Jump to content

Προβάλετε το Android σας στο PC και χειριστείτε το


anastasiszn
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://i0.wp.com/img23.imageshack.us/img23/7899/hi2560170993d2e504e32f3.png?resize=150%2C150Αν για κάποιο λόγο θέλετε να προβάλετε το android σας, στην οθόνη του υπολογιστή σας(παρουσιάση; για πλάκα;), καλύτερη λύση που έχετε ακούει στο Droid VNC.

Αρχικά το καλό με το VNC είναι οτι δεν χρειάζεται να συνδέσετε με καλώδιο το κινητό σας, αφού η όλη διαδικασία είναι μέσω του wifi και είναι εξαιρετικά απλή. O μόνος σας περιορισμός είναι οτι το Android σας πρέπει να είναι root, αλλιώς μόνο θα προβάλει στον υπολογιστή σας το Android, και δε θα μπορείτε να το χειριστείτε

 

Οπως στις περισσότερες περιπτώσεις τέτοιων προγραμμάτων, χρειαζόμαστε ένα Server και ένα Client. Στην περιπτωση του Droid VNC το Server είναι το κινητό σας, άρα θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα VNC Client στον υπολογιστή σας. Ενδεικτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Το RealVNC για Windows

Το TightVNC Για Linux

To Chicken of the VNC για MAC(πάντα μου άρεσαν τα ονόματα των MAC apps!)

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιο VNC Client θέλετε.

Εγώ θα σας οδηγήσω για τα Windows αλλα η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια σε ολα τα λειτουργικά. Πριν απο οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει το κινητό σας, και ο υπολογιστής σας να βρίσκονται συνδεδεμένα στο ίδιο ασύρματο δίκτυο

Στο android σας πρέπει να κατεβάσετε το Droid VNC. Εγκαταστήστε το στη συσκευή σας και τρέξτε το.

Οταν ανοίξει το πρόγραμμα επιλέξτε το Start Server, για να ενεργοποιηθεί το VNC Server. Κάτω απο τα κουμπιά (απ)ενεργοποιησης του Server θα εμφανιστεί η IP που έχει λάβει το κινητό σας στο δίκτυο.

Ανοίξτε τώρα το Client και εισάγετε την IP που σας έδωσε το Droid VNC. Συνδεθείτε και θα ανοίξει ένα παράθυρο που θα προβάλει οτι βλέπετε στο κινητό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι ως αντικατάστατο για το δάχτυλό σας. Το δεξί κλίκ είναι αντικατάστατο του Home και το Esc του Back.

To πληκτρολόγιο σας υποστηρίζετε επίσης και μπορείτε να γράψετε στο Android σας με τη βοήθεια του.

Οπως θα παρατηρήσετε με την πρώτη δοκιμή, υπάρχει μια σχετικά μεγάλη καθυστέρηση στη μεταφορά της εικόνας, και τα FPS δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα 10, για αυτο και το lag είναι λίγο(ως πολύ) ενοχλητικό. Και πάλι όμως είναι καλύτερο απο το τίποτα!

Edited by Superuser

oie_187028Bihdufbm.png.3d3976d11317e0e48874a77356b5ad14.png

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Θέλω να κάνω αυτό που λέει ο τίτλος. Δηλαδή να μπορώ να βλέπω και να χειρίζομαι το κινητό από το pc. Το θέμα είναι ότι στο pc από το οποίο θέλω να χειρίζομαι το κινητό δίνω ίντερνετ μέσω tethering από usb από το ίδιο κινητό. Υπάρχει κάποιος τρόπος να επιτευχθεί αυτό? Το κινητό είναι το Galaxy S3.
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δειχνει οτι συνδεθηκα, στο PC ανοιγει ενα παραθυρο σε σχημα κινητου, αλλα ειναι μαυρο/κενο...

Τι μπορει να παιζει ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...