Jump to content

Xiaomi Red Rice (Hongmi)

orlox
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα. Υπαρχει καποιο προγραμμα (free) για pc η Mac που να μπορουμε να παρουμε backup των επαφων και sms? Και μετα φυσικα να τα επαναφερουμε στην συσκευη αφου κανουμε setup as new

αυτό που θέλεις:

http://www.fjsoft.at/en/

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fjsoft.myphoneexplorer.client&hl=el

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

root πως κανουμε στην τελευταια multi?

[EDIT] ακυρο, το βρηκα, μεσα απο τα δικαιωματα (permissions)

περασα αυτη εδω

xiaomi.eu_multi_HM2013023_WCDMA_26.0.0_v5-4.2

Η μηπως αξιζει να βαλω καποια ελληνικη (την τελευταια;)

Με μη προηγουμενη GTV που ειχα ειχα κολληματα και λαγκαρισμα. Δεν εμεινα καθολου ικανοποιημενος. Λυθηκαν αυτα τα προβληματα;

Edited by matzos

Matzos. Τι λέει ρε φιλέ!Τελικά τα καταφερες με την εφαρμογή???α ναι όταν κανεις reboot οι εφαρμογές υπάρχουν οι σου σβηνονται!!!

Ελληνικη Rom δεν εβαλα και δε δοκιμασα γιατι μια προηγουμενη GTV που ειχα ηταν GTP :). Ετρωγε κολληματα, οταν ανοιγα 4-5 εφαρμογες ξαναεκκινουσε ο launcher και αλλα διαφορα. Μεχρι και οι επαφες αργουσαν να ανοιξουν. Οποτε δε μπηκα καν στο κοπο να δω αν διορθωθηκαν αυτα.

Λοιπον. Το εστησα ευθυς εξαρχης το τηλεφωνο ως εξης

Full wipe μεσω TWRP (data, cache, dalvik κλπ). Επισης φορμαρα και την SD (αφου πηρα οτι χρειαζομουν)

Περασα την Multi 26 v5-4.2

http://media.celogeek.com/roms/android/miui/hongmi/xiaomi.eu_multi_HM2013023_WCDMA_26.0.0_v5-4.2.zip

Ξανα full wipe κλπ για να ειμαι καθαρος με αυτη τη ROM.

Μετα ακολουθησα τον οδηγο για αυξηση χωρου με Meteos

http://en.miui.com/thread-13784-1-1.html

Διαλεξα την τριτη επιλογη 2.77 (4GB/8GB Rom)

Εκει περα κανει παλι wipe συμφωνα με τον οδηγο (Advanced wipe, select DATA and EMMC partitions and do the wipe)

Ο χωρος που μου δωσε πλεον ειναi συνολικος 2,98GB (δεν ειναι αρκετος για μενα γιατι χρησιμοποιω 2 μεγαλες εφαρμογες των ~ 500 - 600 MB εκαστη, αλλα απο το ολοτελα καλη και η παναγιωταινα :) )

Δε θελω να χρησιμοποιησω εφαρμογη μετακινησης στην SD card

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ljmobile.move.app

γιατι σε δοκιμη που εκανα λαγκαρουν οι εφαρμογες που ειναι τοποθετημενες σε αυτη η πολλες φορες δεν τις εμφανιζει στο reboot η αμα φορτωθει πολυ το κινητο. Οποτε δε θελω να μπλεξω με αυτα και να μου σπανε τα νευρα με reboots κλπ.

Μεχρι στιγμης μετα απο 1 μερα χρησης δε παρατηρησα κατι μεμπτο στη λειτουργια του.

Καλησπέρα στην παρέα ,

Εχει τύχει σε κάποιο φίλο να του παρουσιάσει πρόβλημα η USB θύρα του τηλεφώνου ??

Χωρίς να έχω παρέμβει κάπως δεν κουμπώνει καλά το usb cable με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φορτίσει το κινητό...

Κοιταξα με το μάτι μήπως έχει στραβώσει κάτι αλλά δεν φαίνεται τίποτα..

Εχω αλλάξει και usb cable αλλά το πρόβλημα παραμένει αρα φταίει η θύρα μιας και δεν κουμπώνει καλά..

Τι λέτε να κάνω???

Το τηλέφωνο το έχω λιγότερο απο 6 μήνες ...

G_KOR

Καλησπέρα στην παρέα ,

Εχει τύχει σε κάποιο φίλο να του παρουσιάσει πρόβλημα η USB θύρα του τηλεφώνου ??

Χωρίς να έχω παρέμβει κάπως δεν κουμπώνει καλά το usb cable με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φορτίσει το κινητό...

Εχω αλλάξει και usb cable αλλά το πρόβλημα παραμένει αρα φταίει η θύρα μιας και δεν κουμπώνει καλά..

Τι λέτε να κάνω???

μου εμφανισε εμενα και δεν το διαβαζε ο υπολογιστης ουτε φορτιζε ενιοτε,

επιανε μονο κλειστο η φορτιση,θεωρησα οτι ηταν προβλημα λογισμικου αλλα τελικα η λυση μου ηταν μια οδοντογλειφιδα(!)

με την ακρη της πιεσα απτην κατω μερια προς τα πανω την επαφη μεσα ελαφρα και ολα διορθωθηκαν.

Καλησπέρα, υπάρχουν ακουστικά από Ελλάδα που ταιριάζουν με το τηλέφωνο;

Ενοειτε....οποια θελεις μπορεις να παρεις θα παιζουν κανονικα.

Καλησπέρα στην παρέα ,

Τι λέτε να κάνω???

είχα παρόμοιο πρόβλημα και το έλυσα με contact cleaner(άνευ λαδιού) στην θύρα.Με την μπαταρία εκτός και 15-20 λεπτά να στεγνώσει,εννοείται.

Γενικά η θύρα του usb είναι ευαίσθητη στην υγρασία.

Έχω την multi 26 και προσπαθώ να διορθώσω το πρόβλημα με τη σύνδεση usb

θέλει driver mtp και επειδή ξόδεψα πολύ χρόνο ανεπιτυχώς είπα να δοκιμάσω αυτή τη λύση : http://xiaomi.eu/community/threads/usb-connection-doesnt-work.23896/

Εδώ λέει (Post 6):

Add this to your build.prop

persist.sys.usb.config=mass_storage,adb

or with terminal

su

setprop persist.sys.usb.config mass_storage,adb (λείπει το = ή κάνω λάθος;)

βρήκα αυτό το αρχείο στο system το άνοιξα και πρόσθεσα όπου να ναι :lol:

αυτή τη γραμμή αλλά βγαίνοντας και κάνοντας αποθήκευση μου εμφανίζει σφάλμα κατά την αποθήκευση.

Κατέβασα text editor πάλι το ίδιο

Εννοείται πως μπαίνοντας μετά μέσα στο αρχείο build.prop δεν υπάρχει η καταχώρηση

δοκίμασα και με terminal από το κινητό αλλά αφού γράψω τα σχετικά που λέει μετά ζητάει κάτι άλλο και δεν ξέρω τι να βάλω.

το κινητό έχει φυσικά root τσεκαρισμένα.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει πως ακριβώς θα εισάγω αυτή τη σειρά και που φυσικά μέσα σε αυτό το αρχείο είτε μέσω editor ή μέσω τερματικού με δυο τρία αναλυτικά βήματα.

Ευχαριστώ πολύ!:)

Παιδιά για αναβάθμιση στην 26 τι έχετε να πείτε? (δε με ενδιαφέρει η multi).

Διάβασα γενικά πολλά παράπονα. Ας μας πει κάποιος που την δοκίμασε... :)

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλησπέρα στην παρέα ,

Τι λέτε να κάνω???

Φίλε μου, εμένα μου το κάνει συνήθως όταν βάζω άλλο καλώδιο και όχι το δικό του. Έχω την εντύπωση ότι το δικό του είναι ελάχιστα πιο μακρύ και κάνει καλύτερη επαφή σε σχέση με άλλα.

Δοκίμασε να το καθαρίσεις κιόλας να δεις αν κάνει διαφορά. Μπατονέτα (αν χωράει) ή οδοντογλυφίδα με λίγο (καθαρό) οινόπνευμα στην άκρη. :cool:

Έχω την multi 26 και προσπαθώ να διορθώσω το πρόβλημα με τη σύνδεση usb

θέλει driver mtp και επειδή ξόδεψα πολύ χρόνο ανεπιτυχώς είπα να δοκιμάσω αυτή τη λύση : http://xiaomi.eu/community/threads/usb-connection-doesnt-work.23896/

Εδώ λέει (Post 6):

Add this to your build.prop

persist.sys.usb.config=mass_storage,adb

or with terminal

su

setprop persist.sys.usb.config mass_storage,adb (λείπει το = ή κάνω λάθος;)

βρήκα αυτό το αρχείο στο system το άνοιξα και πρόσθεσα όπου να ναι :lol:

αυτή τη γραμμή αλλά βγαίνοντας και κάνοντας αποθήκευση μου εμφανίζει σφάλμα κατά την αποθήκευση.

Κατέβασα text editor πάλι το ίδιο

Εννοείται πως μπαίνοντας μετά μέσα στο αρχείο build.prop δεν υπάρχει η καταχώρηση

δοκίμασα και με terminal από το κινητό αλλά αφού γράψω τα σχετικά που λέει μετά ζητάει κάτι άλλο και δεν ξέρω τι να βάλω.

το κινητό έχει φυσικά root τσεκαρισμένα.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει πως ακριβώς θα εισάγω αυτή τη σειρά και που φυσικά μέσα σε αυτό το αρχείο είτε μέσω editor ή μέσω τερματικού με δυο τρία αναλυτικά βήματα.

Ευχαριστώ πολύ!:)

1.Λες "προσπαθώ να διορθώσω το πρόβλημα με τη σύνδεση usb" αλλά δεν μας λες το πρόβλημα: η έλλειψη usb mass storage,ή δεν σου δουλεύει ούτε με MTP.

2.οι παραπάνω γραμμές αφορούν μάλλον σε ενεργοποίηση του usb mass storage και δεν έχουν σχέση με τους MTP drivers.

3.όταν θέλουμε να κάνουμε edit ένα αρχείο συστήματος δεν αρκεί να είμαστε root.Αφού μεταβούμε στον φάκελο που βρίσκεται το αρχείο,και ανάλογα με τον explorer,από το menu επιλέγουμε mount read/write,για να πάρουμε δικαιώματα.

4.Αν δεν σου εντοπίζει το τηλ σε λειτουργία MTP,το πρόβλημα είναι στο PC.(επανεγκατάσταση drivers)

5.αν θέλεις να επαναφέρεις την λειτουργία usb mass storage,υπάρχουν κι άλλοι τρόποι.

1.Λες "προσπαθώ να διορθώσω το πρόβλημα με τη σύνδεση usb" αλλά δεν μας λες το πρόβλημα: η έλλειψη usb mass storage,ή δεν σου δουλεύει ούτε με MTP.

2.οι παραπάνω γραμμές αφορούν μάλλον σε ενεργοποίηση του usb mass storage και δεν έχουν σχέση με τους MTP drivers.

3.όταν θέλουμε να κάνουμε edit ένα αρχείο συστήματος δεν αρκεί να είμαστε root.Αφού μεταβούμε στον φάκελο που βρίσκεται το αρχείο,και ανάλογα με τον explorer,από το menu επιλέγουμε mount read/write,για να πάρουμε δικαιώματα.

4.Αν δεν σου εντοπίζει το τηλ σε λειτουργία MTP,το πρόβλημα είναι στο PC.(επανεγκατάσταση drivers)

5.αν θέλεις να επαναφέρεις την λειτουργία usb mass storage,υπάρχουν κι άλλοι τρόποι.

Η έλλειψη usb mass storage είναι το θέμα.

βλέπω το κινητό μόνο για μεταφορά εικόνων

Δοκίμασα και driver για mtp αλλά τίποτα

Κάποιος άλλος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα?

Ευχαριστώ!

Edited by lsavvaid

Η έλλειψη usb mass storage είναι το θέμα.

βλέπω το κινητό μόνο για μεταφορά εικόνων

Δοκίμασα και driver για mtp αλλά τίποτα

Κάποιος άλλος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα?

Ευχαριστώ!

μέσω MTP προφανώς μεταφέρονται και αρχεία(αρκεί να το βλέπει σωστά)

για usb mass storage διάβασε παρακάτω:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5393484#post5393484

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5728992#post5728992

μέσω MTP προφανώς μεταφέρονται και αρχεία(αρκεί να το βλέπει σωστά)

για usb mass storage διάβασε παρακάτω:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5393484#post5393484

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5728992#post5728992

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια!

έχει βρεί κανείς αξεσουάρ τύπου εξωτερικό πληκτρόλογιο συρώμενο πχ όπως αυτα που κυκλοφορούν σε άλλες συσκευές?η κάτι παρεμφερές τέλος παντών?

Λίγο πριν κλείσει χρόνο άρχισε τα περίεργα..

Την περασμένη Κυριακή μου έβγαζε συνέχεια ένα "pop-up" παραθυράκι που μου έλεγε πως η μπαταρία μου είχε υπερθερμανθεί!!

Το κινητό ηταν σε idle κατάσταση (σε πλαινή τζέπη παντελονιού) και προφανώς μακριά από οποιαδήποτε εστία θερμότητας.

Σήμερα το έιχα καμιά ωρίτσα κουμπωμένο στον φορτιστή και αφού το έβγαλα και το είδα μετά από λίγη ώρα μου έβγαλε ειδοποίηση για χαμηλή μπαταρία (14%).

Υπέθεσα ότι μάλλον είχε βγει ο φορτιστής από την άλλη άκρη που κουμπώνει στην μπρίζα και δεν το πήρα χαμπάρι.

Αφού γύρισα σπίτι το ξαναέβαλα να φορτίζει και η μπαταρία κάνει τα δικά της.

Έφτασε στο 23% και μετά έπεσε πάρα πολύ γρήγορα ενώ το είχα συνδεδεμένο στο φορτιστή!!!

Έκανα κανα 2-3 restart, έβγαλα - ξαναέβαλα τη μπαταρία, ξανά τα ίδια.

Τώρα (φτου φτου) πήρε μπροστά και μετά από 5-6 λεπτά έφτασε στο 20%.

Τι διάολο συμβαίνει??

Έχει τύχει σε καναν άλο?

Edited by Madafaka
It's never enough

Κατι παρόμοιο (χωρις μήνυμα υπερθέρμανσης) μου εχει κανει με μπαταρία που αγορασα ξεχωριστά ομως από το ebay.. Με την αρχική ποτέ τπτ τετοιο

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Λίγο πριν κλείσει χρόνο άρχισε τα περίεργα..

Την περασμένη Κυριακή μου έβγαζε συνέχεια ένα "pop-up" παραθυράκι που μου έλεγε πως η μπαταρία μου είχε υπερθερμανθεί!!

Το κινητό ηταν σε idle κατάσταση (σε πλαινή τζέπη παντελονιού) και προφανώς μακριά από οποιαδήποτε εστία θερμότητας.

Σήμερα το έιχα καμιά ωρίτσα κουμπωμένο στον φορτιστή και αφού το έβγαλα και το είδα μετά από λίγη ώρα μου έβγαλε ειδοποίηση για χαμηλή μπαταρία (14%).

Υπέθεσα ότι μάλλον είχε βγει ο φορτιστής από την άλλη άκρη που κουμπώνει στην μπρίζα και δεν το πήρα χαμπάρι.

Αφού γύρισα σπίτι το ξαναέβαλα να φορτίζει και η μπαταρία κάνει τα δικά της.

Έφτασε στο 23% και μετά έπεσε πάρα πολύ γρήγορα ενώ το είχα συνδεδεμένο στο φορτιστή!!!

Έκανα κανα 2-3 restart, έβγαλα - ξαναέβαλα τη μπαταρία, ξανά τα ίδια.

Τώρα (φτου φτου) πήρε μπροστά και μετά από 5-6 λεπτά έφτασε στο 20%.

Τι διάολο συμβαίνει??

Έχει τύχει σε καναν άλο?

δείχνει να είναι η μπαταρία,αλλά δεν είναι κακό να αποκλείσεις άλλα τινά:

δοκίμασες με άλλον φορτιστή ή σε PC-laptop?

μπαίνει σε deep sleep όταν το κλείνεις?(δες το με το cpu spy)

κάνε αν μπορείς calibration.

δείχνει να είναι η μπαταρία,αλλά δεν είναι κακό να αποκλείσεις άλλα τινά:

δοκίμασες με άλλον φορτιστή ή σε PC-laptop?

μπαίνει σε deep sleep όταν το κλείνεις?(δες το με το cpu spy)

κάνε αν μπορείς calibration.

Δοκίμασα και στη μπρίζα και στο PC και στο laptop και έκανε το ίδιο.

Αν καταλαβαίνω καλά με το λίγο που έψαξα ναι, γιατί μου έρχονται μαζεμένες ειδοποιήσεις για email μόλις το χρησιμοποιήσω το πρωί πρώτη φορά. Τώρα κατεβάζω το cpu spy να κοιτάξω.

Calibration δεν έχω κάνει.

Το κινητό μετά από 16-17 ώρες κλειστό, φορτίζει κανονικότατα.

It's never enough

Συγνώμη για την καθυστερημένη ανταπόκριση αλλά δεν προλάβαινα μέχρι το τέλος του μήνα.

Αποφάσισα (επιτέλους) να βάλω κάποια νέα ROM , αλλά το λινκ : http://media.celogeek.com/roms/android/miui/hongmi/xiaomi.eu_multi_HM2013023_WCDMA_26.0.0_v5-4.2.zip δεν δουλεύει πια.

Κάποιo άλλο Link για να κατέβει η multi 26 WCDMA ? ή έστω με PM κάποιο ανεπίσιμο Link ?

Με αναζήτηση στο νετ , βρήκα από το site tis xiaomi, διάφορες εκδόσεις της WCDMA : China, singapore , HK . Τί διαφορές έχουν ή κάνω κάτι λάθος.

Στην ελληνική κοινότητα xiaomi-miui, λένε ότι μετά την νέα rom , δεν έχει gapps, ΚΑΙ πρέπει να τα βαλουμε μέσω recovery, κάποιο 4.2.X-GAPPS.zip , ισχύει ?

Συγνώμη για την καθυστερημένη ανταπόκριση αλλά δεν προλάβαινα μέχρι το τέλος του μήνα.

Αποφάσισα (επιτέλους) να βάλω κάποια νέα ROM , αλλά το λινκ : http://media.celogeek.com/roms/android/miui/hongmi/xiaomi.eu_multi_HM2013023_WCDMA_26.0.0_v5-4.2.zip δεν δουλεύει πια.

Κάποιo άλλο Link για να κατέβει η multi 26 WCDMA ? ή έστω με PM κάποιο ανεπίσιμο Link ?

Με αναζήτηση στο νετ , βρήκα από το site tis xiaomi, διάφορες εκδόσεις της WCDMA : China, singapore , HK . Τί διαφορές έχουν ή κάνω κάτι λάθος.

Στην ελληνική κοινότητα xiaomi-miui, λένε ότι μετά την νέα rom , δεν έχει gapps, ΚΑΙ πρέπει να τα βαλουμε μέσω recovery, κάποιο 4.2.X-GAPPS.zip , ισχύει ?

*μια χαρά δουλεύει το link...

*στο επίσημο site μας ενδιαφέρει η china version(αγγλικά/κινέζικα,χωρίς gapps)

*η ROM της xiaomi-miui.gr νομίζω έχει προεγκατεστημένα gapps,αλλά έτσι κι αλλιώς είναι μισό λεπτό δουλειά.

Έβαλα τη 26 και έτρεξα το meteos να ανεβάσει την εσωτερική μνήμη στα 2.77, όλα οκ. Η Ρομ έπρεπε να κατέβει μέσω κινητου για να λειτουργήσει το capcha , gapps έβαλα μέσω play store.

Έχω χασει καποιες επαφεςμου γιατί είχα ξεχάσει οτι το vcf το φτιάχνει στην εσωτερική sd που έγινε wipe.έχω όμως κρατήσει backup όλα τα partition απο τη recovery twrp, πως μπορούμε να δουμε μέσα στα αρχεία που φτιάχνει ξ twrp ,χωρίς να τα επαναφέρουμε?