mixtri Δημ. September 1, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2018 Στο ΕλΒε όντως είναι η εικόνα μη αντάξια του δικτύου. Όχι ότι πάει αργα, απλά έξω πιάνει 300άρες και μέσα 50. Haha! Όχι όχι, αυτό θέλω να το πείτε σε forum της Αμερικής για να κλαίνε χρόνια... Που έχουν 3CC και 150mbps link... Η Κόσμοτε από ότι έχω καταλάβει παίζει με Gbit backhaul. :lol: 50mbps άσχημα δε τα λες και με τόση κίνηση στο Ελ Βενιζέλος ----- προσθήκη μηνύματος 112 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Καλησπερα,επειδη θα κατεβω Κεφαλλονια συντομα,πως τα παει εκει η Κοσμοτε.Αξιζει να εχω κυριο νουμερο το whats up; Θεσσαλονικη και Βορεια Ελλαδα ειμαι υπερ ευχαριστημενος και εχω σημα παντου. Πριν 2 χρόνια ήταν μέτρια στην πόλη σε εσωτερικούς χώρους. Ομως σε 2 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στο δίκτυο. Στο νησί έχει αρκετούς σταθμούς και δεν έπεσα εκτός δικτύου ΠΟΥΘΕΝΑ. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. September 1, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2018 Haha! Όχι όχι, αυτό θέλω να το πείτε σε forum της Αμερικής για να κλαίνε χρόνια... Που έχουν 3CC και 150mbps link... Η Κόσμοτε από ότι έχω καταλάβει παίζει με Gbit backhaul. :lol: 50mbps άσχημα δε τα λες και με τόση κίνηση στο Ελ Βενιζέλος ----- προσθήκη μηνύματος 112 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Πριν 2 χρόνια ήταν μέτρια στην πόλη σε εσωτερικούς χώρους. Ομως σε 2 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στο δίκτυο. Στο νησί έχει αρκετούς σταθμούς και δεν έπεσα εκτός δικτύου ΠΟΥΘΕΝΑ. Ωραια τοτε,αρα θα εχω σημα. Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. September 1, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2018 (edited) Κάνοντας αυτές τις μέρες βόλτες στην Αθήνα, παρατηρώ πως χρειάζεται άμεσα capacity. Πολλά 2CA με 50Mbit, στο κέντρο της Γλυφάδας και στο Κολονάκι CA ούτε για δείγμα με αποτέλεσμα να υπάρχει διακύμανση από τα 30 μέχρι τα 120Mbit στη Β3. Επίσης, εξαιρετικά περίεργο, δεν κάνει CA στο Ελ. Βενιζέλος; Ναι μεν μέσα στο terminal πρέπει να έχει micro cells με πολύ καλές στάθμες και ικανοποιητικές ταχύτητες αλλά θα μπορούσε να είχε και πολύ καλύτερο performance. Μαρούσι και Κηφισιά >100Mbit σε 2 και 3CA. Στο κέντρο της Κηφισιάς σε LoS, έχει 3CA, 256QAM και >200Mbit. Δεν έχω δει ακόμα 4MIMO ούτε και τα 2x10Mhz στη B7. Είμαι περίεργος για τα B7, εάν θα τα ενώνει σε 5CA. Το είχα γράψει τέλη Μαρτίου, πριν πετάξω για ΗΠΑ. Η Cosmote δεν είχε 4G+ στο Ελ. Βενιζέλος... Μου έλεγαν εδώ, ότι φταίει το κινητό μου. :rolleyes: Τουλάχιστον σε εσωτερικό χώρο, δεν είχε. Έξω δε δοκίμασα... Edited September 1, 2018 by MitsosDaBest13 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andermitzakis Δημ. September 1, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2018 Στην Αθήνα παίζει με NSN? By default σε /// παίζει CA/256QAM. Περίεργο. Πάντως οι ταχύτητες που αναφέρεις είναι πολύ καλές ακόμα και η διακύμανση. Έχει μικρές κυψέλες η Κοσμοτε και αυτό βοηθά πολύ. Δε ξέρω ποια είναι τα ΚΡΙ αλλά αν καταλαβαίνω πρέπει να είναι από τα πιο υψηλά στον κόσμο. Στην Αμερική αυτά που λες είναι όνειρο θερινής νυκτός. Μεικτά NSN και ///, με τις περισσότερες να είναι ///. CA κάνει και σε NSN. Μια χαρά είναι οι ταχύτητες, δεν αντιλέγω, ωστόσο, είναι παράδοξο όταν στις ραχούλες, στα λαγκάδια και στις παραλίες έχει 3CA και χαμό από ταχύτητες, εκεί που χρειάζεται όντως capacity, σε περιοχές με μεγάλες αγορές και εξαιρετικά πολύ κόσμο, περιμένεις κάτι καλύτερο από την B3 μόνη της. Haha! Όχι όχι, αυτό θέλω να το πείτε σε forum της Αμερικής για να κλαίνε χρόνια... Που έχουν 3CC και 150mbps link... Η Κόσμοτε από ότι έχω καταλάβει παίζει με Gbit backhaul. :lol: 50mbps άσχημα δε τα λες και με τόση κίνηση στο Ελ Βενιζέλος Πριν 2 χρόνια ήταν μέτρια στην πόλη σε εσωτερικούς χώρους. Ομως σε 2 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στο δίκτυο. Στο νησί έχει αρκετούς σταθμούς και δεν έπεσα εκτός δικτύου ΠΟΥΘΕΝΑ. Στο ΕλΒεν μέσα, έχεις από 50 μέχρι 100Mbit ανάλογα το micro που θα πέσεις. Εξαιρετικά πυκνό δίκτυο, και στο ασανσέρ έχεις κάτω από -90dbm RSRP. Αλλά πουθενά σε εσωτερικό χώρο CA. Που με τα λεφτά που έχουν ρίξει εκεί μέσα σε διαφήμιση, θα έπρεπε κατ ελάχιστον να έκανε CA. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andermitzakis Δημ. September 1, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2018 Β3 4G στο mall με 50Mbit. 4G+ με το που βγείς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. September 1, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2018 Β3 4G στο mall με 50Mbit. 4G+ με το που βγείς. Στο Mall είναι demo point της VF. Έχουν μία από τις ελάχιστες band 7 4x4 MIMO που κάνουν 3CA. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. September 1, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2018 Ένα πείραμα. Είμαι στο εξοχικό μου στην Τήνο σε εσωτερικό χώρο, και με την μία sim(έχω twin) στο Nokia 2 βλέπω να μην βγάζει volte και να προτιμάει WiFi. Κοιτάζω το net cell info και βλέπω να έχει συνδεθεί σε band 3. Speedtest ψιλοχάλια με download 3mbps. Το βάζω σε flight mode και ανοίγω το S7. Εκείνο πιάνει 4G+ και βλέπω στο κρυφό μενού band 3 20MHz και band 7 επίσης 20 MHz. Speedtest με 32mbps download. Στη συνέχεια το κλείνω και ανοίγω το Nokia, όπου πλέον βλέπω να συνδέεται στη band 7. Speedtest και πιάνει μέχρι 50-60mbps. Και ανοίγει η ένδειξη VoLTE. Νόμιζα πως είχε κάποιο θέμα το τηλέφωνο, και δεν δουλεύει σωστά το VoLTE, αλλά τελικά μάλλον επέλεγε να μην το ανοίξει δίνοντας προτεραιότητα στο WiFi ή ακόμη και στο 3G αν απενεργοποιούσα το WiFi. Με την άλλη συσκευή δεν καταλάβαινα κάτι γιατί πιάνει 4G+ και έχει ικανή ταχύτητα σε κάθε σημείο του σπιτιού. Sent from my SM-G930F Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. September 1, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2018 4G+ είναι όταν ενώνει το σήμα από 2+ κεραίες. Το Νοκια προφανώς δεν το υποστηρίζει και για αυτό είχες χαμηλότερη ταχύτητα. Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. September 1, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2018 Μα, ναι. Αυτό το ξέρουμε. Η ταχύτητα δεν είναι το ζήτημα. Η συμπεριφορά του δικτύου μεταξύ των VoLTE/WIFI είναι που με προβλημάτιζε. Και τελικά υπάρχει εξήγηση. Sent from my Nokia 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. September 1, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2018 Μα, ναι. Αυτό το ξέρουμε. Η ταχύτητα δεν είναι το ζήτημα. Η συμπεριφορά του δικτύου μεταξύ των VoLTE/WIFI είναι που με προβλημάτιζε. Και τελικά υπάρχει εξήγηση. Sent from my Nokia 2 Μην συγκρίνεις το κεραιοσύστημα του S7 με του Nokia 2. Η διαφορά σε καθαρότητα υλικών και απόδοση ενισχυτών μπορεί να δώσει 6dB διαφορά υπέρ του Samsung και να βλέπει το modem λιγότερα λάθη μετάδοσης. Επίσης το Nokia 2 βλέπει VoLTE με χακιά, οπότε οι παράμετροι του πότε προτιμάει WiFi και πότε cellular είναι οι εργοστασιακοί default, όχι αυτό που περιμένει η Cosmote. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. September 1, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2018 Δεν τα συγκρίνω, σε καμία περίπτωση, απλά προσπαθούσα να καταλάβω πως δουλεύει καθώς είχα θέσει προτιμώμενο το δίκτυο LTE και έβλεπα όλο WiFi. Και τελικά είναι το σημείο προβληματικό (το δωμάτιο πιο συγκεκριμένα γιατί σε άλλο χώρο εντός του σπιτιού έπιανε 60mbps από b.3) Η "χακιά" δεν είναι κάτι τρομερό. Παρατήρησα πως μετά από factory reset δούλευε κανονικά με vowifi μέχρι το σημείο που ξεκινάει για πρώτη φορά το playstore να κατεβάζει ενημερώσεις. Με τα πολλά βρήκα πως αν απεγκαταστήσω μια εφαρμογή που εμφανίζεται με όνομα com.android.carrierconfig.atl.mccmnc20201 από εκεί και πέρα παίζει κανονικά. Το ζήτημα είναι πως αν μπει νέα sim στη δεύτερη υποδοχή ή απενεργοποιήσω οποιοδήποτε sim από τις ρυθμίσεις και την ανοίξω στη συνέχεια ξανά, αυτή η εφαρμογή επανέρχεται και σταματάει το VoLTE/VoWiFi. Δεν ξέρω αν είναι θέμα cosmote ή Nokia, αλλά έχω την εντύπωση πως μετά από κάποιο update ξεκίνησε αυτή η συμπεριφορά. Όταν το είχα πάρει δούλευε κανονικά. Sent from my Nokia 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. September 2, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2018 Δεν τα συγκρίνω, σε καμία περίπτωση, απλά προσπαθούσα να καταλάβω πως δουλεύει καθώς είχα θέσει προτιμώμενο το δίκτυο LTE και έβλεπα όλο WiFi. Και τελικά είναι το σημείο προβληματικό (το δωμάτιο πιο συγκεκριμένα γιατί σε άλλο χώρο εντός του σπιτιού έπιανε 60mbps από b.3) Η "χακιά" δεν είναι κάτι τρομερό. Παρατήρησα πως μετά από factory reset δούλευε κανονικά με vowifi μέχρι το σημείο που ξεκινάει για πρώτη φορά το playstore να κατεβάζει ενημερώσεις. Με τα πολλά βρήκα πως αν απεγκαταστήσω μια εφαρμογή που εμφανίζεται με όνομα com.android.carrierconfig.atl.mccmnc20201 από εκεί και πέρα παίζει κανονικά. Το ζήτημα είναι πως αν μπει νέα sim στη δεύτερη υποδοχή ή απενεργοποιήσω οποιοδήποτε sim από τις ρυθμίσεις και την ανοίξω στη συνέχεια ξανά, αυτή η εφαρμογή επανέρχεται και σταματάει το VoLTE/VoWiFi. Δεν ξέρω αν είναι θέμα cosmote ή Nokia, αλλά έχω την εντύπωση πως μετά από κάποιο update ξεκίνησε αυτή η συμπεριφορά. Όταν το είχα πάρει δούλευε κανονικά. Sent from my Nokia 2Αυτό που βλέπεις γίνεται push από την Google και ενεργοποιεί το RCS. Όπως φαίνεται έχει και VoLTE/VoWiFi configuration. Sent from my G8341 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. September 2, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2018 Ωραία, κατανοητό αυτό. Και για να είμαι ειλικρινής κάτι τέτοιο περίμενα. Το θέμα είναι πως επειδή το συγκεκριμένο μου χαλάει την δυνατότητα για volte, ποιος ευθύνεται για αυτό. Αν ξέρεις ή υποψιάζεσαι κάτι. Πχ η Cosmote επειδή επίσημα δεν υποστηρίζει ακόμη τη συσκευή; Ευχαριστώ. Sent from my SM-G930F Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. September 2, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2018 (edited) Έχει κοπεί η τηλεφωνία και το 4G από 150 έχει πέσει κάτω απο 10. Δοκίμασα και απο αλλο νούμερο και πάλι τα ίδια. Ούτε την υποστήριξη δεν μπορώ να πάρω. Δηλαδή καλά που έχω το δεύτερο νούμερο από το άλλο δίκτυο. Ντροπή και μόνο τέτοια ξεφτίλα και μιλάμε για μέσα στην πόλη. Το τηλέφωνο πρέπει να λειτουργεί πρωτίστως ως τηλέφωνο για κάτι επείγον. Edited September 2, 2018 by XP130TD Χαρακτηρισμός και σύγκριση δικτύων Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. September 2, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2018 (edited) Δεν λειτουργεί η τηλεφωνία όντως. Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk Το πρόβλημα φαίνεται να έχει διορθωθεί, μόνο το 1314 δεν μπορώ να καλεσω. Edited September 2, 2018 by paanos Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VasilisSam Δημ. September 2, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2018 Μέχρι μία ώρα φίλος από Έδεσσα δεν είχε τηλεφωνία εγώ σε Καλλικράτεια Χαλκιδικής είχα κανονικά. Τώρα ούτε εδώ. Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. September 2, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2018 Η φωνή δεν δουλεύει ή τα δεδομένα; Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fanatikos Δημ. September 2, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2018 (edited) Φωνή. Από ανατολικό Αιγαίο, Κάλυμνο, Λέρο κλπ, black out! Sent from my Galaxy Tab Pro, using Tapatalk Edited September 2, 2018 by fanatikos Παράθεση Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. September 2, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2018 Όντως είχε θέμα λίγη ώρα πριν. Σε καμία 10αρια κλήσεις προς το 1314 οι 6-7 κλείνανε και στις υπόλοιπες ακουγόταν φωνή μετά από 10" που άνοιγε η κλήση. Σε κλήση προς σταθερό ωστόσο έπαιρνε αμέσως χωρίς πρόβλημα. VoLTE εξαφανισμένο, αλλά VoWiFi έπαιζε. Τώρα δείχνει να έχει αποκατασταθεί. Sent from my SM-G930F Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
arjuna Δημ. September 2, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2018 υπέροχα... μετά την επιτυχημένη αναβάθμιση σε επίπεδο software τις τελευταίες μέρες είπαν να αναβαθμίσουν και το hardware :lol: τα παλικάρια εκεί στο Cosmoteδισταν έχουν χάσει το 2/3/4G-Spot για τα καλά :blink: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. September 3, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2018 υπέροχα... μετά την επιτυχημένη αναβάθμιση σε επίπεδο software τις τελευταίες μέρες είπαν να αναβαθμίσουν και το hardware :lol: τα παλικάρια εκεί στο Cosmoteδισταν έχουν χάσει το 2/3/4G-Spot για τα καλά :blink: Aυτό από που προκύπτει; Καταρχάς, όπως σε οποιοδήποτε τομέα, η αναβάθμιση SW είναι συνεχής. Δε καταλαβαίνω το point σου. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. September 3, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2018 Υπάρχει κάποιος που να έχει καταλάβει το pattern που ονομάζουν τα eNB ανάλογα αν είναι NSN ή /// ? Στην Πάτρα είναι όλα NSN, στην Βόρεια Εύβοια που τσέκαρα είναι ///, στην Αθήνα ανάκατα. Κάποιος πιο εύκολος τρόπος για να τα ξεχωρίζουμε χωρίς να μπλέκω κάθε φορά με τα LTE logs? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimgeo Δημ. September 3, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2018 Κάσος..στο λιμάνι.. Στάλθηκε από το LEX722 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. September 3, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2018 Απο χθες τα δεδομενα επεσαν τελειως σε 3η και 4η γενια. Σημερα παλι τα ιδια Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manosn2 Δημ. September 3, 2018 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2018 Πολλα προβληματα πρωτη φορα για την κοσμοτε. Παράθεση ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts