Jump to content

Samsung Galaxy S4 Mini (I9190 / I9195)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μια ερώτηση για τα παιδιά που έχουν πάρει το black edition από skroutzoμαγαζα. Το μοντέλα είναι branded?

κάποια ναι και κάποια όχι. εξαρτάται από το μαγαζί ,μπορείς να επικοινωνήσεις με το κατάστημα πριν την αγορά της συσκευής ώστε να σου πουν αν είναι branded ή όχι.

Samsung galaxy s21+

• Απαντήσεις 4,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Νέα ενημέρωση.

Περίπου 45ΜΒ

Ξέχασα να πω πως το κινητό το δουλεύει η γυναίκα μου καθημερινά με Facebook (κλασικά), opera με δε ξέρω κ εγώ ποσα tab ανοικτά ταυτόχρονα, ενίοτε chrome, κάμερα, συλλογή και διάφορα αλλά και από περιέργεια κοίταξα και ήταν ανοικτό 28 περίπου μέρες συνεχώς χωρίς κανένα restart!! :)

Ούτε τώρα θα έκανε αλλά λόγο του update έκανε μόνο του!

Και το κινητό δούλευε άψογα για τα κυβικά του (S5 πχ δεν είναι).

Μπράβο! :)

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

κάποια ναι και κάποια όχι. εξαρτάται από το μαγαζί ,μπορείς να επικοινωνήσεις με το κατάστημα πριν την αγορά της συσκευής ώστε να σου πουν αν είναι branded ή όχι.

Τι εννοειτε οταν λετε branded?

Τι εννοειτε οταν λετε branded?

Νομιζω πως branded σημαινει να εχει προ-εγκατασταθει λογισμικο απο καποια εταιρεια κινητης τηλεφωνιας, οπως η Vodafone κανει σε πολλα τηλεφωνα της. Σε πολλα τηλεφωνα απο σκρουτζομαγαζα, τα τηλεφωνα ειναι branded. Στο δικο μου π.χ. με ενημερωσαν πως μολις το ανοιξω θα λεει : SFR, που ειναι γαλλικη εταιρεια κινητης τηλεφωνιας. Αυτο εχει ως αποτελεσμα να εχει μεσα εγκατεστημενες καποιες SFR εφαρμογες (αχρηστες δηλαδη) , και καποια ringtones. Δεν το θεωρω κατι σημαντικο.

Νομιζω πως branded σημαινει να εχει προ-εγκατασταθει λογισμικο απο καποια εταιρεια κινητης τηλεφωνιας, οπως η Vodafone κανει σε πολλα τηλεφωνα της. Σε πολλα τηλεφωνα απο σκρουτζομαγαζα, τα τηλεφωνα ειναι branded. Στο δικο μου π.χ. με ενημερωσαν πως μολις το ανοιξω θα λεει : SFR, που ειναι γαλλικη εταιρεια κινητης τηλεφωνιας. Αυτο εχει ως αποτελεσμα να εχει μεσα εγκατεστημενες καποιες SFR εφαρμογες (αχρηστες δηλαδη) , και καποια ringtones. Δεν το θεωρω κατι σημαντικο.

Το δικό μου είναι από σκρουτζομαγαζο, και είναι branded της vodafone Ισπανίας. Λέτε να φταίει αυτό τώρα τελευταία που μου χάνει το δίκτυο πότε-πότε (βγάζει απαγορευτικό ενώ το σήμα δείχνει γραμμές) επειδή η sim μου είναι cosmote (νέας γενιάς 4G); Συνήθως με επανεκκίνηση επανέρχεται... στην αναζήτηση δικτύων βέβαια αν το βάλω στο αυτόματο δε συνδέετε στην cosmote. Αν το επιλέξω χειροκίνητα το δίκτυο (GR COSMOTE) συνδέετε αλλά λέει η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη. Απενεργοποιώ το "rich communications", κάνω restart και όλα καλά & το "rich communications" ξαναενεργοποιείται μόνο του....:wacko::wacko::wacko:

GT-i9195 Επιτέλους! :) και... KitKat inside!

Το δικό μου είναι από σκρουτζομαγαζο, και είναι branded της vodafone Ισπανίας. Λέτε να φταίει αυτό τώρα τελευταία που μου χάνει το δίκτυο πότε-πότε (βγάζει απαγορευτικό ενώ το σήμα δείχνει γραμμές) επειδή η sim μου είναι cosmote (νέας γενιάς 4G); Συνήθως με επανεκκίνηση επανέρχεται... στην αναζήτηση δικτύων βέβαια αν το βάλω στο αυτόματο δε συνδέετε στην cosmote. Αν το επιλέξω χειροκίνητα το δίκτυο (GR COSMOTE) συνδέετε αλλά λέει η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη. Απενεργοποιώ το "rich communications", κάνω restart και όλα καλά & το "rich communications" ξαναενεργοποιείται μόνο του....:wacko::wacko::wacko:

Δεν ειμαι ο πλεον καταλληλος να σου απαντησω, μιας και γνωριζω πολυ λιγα απο ολα αυτα. Ετσι κι αλλιως κι εμενα χανει συχνα το σημα του, αλλα μενω σε περιοχη με αποδειγμενα πολυ κακο σημα της cosmote (θελουν και 4g τρομαρα τους). Αντι να του κανω επανεκκινηση, το βαζω σε flight mode και αμεσως μετα κλεινω το flight mode και βρισκει σημα (κακο σημα ομως).

Οπως σου ειπα , δεν ειμαι ειδικος, αλλα δε νομιζω οτι φταιει το branded. Αν συνεχισει να σου κανει περιεργα, να το πας στο σερβις να σου ελεγξουν την κεραια. Rich communications τι ειναι;Εγκατεστημενο service της vodafone ?

Για να κανουμε Root χρησιμοποιουμε τον οδηγό για το S4 ? το εχω ηδη root στην πρωτη του εκδοση 4.2.2. ειναι γαλλικο και Θελω να του το κανω στην τελευταια εκδοση που κατεβασα για γαλλικο.
"Music Is My Life"

Δεν ειμαι ο πλεον καταλληλος να σου απαντησω, μιας και γνωριζω πολυ λιγα απο ολα αυτα. Ετσι κι αλλιως κι εμενα χανει συχνα το σημα του, αλλα μενω σε περιοχη με αποδειγμενα πολυ κακο σημα της cosmote (θελουν και 4g τρομαρα τους). Αντι να του κανω επανεκκινηση, το βαζω σε flight mode και αμεσως μετα κλεινω το flight mode και βρισκει σημα (κακο σημα ομως).

Οπως σου ειπα , δεν ειμαι ειδικος, αλλα δε νομιζω οτι φταιει το branded. Αν συνεχισει να σου κανει περιεργα, να το πας στο σερβις να σου ελεγξουν την κεραια. Rich communications τι ειναι;Εγκατεστημενο service της vodafone ?

Τελικά το απενεργοποίησα μόνιμα το RCS και βλέπουμε...

Σύμφωνα με αυτό: http://en.wikipedia.org/wiki/Rich_Communication_Services μάλλον δεν έχει φτάσει ακόμα Ελλάδα.

GT-i9195 Επιτέλους! :) και... KitKat inside!

Ζητώ τη βοήθειά σας για να κάνω hard format στο S4 mini LTE της κοπέλας μου διότι της κάνει πολλά νερά με κολλήματα, τρεμάμενη οθόνη και πολύ πεσμένη αυτονομία (οριακά 1 μέρα).

1. Αρχικά ζητώ τη διαδικασία για format/σκούπα όλο το κινητό.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!:O

Για το 1 θα κάνεις πρώτα backup ότι χρειάζεσαι και μετά το φορμάτ. Μπορείς τα ανεβάσεις σε κάποιο Cloud (Samsung, Google, Dropbox, κτλ) ή να τα περάσεις με καλώδιο στο KIES.

Όταν είσαι έτοιμος πας Ρυθμίσεις > Accounts > Backup and reset > Factory Reset

Για τα υπόλοιπα, δεν ξέρω.. θα με ενδιέφερε και εμένα! :)

Ξέρει κανείς να μου πει για ποιόν λόγο δεν μου εμφανίζεται νέο Firmware του Sammobile για το δικό μου; Τα στοιχεία είναι τα εξής:

PDA

I9195XXUBML4

CSC

I9195OXABML4

MODEM (Baseband Version)

I9195XXUBML4

ΚΟR (Korea)

Τα βάζω και μου βγάζει μήνυμα ότι δεν είναι σωστά τα στοιχεία

Εδω και δυο μερες για να συνδεθω στο ασυρματο δυκτιο του σπιτιου μου ζηταει τον κωδικο, ενω παλιωτερα τον ειχα βαλει μονο στην αρχη και δεν χρειαζοταν σε καθε σσυνδεσηκαμια ιδεα για το πως μπορω να αποθηκευσω τον κωδικο του δυκτιου?

Παιδες,

εδω και καιρο παρατηρώ διάφορα ζητήματα στις εφαρμογές του Facebook ( + messenger).

Ενώ υπάρχει connectivity απροβλημάτιστα, στην εφαρμογή του FB δεν κάνει Update και βγάζει μήνυμα μη δικτύου, ενώ στο messenger τα μηνύματα ανοίγουν με δυσκολία οτιήποτε συνημμένο έχουν.

Αυτό συμβαίνει σε διάφορα WiFi αλλά και με data. Έχω απεγκαταστήσει και επανεγκαταστήσει και τις δύο εφαρμογές αλλα τα ίδια..any ideas?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Forza Ferrari!

Καλησπέρα. Μετά από ένα χρόνο κατοχής του κινητού πιστεύω ήρθε η ώρα να κάνω root και θέλω τη βοήθειά σας διότι είμαι άσχετος. Έχω μόνο μια απορία αν πάρω backup κάποια δεδομένα από εφαρμογές ή και τις επαφές θα μπορώ να τις μεταφέρω μετά όταν θα είμαι root;

Καλησπέρα. Μετά από ένα χρόνο κατοχής του κινητού πιστεύω ήρθε η ώρα να κάνω root και θέλω τη βοήθειά σας διότι είμαι άσχετος. Έχω μόνο μια απορία αν πάρω backup κάποια δεδομένα από εφαρμογές ή και τις επαφές θα μπορώ να τις μεταφέρω μετά όταν θα είμαι root;

Έχεις καταλάβει τι είναι το root; Μήπως θες να κάνεις κάτι άλλο και μπερδέυτηκες; Τι ακριβώς θες να πετύχεις;

Έχεις καταλάβει τι είναι το root; Μήπως θες να κάνεις κάτι άλλο και μπερδέυτηκες; Τι ακριβώς θες να πετύχεις;

Απ' ότι έχω καταλάβει το root είναι ο πλήρης έλεγχος του κινητού σου. Αυτό που θέλω εγώ είναι να εξαφανίσω τις διαφημίσεις, απ'όσο ξέρω γίνεται με το root, γιατί με όποια εφαρμογή πέρασα πάντα υπήρχαν κάποιες και ίσως να περάσω κάποια custom rom στο μέλλον.

Απ' ότι έχω καταλάβει το root είναι ο πλήρης έλεγχος του κινητού σου. Αυτό που θέλω εγώ είναι να εξαφανίσω τις διαφημίσεις, απ'όσο ξέρω γίνεται με το root, γιατί με όποια εφαρμογή πέρασα πάντα υπήρχαν κάποιες και ίσως να περάσω κάποια custom rom στο μέλλον.

Έτσι μάλιστα. Πάντως οι custom ROM δεν εξαλείφουν τις διαφημίσεις... Θες και εκεί πρόγραμμα.

Εν αρχή προσπάθησε root με το Towelroot και τις διαφημίσεις με το exposed installer.

Έτσι μάλιστα. Πάντως οι custom ROM δεν εξαλείφουν τις διαφημίσεις... Θες και εκεί πρόγραμμα.

Εν αρχή προσπάθησε root με το Towelroot και τις διαφημίσεις με το exposed installer.

Σ' ευχαριστώ. Μήπως υπάρχει και κάποιος οδηγός που να λέει ακριβώς τα βήματα;

Ψάχνεις στο ίντερνετ για το πρόγραμμα Towelroot. Το κατεβάζεις, το εγκαθιστάς, πατάς επάνω στο "λ" > make it rain, και είσαι έτοιμος.

Κατόπιν κατεβάζεις και εγκαθιστάς το πρόγραμμα SuperSU με το σήμα του Superman, και κάθε φορά που θα σε ρωτάει αυτό το πρόγραμμα θα πατάς Allow.

Ενδιαφέρομαι για αγορά ενός μεταχειρισμένου S4 mini, απαραιτήτως σε άψογη κατάσταση χωρίς γρατζουνιές ή εσωτερικό πρόβλημα, με κουτί, παρελκόμενα και απόδειξη.

Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει pm με την τιμή που το δίνει. Ευχαριστώ.

Το towelroot δεν δουλεύει στο τελευταίο firmware, απλά πληροφοριακά..

Ναι αλλά νομίζω υπάρχει ένα "workaround" γιαυτό το θέμα. Περνάς έναν παλιότερο κερνελ (πχ τον CNE6) μέσω Odin, το κάνεις ρουτ, και ξαναπερνάς τον καινούριο κέρνελ.

Στο s4 mini της κοπελας μου μετα το update σε 4.4.2 αρχισε τα κουλα του με την μπαταρια.Το εκανε και πιο παλια στην 4.2.2 αλλα εκει εφταιγε το 4G που καταναλωνε απιστευτα.

Τωρα με δεδομενα 2G/3G και μετα απο factory reset(μηπως δεν εκατσε καλα το ota update) της εκανε ενα κατεβασμα απο το 54% στο 15% σε λιγα δευτερολεπτα.

Στο s4 mini της κοπελας μου μετα το update σε 4.4.2 αρχισε τα κουλα του με την μπαταρια.Το εκανε και πιο παλια στην 4.2.2 αλλα εκει εφταιγε το 4G που καταναλωνε απιστευτα.

Τωρα με δεδομενα 2G/3G και μετα απο factory reset(μηπως δεν εκατσε καλα το ota update) της εκανε ενα κατεβασμα απο το 54% στο 15% σε λιγα δευτερολεπτα.

Άφησε το να σβήσει μόνο του από μπαταρία, πάτησε το power button για να ανοίξει και αν δεν ανοίξει, αφαιρείς τη μπαταρία για λίγο και έπειτα την ξαναβάζεις και το φορτίζεις κλειστό μέχρι το 100%. Εγώ κάνοντας το είδα θεαματική βελτίωση στην μπαταρία.

Γεια σας παιδια. Να πω κι εγω τις εντυπωσεις μου απο Kitkat μιας και την εβαλα την Παρασκευη 7/11. Εχω τη γαλλικη εκδοση που ειναι branded απο sfr .

Λοιπον στον φιλο που λεει για τη μπαταρια και το 4G : μετα το update, μου γυρισε το σημα τηλεφωνιας σε 4G κι εμενα ξανα, ενω το ειχα σε 2g/3g. Τσεκαρε οτι εχει παραμεινει εκει.

Μολις περασα την 4.4.2, μεσω OTA , το ξεζουμισα και το αφησα να σβησει. Φορτισε πολυ αργα, αλλα τωρα φορτιζει κανονικα.

Επισης επανηλθε το recovery mode που ειχα θεμα και δε με αφηνε να κανω wipe cache partition.

Ως προς αυτονομια, ειμαι ικανοποιημενος, δεν εχω χειροτερεψει, ισα-ισα βλεπω καλυτερη διαρκεια μπαταριας, ειδικα με οθονη ανοιχτη.

Μη φανταστειτε τιποτα θεαματικο, μιλαμε για μιση ωρα παραπανω, εκει που ειχα 4 ωρες οθονη ανοιχτη, εχω 4.5 τωρα.

Ως προς smoothness κλπ ολα δειχνουν ομαλα.

Το screen mirroring στην τηλεοραση μου εκανε προβλημα μια μερα, μετα δεν το επανελαβε.

Αρνητικα : το wakelock detector δεν λειτουργει πλεον λογω Κιτκατ.

Οι εφαρμογες (πλην των εργοστασιακων) δεν μπορουν να γραψουν τιποτα στην sd ! Δηλαδη αν εχω ενα app για να βλεπω φωτογραφιες και θελω να διαγραψω μια , δεν με αφηνει.Πρεπει μονο μεσω του εργοστασιακου ή μεσω του file manager.

Καμια λυση γι'αυτο;

Αυτα προς το παρον παιδια. Αν δω κατι αλλο, θα ενημερωσω.

• The title was changed to Samsung Galaxy S4 Mini (I9190 / I9195)