Jump to content

[S4] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις

Superuser
 Κοινοποίηση

Σε s4 i9505 τι rom θα επιλέγατε?  

2 members have voted

1. 1. Σε s4 i9505 τι rom θα επιλέγατε?

• LineageOS 14.1
      2
    • Resurrection Remix 5.8.4
      0

Recommended Posts

Ειμαι root official rom ,θελω να βαλω μια εφαρμογη να μην τρεχει τιποτα στο παρασκηνιο εκτος 2-3 (dialler,sms,συλλογη) για να ανοιγουν γρηγορα... εχετε να μου προτεινεται καμια;

• Απαντήσεις 4,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ειμαι root official rom ,θελω να βαλω μια εφαρμογη να μην τρεχει τιποτα στο παρασκηνιο εκτος 2-3 (dialler,sms,συλλογη) για να ανοιγουν γρηγορα... εχετε να μου προτεινεται καμια;

Δοκίμασε το Greenify. Προσοχή όμως στο πόσο επιθετικός θα είσαι, κάποια πράγματα χρειάζεται να τρέχουν. Αν τα σταματήσεις μπορεί να δημιουργήσεις προβλήματα αντί για να τα λύσεις.

Btw, αν σταματήσεις τα άλλα δε σημαίνει ότι αυτά που λες θα ανοίγουν γρήγορα.

Edited by Tyxerakias
- Alex

Δοκίμασε το Greenify. Προσοχή όμως στο πόσο επιθετικός θα είσαι, κάποια πράγματα χρειάζεται να τρέχουν. Αν τα σταματήσεις μπορεί να δημιουργήσεις προβλήματα αντί για να τα λύσεις.

Btw, αν σταματήσεις τα άλλα δε σημαίνει ότι αυτά που λες θα ανοίγουν γρήγορα.

το ξερω... βασικα εγω θελω να τρεχει o dialler συνεχεια γιατι αν περιμενω καθε φορα να ανοιγει νυχτωσε....

το ξερω... βασικα εγω θελω να τρεχει o dialler συνεχεια γιατι αν περιμενω καθε φορα να ανοιγει νυχτωσε....

Σε αυτήν την περίπτωση πέρασε τον ex dialer, επέλεξε να μένει στην μνήμη μόνιμα, βάλτου και το θέμα για το s4 και είσαι έτοιμος. Δεν χρειάζεσαι άλλη παρέμβαση.

Μάκης

τίποτα δεν είναι δύσκολο...λίγο διάβασμα και χρόνο θέλει!!!

οπότε ξεκίνησε από εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=364799 και εδω είμαστε πάλι!

Καλησπερα κ ευχαριστω για την απαντηση

Ο μονος τροπος πιστευω να καταφερω να κανω μονος μου ολα αυτα ειναι μονο αν βρω ακριβεις πληροφοριες..αναλυτικα κ ξεκαθαρα ενα ενα βημα με την σειρα..θα κατεβασω στον υπολογιστη το 4.3;και πιο απ ολα ειναι για το τηλ(19505XXUAME2)η στο κινητο μου;;χρειαζετε καποιο bacap;;κ πιο να κατεβασω;αν εχω ολα αυτα με την σειρα πιστευω οτι θα τα καταφερω!αν καποιος εχει ορεξη να με βοηθησει εχει καλως..διαφορετικα θα περιμενω την αναβαθμιση απο οτα.ευχαριστω κ παλι !!

Καλησπερα κ ευχαριστω για την απαντηση

Ο μονος τροπος πιστευω να καταφερω να κανω μονος μου ολα αυτα ειναι μονο αν βρω ακριβεις πληροφοριες..αναλυτικα κ ξεκαθαρα ενα ενα βημα με την σειρα..θα κατεβασω στον υπολογιστη το 4.3;και πιο απ ολα ειναι για το τηλ(19505XXUAME2)η στο κινητο μου;;χρειαζετε καποιο bacap;;κ πιο να κατεβασω;αν εχω ολα αυτα με την σειρα πιστευω οτι θα τα καταφερω!αν καποιος εχει ορεξη να με βοηθησει εχει καλως..διαφορετικα θα περιμενω την αναβαθμιση απο οτα.ευχαριστω κ παλι !!

Αλήθεια,γιατί θες να περάσεις την 4.3?ακόμη έχει πολλά bugs συγκριτικά με την 4.2.2..καλυτερα θα ηταν να ξεκινήσεις με μια απλή custom και στην πορεία το βλέπεις!

Πια εκδοση έχει τώρα το κινητό σου?το έχεις κανει root?και ναι,καλό θα ηταν να πάρεις ενα backup!

Beauty Lies In The Eyes Of The Beholder

Αλήθεια,γιατί θες να περάσεις την 4.3?ακόμη έχει πολλά bugs συγκριτικά με την 4.2.2..καλυτερα θα ηταν να ξεκινήσεις με μια απλή custom και στην πορεία το βλέπεις!

Πια εκδοση έχει τώρα το κινητό σου?το έχεις κανει root?και ναι,καλό θα ηταν να πάρεις ενα backup!

Το κινητο ειναι οπως το αγορασα κ εχει jb4.2.2 ελεγα να περασω 4.3 για καλυτερα .δεν εχω κανει ροοτ

Καλησπέρα,

έκανα μια επανεκκίνηση μετά από αρκετές μέρες και το τηλέφωνο κολλάει στο logo της samsung να αναβοσβήνει. Έχει τύχει σε κανέναν; Πως το αντιμετωπίσατε;

Ευχαριστώ.

Υ.Γ.Το άνοιξα κρατώντας πατημένο το Volume down και πάνω δεξιά γράφει ODIN MODE και λεει downloading do not turn off target.

Παιδιά άκυρο...δε ξέρω γιατί αλλά το έκλεισα και δοκίμασα να το ανοίξω πατώντας ΟΛΑ τα κουμπιά. Άναψε, μετά έσβησε και μετά άναψε πάλι μόνο του και δούλεψε...

Και το serial συνεχίζεται...έκανα δοκιμή μια επανεκκίνηση και πάλι τα ίδια :blink:

Edit: Μετά από ακόμη μερικές δοκιμές διαπίστωσα ότι το παθαίνει αν κάνω απευθείας επανεκκίνηση. Το πρόβλημα δεν εμφανίζεται αν κάνω shutdown και στη συνέχεια το ανάψω. Επίσης όταν ανοίξει, με ρωτάει με ποιον launcher να ξεκινήσει.

Από Ομάδα Διαχείρισης

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε την Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή την Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνύματος.

Edited by m7ixalis

Stock (μόλις το έκανα και Root πριν 5 λεπτά)

Με ποιο τρόπο το έκανες root ?

Samsung galaxy s21+

Με αυτόν που περιγράφεται στην 1η σελίδα του παρόντος topic

Πέρνα με odin το firmware που έχεις κάνοντας factory reset και δες αν συνεχίζεται το πρόβλημα .

Κανε πρώτα ενα backup αυτά που θελεις απο την εσωτερική sd γιατι θα χαθούν με το factory reset .

Samsung galaxy s21+

Πέρνα με odin το firmware που έχεις κάνοντας factory reset και δες αν συνεχίζεται το πρόβλημα .

Κανε πρώτα ενα backup αυτά που θελεις απο την εσωτερική sd γιατι θα χαθούν με το factory reset .

Ευχαριστώ για το tip. Θα πάρω πρώτα μια μεγαλύτερη external-SD να τα μεταφέρω εκεί και μετά θα το δοκιμάσω.:dizzy:

Το κινητο ειναι οπως το αγορασα κ εχει jb4.2.2 ελεγα να περασω 4.3 για καλυτερα .δεν εχω κανει ροοτ

καλύτερα λοιπόν μην περάσεις ακόμη την 4.3,μπορείς αν θέλεις να περάσεις όμως την stock 4.2.2 google edition,αλλά δεν θα έχεις τίποτα διαθέσιμο από τα καλούδια της Samsung...

τώρα..καταρχήν για να περάσεις οποιαδήποτε custom rom,χρειάζεται να κάνεις root,οπότε ο οδηγός που σου παρέθεσα δεν σε βοήθησε?

γιατί αυτό είναι το πρώτο στάδιο...άπαξ και κάνεις αυτό,συνεχίζεις με το να περάσεις custom recovery,έτσι ώστε να μπορείς να πάρεις ένα full backup της rom που χρησιμοποιείς για παν ενδεχόμενο και από'κει και πέρα αρχίζεις τις δοκιμές με τις rom (άμα έχεις όρεξη)...

αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις πιστά τις αναλυτικές οδηγίες για root από εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=364799 δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα :)

Καλησπερα, ολα καλα με το ροοτ και το recovery. Περασα την Omega rom v8 για το 9505 μου και δεν ανοίγει το Wifi με τιποτα.. το σερνω στα δεξια αλλα αυτο γυρναει παλι πισω .. καμια ιδεα?

καλύτερα λοιπόν μην περάσεις ακόμη την 4.3,μπορείς αν θέλεις να περάσεις όμως την stock 4.2.2 google edition,αλλά δεν θα έχεις τίποτα διαθέσιμο από τα καλούδια της Samsung...

τώρα..καταρχήν για να περάσεις οποιαδήποτε custom rom,χρειάζεται να κάνεις root,οπότε ο οδηγός που σου παρέθεσα δεν σε βοήθησε?

γιατί αυτό είναι το πρώτο στάδιο...άπαξ και κάνεις αυτό,συνεχίζεις με το να περάσεις custom recovery,έτσι ώστε να μπορείς να πάρεις ένα full backup της rom που χρησιμοποιείς για παν ενδεχόμενο και από'κει και πέρα αρχίζεις τις δοκιμές με τις rom (άμα έχεις όρεξη)...

αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις πιστά τις αναλυτικές οδηγίες για root από εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=364799 δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα :)

Κλαιρη καλα όλα, αλλα μετα από κανα 2000 φλασαρισματα τα 10 χρονια που ασχολούμαι με το αθλημα εντατικα, εχω το γαλαξια 4 χωρις φλασαρισμα, ουτε καν ρουταρισμα για 1,5 μηνα. Απλα κουραστηκα... Δεν χρειαζονται τιποτα αυτά τα ανδροειδη πλεον, πανε αψογα μαμισια μετα τις πρωτες 2 αναβαθμίσεις που ελυσαν τα πολλα lags, θερμοκρασίες...

Edited by v@gelis

Ίσως δε σου χρειάζονται, άλλοι χωρίς root έχουν ένα κουτσουρεμένο τηλέφωνο για τα δεδομένα τους.

Το καλό είναι ότι είναι πια αρκετά σταθερό το Android, ώστε κάποιος που θέλει απλά τις βασικές λειτουργίες να τα καταφέρνει και χωρίς πειράγματα.

Ας μη γενικεύουμε όμως... και ειδικά στο θέμα των τροποποιήσεων :p

- Alex

Ίσως δε σου χρειάζονται, άλλοι χωρίς root έχουν ένα κουτσουρεμένο τηλέφωνο για τα δεδομένα τους.

Το καλό είναι ότι είναι πια αρκετά σταθερό το Android, ώστε κάποιος που θέλει απλά τις βασικές λειτουργίες να τα καταφέρνει και χωρίς πειράγματα.

Στο θέμα του root ειδικά όταν πρόκειται για συσκευή της Samsung.

Είναι τόσα πολλά τα έξτρα που δεν υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς απ αυτά που δεν σου χρειάζονται.

Η Sammy προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πάντες και φορτώνει πολύ το λειτουργικό..

Εκτός αυτού χτίζει το δικο της οικοσύστημα και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση με ενα σωρό εφαρμογές που ειναι πολύ χρήσιμες αν είσαι πλαισιωμένος με δικές της συσκευές.

Εγώ δοκίμασα κανά δυο custom ROM και kernels αλλά δεν βρήκα λόγο να παραμείνω. Καμία δεν πρόσφερε έστω μικρή βελτίωση στα γνωστά προβληματακια των πρώτων official.

Όσοι όμως θέλουν παραμετροποίηση και θέμα αναγκαστικά δεν έχουν αλλη επιλογή.

Οι υπόλοιποι μπορούν να βελτιώσουν μόνοι τους την official και να προσθέσουν 2-3 tweaks που χρειάζονται.

Ειδικά στους kernels λέω οχι.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Custom ROM και kernels είναι απλά εντελώς άχρηστη διαδικασία. Η μόνη αξία για root είναι η χρήση backup εφαρμογών και το ξήλωμα μερικών αχρήστων stock και τίποτα παραπάνω. Τα υπόλοιπα είναι placebo effect και αυτό δεν είναι γενίκευση, είναι η πραγματικότητα που αντιλαμβανεται εύκολα κάποιος με σχετική εμπειρία...

Custom ROM και kernels είναι απλά εντελώς άχρηστη διαδικασία. Η μόνη αξία για root είναι η χρήση backup εφαρμογών και το ξήλωμα μερικών αχρήστων stock και τίποτα παραπάνω. Τα υπόλοιπα είναι placebo effect και αυτό δεν είναι γενίκευση, είναι η πραγματικότητα που αντιλαμβανεται εύκολα κάποιος με σχετική εμπειρία...

Διαφωνώ κάθετα!!! Ακόμα είμαι κάτοχος Galaxy Nexus και το πήρα με προοπτική να το αφήσω στοκ τελείως. Αλλά τελικά μπήκα στο τρυπάκι και φλάσαρα custom roms,kernels,supercharger,crossbreeder και ότι άλλο θες.

Δεν είναι placebo όλα. Δεν είναι ψευδαίσθηση οι 2 ώρες οθόνης με τις 5 ώρες. Ακόμα και φίλος μου με galaxy nexus πήρε και ασχολήθηκε με το κινητό μου να ψάξει κάτι και τρελάθηκε. Η ταχύτητα και η απουσία lag στο δικό μου σε απλή χρήση ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής ακόμα και όταν τα έβαζες δίπλα δίπλα.

Μιλώντας για το κινητό μου, έβαζες Paranoid και μπορεί να έκανες και 10 δεύτερα μερικές φορές για να μπείς στο phone και να κάνεις κλήση. Και δε μιλάω για benchs που αυτά είναι η μούφα και δεν λένε τίποτα απολύτως. Ίσως ακόμα στο S4 να μην αξίζει, δεν το ξέρω θα το μάθω σύντομα μιας και περιμένω την έγκριση φορητότητας για να το έχω στα χέρια μου!

Google Pixel 6 Pro

Θα συμφωνησω εν μερη με τον Βαγγελη, μιας και μετα απο αμετρητα φλασαρισματα σε, δεν ξερω κι εγω ποσες συσκευες τα τελευταια σχεδον 5 χρονια, καταληγω στο οτι μενοντας με stock και με ενα απλο root (τουλαχιστον σημερα, ετσι πως ειναι το android ), δεν χρειαζομαι κατι αλλο. Οτι και να δοκιμασα και στο S4, ολο προβληματα ειχα. Ξαφνικα reboot, wifi χωρις σημα, μπαταρια ξαφνικα να τελειωνει χωρις λογο σε 5 ωρες, να μην εχω 3G σημα, το bluetooth να μην δουλευει, να μην φορτιζει αφου εχει σβησει εντελως απο μπαταρια (και να ψαχνω φιλο να φορτισω την μπαταρια μου στο κινητο του, για να μπορεσω να το ενεργοποιησω). Τετοια πραγματα κανενας δεν τα θελει. Στην τελικη θελουμε να εχουμε μια σωστα λειτουργικη συσκευη, χωρις προβληματα. Τελεια συσκευη δεν υπαρχει, κι εμεις προσπαθουμε να το κανουμε. Εγω, απο την εμπειρια μου, εχω δει οτι οχι μονο δεν γινεται τελεια, αλλα συνηθως και χειροτερη. Απλα ειναι η χαρα, το γουστο που βγαζεις με το ολο θεμα "πειραγμα"!

Βαγγέλη δεν διαφωνώ μαζί σου...όντως δεν χρειάζονται τα άπειρα πειράγματα...αλλά πάντα στην αρχή έχεις τη διάθεση για "παιχνίδι" εγω τουλάχιστον :p

έχω δοκιμάσει τα άπειρα και έχω καταλήξει σε μια rom και την οποία ακολουθώ,γιατί μου αρέσει και γιατί δεν έχει προβλήματα :)

το παλικάρι παραπάνω που ζητούσε βοήθεια,θέλησε να μπει στα βαθειά με τη μία...τελικά δεν είδα νεότερα,οπότε μήπως το άφησε το ζήτημα!!

Πάντως root χρειάζεται,πρώτον για να μπορείς να έχεις ένα ολοκληρωμένο backup για παν ενδεχόμενο και δεύτερον για να ξεφορτωθείς διάφορα που απλά πιάνουν χώρο!

Καλησπέρα,

έκανα μια επανεκκίνηση μετά από αρκετές μέρες και το τηλέφωνο κολλάει στο logo της samsung να αναβοσβήνει. Έχει τύχει σε κανέναν; Πως το αντιμετωπίσατε;

Ευχαριστώ.

Υ.Γ.Το άνοιξα κρατώντας πατημένο το Volume down και πάνω δεξιά γράφει ODIN MODE και λεει downloading do not turn off target.

Παιδιά άκυρο...δε ξέρω γιατί αλλά το έκλεισα και δοκίμασα να το ανοίξω πατώντας ΟΛΑ τα κουμπιά. Άναψε, μετά έσβησε και μετά άναψε πάλι μόνο του και δούλεψε...

Και το serial συνεχίζεται...έκανα δοκιμή μια επανεκκίνηση και πάλι τα ίδια :blink:

Edit: Μετά από ακόμη μερικές δοκιμές διαπίστωσα ότι το παθαίνει αν κάνω απευθείας επανεκκίνηση. Το πρόβλημα δεν εμφανίζεται αν κάνω shutdown και στη συνέχεια το ανάψω. Επίσης όταν ανοίξει, με ρωτάει με ποιον launcher να ξεκινήσει.

Τελικά μιας και βγήκε πρόσφατα Google ROM για το S4 είπα να την δοκιμάσω. Έβαλα την 4.2.2 v.1.2 από εδώ. http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=43006371&postcount=1.

Έχει φύγει άπειρη σαβούρα της samsung από μέσα και το κινητό είναι πολύ smooth.

Το παράξενο είναι ότι όλοι όσοι τη δοκιμάσανε λένε ότι έχουν πολύ καλύτερη ζωή μπαταρίας...σε μένα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Από της 8 το πρωί με ελάχιστη χρήση, μέχρι τώρα μετά από 4 ώρες δλδ, η μπαταρία είναι στο 60%!! ενώ με την stock θα ήταν στο 90%+

• The title was changed to [S4] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις