Jump to content

Nova 4G

paulchro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τώρα στη Νάουσα 4G με 23,70 down και 1,60 up , επιτέλους είδαμε άσπρη μέρα ελπίζω να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Μέχρι το πρωί που ήρθα δεν είχε 4G πριν από 2ωρο ξαναήρθα και είδα 4G στο 95% τουλάχιστον της πόλης...

Περισσότερα το βράδυ...

Κάπως έτσι έμεινε τελευταία η Βέροια με τα χωριά του Δήμου Βέροιας...

Εδώ πάντως συνεχίζονται ακόμη οι εργασίες στην κεντρική κεραία..

Σε καμία άλλη δεν κάνουν τπτ?

Ενδιαφέρεσαι για κάπου συγκεκριμένα; Επίσημο πρόγραμμα δεν μας δίνει η εταιρία εδώ. Όλα όσα γράφονται είναι από φιλότιμες προσπάθειες κάποιων μελών, που διαδίδουν άλλοτε άλλης αξιοπιστίας πληροφορίες.

Δε γνωρίζω για άλλη κεραία στην πόλη. Βέβαια απο την άλλη μεριά της πόλης γύρω απο το ΔΑΚ πιάνει ήδη Η+ που είναι καμμιά σχέση με το παλιο.. Επίσης στο κινητό εδώ και 3-4 ημέρες βλέπω σήμα στη wind στο κέντρο απο την RNC311 που ειναι η μακρινή κεραία σαν η κεντρική RNC301 να είναι κλειστή..

Σήμερα πάντως τελείωσαν τις εργασίες και είπαν ότι σε καμμιά εβδομάδα θα το ανοίξουν.. Για να δούμε!! Πάντως τα άλλαξαν σχεδόν όλα με καινούρια μηχανήματα και αυτά της κόκκινης που ήταν πριν κάτι παλιά απο ΟΤΕ κηφισιάς και νέα πάνελ στον ιστό της μπλε. Band 3/7/20 και 3g 2100

Edited by bbbb

Όλες οι μπάντες.

Πολύ καλά!

Άλλο τι υποστηρίζει κι άλλο αν θα ανοίξουν όλες μαζί... Πρώτα Β20 μετά από κάνα μισό χρόνο Β7 και μετά και καμία Β3...

Ρώτησες τους γνωστούς σου στην Έδεσσα να κάνουν screen με netmonitor σε 2G/3G/4G έξω από την νομαρχία προς τα τρένα;;; Και μια απέναντι από το τημενιδων;;;

Είναι επείγον να δω τι έγινε με τις κεραίες 2101 και 5960... Σίγουρα τώρα καλύπτει εκείνο το κενό εκεί στις στροφές προς Άγρα που δεν είχε σήμα αν θυμάσαι...

Δε γνωρίζω για άλλη κεραία στην πόλη. Βέβαια απο την άλλη μεριά της πόλης γύρω απο το ΔΑΚ πιάνει ήδη Η+ που είναι καμμιά σχέση με το παλιο.. Επίσης στο κινητό εδώ και 3-4 ημέρες βλέπω σήμα στη wind στο κέντρο απο την RNC311 που ειναι η μακρινή κεραία σαν η κεντρική RNC301 να είναι κλειστή..

Σήμερα πάντως τελείωσαν τις εργασίες και είπαν ότι σε καμμιά εβδομάδα θα το ανοίξουν.. Για να δούμε!! Πάντως τα άλλαξαν σχεδόν όλα με καινούρια μηχανήματα και αυτά της κόκκινης που ήταν πριν κάτι παλιά απο ΟΤΕ κηφισιάς και νέα πάνελ στον ιστό της μπλε. Band 3/7/20 και 3g 2100

Εκτός πόλης εννοώ..

Για συχνοτητα οσες φορες εχω τσεκαρει b20 παιζει εδω (και Αχαΐα γενικότερα).

Μιας που το συζητάμε: καποιες φορες κανω hotspot για ανεβασμα σε cloud κλπ. Με το που τελειώνει η κινηση(ανεβασμα ή κατέβασμα) το δικτυο φαινεται να πεφτει σε αδράνεια. Βλεπω ενδειξη 4g αλλα εχω μονο upload (σαν να χάνει ip ενα πράγμα) και για να ξαναεχω ιντερνετ πρεπει ή να αλλάξω θεση ή (πιο σύνηθες) να κανω συνεχως refresh σε σελιδα ή σε web radio (συνεχομενες αιτησεις δηλαδη) για να αντιληφθει κινηση και να παρει μπροστά...αυτό τωρα είναι καποια ρυθμιση εξοικονομησης που αργει να αντιληφθεί την κινηση,ή φταίει το κινητό μου?

Καλησπερα.Και μενα οταν παω να δω ιντερνετ δεν φορτωνει ουτε site ουτε εφαρμογες και πρεπει να αλλαξω σημειο για να λειτουργησει η το αλλο οταν ανοιγω τα δεδομενα πρεπει να περασει 1 λεπτο περιπου για να λειτουργησει αυτα σε εσωτερικο χωρο και ενω εχω σημα.

Άλλο τι υποστηρίζει κι άλλο αν θα ανοίξουν όλες μαζί... Πρώτα Β20 μετά από κάνα μισό χρόνο Β7 και μετά και καμία Β3...

Ρώτησες τους γνωστούς σου στην Έδεσσα να κάνουν screen με netmonitor σε 2G/3G/4G έξω από την νομαρχία προς τα τρένα;;; Και μια απέναντι από το τημενιδων;;;

Είναι επείγον να δω τι έγινε με τις κεραίες 2101 και 5960... Σίγουρα τώρα καλύπτει εκείνο το κενό εκεί στις στροφές προς Άγρα που δεν είχε σήμα αν θυμάσαι...

Δυστυχώς οι γνωστοί μου στην Έδεσσα δεν ασχολούνται με μετρήσεις. Απλώς τους ρώτησα εάν είδαν την ένδειξη 4g στο κινητό τους και αυτό ήταν όλο.

Οι στροφές του Άγρα λογικά θα καλύφθηκαν.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Δυστυχώς οι γνωστοί μου στην Έδεσσα δεν ασχολούνται με μετρήσεις. Απλώς τους ρώτησα εάν είδαν την ένδειξη 4g στο κινητό τους και αυτό ήταν όλο.

Οι στροφές του Άγρα λογικά θα καλύφθηκαν.

Όταν περάσεις μη το ξεχάσεις... Το κάθε screen με id και pci μετράει... Θα καταλάβω μετα...

Λοιπόν ελπίζω αύριο να την έχω κάνει για Αριδαία να δω τι έγινε..

Από Νάουσα τα 3/4 είναι Η+ εκτός από ένα κομμάτι το γνωστό με το παλιό Η δυστυχώς... Το καλό είναι ότι μέσα στη πόλη οι 2 κεραίες έγιναν 1 γιατί η άλλη έκλεισε τελικά... Δε ξέρει κανείς ακόμα αν θα κλείσει και η άλλη γιατί ανέφεραν πολλά προβλήματα που ήταν σε σχολείο και οι 2... Όσο για την άλλη της άλλης δε νομίζω να αναβαθμιστεί μια απλή omni repeater είναι έτσι κι αλλιώς πάνω στο Λαναρά αλλά τώρα έχει ήδη πλεόνασμα στο σήμα παντού... Τουλάχιστον μέχρι να ανοίξει το 4G και στις κεραίες πάνω από τον Άγιο Νικόλαο όπου και θα είναι 100% Η+ και 4G όλη η πόλη... Ήδη ευχαριστήθηκα σήμερα που πέρασα 2 φορές και μάλιστα επιτέλους έκλεισαν και οι τρύπες στην διαδρομή ανηφόρα κατηφόρα... Κανένα απολύτως πρόβλημα... Αναρωτιέμαι το repeater που έχει το lidl με ποια κεραία θα αναμεταδίδει; Την προηγούμενη φορά έπαιρνε Γουρνοσοβο κι έδινε φουλ μέσα...όσο για την άλλη που έκλεισε όντως από την ταράτσα της συγκεκριμένης πολυκατοικίας είναι εμφανές ότι κάτι λείπει...

Αυτή ήταν η σημερινή αναφορά-μετρηση εδώ στην αγαπημένη μας Νάουσα...

Τα φιλιά μου και για οτιδήποτε νεότερο στέλνω...

Edit: Για να καθυστερεί να ανοίξει το 4G στον Άγιο Νικόλαο κάτι γίνεται με τις 800αρες λογικά για τυχόν θόρυβο και παρεμβολές... Υπομονή είναι θέμα ωρών-ημερων... Ήδη θα καταλάβω διαφορά όταν ανοίξει ξέρω πως στέλνει σήμα τέτοια μεγάλη κεραία ήδη από τις άλλες 2... Κάποτε πριν χρόνια είχε και ραδιόφωνα εκεί κι έφτανε άνετα μέχρι Θεσσαλονίκη... Περασμένα χρόνια τότε...

Edit2: καλησπέρα και σήμερα περιμένω το απόγευμα να κάνω την γύρα της Αλμωπίας... Μέχρι τώρα είδα την Κρύα Βρύση σε εσωτερικούς χώρους σκίζει πλέον τελικά δε χρειάζεται 2η κεραία ήξεραν αυτοί την στρατηγική θέση!!!

Θα στείλω τους χαιρετισμούς όταν φτάσω Πόζαρ με 4G ;)

Edited by AntonisDedos92

Παραλιακή οδός στη Χώρα της Νάξου. Στην αρχή της παραλίας από την πάνω πλευρά σε ένα πολύ δύσκολο σημείο.

Με ZTE R216 mifi.

Πολύ καλά αποτελέσματα.5233fe1a8710cc9f7796d8c570ab78cb.jpgc905f7511a975fcca59cb5355dcbd0c2.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ!!!

Σε όλο το λεκανοπεδιο της Αλμωπίας 4G και Η+ αδιάλειπτα χωρίς προβλήματα και χωρίς τρύπες!!!

Η μοναδική τρύπα που έμεινε είναι εκείνο με τα 500 μέτρα πριν την Νεα Ζωή αλλά όταν χάνεται το 4G και το Ε μετά επανέρχεται με φουλ 4G κατευθείαν!!!

Την άλλη φορά θα δω την διαδρομή μέσω Μάνδαλου γιατί εκείνα τα μέρη τριγύρω ακόμα δε πέρασα από εκεί...

Αυτά για σήμερα περισσότερο προσεχώς...

Edit: Από το χωριό μου πάντως μέχρι την Αριδαία κι όλο το λεκανοπεδιο το 4G δε σταματούσε (Εκτός της γνωστής τρύπας)... Εννοείται πως έχει 4G το Πόζαρ όσοι αναρωτιούνται... Όλο το κομμάτι με Β20... Στη Σκύδρα έβαλαν μια Β3 για το κέντρο αλλά η μισή πόλη, η άλλη μισή Β20 και παντού Β20...

Σε όλο το λεκανοπεδιο της Αλμωπίας 4G και Η+ αδιάλειπτα χωρίς προβλήματα και χωρίς τρύπες!!!

Η μοναδική τρύπα που έμεινε είναι εκείνο με τα 500 μέτρα πριν την Νεα Ζωή αλλά όταν χάνεται το 4G και το Ε μετά επανέρχεται με φουλ 4G κατευθείαν!!!

Την άλλη φορά θα δω την διαδρομή μέσω Μάνδαλου γιατί εκείνα τα μέρη τριγύρω ακόμα δε πέρασα από εκεί...

Αυτά για σήμερα περισσότερο προσεχώς...

Edit: Από το χωριό μου πάντως μέχρι την Αριδαία κι όλο το λεκανοπεδιο το 4G δε σταματούσε (Εκτός της γνωστής τρύπας)... Εννοείται πως έχει 4G το Πόζαρ όσοι αναρωτιούνται... Όλο το κομμάτι με Β20... Στη Σκύδρα έβαλαν μια Β3 για το κέντρο αλλά η μισή πόλη, η άλλη μισή Β20 και παντού Β20...

Αντώνη κάτι δε μας λες καλά.

Λες ότι δεν έχει διάλειψη κάλυψης και αμέσως μετά λες ότι έχει.

Στη Σκύδρα έχει 2 σταθμούς; Έχει aggregation ή όχι;

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Dr Jekyll and Mr Hyde..

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

Επειδή κάποιος μπερδεύτηκε: παντού πλην εκείνο το κομμάτι των 500 μέτρων ούτε 4G ούτε Ε...

Η Σκύδρα έχει 2 κεραίες μια για μέσα στη πόλη με Β3 και μια στο Μαυροβούνι με Β20...

Dr Jekyll and Mr Hyde..

Δεν το έχω διαβάσει το συγκεκριμένο, και φαίνεται ενδιαφέρον. :p

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Επειδή κάποιος μπερδεύτηκε: παντού πλην εκείνο το κομμάτι των 500 μέτρων ούτε 4G ούτε Ε...

Η Σκύδρα έχει 2 κεραίες μια για μέσα στη πόλη με Β3 και μια στο Μαυροβούνι με Β20...

Άρα έχει τρύπα στην κάλυψη.

Η κεραία της πόλης έχει ΜΟΝΟ Β3; Δεν έχει και Β20; Μου κάνει εντύπωση για επαρχία. :confused:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εντάξει κάνουμε την πλάκα μας και ο καθένας γράφει ότι θέλει, αλλά σχετικά με την κάλυψη και τις μετρήσεις, ουδείς μπορεί να συγκριθεί μπροστά στον εξοπλισμό και την διαδικασία που χρησιμοποιούν οι ίδιες οι εταιρείες κινητής για τις μετρήσεις τους.

Ο καθείς που μετράει με το κινητό του, μετράει έτσι απλά για προσωπική χρήση και μόνο (end user). Κάθε κινητό (συσκευή) έχει διαφορετικό πομποδέκτη, διαφορετικό σχεδιασμό κεραίας, διαφορετικό gain, διαφορετικά φίλτρα, software, κτλ.

Ένα μικρό παράδειγμα στα "έγκατα" μιας συσκευής: https://fccid.io/2AFZZ-RS6031/Test-Report/RF-Test-Report-22-3055749

Μια ματιά έριξα και γελάω. Κεραίες έχουν τα ζιαομι ή μπρικια; Στις μισές συχνότητες δεν ειναι matched και στις άλλες μισές το κέρδος είναι χάλια. Έλεος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μια ματιά έριξα και γελάω. Κεραίες έχουν τα ζιαομι ή μπρικια; Στις μισές συχνότητες δεν ειναι matched και στις άλλες μισές το κέρδος είναι χάλια. Έλεος.

Είναι full broadband...

Υπάρχουν περιπτώσεις επαρχιακών πόλεων μόνο με B3, πχ. Τριλοφος Θεσσαλονίκης, αν μπορούμε βέβαια να χαρακτηρισουμε επαρχία τη συγκεκριμένη περιοχή.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Υπάρχουν περιπτώσεις επαρχιακών πόλεων μόνο με B3, πχ. Τριλοφος Θεσσαλονίκης, αν μπορούμε βέβαια να χαρακτηρισουμε επαρχία τη συγκεκριμένη περιοχή.

Δε το έχω δει κάπου, παρά μόνο σε μία κεραία στην Αθήνα στο Άλιμο. Βέβαια δεν έχω κινηθεί και τόσο όσο εσείς, αλλά και πάλι, ποια η λογική να βάλει μόνο Β3 σε μια τόσο επαρχιακή πόλη; εκτός αν έβαλε full b3 15MHz. Τότε αλλάζει το πράγμα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η συγκεκριμένη τρύπα ήταν έτσι και πριν την αναβάθμιση δεν αλλαζει κάτι αν δεν μπει κεραία... Αυτό γίνεται και στις 2... Η μεγάλη έχει από πάνω κεραία εκεί στο κενό... Δε θέλω να βγω οφ αλλά έκαναν ότι μπορούσαν...

Στη Σκύδρα έχει 2 κεραίες μια μέσα στη πόλη που είναι Β3 και μια εξω από την πόλη το Μαυροβούνι που είναι Β20... Όποιος κατάλαβε κατάλαβε...

Βέροια σήμερα δε βλέπω τίποτα... 6 μέρες έμειναν μέχρι να τελειώσει ο μήνας πρέπει να ανοίξουν ακούνε στο κατάστημα παράπονα ότι έχει παντού και η Βέροια δεν έχει!!!

Νεότερα απο Κοζάνη.. Πλέον πιάνω Η+ με ταχύτητες 4-5mbps ακόμη και σε κάποια σημεία στο κέντρο της πόλης. Επίσης βλέπω ότι πρέπει να δώσανε νέο φάσμα και στο 2g γιατί σε κάποια cid που πριν έγραφε αριθμούς κάτω του 50xxx πχ 11xxx έλεγε το κινητό wind 2g 900mhz τώρα λέει wind 2g 1800/1900mhz και το cid είναι 50304 ή 60114 κτλ. Δηλαδή όπου πιάνει και H+, το 2g πλέον πιάνει σε 1800/1900 απο 900mhz που ήταν παλιά.

Για το 4g οι εργασίες στην κεντρική κεραία τουλάχιστον, θα συνεχιστούν απο Δευτέρα χωρίς να μου έχουν δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και switch on του 4g...

Το καλό πάντως είναι ότι πλέον με το H+ όπου πιάνει (γιατί υπάρχουν ακόμη σημεία με το παλιό Η) κάνεις αξιοπρεπώς την δουλειά σου.

Νεότερα απο Κοζάνη.. Πλέον πιάνω Η+ με ταχύτητες 4-5mbps ακόμη και σε κάποια σημεία στο κέντρο της πόλης. Επίσης βλέπω ότι πρέπει να δώσανε νέο φάσμα και στο 2g γιατί σε κάποια cid που πριν έγραφε αριθμούς κάτω του 50xxx πχ 11xxx έλεγε το κινητό wind 2g 900mhz τώρα λέει wind 2g 1800/1900mhz και το cid είναι 50304 ή 60114 κτλ. Δηλαδή όπου πιάνει και H+, το 2g πλέον πιάνει σε 1800/1900 απο 900mhz που ήταν παλιά.

Για το 4g οι εργασίες στην κεντρική κεραία τουλάχιστον, θα συνεχιστούν απο Δευτέρα χωρίς να μου έχουν δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και switch on του 4g...

Το καλό πάντως είναι ότι πλέον με το H+ όπου πιάνει (γιατί υπάρχουν ακόμη σημεία με το παλιό Η) κάνεις αξιοπρεπώς την δουλειά σου.

Και τα 2 ακόμα ταυτόχρονα ενώ είναι πλάι πλάι;;; Έβγαλες screen??? 2G και 3G παρακαλώ...

• The title was changed to Nova 4G