψογο... δεν εχω κανενα προβλημα αλλα δεν ψαχνω κ για προβληματα ;)

• The title was changed to Sony Xperia Z1 Compact