Jump to content

Galaxy Tab 2 7.0 (P3100 / P3110) : Οδηγός Root, CWM, Custom rom, Dual boot

dimfil
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 293
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
καλησπερα μολις περασα slimkat (οι πρωτες εντυπωσεις θετικοτατες) και εχω ενα θεμα.δεν υπαρχει το su και ακομα και το helium που χρησιμοποιω για backup δε βρισκει κατι για να δωσω δικαιωματα διαχειριστη.στην ουσια εχω καστομ ρομ χωρις ρουτ.αν βρω το αρχειο του ρουτ και το περασω μεσω recovery θα ειμαι ενταξει?εχει συμβει σε καποιον αλλο?αν εχει καποιος λινκ για su θα βοηθουσε πολυ.ευχαριστω!

καλησπερα μολις περασα slimkat (οι πρωτες εντυπωσεις θετικοτατες) και εχω ενα θεμα.δεν υπαρχει το su και ακομα και το helium που χρησιμοποιω για backup δε βρισκει κατι για να δωσω δικαιωματα διαχειριστη.στην ουσια εχω καστομ ρομ χωρις ρουτ.αν βρω το αρχειο του ρουτ και το περασω μεσω recovery θα ειμαι ενταξει?εχει συμβει σε καποιον αλλο?αν εχει καποιος λινκ για su θα βοηθουσε πολυ.ευχαριστω!

καλημέρα, δεν χρησιμοποιώ την slim αλλά αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ενεργοποιηθεί το root μέσα από τις ρυθμίσεις της ρομ(υπάρχει επιλογή superuser η στην ασφάλεια, ψάξε τις λιγο)

καλημέρα, δεν χρησιμοποιώ την slim αλλά αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ενεργοποιηθεί το root μέσα από τις ρυθμίσεις της ρομ(υπάρχει επιλογή superuser η στην ασφάλεια, ψάξε τις λιγο)

ευχαριστω για την απαντηση,το ειχα λυσει τελικα το θεμα με λιγο ψαξιμο.ξαναπερασα το αρχειο για ρουτ μεσω οντιν της αρχικης σελιδας και ξαναβγηκε το app του su κανονικα και ξανα απεκτησα δικαιωματα διαχειριστη στη συσκευη.

Παιδιά χίλια συγνώμη διότι δεν είναι επί του θέματος, το έχω ποστάρει και σε άλλο θέμα αλλά με την τόση ζαλάδα απ' το τηλέφωνο, δε βρίσκω καν το θέμα που το ποστάρισα.

Έχω το Galaxy SIII με την έκδοση 4.3 . Πήγα σήμερα να βάλω την 4.4.4. Έκανα προφανώς πατάτα και δεν έβαλα το CWM 6.04 (αν θυμάμαι καλά) αλλά όπως απεδείχθη το 5.5.....κάτι. Αποτέλεσμα, να κολλήσει το τηλέφωνο στο CWM recovery και να μη μπορώ να βγω. Ψάχνω διαδίκτυο, ψάχνω γιουτιούμπι, εντέλει βρίσκω αυτή τη λύση, να κατεβάσω το εξής : Stock recovery:

http://d-h.st/XDe

To κάνω μέσω Odin, όπως ακριβώς λέει στο βίντεο :

Το πρόβλημα είναι ότι το τηλέφωνο ξεκόλλησε απ' το CWM αλλά κόλλησε στην αρχική μαύρη οθόνη με το logo της Samsung!

Μπορεί κανείς να βοηθήσει ρε παιδιά? Συγνώμη και πάλι κι ευχαριστώ εκ των προτέρων!

edit : Το μόνο που με αφήνει να κάνω είναι να μπω στο download mode, δλδ κίτρινο τρίγωνο θαυμαστικό.

Edited by dali9803

Eντέλει τα κατάφερα.

Κατέβασα την τελευταία σταθερή έκδοση (4.3) και δούλεψε, το τηλέφωνο ξεκόλλησε. Μένει να κοιτάξω αύριο το back up που είχα κάνει.

Καλό βράδυ.

Γεια σας φίλοι. Θέλω να περάσω την SlimRom 4.4 στο Ρ3100 μου και έχω κάνει ένα backup της stock με το clockworkmod. Να σημειώσω ότι δεν έχω external SD card.

Απορία 1η: Αν φλασάρω την Slim θα χάσω το stock backup;

Απορία 2η: Ο φάκελος με το backup είναι μόνο +-20ΜΒ, είναι φυσιολογικό αυτό;

Απορία 3η: Όταν συνδέω το τάμπλετ στο λάπτοπ δεν έχω πρόσβαση στο path που είναι το backup ώστε να πάρω ένα αντίγραφο. Υπάρχει κάποια λύση;

Σας ευχαριστώ.

Καλημέρα φίλε κύβε!

Να την φλασάρεις την Slim επιβάλλεται!

Απορία 1η: έτσι όπως τα λες (δεν έχεις SD card!), ΝΑΙ θα την χάσεις γιατί κατά το πέρασμα της Slim θα γίνει κάτι σαν format στα partitions της εσωτερικής μνήμης!

Απορία 2η: ΟΧΙ, το full system backup που έχω εγώ είναι γύρω στο 1 GB! Κάτι πήγε στραβά!

Απορία 3η: ΠΑΡΕ SD card ή "δανείσου" μια (δεν έχεις κινητό με sd? έστω κάποια παλιά, 1-2 giga?)

Την SD θα την χρειαστείς ούτως ή άλλως, από που θα κάνεις install την ROM, κατευθείαν από την εσωτερική;

Καλημέρα φίλε κύβε!

Να την φλασάρεις την Slim επιβάλλεται!

Απορία 1η: έτσι όπως τα λες (δεν έχεις SD card!), ΝΑΙ θα την χάσεις γιατί κατά το πέρασμα της Slim θα γίνει κάτι σαν format στα partitions της εσωτερικής μνήμης!

Απορία 2η: ΟΧΙ, το full system backup που έχω εγώ είναι γύρω στο 1 GB! Κάτι πήγε στραβά!

Απορία 3η: ΠΑΡΕ SD card ή "δανείσου" μια (δεν έχεις κινητό με sd? έστω κάποια παλιά, 1-2 giga?)

Την SD θα την χρειαστείς ούτως ή άλλως, από που θα κάνεις install την ROM, κατευθείαν από την εσωτερική;

Γιατι επιβαλλεται το φλασαρισμα σε Slim?????

Γιατί το tablet γίναται πολύ πιο "σβέλτο" σε απόκριση και ταχύτητα, ενώ έχεις πιο "καθαρό" interface σε σχέση με το touchwiz!

Μαζί παίρνεις "δώρο" και ό,τι φέρνει η αναβάθμιση σε KitKat (+τις βελτιώσεις της SlimRom), από το αρχικό JB που φοράει το Tab 2.

Γιατί το tablet γίναται πολύ πιο "σβέλτο" σε απόκριση και ταχύτητα, ενώ έχεις πιο "καθαρό" interface σε σχέση με το touchwiz!

Μαζί παίρνεις "δώρο" και ό,τι φέρνει η αναβάθμιση σε KitKat (+τις βελτιώσεις της SlimRom), από το αρχικό JB που φοράει το Tab 2.

Σε συγκριση με την CM10.1 τι καλυτερο προσφερει?

Λοιπόν θέλω να κάνω εγκατάσταση dual boot βάση του πρώτου post του φίλου dimfil.

Θα χρειαστώ:

α) την Philz recovery 6.59.0

β) τον BlackHawk next kernel 2.4

γ) το proprietary-vendor-samsung-update.zip

δ) το BlackHawk next tool 0.2

Στη συνέχεια:

1) Φλασάρω την recovery

2) Φλασάρω τον kernel

3) Φλασάρω τα proprietary-vendor

4) Στη recovery φλασάρω το next tool και κάνω create system.img for CM/CM based ROM

5) Στην secondary recovery φλασάρω την SlimLP

6) Φλασάρω τον kernel πάλι

7) Φλασάρω τα proprietary-vendor πάλι

Συμφωνείτε με την διαδικασία ή έχω ξεχάσει κάτι;

*****ΠΡΟΣΟΧΗ!! Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ SlimLP (ANDROID 5.0.2) ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ*****

*****ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ KitKat ROMS (ANDROID 4.4.4)*****

Edited by kybos

Καλησπέρα , και κάλως σας βρήκα.

Ο συγκεκριμένος οδηγός ισχύει και για Galaxy Tab 4 (7.0) ?

Δεν βρίσκω κάτι πλησιέστερο

Ευχαριστώ εκ των πρότερων.

Όχι, δεν ισχυει κάθε tablet έχει τα δικά του χουγια, καθώς βεβαίως και δικές του ROM ειδικα γραμμένες για αυτό!

Σε κανένα XDA μπηκες?

Έχω ήδη από καιρό την cm11 θέλω να περάσω την πιο πρόσφατη πάλι cm11. Ποια βήματα παραλείπω έτσι ώστε να μη χάσω τις εγκατεστημένες εφαρμογές.

Ευχαριστώ

• 2 weeks later...
@antisir Κατεβάζεις Titanium Backup ή κάποια άλλη backup εφαρμογή, κάνεις backup όλες τις εφαρμογές σου στην SD, περνάς την νέα cm (ή cm12 αν θέλεις!) και μετά πάλι με Titanium Backup ανακτάς τις εφαρμογές... Το Titanium Backup σε οδηγεί βήμα βήμα νομίζω από μόνο του!

@antisir Κατεβάζεις Titanium Backup ή κάποια άλλη backup εφαρμογή, κάνεις backup όλες τις εφαρμογές σου στην SD, περνάς την νέα cm (ή cm12 αν θέλεις!) και μετά πάλι με Titanium Backup ανακτάς τις εφαρμογές... Το Titanium Backup σε οδηγεί βήμα βήμα νομίζω από μόνο του!

Καποια αλλη εφαρμογη για backup εκτος απο το titanium? Το κατεβασα αλλα δεν μου λειτουργει....

• 2 weeks later...
Καλησπέρα , και κάλως σας βρήκα.

Ο συγκεκριμένος οδηγός ισχύει και για Galaxy Tab 4 (7.0) ?

Δεν βρίσκω κάτι πλησιέστερο

Ευχαριστώ εκ των πρότερων.

μαλλον ισχυει μονο για το ρουτ γιατι εχω το galaxy tab 4 (8.0) και εκει που πατας για να κατεβασεις το αρχειο cf-root σε βγαζει σε ενα λινκ για πολλες συσκευες

εκει βρηκα το cf-root για το δικο μου tablet

ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος

ROM:ViperS 5.3.0 JB Sense 5 | Sense 6 Blinkfeed (HTC SENSATION)

KERNEL:Liberty kernel sense JB (HTC SENSATION)

BOOTLOADER:S-OFF/3,33 Universal - version 1.27.1100 (HTC SENSATION)

RECOVERY:4EXT recovery touch v.1.0.0.6 RC3 testing build: 8 (HTC SENSATION)

Νεα συσκευη: SAMSUNG GALAXY S7

Γεια σας παιδιά

Έχω το Samsung Galaxy tab 2 7" p3110.

το έχω περάσει CMW 6011 και θέλω να βάλω slimkat. Έχω βάλει το zip στη εξωτερική κάρτα και όταν πάω μέσω recovery να κάνω choose "zip fron external sdcard" τα πράγματα δε πάνε καλά.

set_metadata_recursive: some changes failed

E:Error in /external_sd/Slim-p3110-4.4.4.build.9.0-OFFICIAL-8291.zip(Status 7)

Instalation aborded.

Τι πήγε λάθος? Μια βοήθεια...

Edit: Το έκανα με odin 307 και δεν μπορούσα να αποεπιλέξω το F Reset time. Μήπως εδώ έγινε η ζημιά?

Κατέβασα εκ των υστέρων το Odin 309 που βλέπω ότι μπορώ να αποεπιλέξω το F Reset time. Πιο κουμπί πατάμε να βάλουμε το αρχείο που θέλουμε να φλασάρουμε στο Odin 309? Δεν έχει το PDA

Edited by geopip

Γεια σας παιδιά

το έχω περάσει CMW 6011 και θέλω να βάλω slimkat. Έχω βάλει το zip στη εξωτερική κάρτα και όταν πάω μέσω recovery να κάνω choose "zip fron external sdcard" τα πράγματα δε πάνε καλά.

Instalation aborded.

Edit: Το έκανα με odin 307 και δεν μπορούσα να αποεπιλέξω το F Reset time. Μήπως εδώ έγινε η ζημιά?

Κατέβασα εκ των υστέρων το Odin 309 που βλέπω ότι μπορώ να αποεπιλέξω το F Reset time. Πιο κουμπί πατάμε να βάλουμε το αρχείο που θέλουμε να φλασάρουμε στο Odin 309? Δεν έχει το PDA

νομιζω επιλεγεις το PA

καπου το ειχα διαβασει σε νεοτερες εκδοσεις το ODIN

για να καταλαβω προσπαθεις να φλασαρεις το zip μεσω ODIN?

αν ναι απο οσο ξερω μονο tar αρχεια μπορεις να φλασαρεις μεσω ODIN

επισης απο οσο θυμαμαι αφηνεις επιλεγμενο το F Reset time

ROM:ViperS 5.3.0 JB Sense 5 | Sense 6 Blinkfeed (HTC SENSATION)

KERNEL:Liberty kernel sense JB (HTC SENSATION)

BOOTLOADER:S-OFF/3,33 Universal - version 1.27.1100 (HTC SENSATION)

RECOVERY:4EXT recovery touch v.1.0.0.6 RC3 testing build: 8 (HTC SENSATION)

Νεα συσκευη: SAMSUNG GALAXY S7

Γεια σας παιδιά

Instalation aborded.

Ναι... Το βρήκα. Είναι το PA αλλά γιατί μου βγάζει error κατά την εγκατάσταση? Ξανακατέβασα τη ROM και τα gaps. Μήπως να ξαναπεράσω τη recovery?

Και κάτι ακόμη... οι recovery που κατεβάζω είναι .img και δε τις βλέπει το odin

EDIT: Ήθελε νεότερη recovery. Λύθηκε.

Edited by geopip

πιο ελαφρυ μακραν πιο γρηγορο και απο τις 4.1.2/4.2.2/cm10.3

εδω http://aospal.hostingshare...al/roms/p3110/

αλλα θελεις cwm 6.0.4.5+ απο εδω

http://forum.xda-developer....php?t=2548257

πρωτα θα βαλεις το cwm και μετα την paranoid και φυσικα gapps απο εδω

http://forum.xda-developer....php?t=2397942

τωρα ειμαι με 4.6 beta 1

+1 Πολύ καλό μέχρι στιγμής, λίγες ώρες που το έχω βάλει.

• 2 weeks later...
Καλημέρα πέρασα στο 3110 την 4.4.4 slim παιζει κανενασ δοκιμασμένο kernel να βάλω η να την αφήσω με τον δικο της

device nexus 5

rom purity 4.4.3

kernel code_blue r 172