Jump to content

Google Nexus: Ποιος θα είναι ο επόμενος κατασκευαστής; [UPDATE: POLL]


SaintPetrouil
 Κοινοποίηση

Ποιος θα είναι ο επόμενος κατασκευαστής Nexus Phone;  

422 members have voted

 1. 1. Ποιος θα είναι ο επόμενος κατασκευαστής Nexus Phone;

  • Samsung
   70
  • HTC
   63
  • LG
   17
  • Sony
   82
  • Asus
   20
  • Nokia
   15
  • Motorola
   78
  • Καμία από τις προτεινόμενες
   5
  • Δεν θα υπάρξει άλλο Nexus Phone, μόνο εκδόσεις Nexus από την εκάστοτε εταιρεία
   56
  • Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ
   16


Recommended Posts

Η ανακοίνωση κάθε νέας Nexus συσκευής είναι από τα πιο σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο του Android (και αυτό γιατί συνήθως συνοδεύεται με την ανακοίνωση νέας έκδοσης Android). Μέχρι και το Galaxy Nexus, κάθε χρόνο η ανακοίνωση αφορούσε μόνο smartphone, ενώ από τον Ιούλιο του 2012 η σειρά εμπλουτίστηκε και με tablet.

 

Μέχρι στιγμής τέσσερις εταιρείες έχουν αναλάβει να «εκπροσωπήσουν» τη Google με τις Nexus συσκευές τους. Η HTC με το Nexus One, η Samsung με τα Nexus S, Galaxy Nexus και Nexus 10, η Asus με το Nexus 7 και η LG με το Nexus 4.

 

Μέχρι και το Galaxy Nexus, τα smartphones της σειράς, ακόμα και την ημέρα της ανακοίνωσης τους, δεν ήταν ποτέ σε κορυφαίο επίπεδο hardware, καθώς πάντα υπήρχε κάποια συσκευή άλλης εταιρείας με πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Στην πράξη βέβαια, τα Nexus με pure Android δουλεύουν απροβλημάτιστα (συγκριτικά πάντα με τις υπόλοιπες Android συσκευές) και λαμβάνουν κάθε νέα έκδοση του λογισμικού άμεσα. Με τον ερχομό του Nexus 4 είδαμε το πρώτο smartphone της σειράς με κορυφαία χαρακτηριστικά και - σε συνδυασμό με την απίστευτη τιμή του - ο θόρυβος που δημιούργησε γύρω από την έλευση του ήταν τεράστιος.

 

Φέτος, τα πράγματα δείχνουν να διαφοροποιούνται. Βλέπουμε για πρώτη φορά τρεις από τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες Android κινητών να ανακοινώνουν παράλληλη έκδοση των «flagship» συσκευών τους με Android Vanilla (pure Android). Πρώτη το έπραξε η Samsung με το Galaxy S4, ακολούθησε η HTC με το One και ήρθε να συμπληρώσει την τριάδα η Sony με το Xperia Z.

 

Ας δούμε λοιπόν ποια εταιρεία είναι πιθανόν να αναλάβει τον ρόλο να σχεδιάσει και να κατασκευάσει το Nexus 5.

 

LG

http://content.myphone.gr/photo/full/14853/phpfxze12am.jpg

 

Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η LG ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί ξανά με την Google για την κατασκευή Nexus συσκευών. Οι σχέσεις των δύο εταιρειών δέχθηκαν ισχυρό «χτύπημα» από τα πολλά προβλήματα παραγωγής του Nexus 4 που ταλαιπώρησαν τους καταναλωτές που το περίμεναν έως και μήνες για να γίνει διαθέσιμο, μιας και κάθε νέο απόθεμα δεν ήταν επαρκές για να καλύψει τις ανάγκες ζήτησης.

 

Sony

http://content.myphone.gr/photo/full/14850/php7sudfpam.jpg

Καταρχήν έχει καταφέρει να αποσχιστεί με οποιαδήποτε συσχέτιση γινόταν μέχρι και πρότινος με την Sony Ericsson. Έχει περάσει μια πιο σοβαρή εικόνα και αυτό το δείχνουν οι αυξανόμενες πωλήσεις που σημειώνει. Εδώ να αναφέρουμε πως και τα smartphones που ανακοινώνει έχουν σίγουρα ξεχωριστό στυλ, εμφάνιση και είναι άκρως ποιοτικά. Οι φήμες που τη θέλουν να παίρνει μέρος στην τριάδα που θα προσφέρουν τις κορυφαίες συσκευές τους και με stock android μας κάνει να πιστεύουμε πως απλά θα συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο και δεν πρόκειται να αναλάβει τον σχεδιασμό και κατασκευή μιας εξ ολοκλήρου Nexus συσκευής.

 

Samsung

http://content.myphone.gr/photo/full/14851/samsung-logo.jpg

Οι προηγούμενες άκρως επιτυχημένες συνεργασίες της Samsung με την Google στην κατασκευή Nexus κινητών (Nexus S, Galaxy Nexus), κάνουν την Samsung μια ισχυρή υποψήφια αυτού του ρόλου. Το τόλμημα όμως της Samsung να κυκλοφορήσει παράλληλα την ίδια συσκευή τόσο με stock Android όσο και με την δική της έκδοση, δείχνει επίσης πως και αυτή με την σειρά της δεν θα ήθελε να αναλάβει έναν ακόμα ρόλο. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι κατά πόσο η απόφαση της Samsung ήταν μια απόφαση από κοινού με την Google, ή την έφερε την Google προ εκπλήξεως με την κίνηση αυτή. Μια κίνηση που ίσως αποδειχθεί καίρια για την πορεία του Android. Το γιατί θα σας το εξηγήσω σε λίγο…

 

HTC

http://content.myphone.gr/photo/full/14852/htc-logo-quietly-brilliant-370x229.jpg

 

Δυστυχώς η HTC δεν βρίσκεται στα καλύτερα της. Οι αποχωρήσεις μελών της εταιρείας έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο και οι πωλήσεις των συσκευών της (παρότι εξαιρετικά ποιοτικές) δεν ήταν οι αναμενόμενες . Πλέον βασίζεται στην επιτυχία του HTC One για να σωθεί η «παρτίδα» του 2013. Η ανακοίνωση ενός One με pure Android ήταν από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις των τελευταίων εβδομάδων. Mια πανέμορφη συσκευή με φοβερή ποιότητα κατασκευής σε συνδυασμό με αυτήν την έκδοση του Android, είναι σίγουρο ότι θα έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αν και η HTC, όπως και οι άλλες δύο εταιρείες, ανακοίνωσαν παράλληλη κυκλοφορία των συσκευών τους με pure Android, η δυσμενής κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή ίσως την οδηγήσει προς αυτή την συνεργασία με σκοπό να επανέλθει σε θετικά αποτελέσματα. Η Google έχει δείξει πως προσπαθεί να βοηθήσει εταιρείες που την εκπροσωπούν, το έκανε πέρυσι με την LG (βρισκόταν σε παρόμοια κακή κατάσταση όπως βρίσκεται τώρα η HTC) και ίσως το κάνει και φέτος. Άλλωστε μην ξεχνάμε, HTC και Google είναι μια σχέση που κρατάει χρόνια.

 

Asus

http://content.myphone.gr/photo/full/14849/asus-logo1.jpg

Αν και η Asus δεν έχει την φήμη του κατασκευαστή smartphones (παρότι έχει κατασκευάσει αρκετές και πολύ καλές μάλιστα συσκευές), η άκρως επιτυχημένη συνεργασία της με την Google στην κατασκευή του Nexus 7 αποτελεί θετική ένδειξη ενδεχόμενης επέκτασης της συνεργασίας. Βέβαια, η Google δύσκολα θα οδηγηθεί προς αυτή την επιλογή, κυρίως λόγω του λιγότερου γνωστού brand name της εταιρείας στο ευρύ κοινό. Ακόμα και με το Nexus 4 υπήρξαν διστακτικοί αγοραστές, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στην LG, οπότε το πρόβλημα θα είναι μάλλον αρκετά πιο μεγάλο με το λογότυπο της Asus μπροστά.

 

Motorola

http://content.myphone.gr/photo/full/14854/phpixinyram.jpg

 

Πονεμένη ιστορία. Η Motorola είναι μια ιστορική εταιρεία με ικανότητα κατασκευής εξαιρετικών συσκευών (το έχει αποδείξει πολλές φορές). Η Google πάντως, παρότι την έχει εξαγοράσει εδώ και 2 χρόνια, δεν την έχει χρησιμοποιήσει για κατασκευή Nexus συσκευών και γενικότερα οι συσκευές της δεν δείχνουν να συγκινούν τους καταναλωτές, σημειώνοντας χαμηλές πωλήσεις. Υπήρξαν φήμες πως το Moto-X θα είναι το νέο Nexus, αλλά όπως όλα δείχνουν θα είναι απλά η επόμενη κορυφαία συσκευή της Motorola. Προσωπικά δεν προβλέπω κατασκευή Nexus από την Motorola στο εγγύς μέλλον.

 

Nokia

http://content.myphone.gr/photo/full/14855/phpnvom80am.jpg

Ίσως να μας ακούγεται και σαν ανέκδοτο, αλλά η αλήθεια είναι πως η Nokia δεν είναι απίθανο να κατασκευάσει κάποια Nexus συσκευή στο μακρινό μέλλον. Σίγουρα δεν θα είναι το Nexus 5, μιας και τα συμφωνητικά που έχει υπογράψει με την Microsoft θα την αποτρέψουν από μια τέτοια κίνηση, αλλά δεδομένων των χαμηλών πωλήσεων της, θα ήταν ψέμα να υποστηρίζαμε πως το εκτελεστικό συμβούλιο της είναι ευχαριστημένο με την τωρινή κατάσταση, καθώς τα Windows Phone 8 δεν βρίσκονται ακόμα στο κατάλληλο επίπεδο ανταγωνιστικότητας για να κοντραριστούν με το iOS και το Android. Θα ήταν σίγουρα μια κίνηση που θα άλλαζε πολλά στον παγκόσμιο χάρτη των smartphones. Πολύ απίθανο να συμβεί, αλλά κακά τα ψέματα, έχουμε δει και πιο περίεργα πράγματα να συμβαίνουν.

 

Προσωπικά θεωρώ πως είναι πιθανόν να μην υπάρξει Nexus 5 συσκευή. Η κίνηση της Samsung ήταν κίνηση που οδηγεί προς έναν κόσμο smarthones όπου ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποια έκδοση του λογισμικού θα αγοράσει και αφήνει τις εταιρείες να ανταγωνιστούν στον σχεδιασμό, την ποιότητα υλικών-ποιότητα κατασκευής, την ενσωμάτωση μεγαλύτερων και καλύτερων αισθητήρων κάμερας σε όσο το δυνατόν μικρότερο χώρο και φυσικά το hardware (επεξεργαστές και συναφή). Το γεγονός πως την ακολούθησαν η HTC και η Sony επιβεβαιώνει την σκέψη μου. Άλλωστε, ποιος ο λόγος να αγοράσει κάποιος τη Nexus 5 συσκευή όταν θα υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές με ανάλογα χαρακτηριστικά; Θεωρώ πως η κίνηση αυτή είναι μια κίνηση που την βλέπει με θετικό μάτι η Google μιας και θα μειώσει κατά πολύ το fragmentation και θα οδηγήσει προς μια ενοποίηση (αργεί ακόμα, αλλά είναι τα πρώτα βήματα) των εκδόσεων του Android.

 

Εσείς τι πιστεύετε;

Edited by vlachaquito

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

 

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

 

Oneplus 5 - 128GB

Link to comment
Share on other sites

 • Απαντήσεις 72
 • Δημιουργία
 • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ελπιζω μονο να μην ειναι η samsung.. οχι παλι πλαστικο. για μενα htc ή sony Edited by bahamut_zero

nokia 3330 - sony ericsson t310 - siemens cx60 - nokia 3250 - nokia n78 - nokia lumia 800 -

google nexus 4 - google nexus 5 - google nexus 5X - xiaomi redmi note 4 - xiaomi redmi note 5 - xiaomi mi9t pro - samsung galaxy s21 ultra

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι η LG με τα τόσα προβλήματα διάθεσης του Nexus 4.

Τώρα τεχνολογικά πιο μπροστά από όλους είναι σίγουρα η Samsung.

Φιλικά Γιώργος
Link to comment
Share on other sites

Το Nexus που είχε κατασκευάσει τότε η Samsung μου φάνηκε πολύ καλό για την εποχή του σαν συσκευή. Αλλά θα ήθελα να δώ και την Sony τώρα σε ενα Nexus. Θα έχει σίγουρα και άλλη ποιότητα κατασκευής. Οπότε

OnePlus 6 Midnight Black 128 SC & 8GB RAM

OnePlus 3T Gunmetal

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι η LG με τα τόσα προβλήματα διάθεσης του Nexus 4.

Τώρα τεχνολογικά πιο μπροστά από όλους είναι σίγουρα η Samsung.

 

απο πού προκυπτει αυτο? απο πουθενα βασικα αλλα να ειχαμε να λεγαμε..

nokia 3330 - sony ericsson t310 - siemens cx60 - nokia 3250 - nokia n78 - nokia lumia 800 -

google nexus 4 - google nexus 5 - google nexus 5X - xiaomi redmi note 4 - xiaomi redmi note 5 - xiaomi mi9t pro - samsung galaxy s21 ultra

Link to comment
Share on other sites

Έλπιζα ότι θα διάβαζα κάποιο νέο στο άρθρο, αλλά ήταν απλά μια ανακεφαλαίωση όσων ήδη γνωρίζουμε.

 

Με τόσα κορυφαία "Nexus" να κυκλοφορούν αυτό τον καιρό δε νομίζω ότι θα ανακοινωθεί νέο "google" τηλέφωνο - και να γίνει, δε νομίζει ότι θα έχει κάτι καινοτόμο ως προς τις ναυαρχίδες των τριών εταιριών ή το δικό της μικρό αδερφάκι.

Link to comment
Share on other sites

οποιαδήποτε ας είναι αρκεί να μην είναι samsung (έλεος με την κατασκευή τους και άλλοι έχουν πλαστικό άλλα δεν είναι έτσι)
Link to comment
Share on other sites

Έλπιζα ότι θα διάβαζα κάποιο νέο στο άρθρο, αλλά ήταν απλά μια ανακεφαλαίωση όσων ήδη γνωρίζουμε.

 

Με τόσα κορυφαία "Nexus" να κυκλοφορούν αυτό τον καιρό δε νομίζω ότι θα ανακοινωθεί νέο "google" τηλέφωνο - και να γίνει, δε νομίζει ότι θα έχει κάτι καινοτόμο ως προς τις ναυαρχίδες των τριών εταιριών ή το δικό της μικρό αδερφάκι.

 

υπαρχει διαφορα. δες ποσο κανει το s3 nexus και ποσο το nexus 4. το nexus 5 λογικα θα εχει την ιδια τιμολογηση με το 4ρι

nokia 3330 - sony ericsson t310 - siemens cx60 - nokia 3250 - nokia n78 - nokia lumia 800 -

google nexus 4 - google nexus 5 - google nexus 5X - xiaomi redmi note 4 - xiaomi redmi note 5 - xiaomi mi9t pro - samsung galaxy s21 ultra

Link to comment
Share on other sites

Εγω πιστευω οτι θα υπαρξει νεο Nexus και γενικα η σειρα συσκευων Nexus, δεν θα σταματησει. Ειναι το brand της Google και δεν νομιζω να το αφησει ετσι ευκολα. Υπαρχουν και φημες για νεο Nexus 7 παλι απο την Asus. Αν πονταρα καπου για το επομενο κινητο Nexus, θα ηταν η Sony.

 

Σχετικα με την ποιοτητα που βλεπω οτι γινετε ντορος. Τα Nexus τα σχεδιαζει (και τα πριμοδοτει) η Google. Το τι υλικο θα μπει, δεν το αποφασιζει ο κατασκευαστης. Το αποφασιζει η Google που το παραγγελνει και το πληρωνει. Αν θα συμφωνησει ο κατασκευαστης, ειναι αλλο θεμα.

 

Μπορει η Google να θελει πλαστικο του κιλου και η HTC να πει οχι δεν συμφωνω γιατι εγω φτιαχνω κινητα με premium υλικα. Μπορει η Google να θελει Kevlar και η Samy να πει οχι γιατι εγω βαζω πλαστικα στα Galaxy και δεν θελω να διαφοροποιηθω.

 

Απο την αλλη, επειδη η HTC καιγεται για πωλησεις και τσαμπα διαφημιση μεσα απο μια Nexus συσκευη, μπορει να πει οτι σου φτιαχνω οτι θελεις και σου βαζω πλαστικα των 5 ευρω πανω.

Link to comment
Share on other sites

βλέπω να το κάνει η Samsung φέτος, παρόλο που θα ήθελα να το κάνει η Motorola (εδώ και χρόνια...). Ισως η google να κρατάει το μελλοντικό moto-nexus ως κρυφό χαρτί. Το σίγουρο είναι, κατά τη γνώμη μου, ότι όταν το κάνει θα είναι top ποιότητα και χαρακτηριστικά (και εννοείται top s/w).
Link to comment
Share on other sites

Σαν κατοχος του nexus 4 πιστευω οτι η lg μπορει να τα καταφερει ,θα προτιμουσα την Sony και μια αρνητικη ψηφο στην Samsung!!
Παναγιωτης
Link to comment
Share on other sites

Μακαρι να βλεπαμε τη SONY σε κατι τετοιο...

 

Οχι...καλυτερα πλαστικο ανακυκλωσης της samsung παρα οι TFT τησ sony που ειναι λες και περασαν απο χλωρινη.

Link to comment
Share on other sites

απο πού προκυπτει αυτο? απο πουθενα βασικα αλλα να ειχαμε να λεγαμε..

Είναι η εταιρεία με τις περισσότερες επιπλέον λειτουργίες, έχει βγάλει ήδη 4 μοντέλα με Pen στην αγορά και έχει την καλύτερη γραμμή παραγωγής από τον ανταγωνισμό.

Προσωπικά θέλω να δω την Motorola, την οποία η Google την έχει απαξιώσει πλήρως. Σίγουρα όχι τη Samsung, γιατί θα της δώσει ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα. Ωστόσο, μάλλον πάμε στο σενάριο που αναφέρει ο συντάκτης...

Link to comment
Share on other sites

Το Nexus που είχε κατασκευάσει τότε η Samsung μου φάνηκε πολύ καλό για την εποχή του σαν συσκευή. Αλλά θα ήθελα να δώ και την Sony τώρα σε ενα Nexus. Θα έχει σίγουρα και άλλη ποιότητα κατασκευής. Οπότε

...... Αν πονταρα καπου για το επομενο κινητο Nexus, θα ηταν η Sony..............

+1!Και εγώ η sony πιστεύω και θέλω να το φτιάξει.Τα κινητά της sony είναι αρκετά καλά και σε πολύ προσιτές τιμές.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα ήθελα να δώ την Sony η την Motorola!θα μου άρεσε ένα αδιάβροχο nexus 5 η ένα nexus με την ποιότητα κατασκευής της Motorola!!ειδωμεν....

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σαν απρόσεκτος, περίεργος και "ματάκιας" Galaxakias Nexus θέλω να πω τα εξής:

 

Είμαι απρόσεκτος γιατί μου χει πέσει 3-4 φορές από ικανοποιητικό ύψος και δεν έπαθε τίποτα, ούτε γρατζουνιά και σοβαρολογώ. Πιστεύω το LG αν έπεφτε 3-4 φορές από το ύψος που έπεσε το Galaxy Nexus μου ΚΑΑΑΤΙ θα είχε πάθει. Άρα σε χρήστες σαν κι εμένα πλαστικούρα ftw.

 

Είμαι περίεργος γιατί είμαι της άποψης ότι αγοράζεις ένα όμορφο κινητό για να το βλέπεις, να το ευχαριστιέσαι, να το έχεις σαν έργο τέχνης και όχι για να το τιγκάρεις με θήκες, ζελατίνες και διάφορα τέτοια που θα του χαλάσουν την όψη και την οθονάρα που φοράει.

 

Και τέλος, ματάκιας, γιατί από την στιγμή που έχω την HD οθονάρα, εκτός από τα 720p ανάλυση και την ζωντανότατη sAMOLED μου θέλω το μαύρο να είναι μαύρο και όχι φωτεινό μαύρο (που είπε και ο Λάζαρος).

 

Είμαι υπέρ της Samsung. Ειλικρινά μιλάω έχει μόνο μια γρατζουνιά στον κώωλο δίπλα από το ηχείο, που φαίνεται μόνο στο φως και με πολύ προσεκτικό κοίταγμα, και σίγουρα αυτή έχει γίνει επειδή κάποιος φίλος θα μου έσυρε το κινητό πάνω σε κανα τραπέζι ατσούμπαλα. Δεν έχει άλλο ίχνος χτυπήματος ή φθοράς.

:cool:
Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι η κίνηση της Samsung είναι η καλύτερη δυνατή για τους ψαγμένους χρήστες, το θέμα είναι αν θα δουλεύουν όλοι οι αισθητήρες του S4 ή όποιας άλλης συσκευής με stock android

Γιώργος

iPHONE 6S Plus, iPAD Air 2

http://www.triakilakodika.gr/ (δεν είναι δικό μου αλλά είναι φοβερό)

Link to comment
Share on other sites

Είναι η εταιρεία με τις περισσότερες επιπλέον λειτουργίες

 

Οι οποίες ως επί το πλείστον είναι άχρηστες. Επειδή το είχα για καμιά εβδομάδα στα χέρια μου το κινητό (S4), οι περισσότερες λειτουργίες και τα tweaks της sammy είναι για χαβαλέ και για να εντυπωσιάσεις κάποιον φίλο.. μέχρι εκεί όμως.

Edited by Wishmaster87

Κωνσταντίνος

--------------------------------------

Samsung Galaxy Note 8 Dual Sim 64 GB, Microsoft Lumia 640 Dual Sim

Link to comment
Share on other sites

δεν μπορω παρα να σχολιασω την τεραστια αποτυχια της Μοτορολα να ανταποκριθει στις προσδοκιες της Google μεχρι τωρα.
VirtusJunxitMorsNonSeparabit
Link to comment
Share on other sites

Όποιος και να το φτιάξει καλό θα είναι αρκεί να μην έχουμε θέματα διανομής πάλι.

Πάντως εγώ έχω αρχίσει να ερωτεύομαι Sony :-P

expose yourself before your peers...

Δίκτυο: Cosmote (Απεριόριστα προς όλους 65)

Σε χρήση: Sony Xperia L (Stock - 4.2.2) || Google Nexus 7 (Stock - 4.3)

Παλιά: Sony Ericsson Xperia X8 (GingerDX v31 - 2.3) || HTC Desire Z (Andromadeus 5 - 4.0)

Link to comment
Share on other sites

Η nokia πάντως είναι άκυρη ρε παιδιά...είναι σαν να λέτε ότι μπορεί να παίξει και η apple...Εγώ θα κάνω την διαφορά και θα πω, foxconn. Ούτως οι άλλως οι περισσότερες συσκευές από κει βγαίνουν :p

 

Η google έκανε μια αλλαγή στην περίπτωση του n4 και πήγε σε γυαλί...ίσως μπορεί να βάλει και κάτι πιο ποιοτικό στο επόμενο. Θα ήθελα πάντως να το βγάλει η asus είτε lg.

 

Oι htc,samsung και λογικά και η sony έχουν nexus συσκευές (one, s4, z), η motorola είναι ήδη δική της και οι συσκευές πια δεν εχουν motoblur κοκ, άρα απομένει να προσεγγίσει κάποιον που απομένει...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
 • Create New...