Jump to content

[Note 3] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν κάποια βήματα στο forum για αρχάριους στο θέμα root flash rom κτλπ.Έχω το κινητό 2 χρόνια και δε θέλω να το αλλάξω γιατί είναι τέρας αλλα το ότι θα μείνει με τη 5 με περιορίζει πολύ και θα ήθελα να το πειράξω μέχρι αηδίας.Το ξέρω ακούγομαι λίγο noob αλλά δε θέλω να το παίξω πονηρός και να το διαλύσω!

• Απαντήσεις 14,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ερώτηση για κάποιον που ξέρει σίγουρα 100%. Πήρα ένα καλό καλώδιο της blitzwolf που δίνει πάντα το maximum σε αμπερ σε οποιοδήποτε κινητό.

Το note 3 το έχω με cm13 idle Kernel και μέχρι τώρα φορτιζε στα 1800ma πάντα. Σήμερα πειραματιστηκα με το fauxclock και έβαλα να φορτίζει με 2100ma. Το δοκιμασα και όντως σε 2.5 λεπτά πήρε 5% μπαταρία. Η μπαταρία δεν ξεπέρασε τους 37 βαθμούς. Να το κρατησω έτσι η να το βάλω στο 1800? Περιμένω και έναν φορτιστη quickcharge 2 να δω πόσο πιο γρήγορα μπορεί να φορτισει μιας και ο snapdragon 800 υποστηρίζει QC2.

Στάλθηκε από NOTE 3 CM13

Καλησπέρα παιδιά ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν κάποια βήματα στο forum για αρχάριους στο θέμα root flash rom κτλπ.Έχω το κινητό 2 χρόνια και δε θέλω να το αλλάξω γιατί είναι τέρας αλλα το ότι θα μείνει με τη 5 με περιορίζει πολύ και θα ήθελα να το πειράξω μέχρι αηδίας.Το ξέρω ακούγομαι λίγο noob αλλά δε θέλω να το παίξω πονηρός και να το διαλύσω!

1) Ξεκινάς από εδώ. Μάθε για Knox, Root, Recovery!

2) Διάβασε τις τελευταίες 10 σελίδες στο παρόν θέμα για τις νεότερες αξιόλογες ROM!

3) Εδώ είναι η papyrus larousse britannica για το Noteλάκι μας!

4) Υπάρχουν δύο ειδών ROM

___a) stock

___b) custom

_________- TW (touchwiz) based με πλήρη χρήση spen

_________- CM (cyanogenMod) χρήση spen με μοντιές (mods)

σημ. Μέχρι την Πέμπτη έχεις δικαίωμα σε ερωτήσεις. Την Παρασκευή γράφεις διαγώνισμα! :Ρ

--------------------

Για τέρμα μοντάρισμα, συνοπτικά είναι:

!!! ΠΑΝΤΑ BACKUP ΠΡΩΤΑ !!!

1) Περνάς Custom Recovery μέσω Odin μια φορά και τέλος

2) Περνάς τη ROM μέσω Recovery

-----------------------

-----------------------

Ό,τι απορίες έχεις, ρωτάς. Εδώ τρέχει το θεματάκι τέρμα, θα πάρεις σύντομα απάντηση ;)

Καλό κάψιμο! :Ρ ;)

Edited by konstantinos7

Xiaomi Mi Air 13.3 W10

Samsung Galaxy Note 9 Stock Android 10

Καλημερα και εγω καποια στιγμη θα ασχοληθω ακομα δεν βρηκα χρονο, εδω καποια βηματα που θα σε βοηθησουν μιας και ειχα κανει πιο παλια ερωτηση για τα βηματα και πηρα επιβεβαιωση οτι ειναι τα σωστα

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6597989#post6597989

Huawei Honor Note 10/Xbox One S/etc.

απο χθες που ασχοληθηκα πρωτη φορα , αφου τελειωσε και τυπικα η εγγυηση , με αλλαγη ρομ νιωθω σα να πηρα νεο κινητο .. εβαλα την Phronesis Rom v6.3 Feature Rich και ολα ειναι ενα κλικ πιο πανω . Ερωτηση να αλλαξω και τον κερνελ?
Tech fusion

Ερώτηση για κάποιον που ξέρει σίγουρα 100%. Πήρα ένα καλό καλώδιο της blitzwolf που δίνει πάντα το maximum σε αμπερ σε οποιοδήποτε κινητό.

Το note 3 το έχω με cm13 idle Kernel και μέχρι τώρα φορτιζε στα 1800ma πάντα. Σήμερα πειραματιστηκα με το fauxclock και έβαλα να φορτίζει με 2100ma. Το δοκιμασα και όντως σε 2.5 λεπτά πήρε 5% μπαταρία. Η μπαταρία δεν ξεπέρασε τους 37 βαθμούς. Να το κρατησω έτσι η να το βάλω στο 1800? Περιμένω και έναν φορτιστη quickcharge 2 να δω πόσο πιο γρήγορα μπορεί να φορτισει μιας και ο snapdragon 800 υποστηρίζει QC2.

Στάλθηκε από NOTE 3 CM13

Θα σου πω αυτό που ξέρω 100% σίγουρα :

Όσο πιο γρήγορα φορτίζει μια μπαταρία τόσο πιο γρήγορα πέφτει η απόδοση της (αν και δεν είναι γραμμική η σχέση, η διαφορά είναι μεγαλη).

Αν θες να προστατεύσεις την μπαταρία σου φόρτιζέ τη όσο πιο αργά μπορείς.

Επίσης αν τώρα με τους 20 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία σου ανεβάζει 37 όταν θα έχει 30-35 φαντάζεσαι τι θα γίνει. Βασικά αν δεν έχει πειραχτει το failsafe θα σταματησει να φορτιζει.. αν εχει πειραχτει θα αρπαξει φωτιά..

Προσωπικά το φορτίζω τη νύχτα στα 450 και αν χρειαστεί μέσα στην ημέρα (σπανια) στα 1800..

1. Ψάξε στο internet

2. Ψάξε στο forum

3. Γράψε Ελληνικά !! Μπορείς !! :rolleyes: :rolleyes:

Θα σου πω αυτό που ξέρω 100% σίγουρα :

Όσο πιο γρήγορα φορτίζει μια μπαταρία τόσο πιο γρήγορα πέφτει η απόδοση της (αν και δεν είναι γραμμική η σχέση, η διαφορά είναι μεγαλη).

Αν θες να προστατεύσεις την μπαταρία σου φόρτιζέ τη όσο πιο αργά μπορείς.

Επίσης αν τώρα με τους 20 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία σου ανεβάζει 37 όταν θα έχει 30-35 φαντάζεσαι τι θα γίνει. Βασικά αν δεν έχει πειραχτει το failsafe θα σταματησει να φορτιζει.. αν εχει πειραχτει θα αρπαξει φωτιά..

Προσωπικά το φορτίζω τη νύχτα στα 450 και αν χρειαστεί μέσα στην ημέρα (σπανια) στα 1800..

Η μπαταρία είναι 2 χρόνων έχει περίπου 3000 φορτισεις και ακόμα κρατει καλα. Το failsafe είναι στο ON οπότε δεν υπάρχει θέμα σωστά? Στα 1800 τι φορτιζα πάντα.

Έτσι έχω τις ρυθμίσεις

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160413/4175ed70f5244755f59266b9cbf7af73.jpg

Στάλθηκε από NOTE 3 CM13

Edited by king2009

1) Ξεκινάς από εδώ. Μάθε για Knox, Root, Recovery!

2) Διάβασε τις τελευταίες 10 σελίδες στο παρόν θέμα για τις νεότερες αξιόλογες ROM!

3) Εδώ είναι η papyrus larousse britannica για το Noteλάκι μας!

4) Υπάρχουν δύο ειδών ROM

___a) stock

___b) custom

_________- TW (touchwiz) based με πλήρη χρήση spen

_________- CM (cyanogenMod) χρήση spen με μοντιές (mods)

σημ. Μέχρι την Πέμπτη έχεις δικαίωμα σε ερωτήσεις. Την Παρασκευή γράφεις διαγώνισμα! :Ρ

--------------------

Για τέρμα μοντάρισμα, συνοπτικά είναι:

!!! ΠΑΝΤΑ BACKUP ΠΡΩΤΑ !!!

1) Περνάς Custom Recovery μέσω Odin μια φορά και τέλος

2) Περνάς τη ROM μέσω Recovery

-----------------------

-----------------------

Ό,τι απορίες έχεις, ρωτάς. Εδώ τρέχει το θεματάκι τέρμα, θα πάρεις σύντομα απάντηση ;)

Καλό κάψιμο! :Ρ ;)

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση φίλε μου. Δηλαδή τα πρώτα μου βήματα ειναι να ρουταρω με cf-root και μετα να φλασαρω custom recovery (cwm) και τα 2 με odin.Στη συνέχεια μπορώ να περάσω οποια rom θέλω?

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση φίλε μου. Δηλαδή τα πρώτα μου βήματα ειναι να ρουταρω με cf-root και μετα να φλασαρω custom recovery (cwm) και τα 2 με odin.Στη συνέχεια μπορώ να περάσω οποια rom θέλω?

Ναι

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Η μπαταρία είναι 2 χρόνων έχει περίπου 3000 φορτισεις και ακόμα κρατει καλα. Το failsafe είναι στο ON οπότε δεν υπάρχει θέμα σωστά? Στα 1800 τι φορτιζα πάντα.

Έτσι έχω τις ρυθμίσεις

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160413/4175ed70f5244755f59266b9cbf7af73.jpg

Στάλθηκε από NOTE 3 CM13

Το USB current είναι ψηλά, όχι για την μπαταρία αλλά για κανένα PC κλπ, που αν δεν έχει της προκοπής σύστημα περιορισμού ρεύματος μπορεί να κάψει την USB. Αν βέβαια έχεις το νου σου και το αλλαζεις κάθε φορά που το συνδεεις σε αλλο μηχάνημα, οκ..

3000 επαναφορτισεις είναι πάρα πολλές για να "κρατάει καλά". Οι μπαταρίες λιθιου κρατάνε βαριά βαριά 500 πλήρεις κύκλους οπότε και η χωρητικότητα τους πέφτει στα 4/5 της ονομαστικής. Όσο πιο άγρια την φορτιζεις τόσο μειώνεται αυτός ο αριθμός.

Βέβαια αν τη φορτιζεις συνήθως από το 50% δεν μετράει προφανώς ως πλήρη φόρτιση.

Τεσπα η συμβουλή μου (ως ηλεκτρολόγος μηχανικός) είναι αν δεν βιάζεται παααρα πολύ, ρίξε τις τιμές των ρευμάτων. Ούτως ή άλλως με τα 2100 κερδιζεις 10 λεπτά στην κάθε ώρα φόρτισης που δεν είναι κάτι φοβερό...

1. Ψάξε στο internet

2. Ψάξε στο forum

3. Γράψε Ελληνικά !! Μπορείς !! :rolleyes: :rolleyes:

Custom recovery είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνεις μέσω odin! Τα υπόλοιπα γίνονται μέσω αυτού. Αν βάλεις μια custom ROM, το 99% είναι ρουταρισμένη. Οπότε παραβλέπεις το ρουτάρισμα ;)

Απλό ρουτάρισμα φλασάροντας αυτό.

Το πιο καλό και με συνεχή υποστήριξη είναι το TWRP με αναλυτικές οδηγίες για το SM-N9005 (hlte), αν εχεις άλλο μοντέλο το βρίσκεις στη λίστα.

-------------------------

Αν θες απλά να ρουτάρεις πας με το CF-root. (μετά, πάντα μπορείς να περάσεις το TWRP μέσω TWRP manager από το playstore)

----------------

----------------

ΟΠΩΣ καταλαβαίνεις είναι είτε το ένα είτε το άλλο και μετά παίζεις μόνο από το κινητό ;)

Edited by konstantinos7

Xiaomi Mi Air 13.3 W10

Το USB current είναι ψηλά, όχι για την μπαταρία αλλά για κανένα PC κλπ, που αν δεν έχει της προκοπής σύστημα περιορισμού ρεύματος μπορεί να κάψει την USB. Αν βέβαια έχεις το νου σου και το αλλαζεις κάθε φορά που το συνδεεις σε αλλο μηχάνημα, οκ..

3000 επαναφορτισεις είναι πάρα πολλές για να "κρατάει καλά". Οι μπαταρίες λιθιου κρατάνε βαριά βαριά 500 πλήρεις κύκλους οπότε και η χωρητικότητα τους πέφτει στα 4/5 της ονομαστικής. Όσο πιο άγρια την φορτιζεις τόσο μειώνεται αυτός ο αριθμός.

Βέβαια αν τη φορτιζεις συνήθως από το 50% δεν μετράει προφανώς ως πλήρη φόρτιση.

Τεσπα η συμβουλή μου (ως ηλεκτρολόγος μηχανικός) είναι αν δεν βιάζεται παααρα πολύ, ρίξε τις τιμές των ρευμάτων. Ούτως ή άλλως με τα 2100 κερδιζεις 10 λεπτά στην κάθε ώρα φόρτισης που δεν είναι κάτι φοβερό...

Να σε καλά φίλε μου για τις συμβουλές. Σπάνια το φορτιζω με τη usb συνήθως με πρίζα η Power bank. Όταν βιάζομαι θα το ανεβάζω αλλιώς θα το έχω στο 1800. Σκέψου το πρώτο εξάμηνο είχε 590 φορτισεις και έχει κλείσει 2 χρόνια. Η μπαταρία βγάζει 5 ώρες οθόνη αλλά κάποια στιγμή θα αλλαχτει ένα 10αρικο έχει καινούργια.

Στάλθηκε από NOTE 3 CM13

Δλδ φορτίζεις το κινητό 4 φορές την μέρα και από 5 ώρες οθόνη η κάθε φόρτιση σημαίνει ότι το δουλεύεις 20 ώρες το 24ώρο;

Κάτι περίεργο συμβαίνει και δεν μπορώ να το καταλάβω...

Δλδ φορτίζεις το κινητό 4 φορές την μέρα και από 5 ώρες οθόνη η κάθε φόρτιση σημαίνει ότι το δουλεύεις 20 ώρες το 24ώρο;

Κάτι περίεργο συμβαίνει και δεν μπορώ να το καταλάβω...

Η εφαρμογή μετράει οποτε συνδέω τον φορτιστη. Μπορει δηλαδή να είναι στο 20% να το βάλω να φύγω και μετά ξανά. Σπάνια να το φορτισω από 0 στο 100% μονοκοματα. Ένα 6ωρο χρησιμοποιώ το κινητό καθημερινά.

Στάλθηκε από NOTE 3 CM13

Αδερφιαααα μου, αλητες, πουλια...

Εχω σημαντικη απορία.

Καποιος που χρησιμοποιει εφαρμογες e-banking (alphabank κατα προτιμηση) με τα κοστουμαρισματα, εχετε θεμα με το verification συσκευης-εφαρμογης? Για τον προσθετο κωδικο ασφαλειας κυριως(alpha safe access)!

Υπαρχει κανεις ή να το ρωτησω στα γενικα θέματα του Android?

-------------

Επισης εχω θεμα με τη δημιουργια αντιγραφων με το titanium. Μου βγαζει ειδοποιηση οτι η δημιουργια αντιγραφου διακοπηκε.

Edited by konstantinos7

Xiaomi Mi Air 13.3 W10

Αδερφιαααα μου, αλητες, πουλια...

Εχω σημαντικη απορία.

Καποιος που χρησιμοποιει εφαρμογες e-banking (alphabank κατα προτιμηση) με τα κοστουμαρισματα, εχετε θεμα με το verification συσκευης-εφαρμογης? Για τον προσθετο κωδικο ασφαλειας κυριως(alpha safe access)!

Υπαρχει κανεις ή να το ρωτησω στα γενικα θέματα του Android?

-------------

Επισης εχω θεμα με τη δημιουργια αντιγραφων με το titanium. Μου βγαζει ειδοποιηση οτι η δημιουργια αντιγραφου διακοπηκε.

Όχι κανένα πρόβλημα

Όχι κανένα πρόβλημα

Το επαναφερεις μεσω τιτανιουμ δηλαδη και ειναι κομπλε το credential id?

Αυτο προσπαθησα να δοκιμασω χθες. Εχω καιρο να φλασαρω και δεν εχω δουλεψει τιτανιουμ. Πηγα να παρω μπακαπ και δεν κανει τπτ. Τσεκαρα διαδρομη αποθηκευσης, reinstall.. Τπτ

Καμια ιδεα γι'αυτο?

edit: Κατάφερα να δω τελικά τι λέει το notification. Ανεπαρκής χώρος κι έχω 12γίγα ελεύθερα.. :S

Επίσης αναδίπλωση κειμένου στις ειδοποιήσεις γίνεται? Αυτό το πράγμα που κόβει το κείμενο είναι εκνευριστικό.

edit2: μετά την τρίτη επανεκκίνηση δούλεψε με την αποεπιλογή από το SuperSu του "Mount namespace separation"

Edited by konstantinos7

Xiaomi Mi Air 13.3 W10

Phronesis 6.3 με idle 6.5.5 modified εχω το εξης θεμα..μου γεμιζει την μνημη ραμ και κολλαει..εχουμε καμια λυση γι αυτο;

iPhone 15 Pro Max + Samsung S23 Ultra

iPad Pro M4

Garmin Fenix 7X Sapphire Solar

Apple Airpods Pro 2

Phronesis 6.3 με idle 6.5.5 modified εχω το εξης θεμα..μου γεμιζει την μνημη ραμ και κολλαει..εχουμε καμια λυση γι αυτο;
DarkLord.S7E.G935FXXU1APC8 δοκίμασες? Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο πιστεύω.

Έβγαλε νέο κερνελ, έφτιαξε τα μηνύματα έχει θέμα για μοντες.

Δεν υπάρχει επιστροφή σε 5.1.1

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

DarkLord.S7E.G935FXXU1APC8 δοκίμασες? Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο πιστεύω.

Έβγαλε νέο κερνελ, έφτιαξε τα μηνύματα έχει θέμα για μοντες.

Δεν υπάρχει επιστροφή σε 5.1.1

Από Samsung vn site κατεβάζουμε ??

Samsung S20 FE 

Snapdragon edition

https://samsungvn.com/index.php?threads/16761/

https://samsungvn.com/index.php?threads/16793/

θέματα εδώ

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3315103https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160415/ccd4d41736fef15fcbcc9c5b7763db7e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160415/903711f0436f087108e3cfc537d618b7.jpg

Edited by menioseten

Το ίδιο θέμα έχω και εγώ. Ίσως αν πειραχτουν κάποιες ρυθμίσεις στο Lmk (low memory kill) να στρώσει. Θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω.

Το ίδιο θέμα έχω και εγώ. Ίσως αν πειραχτουν κάποιες ρυθμίσεις στο Lmk (low memory kill) να στρώσει. Θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω.

Εγώ έβαλα τον idle 7.1 modified πάει μια χαρά

• The title was changed to [Note 3] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις