Jump to content

Samung Galaxy S4: Πλήρης οδηγός για root


Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

[imgalign]http://www.myphone.gr/gallery/data/500/Clipboard02.png[/imgalign]Τι είναι root; Λεπτομέρειες εδώ

 

 

- Root στο Galaxy S4 για να παραμείνει o διακόπτης του Knox στο (0x0)

(Πληροφορίες για το Knox εδώ. Για να δεις σε τι κατάσταση είναι ο διακόπτης Knox διάβασε εδώ)

 

Προσοχή: Aνάλογα με το τι εφαρμογές έχει το κινητό του καθένα, πόσο το έχει πειράξει με mods και σε τι κατάσταση βρίσκεται το software, υπάρχει πάντα μια κάποια πιθανότητα, έστω και μικρή, να γράψει το Knox. Δες εδώ. Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε τι έφταιγε στους λίγους που έγραψε. Θα συνιστούσα λοιπόν για μεγαλύτερη σιγουριά, η διαδικάσια root να γίνει μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, δηλαδή σε μια συσκευή χωρίς πολλές εφαρμογές. Σε καμία από τις συσκευές που δοκίμασα τα παρακάτω δεν έγραψε, και όλες παρέμειναν με Knox 0x0. Δε φέρω όμως καμία ευθύνη αν η διαδικασία αποβεί μοιραία για την εγγύησή σου.

 

 

Προετοιμασία

 

 

  • Κατέβασε το KIES από
εδώ. Μετά εγκατάστησέ το στον υπολογιστή και φρόντισε να το κλείσεις τελείως (και από το taskbar αν υπάρχει). Σημείωση: το KIES δεν χρειάζεται. Αυτό που θέλεις είναι οι Drivers για το κινητό, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο του KIES.
Εναλλακτικά, χωρίς την ανάγκη για το Kies, μπορείς να κατεβάσεις μόνο τους drivers της Samsung από εδώ.
 
 
Κατέβασε το Odin 3.07 από εδώ. θα σου χρειαστεί σε λίγο.
 
Kλείσε και σκότωσε ο,τιδήποτε σχετικό με το Kies αν τρέχει στα Windows.
 
Πήγαινε στη συσκευή σου, Ρυθμίσεις - Πληροφορίες Συσκευής - Αριθμός Κατασκευής και πάτα το 5 με 8 φορές. Έτσι θα εμφανιστεί το κρυφό μενού "Επιλογές Προγραμματιστή" ακριβώς επάνω από τις Πληροφορίες Συσκευής. Μπαίνεις στο μενού αυτό λοιπόν και ενεργοποιείς την επιλογή "Εντοπισμός σφαλμάτων USB" ή αλλιώς USB Debugging. Μετά απενεργοποίησε τη συσκευή.
 

 

 

Αφού έχεις σιγουρευτεί και έχεις διπλοτσεκάρει οτι είσαι έτοιμος, αρχίζεις την διαδικασία.

 

 

 

Διαδικασία root για KitKat 4.4 firmwares με Knox 0x0

  • Κατεβάζεις και εγκαθιστάς την εφαρμογή towelroot. Mπορείς να τη βρεις εδώ.
  • Κατεβάζεις τον αυθεντικό kernel από το GNF1 firmware εδώ.
  • Κλείνεις το κινητό. (Περιμένεις λιγάκι να σβήσουν τα κάτω κουμπάκια) Πατάς μαζί Volume down(χαμήλωση ήχου) + Home button(κεντρικό κουμπί) + Power button(το κουμπί δεξιά που κλείνει το κινητό). Mόλις το κινητό ανοίξει θα δείς μια ειδοποίηση. Αν θέλεις να συνεχίσεις πάτα το vol up. Μολις μπήκες σε download mode.
     
    http://www.myphone.gr/gallery/data/500/medium/s4dm.jpg
     
     
     
  • Μόλις βγει η παραπάνω δεξιά εικόνα λοιπόν ανοίγεις στον υπολογιστή το Odin3 ν3.07.exe. (σε windows 7 καλό ειναι να κάνεις δεξι κλικ/run as administrator.)
    Χωρίς να πειράξεις καμία επιλογή στο Odin, πατάς στο PDA και φορτώνεις το Kernel_Stock_GNF1.tar.md5.
    Συνδέεις το κινητό στο PC και μόλις δεις το γαλάζιο 0:[COM] στο πεδίο ID:COM του Οdin πατάς start και περιμένεις.
     
    http://www.myphone.gr/gallery/data/500/medium/gnf1.jpg
     
     
     
  • Μετά στο κάτω αριστερά κουτάκι(Message) θα αρχίσει να γράφει διάφορα. Και όταν τελείωσει πάνω αριστερά θα γράφει PASS, και κάτω αριστερά με μικρά γράμματα θα γράφει succeed 1 / failed 0. Το κινητό θα κάνει επανεκκίνηση πριν γράψει Pass. Μόλις δεις το PASS, μπορείς να βγάλεις το καλώδιο.
     
  • Mόλις επανεκκινηθεί το τηλέφωνο, δε θα δουλεύει το wifi. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, θα δουλέψει μόλις περάσεις τον σωστό kernel, αφού κάνεις root στο επόμενο βήμα.
     
     
  • O GNF1 kernel είναι ευάλωτος στο towelroot. Tρέχεις λοιπόν την εφαρμογή και πατάς το "let it ra1n". (μετά μπορείς να απεγκαταστήσεις το towelroot)
     
    http://www.myphone.gr/gallery/data/500/medium/towelroot.jpg
     
     
  • Eπανεκκίνησε το τηλέφωνο σε download mode πάλι όπως παραπάνω, και αυτή τη φορά φλάσαρε τον σωστό kernel για το firmware σου. Υπάρχει μια λίστα εδώ. Για το τελευταίο ελληνικό NG8 π.χ. χρειάζεσαι το Kernel_Stock_GNG8.tar.md5.
     
     
  • Κατέβασε το SuperSU του Chainfire από το Play Store, αλλά μην το τρέξεις ακόμα.
     
     
  • Τώρα πρέπει να βγάλεις το Knox. Ακολούθησε τις οδηγίες εδώ.
     
    (Εναλλακτικά, γίνεται με το Mobile Odin. Kατέβασέ το από το Play Store και εγκατάστησέ το (επι πληρωμή).
     
    To script που αφαιρεί το Knox το κατεβάζεις από εδώ, και μπαίνει στο Update OTA/Zip κομμάτι του Mobile Odin, και μετά πατάς "Flash firmware".
     
     
  • Eίσαι πια root χωρίς τις ενοχλητικές Knox εφαρμογές και ο Knox παραμένει 0x0.
     

 

Credit: peppe130@XDA

 

 

Διαδικασία root για Lollipop 5.0 firmwares με Knox 0x0

 

Μπορείς να κάνεις την αναβάθμιση από rooted 4.4.2 KitKat σε 5.0.1 Lollipop με το root ανέπαφο, και χωρίς να γράψει το Knox. (Αν είσαι ήδη σε Lollipop χωρίς root πρέπει πρώτα να επιστρέψεις σε kitkat, δες τον οδηγό του magiver1908 εδώ)Χρειάζεσαι το Mobile Odin Pro από το Play Store (ή απο το XDA, βλ. παραπάνω), και το κανονικό Odin για Windows, έκδοση 3.09 (δε δοκίμασα άλλη έκδοση, δεν ξέρω αν δουλεύουν χωρίς πρόβλημα, πιθανότατα ναι). To τηλέφωνο πρέπει να είναι rooted, με τη διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω. Στη συνέχεια:

 

 

  • Kατέβασε το Samsung Lollipop firmware που θέλεις, και το
SuperSU v.2.46 από τη σελίδα του Chainfire, και γράψτα στην εξωτερική κάρτα SD.
 
Kάνε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο τηλέφωνο (Μενού - Λογαριασμοί - Επαναφορά...), και όταν σβηστούν τα πάντα και κάνει επανεκκίνηση, μπες στο Play Store και εγκατάστησε το SuperSU και το Mobile Odin Pro. (ή το apk από το XDA, με το σωστό FlashKernel). (ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχεις ενεργοποιημένο το backup/restore της Google, απενεργοποίησε τον συγχρονισμό, δε θέλουμε να επανέλθουν άλλες εφαρμογές! Επίσης αν είναι ήδη εγκατεστημένα τα supersu/mobile odin που γίνεται αν τα είχες προηγουμένως κάνει εφαρμογές συστήματος, δε χρειάζεται να τα εγκαταστήσεις ξανά).
 
Άνοιξε το Mobile Odin Pro, κατέβασε το αρχείο που σου ζητάει, και όταν φτάσεις στο μενού, πάτα το OTA/Update ZIP και βρες το αρχείο UPDATE-SuperSU-v2.46.zip που έσωσες στην κάρτα.
 
Τώρα πάτα το Οpen File... και διάλεξε το .tar.md5 αρχείο του firmware που έσωσες στην κάρτα. To Mobile Odin θα βρει και θα διαχωρίσει αμέσως τα διάφορα μέρη του, και θα τα βάλει μόνο του εκεί που χρειάζεται.
 
Τίκαρε μόνο το Enable EverRoot. Στη συνέχεια πάτα το Flash firmware.
 
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/medium/Screenshot_2015-03-20-18-44-57.png http://www.myphone.gr/gallery/data/500/medium/Screenshot_2015-03-20-18-44-40.png
 
 
Θα σου ζητήσει να ελέγξει το md5, πες ναι, για να είσαι σίγουρος ότι έχει κατεβεί σωστά το firmware. Από κει και πέρα το Odin θα κάνει τη δουλειά μόνο του και το τηλέφωνο θα αναβαθμιστεί σε lollipop 5.01, θα μπει σε recovery και μετά θα κάνει αναβάθμιση όλες τις εφαρμογές (περίπου 215). Όλο αυτό θα πάρει κανένα πεντάλεπτο.
 
 
Μόλις κάνει εκανεκκίνηση, απενεργοποίησέ το τελείως και μπες σε Download Mode πατώντας τα 3 κουμπιά όπως κάναμε και με το 4.4 firmware παραπάνω. Το Μοbile Odin δε φορτώνει τον bootloader, οπότε θα τον φλασάρουμε τώρα. Άνοιξε το Odin 3.09 στο PC και φόρτωσε το bootloader της rom που έβαλες (της OB7 είναι εδώ) στο πεδίο BL.
 
 
Σύνδεσε το τηλέφωνο, πάτα Start και περίμενε το Pass.
 
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/medium/bl2.jpg
 
 
Κάνε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πάλι, και μετά το reboot και το setup ξανακατέβασε το SuperSU από το Play Store.
 

 

Aυτό ήταν, έχεις πια ολοκάθαρη stock Samsung Lollipop με root, και ο Knox είναι ακόμα 0x0.

 

 

Δύο πράγματα μένουν,

1) να αχρηστέψεις την εφαρμογή Knox, που μπορείς να κάνεις π.χ. με το Titanium Backup, κάνοντας freeze όλα τα σχετικά με Knox πράγματα, ή χειροκίνητα με adb σβήνοντας τα αρχεία που αναφέρω στην παραπάνω ενότητα.

2) Με κάποιον root editor (π.χ. Τοtal Commander), να κάνεις edit το αρχείο /system/build.prop, και να αλλάξεις τη γραμμή

ro.securestorage.support=false (κανονικά είναι =true). Aυτό έχει να κάνει με το SELinux και λύνει διάφορα προβλήματα που αλλιώς ενδέχεται να εμφανιστούν στο wifi και κάποιες εφαρμογές.

 

Mετά συνιστώ να βάλεις την εφαρμογή SDFix και να την τρέξεις, ελευθερωνοντας τελείως την εξωτερική σου κάρτα, ώστε να μπορούν να τη διαβάζουν όλες οι εφαρμογές όπως έκαναν πριν την Kit kat :p

 

Kαι συνέχισε να απολαμβάνεις το rooted κινητό σου!! :)

Edited by Tyxerakias
- Alex
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 453
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

- Root στο Galaxy S4 για όσους έχει ήδη μετρήσει ο Knox (0x1)

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Oκτ. 2013):H παρακάτω διαδικασία ακυρώνει ανεπιστρεπτί την εγγύηση στα καινούρια firmwares (από ΜGG και μετά). Δες εδώ. Συνέχισε μόνο αν έχεις Knox 0x1 ή δε σε ενδιαφέρει η εγγύηση.

 

Προετοιμασία

 

 

 

  • Κατεβάζεις το KIES από
εδώ. Μετά το εγκαθιστάς στον υπολογιστή και φροντίζεις να το κλείσεις τελείως (και από το taskbar αν υπάρχει). Σημείωση: το KIES δεν χρειάζεται. Αυτό που θέλεις είναι τους Drivers για το κινητό, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο του KIES.
Εναλλακτικά, χωρίς την ανάγκη για το Kies, μπορείς να κατεβάσεις μόνο τους drivers της Samsung από εδώ.
 
 
Κατεβάζεις το Odin 3.07 από εδώ. Το ξεζιπάρεις και το αφήνεις, θα σου χρειαστεί σε λίγο.
 
 
Κατεβάζεις το CF-Αuto-Root για το I9505 από εδώ.
 
 
Αν έχεις το Ι9500 το κατεβάζεις από εδώ.
 
Προσοχή: Δεν είναι συμβατές οι συσκευές, πρέπει να είσαι σίγουρος ποιο μοντέλο έχεις για να κατεβάσεις το σωστό αρχείο. Επίσης, το Triangle Away δε λειτουργεί ακόμα για το 9500, οπότε στο 9500 χάνεται η εγγύηση μ'αυτόν τον τρόπο.
 
Μόλις κατέβει το ξεζιπάρεις για ευκολία στον ίδιο φάκελο με το Οdin που κατέβασες προηγουμένως. Eίναι ένα .tar.md5 αρχείο. (Στο zip περιέχεται και μια παλιότερη έκδοση του Odin, η οποία δε χρειάζεται). Το auto-root δεν αλλάζει το recovery, είναι ΜΟΝΟ root, ό,τι πιο καθαρό και πιο κοντά σε άθικτο σύστημα. Απλά εγκαθιστά το su και την εφαρμογή supersu.
 
Ο Chainfire δεν υποστηρίζει πια μόνιμο custom recovery. Με την εφαρμογή του Mobile Odin μπορείς να περάσεις ό,τι .zip θέλεις, καθώς και να φλασάρεις επίσημες roms απ'ευθείας χωρίς την ανάγκη υπολογιστή.

 

 

Αφού έχεις σιγουρευτεί και έχεις διπλοτσεκάρει οτι είσαι έτοιμος. Αρχίζεις την διαδικασία.

 

 

 

Διαδικασία root

 

 

  • Κλείνεις το κινητό. (Περιμένεις λιγάκι να σβήσουν τα κάτω κουμπάκια) Πατάς μαζί Volume down(χαμήλωση ήχου) + Home button(κεντρικό κουμπί) + Power button(το κουμπί δεξιά που κλείνει το κινητό). Mόλις το κινητό ανοίξει θα δείς μια ειδοποίηση. Αν θέλεις να συνεχίσεις πάτα το vol up. Μολις μπήκες σε download mode.
     
    http://www.myphone.gr/gallery/data/500/medium/s4dm.jpg
     
     
     
  • Μόλις βγει η παραπάνω δεξιά εικόνα λοιπόν πας στον υπολογιστή και ανοίγεις το Odin3 ν3.07.exe. (σε windows 7 καλό ειναι να κάνεις δεξι κλικ/run as administrator.)
    Χωρίς να πειράξεις καμία επιλογή στο Odin, πατάς στο PDA και φορτώνεις το CF-Auto-Root-......-gti950x.tar.md5.
    Συνδέεις το κινητό στο PC και μόλις δεις την παρακάτω εικόνα- το γαλάζιο 0:COM - πατάς start και περιμένεις.
     
    http://www.myphone.gr/gallery/data/500/medium/Odin_v3_07.jpg
     
     
     
  • Μετά στο κάτω αριστερά κουτάκι(Message) θα αρχίσει να γράφει διάφορα. Και όταν τελείωσει πάνω αριστερά θα γράφει PASS, και κάτω αριστερά με μικρά γράμματα θα γράφει succeed 1 / failed 0 (βλ. εικόνα). Το τηλέφωνό σου θα κάνει επανεκκίνηση και θα γράψει κάποια πράγματα στην οθόνη, θα βγάλει ένα κόκκινο android, θα περάσει το root, μετά επαναφέρει το stock recovery και μετά μία επανεκκίνηση ακόμα θα δεις κανονικά τη home screen σου. Όλα αυτά αυτόματα. Πριν βγάλεις το καλώδιο και κλείσεις το Odin, περίμενε να δεις την παρακάτω εικόνα:
     
    http://www.myphone.gr/gallery/data/500/s4root3.jpg
     
     
  • Aυτό ήταν, είσαι root. Αν χρειάζεσαι το busybox μπορείς να το κατεβάσεις από το play store.

 

Τα εύσημα ανήκουν στον Chainfire των XDA.

 

- Αν θέλεις να μηδενίσεις τον flash counter στο download mode που ανεβαίνει μετά τη διαδικασία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Triangle Away από τον ίδιο (μόνο για το 9505). To app φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσεις το Reset flash counter. Aν δεν πιάσει με την πρώτη, κάνε επανεκκίνηση και ξαναδοκίμασε.

 

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/Screenshot_2013-05-21-22-28-22.jpg και ο μετρητής θα μηδενιστεί: http://www.myphone.gr/gallery/data/500/Screenshot_2013-05-21-22-42-37.jpg

 

 

- Αν θέλεις clockworkmod recovery αντί για stock επειδή σκοπεύεις να περάσεις custom rom ή κάποιο αυτόματο modification, μπορείς να το βάλεις από εδώ για το Galaxy S4 I9505, ή από εδώ για το Galaxy S4 I9500.

 

 

 

 

Unroot - Πώς να μην είσαι root.

 

- Το root είναι στην ουσία, «εφαρμογή» του συστήματος. Αν είσαι Root και κάνεις επαναφορά εργοστασιακών, δεν χάνεται.

 

- Όταν αλλάζεις firmware είτε μέσω Odin είτε μέσω KIES, τα αρχεία του συστήματος αντικαθίστανται και χάνεται το root.

 

 

Aν έκανες root με τον παραπάνω τρόπο με το cf-autoroot που δεν αλλάζει τίποτα άλλο, αρκεί να μπεις στην εφαρμογή SuperSU και να κάνεις Full Unroot από τις ρυθμίσεις.

Προηγουμένως πρέπει να έχεις μηδενίσει το counter με το triangle away. Και φυσικά πρέπει να αφαιρέσεις όσες αλλαγές έχεις κάνει ως root. Καλύτερα λοιπόν να ακολουθήσεις για σιγουριά τα παρακάτω βήματα, αν δεν είσαι σίγουρος τι κάνεις.

 

Για οποιονδήποτε τρόπο root:

Ο πιο εύκολος τρόπος για το Unroot είναι να φλασαριστεί επίσημο Firmware της Samsung μέσω Odin.

 


  • Χρησιμοποίησε το
Triangle Away για να μηδενίσεις τον flash counter, και βγάλε τη μπαταρία αμέσως μόλις αρχίσει η επανεκκίνηση (στο σήμα του S4). Στα πιο καινούρια firmwares αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, η παραπάνω διαδικασία λόγω Κnox έχει ακυρώσει την εγγύηση, οπότε το Triangle Αway είναι ανούσιο.
Mπες στο recovery mode και κάνε wipe, και βγάλε πάλι τη μπαταρία αμέσως μόλις αρχίσει η επανεκκίνηση.
Βγάλε την εξωτερική κάρτα μνήμης (αν έχεις).
Κατέβασε το firmware της Samsung που είχε αρχικά το τηλέφωνο.
Φλάσαρε το firmware ( Οδηγίες εδώ)
Mετά την επανεκκίνηση, πέρνα από το setup (χωρίς να βάλεις τα στοιχεία σου), μέχρι να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συσκευή.
Κάνε ξανά επανεκκίνηση.
Περίμενε 10 λεπτά.
Έλεγξε το Settings->About device->Status και σιγούρεψε ότι το Device Status δε γράφει "Modified".
Kάνε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, και μετά έλεγξε και το counter στο download mode που πρέπει να είναι στο μηδέν.
Είσαι πια unrooted.

Edited by Tyxerakias
- Alex
Link to comment
Share on other sites

Προσπαθω αλλα root δεν γινεται...μου βγαζει fail ;)..Tο τηλεφωνο ειναι stock χωρις να εχω πειραξει κατι.Βλεπω στις φωτο για το root, οτι ειναι τικαρισμενο ,το rest time.Μηπως φταιει αυτο?
Link to comment
Share on other sites

Όλα πρέπει να είναι όπως φαίνονται στις εικόνες.

Δοκίμασε να κατεβάσεις πάλι το αρχείο μήπως και έχει κάποιο σφάλμα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Link to comment
Share on other sites

Όλα πρέπει να είναι όπως φαίνονται στις εικόνες.

Δοκίμασε να κατεβάσεις πάλι το αρχείο μήπως και έχει κάποιο σφάλμα.

 

Τιποτα βγαζει συνεχει fail...το δοκιμασε κανεις αλλος??

Link to comment
Share on other sites

Είμαι με την mdn και σήμερα το βράδυ θα ρουταρω και εγώ με τον τρόπο που λέτε...

Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6

Link to comment
Share on other sites

Παιδία καλησπέρα σας είμαι νέος στο forum και θα ήθελα μια ερώτηση να κάνω πάνω στο root για το s4 αυτός ο οδηγός για root που δίνετε είναι για όλα τα s4 9505 αν το κάνω root όταν βγει η έκδοση 4.3 του os θα μπορέσω να την περάσω.
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλησπέρα...Μόλις το ρουταρα και εγω και ολα καλά!!!

Ερώτηση... αν περάσω κάποιο επίσημο firmw με pc odin το root χάνεται???

Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6

Link to comment
Share on other sites

Ναι, χάνεται όπως γράφει και ο οδηγός.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλησπέρα...Μόλις το ρουταρα και εγω και ολα καλά!!!

Ερώτηση... αν περάσω κάποιο επίσημο firmw με pc odin το root χάνεται???

 

Χανεται αλλα ο counter μετραει κανονικα

Link to comment
Share on other sites

Χανεται αλλα ο counter μετραει κανονικα

 

Τι εννοείς μετράει κανονικά ? Στα επίσημα firmware o counter δεν μετράει ,εκτός και αν θες να πεις ότι δεν μηδενίζεται μόνο με το πέρασμα ρομ αλλά χρειάζεται και το triangle .

Samsung galaxy s21+

Link to comment
Share on other sites

O counter μετράει με το root, με custom kernels και recoveries, και γενικά με ό,τι περάσεις με το Odin που δεν είναι επίσημο.

Με επίσημα firmwares ΔΕΝ μετράει, όπως είπε ο Μιχάλης πιο πάνω...

 

Παιδία καλησπέρα σας είμαι νέος στο forum και θα ήθελα μια ερώτηση να κάνω πάνω στο root για το s4 αυτός ο οδηγός για root που δίνετε είναι για όλα τα s4 9505 αν το κάνω root όταν βγει η έκδοση 4.3 του os θα μπορέσω να την περάσω.

 

Aυτός ο οδηγός είναι για την έκδοση που κυκλοφορεί τώρα. Αν αλλάξει όταν βγει η έκδοση 4.3 ή 5 ή 8, θα ανανεωθεί.

Edited by Tyxerakias
- Alex
Link to comment
Share on other sites

Μήπως μπορείτε να μου πείτε τα θετικά (κυρίως) αλλά και τα αρνητικά (εκτός του θέματος της εγγύησης) που έχει το ρουτάρισμα?

Σε τι βελτιώνεται το κινητό μας? Εάν το ρουτάρω χάνω τις υπάρχουσες ρυθμίσεις/εφαρμογές/αρχεία και πρέπει να τις ξαναπεράσω? Πρέπει να έχω κάνει πιο πριν back up?

Και κάτι τελευταίο:απ' ότι κατάλαβα με κάθε firmware update της samsung θα πρέπει να ξανακάνω ρουτάρισμα, σωστά?

πριν:nokia n82+5800+x6+n8 SlimModed by Lagoskon+lumia 800+920+820+830+925+1020+930, huawei p8 lite+p9 lite+mate 10 pro, iphone 5c+5+5s+6, Xiaomi Redmi note 2+ redmi 3s gold+ redmi note 3 pro+Redmi Note 4+Redmi Note 5+Mi A1+Mi8 6/64+Mi9 6/128+Poco F3, samsung galaxy s3+s3 mini+s4+s6+s7+s7 edge+s8 plus+s9plus+s10 plus 8/128+note 9+Note 10 plus+s20 fe 5G+s21fe+s21ultra

τώρα: s21plus 5G 8/128 & s20plus 4G 8/128

Link to comment
Share on other sites

Μήπως μπορείτε να μου πείτε τα θετικά (κυρίως) αλλά και τα αρνητικά (εκτός του θέματος της εγγύησης) που έχει το ρουτάρισμα?

Σε τι βελτιώνεται το κινητό μας? Εάν το ρουτάρω χάνω τις υπάρχουσες ρυθμίσεις/εφαρμογές/αρχεία και πρέπει να τις ξαναπεράσω? Πρέπει να έχω κάνει πιο πριν back up?

Και κάτι τελευταίο:απ' ότι κατάλαβα με κάθε firmware update της samsung θα πρέπει να ξανακάνω ρουτάρισμα, σωστά?

 

Με το root ουσιαστικά αποκτάς άμεση πρόσβαση στο τηλέφωνο σου φίλε μου.

Μπορείς να αφαιρέσεις κυρίως αλλά και να παγωσεις εφαρμογές που δεν χρειάζεσαι και να κάνεις το κινητό πιο κοντά στις δικές σου απαιτήσεις...

Με το root δεν χάνεις τίποτα από τις υπάρχουσες ρυθμίσεις η εφαρμογές που έχεις εκτός και αν εσύ θελήσεις να το κάνεις...

Και ναι αν μετά το root θελήσεις να περάσεις καινούργιο firmware πρέπει με τον ίδιο τρόπο να το ξανακάνεις root.

Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6

Link to comment
Share on other sites

Και ναι αν μετά το root θελήσεις να περάσεις καινούργιο firmware πρέπει με τον ίδιο τρόπο να το ξανακάνεις root.

 

Και λογικά ξανά διαγράφεις ή παγώνεις τις stock εφαρμογές που δεν θές.

Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Όταν περνάς Firmware με το Odin το κινητό ξαναγίνεται όπως ήταν όταν το αγόρασες οπότε πρέπει να κάνεις τα πάντα από την αρχή.

 

Επίσης για το τι είναι Root και τι κερδίζουμε διαβάστε εδώ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Link to comment
Share on other sites

αν κανω ροοτ τοτε χανω ολες τις εφαρμογες και τις λειτουργιες που εχει εγκαταστηση η samsung ??

Όχι δεν χάνεις τίποτα απλά αποκτάς δικαιώματα administrator (Superuser app) στο κινητό σου και επιλέγεις αν θές,τι να σβήσεις από τις εφαρμογές της samsung και τι να προσθέσεις που δεν μπορούσες πριν το root.:)

Will keep updating....Galaxy S out of the box 2.1 Eclair JM5 Cos,2.2.1 Froyo JS3 + SPEEDMOD KERNEL-k13c-500hz + Clockwork Mod,Slim ICS + Semaphore Kernel + JVU modem,Slim Bean 4.1.2 + Semaphore 2.6.0.s,Cyanogen 10.1 + Semaphore 2.9.23 ....10.2 etc....,Cyanogenmod 11 snapshot M4 + Neo kernel cma 415mb. :shifty:
Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν χάνεις τίποτα απλά αποκτάς δικαιώματα administrator (Superuser app) στο κινητό σου και επιλέγεις αν θές,τι να σβήσεις από τις εφαρμογές της samsung και τι να προσθέσεις που δεν μπορούσες πριν το root.:)

και οι εναεριες χειρονομιες και τα scroll παραμενουν??

Link to comment
Share on other sites

και οι εναεριες χειρονομιες και τα scroll παραμενουν??

Ναί παραμένουν κανονικά μέχρι να θελήσεις εσύ να τις διαγράψεις.

Will keep updating....Galaxy S out of the box 2.1 Eclair JM5 Cos,2.2.1 Froyo JS3 + SPEEDMOD KERNEL-k13c-500hz + Clockwork Mod,Slim ICS + Semaphore Kernel + JVU modem,Slim Bean 4.1.2 + Semaphore 2.6.0.s,Cyanogen 10.1 + Semaphore 2.9.23 ....10.2 etc....,Cyanogenmod 11 snapshot M4 + Neo kernel cma 415mb. :shifty:
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι...Με το root χάνουμε την εγγύησή μας? Αν περάσουμε Official firmware επανέρχεται η μπορούν να στο βρουν στο service της Samsung?
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...