Jump to content

Xiaomi Red Rice (Hongmi)

orlox
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

4.3 έχει γιατί δεν έχει Mtk επεξεργαστή , δεν έχει σχέση αν είναι πιο καινούριο ή όχι

Γιατί;δεν μπορεί ο επεξεργαστη μας να σηκώσει το 4.3;

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Γιατί;δεν μπορεί ο επεξεργαστη μας να σηκώσει το 4.3;

Προφανως και μπορει να σηκωσει και 4.4 αλλα ειναι αυτο που γραφουν πιο πανω τα παιδια για την υποστηριξη της ΜΤΚ.

Εμενα αλλο με προβληματιζει. Κατα ποσο θα ειναι compatible ολα τα περιφεριακα με τον Snapdragon επισης το Dual Sim με αυτον τον επεξεργαστη θα δουλευει καλα? και το σημαντικοτερο η μπαταρια που μπορει λεω εγω τωρα να καταπινεται. Μην κοιταμε μονο τον επεξεργαστή αλλα και με τι συνοδεύεται.

Το παλιο τουλαχιστον ειναι ελεγμενο σε αυτα τα ζητηματα με ελαχιστα εως καθολου προβληματα.

Μην ξεχναμε οτι δεν ειναι Μι3...

Edited by chalk
O έξυπνος ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ, ο πονηρός ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ο ηλίθιος ΕΠΙΜΕΝΕΙ..... Στο τελευταιο θα βαζουμε και nicknames και δεν θα φτάνει το πλαίσιο...

Καλημέρα σας. Μόλις το παρέλαβα και γω . Ολά καλά αλλα έχω πρόβλημα με το PLay store. Ενω μπαίνει κανονικα στο ιντερνετ δεν κατεβάζει τίποτα απο Playstore. ΄Μπαίνω στην εφαρμογή που θέλω να κατεβάσω πατάω install και αυτο μένει κολλημένο σοτ Downloading.

Καμμια ιδέα?

Ηράκλειο

Καλημέρα σας. Μόλις το παρέλαβα και γω . Ολά καλά αλλα έχω πρόβλημα με το PLay store. Ενω μπαίνει κανονικα στο ιντερνετ δεν κατεβάζει τίποτα απο Playstore. ΄Μπαίνω στην εφαρμογή που θέλω να κατεβάσω πατάω install και αυτο μένει κολλημένο σοτ Downloading.

Καμμια ιδέα?

Κάπου είχαν αναφέρει οτι πρεπει να κατεβάσεις και κάτι αλλά που συνοδεύουν το play store ώστε να μπορεί να δουλέψει.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Προφανως και μπορει να σηκωσει και 4.4 αλλα ειναι αυτο που γραφουν πιο πανω τα παιδια για την υποστηριξη της ΜΤΚ.

Εμενα αλλο με προβληματιζει. Κατα ποσο θα ειναι compatible ολα τα περιφεριακα με τον Snapdragon επισης το Dual Sim με αυτον τον επεξεργαστη θα δουλευει καλα? και το σημαντικοτερο η μπαταρια που μπορει λεω εγω τωρα να καταπινεται. Μην κοιταμε μονο τον επεξεργαστή αλλα και με τι συνοδεύεται.

Το παλιο τουλαχιστον ειναι ελεγμενο σε αυτα τα ζητηματα με ελαχιστα εως καθολου προβληματα.

Μην ξεχναμε οτι δεν ειναι Μι3...

Καλημέρα με απλα λογια η mtk είναι;μήπως η ομάδα που βγάζει τις rom?

Κάπου είχαν αναφέρει οτι πρεπει να κατεβάσεις και κάτι αλλά που συνοδεύουν το play store ώστε να μπορεί να δουλέψει.

Ναι άλλα ποιά;;;

Καλά αρχίσαμε:worry:

Ηράκλειο

Ρε παιδια θα βοηθησετε λιγο.

Ποια συνοδευτικα ποργραμματα θελει το Playstore για να παιξει!

Αντε για να πιστοποιησω ότι είναι γνήσιο και δεν μου στείλανε μουφα.

Ηράκλειο

Ναι άλλα ποιά;;;

Καλά αρχίσαμε:worry:

4. Η εγκατάσταση του google play !

Αφού έχουμε παίξει αρκετά με το κινητό και έχουμε κάπως εξοικειωθεί με το περιβάλλον μπορούμε να περάσουμε σε πιο σοβαρά βήματα. Πρώτα συνδέουμε το κινητό στο wifi και μετά προσθέτουμε το λογαριασμό μας στην xiaomi (settings > accounts). (εδώ θέλει λίγο προσοχή αν μας ζητηθεί να κάνουμε update στο λειτουργικό - όσοι σκέφτονται να κάνουν root το κινητό με το framaroot να μην κάνουν update στην τελευταία official/stable v5 - το framaroot δεν την σπάει ακόμα). Μετά ενεργοποιούμε την εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές (settings > security > unknown sources).

Ψάχνουμε στην οθόνη του κινητού για την εφαρμογή mi market και την τρέχουμε - εκεί μέσα (gmt - όλα είναι κινέζικα) ψάχνουμε από την αναζήτηση το "google installer". Η πρώτη εφαρμογή που θα βγάλει πάνω πάνω είναι το google installer του Eric Xiang την οποία και εγκαθιστούμε. Βγαίνουμε από το mi market και ψάχνουμε στην οθόνη του κινητού για την εφαρμογή google installer. Μέσα από αυτήν θα εγκαταστήσουμε το google play store. Προσοχή η εγκατάσταση γίνεται με την εξής σειρά : google services framework, google account manager, google play services και τελευταίο το google play store. Κατά την εγκατάσταση θα μας ζητηθεί να εγκατασταθούν και οι εξαρτώμενες εφαρμογές (αυτές παραπάνω) Αυτό το δεχόμαστε αλλά μετά ανοίγουν οθόνες με αιτήματα για εγκατάσταση και εδώ θέλει προσοχή - τα απορρίπτουμε μέχρι να έρθει αυτό που θέλουμε για να πετύχουμε την παραπάνω σωστή σειρά. Αν δεν το πετύχουμε και δεν δουλεύει το play store μπορούμε να κάνουμε απεγκατάσταση (με πολλή προσοχή στο settins > apps) και να ξαναδοκιμάσουμε πάλι με την παραπάνω σειρά αλλά με reboot ανάμεσα σε κάθε βήμα.

Πλέον μπορούμε να δούμε στην οθόνη του κινητού την εφαρμογή play store, να μπούμε και να συνδεθούμε σε αυτήν με το gmail account μας - είτε για να κατεβάσουμε εφαρμογές - είτε για να συγχρονίσουμε επαφές, ημερολόγια κλπ ( settings > accounts > google > ***@gmail.com > sync ).

2ο ποστ στον οδηγό επιβίωσης 1η σελίδα

2ο ποστ στον οδηγό επιβίωσης 1η σελίδα

Λογικα το τηλεφωνο είναι ήδη rooted.

To play store είναι ήδη εγκατεστημένο.

Οπότε.....;;;

----- προσθήκη μηνύματος 17 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ευχαριστώ. Το βρήκα. Κατέβασα μόλις ενεργοποιησα την εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές.

Σε μεγάλα αρχεία μου λέει να τα κατεβάσει μεσω WiFi, του λεω όχι proceed απο το δικτυο και όταν παει να κανει download λεει waiting for wifi.

Τι να κάνω τωρα;

Ηράκλειο

Λογικα το τηλεφωνο είναι ήδη rooted.

To play store είναι ήδη εγκατεστημένο.

Οπότε.....;;;

Μήπως κάνει αυτόματα update στις εφαρμογές , και για αυτό δεν σε αφήνει να κατεβάσεις κάτι άλλο ; Μήπως η σύνδεση με το ιντερνετ δεν είναι καλή ; Πως συνδέεσαι με 3G ή με wifi ;

[/color]Ευχαριστώ. Το βρήκα. Κατέβασα μόλις ενεργοποιησα την εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές.

Σε μεγάλα αρχεία μου λέει να τα κατεβάσει μεσω WiFi, του λεω όχι proceed απο το δικτυο και όταν παει να κανει download λεει waiting for wifi.

Τι να κάνω τωρα;

ζητάς βοήθεια, αλλά οι πληροφορίες που δίνεις δεν βοηθάνε...

το "εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές" δεν έχει σχέση με το playstore.

τέλος πάντων,πάνε στο φάκελο system στο downloads,και άλλαξε το όριο στο data usage.

Edited by xnikos

Το play store ειναι ρυθμισμενο να κανει αυτοματα update. Η συνδεση μου εινσαι με 3g πολυ καλη

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το εχω αλλαξει ηδη xnikos το έβαλα 3000mb αλλά τίποτα

Ηράκλειο

Το play store ειναι ρυθμισμενο να κανει αυτοματα update. Η συνδεση μου εινσαι με 3g πολυ καλη

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το εχω αλλαξει ηδη xnikos το έβαλα 3000mb αλλά τίποτα

που το είδες το 3000mb?:confused:

που το είδες το 3000mb?:confused:

Τελικα το βρήκα. Έκανα ότι λεει το παλικαρι παρακατω αλλα εγώ είχα και την επιλογη unlimited αντι για 20mb.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. ;):)

Πάντως για τα λεφτά του φαίνεται πολύ πολύ καλό!:shifty::shifty:

"Waiting for wifi" is a result of file size limit restriction in MIUI V5 ROM's Downloads Manager. This has nothing to do with Play Store settings. To lift this restriction to some extent, you have to change/increase the download "file size limit" in the "Downloads" app and that's it :)

For this, go to the folder by name "System", open "Downloads" app, press menu hard/soft key for "Settings" to pop-up, go into "Settings" and increase the "file size limit" to 20 MB. Unfortunately, 20MB is the maximum file size value you can set (at least as in the current 3.9.27 release). After this, you should be able to download apps under 20MB size without any restriction.

For apps greater than 20MB, start the download and when you see the "waiting for wifi", open the "Download"s app and press "Resume". This will prompt you to confirm the download via you mobile network's data plan. Confirm the download with "Start now" and that should do.

Ηράκλειο

Μάλιστα,δηλαδή αμα κατάλαβα π.χ έχω μια mothbord asus π.χ τάδε εταιρεια βγάζει συνεχώς bios ώστε να βελτιωνετε.

Κάπως έτσι ισχυει για την mtk?

Οχι ακριβώς. Ο κάθε κατασκευαστής SoC (η ΜΤΚ στην προκειμένη περίπτωση) παρέχει τον πυρήνα του λειτουργικού που απαιτείται έτσι ώστε το λειτουργικό να μπορεί να "μιλήσει" με τον επεξεργαστή και τα λοιπά περιφερειακά. Όταν αυτός είναι κλειστός (όπως στη περίπτωσή μας), δηλαδή οι διάφοροι developers δεν μπορούν "να δουν πως δουλεύει", τότε η εξέλιξη του λειτουργικού για το συγκεκριμένο SoC είναι από πολύ δύσκολη έως αδύνατη. Εκεί είναι το πρόβλημα γενικά με τις συσκευές που έχουν ΜΤΚ, σε αντίθεση με αυτές που έχουν Qualcomm. Το redmi προφανώς και μπορεί να τρέξει το 4.4. και πιθανότατα ότι βγει μετά. Η ΜΤΚ όμως δίνει μόνο 4.2.

Η ΜΤΚ ακολουθεί τη πολιτική "πληρώστε με για να σας δώσω τον πηγαίο κώδικα", κάτι που είναι αντίθετο με την άδεια GPL που έχει και βέβαια κανείς δεν πληρώνει γιατί τότε οι συσκευές θα κοστίζουν περισσότερο. Το ερώτημα είναι ποιός νοιάζεται. Έλα ντε..

Οχι ακριβώς. Ο κάθε κατασκευαστής SoC (η ΜΤΚ στην προκειμένη περίπτωση) παρέχει τον πυρήνα του λειτουργικού που απαιτείται έτσι ώστε το λειτουργικό να μπορεί να "μιλήσει" με τον επεξεργαστή και τα λοιπά περιφερειακά. Όταν αυτός είναι κλειστός (όπως στη περίπτωσή μας), δηλαδή οι διάφοροι developers δεν μπορούν "να δουν πως δουλεύει", τότε η εξέλιξη του λειτουργικού για το συγκεκριμένο SoC είναι από πολύ δύσκολη έως αδύνατη. Εκεί είναι το πρόβλημα γενικά με τις συσκευές που έχουν ΜΤΚ, σε αντίθεση με αυτές που έχουν Qualcomm. Το redmi προφανώς και μπορεί να τρέξει το 4.4. και πιθανότατα ότι βγει μετά. Η ΜΤΚ όμως δίνει μόνο 4.2.

Η ΜΤΚ ακολουθεί τη πολιτική "πληρώστε με για να σας δώσω τον πηγαίο κώδικα", κάτι που είναι αντίθετο με την άδεια GPL που έχει και βέβαια κανείς δεν πληρώνει γιατί τότε οι συσκευές θα κοστίζουν περισσότερο. Το ερώτημα είναι ποιός νοιάζεται. Έλα ντε..

μαλιστα μαλιστα,ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.

Αναφέρομαι σε προηγούμενο μήνυμα οτι δεν έχω καθόλου notifications στο xiomi redmi.

Τελικά εκανα επαναφορα έργο. ρυθμίσεων με ταυτόχρονη διαγραφή ολων των εφαρμογών και είμαι οκ!

Τις εγκατέστησαν απο την αρχή και κατάλαβα οτι μάλλον είχα θέμα απο όταν τις μετέφεραν στην sd...,,

Πως λυνεται όμως αυτό; δεν εκανα κάτι σωστα στη διαδικασία;

Λοιπον, εχω παρει το φορτιστη του tablet (2 Αmps) και φορτιζω το κινητο σε μια ωρα. Για τη μπαταρια δε με νοιαζει πολυ, εχω δευτερη, το μονο argument ειναι οτι ζεσταινεται πιο πολυ, αποτι με τον κανονικο, παρ`ολα αυτα οταν παιζω παιχνιδια ζεσταινεται πολυ περισσοτερο. Παιζει κανενα αλλο ζητημα..;

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Παιδιά να κάνω δυο ερωτήσεις τελικά πως μπορούμε να μεταφέρουμε της εφαρμογές μας στην κάρτα sd ; Δοκίμασα το Link2SD αλλά δεν κάνει τίποτα παρολου που λέει ότι μεταφερθήκαν . Επίσης πως μπορώ να διαγράψω τα εικονίδια απο της εφαρμογές που εχει ας πούμε κάμερα ,συλλογή ,ρυθμίσεις κτλ ;

Παιδιά να κάνω δυο ερωτήσεις τελικά πως μπορούμε να μεταφέρουμε της εφαρμογές μας στην κάρτα sd ; Δοκίμασα το Link2SD αλλά δεν κάνει τίποτα παρολου που λέει ότι μεταφερθήκαν . Επίσης πως μπορώ να διαγράψω τα εικονίδια απο της εφαρμογές που εχει ας πούμε κάμερα ,συλλογή ,ρυθμίσεις κτλ ;

αυτή τη μανία με την μεταφορά των εφαρμογών στην sd,από ανθρώπους προφανώς μη εξοικειωμένους ακόμη με το android,δεν την καταλαβαίνω.Δηλαδή γέμισες κιόλας τον χώρο για τις εφαρμογές?έχεις υπ'όψη ότι αρκετές εφαρμογές τρέχουν πιο αργά απ'την sd?ότι η ζωή της κάρτας περιορίζεται?

*το partition το έκανες?

*στην miui οι εφαρμογές όλες βρίσκονται στην αρχική επιφάνεια(δεν υπάρχει συρτάρι εφαρμογών),οπότε απομάκρυνση=διαγραφή.Φυσικά γι αυτό υπάρχουν οι φάκελοι.

Λοιπον, εχω παρει το φορτιστη του tablet (2 Αmps) και φορτιζω το κινητο σε μια ωρα. Για τη μπαταρια δε με νοιαζει πολυ, εχω δευτερη, το μονο argument ειναι οτι ζεσταινεται πιο πολυ, αποτι με τον κανονικο, παρ`ολα αυτα οταν παιζω παιχνιδια ζεσταινεται πολυ περισσοτερο. Παιζει κανενα αλλο ζητημα..;

Πρόσεχε. Όταν παίζεις παιγνίδια ζεσταίνεται ο επεξεργαστής και η gpu, φυσιολογικά πράγματα δηλαδή. Όταν φορτίζεις τη μπαταρία, με ρεύμα περισσότερο από αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής (που θεωρητικά ξέρει τι κάνει), τότε ζεσταίνεται η μπαταρία περισσότερο από όσο έχει υπολογιστεί. Ανάλογα με τα περιθώρια ανοχών που έχει, τα ενδεχόμενα είναι από μείωση της ζωής της μέχρι τη καταστροφή της. Αν το φορτίζεις ενώ χρησιμοποιείς τη συσκευή, τότε το πρόβλημα είναι μικρότερο καθώς ένα μέρος του ρεύματος πηγαίνει στη λειτουργία της συσκευής.

Παραμείνετε στο θέμα, που είναι το Hongmi κι όχι το νέο Hongmi 1S.

Όσο αφορά τη Mediatek, έχει δώσει ήδη 4.4.2 για ΟΛΑ τα τετραπύρηνα και οκταπύρηνα SOC της.

παιδια καλησπερα. Μολις πηρα στα χερια μου το πρωτο μου κινεζικο τηλεφωνο. το εκανα root οταν το συνδεω στο ιντερνετ με wi-fi στο σπιτι μου κολαει το ιντερνετ στα αλλα δικτυα παιζει κανονικα

παιδια καλησπερα. Μολις πηρα στα χερια μου το πρωτο μου κινεζικο τηλεφωνο. το εκανα root οταν το συνδεω στο ιντερνετ με wi-fi στο σπιτι μου κολαει το ιντερνετ στα αλλα δικτυα παιζει κανονικα

Kαι μενα το ιδιο κανει, η συνδεση παει και ερχεται, αλλα μονο στο σπιτι μου, σε κανενα αλλο. Θα βαλω αλλο ρουτερ να δω αν ειναι αυτο.

Πρόσεχε. Όταν παίζεις παιγνίδια ζεσταίνεται ο επεξεργαστής και η gpu, φυσιολογικά πράγματα δηλαδή. Όταν φορτίζεις τη μπαταρία, με ρεύμα περισσότερο από αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής (που θεωρητικά ξέρει τι κάνει), τότε ζεσταίνεται η μπαταρία περισσότερο από όσο έχει υπολογιστεί. Ανάλογα με τα περιθώρια ανοχών που έχει, τα ενδεχόμενα είναι από μείωση της ζωής της μέχρι τη καταστροφή της. Αν το φορτίζεις ενώ χρησιμοποιείς τη συσκευή, τότε το πρόβλημα είναι μικρότερο καθώς ένα μέρος του ρεύματος πηγαίνει στη λειτουργία της συσκευής.

Εχω την εντυπωση οτι ενα πραγμα που δεν πρεπει να κανεις σε μπαταριες ιοντων λιθιου ειναι να τις χρησιμοποιεις ενω φορτιζουν..

Να μειωθει η διαρκεια της απο 2 χρονια σε 1 και κατι δε με απασχολει..

Δεν τη βλεπω να ζεσταινεται και τοσο πολυ ομως..

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Kαι μενα το ιδιο κανει, η συνδεση παει και ερχεται, αλλα μονο στο σπιτι μου, σε κανενα αλλο. Θα βαλω αλλο ρουτερ να δω αν ειναι αυτο.

Εχω την εντυπωση οτι ενα πραγμα που δεν πρεπει να κανεις σε μπαταριες ιοντων λιθιου ειναι να τις χρησιμοποιεις ενω φορτιζουν..

Να μειωθει η διαρκεια της απο 2 χρονια σε 1 και κατι δε με απασχολει..

Δεν τη βλεπω να ζεσταινεται και τοσο πολυ ομως..

το δικο μου κολαει κλεινω το router και το ανοιγω