Jump to content

[Επίσημο] Windows Phone 8 Series

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε βίντεο που ανέβηκε προχθές στο youtube από την σελίδα http://windowsphoneapps.es φαίνεται μια νέα δυνατότητα της Cortana που θα έρθει με την επόμενη αναβάθμιση WP8.1 GDR2. Όπως φαίνεται στο βίντεο αφού απενεργοποιήσουμε τη συσκευή μας, μπορούμε να την ενεργοποιήσουμε απλά λέγοντας "Hey Cortana".

Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα.

• Απαντήσεις 5,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ομορφιιες,μακαρι να ερθει γρήγορα και στα ελληνικα,θα μας λυσει τα χερια σε πολλα και θα βιηθησει το λειτουργικό άμεσα

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Ένας από τους λόγους που δεν έχω σα κύρια συσκευή το Windows Phone μου είναι ότι καταναλώνει περισσότερα mb από το ανδροειδές.

Πλάκα κάνεις έτσι; :p

Αυτές οι διαφορές είναι άξιες λόγου ή μιλάμε για μικρές διαφορές ελάχιστων mb/μηνα?

Κάνετε συγκρίσεις ίδιων χρήσεων ή στο περίπου?

Την κατανάλωση την βλέπετε στις σχετικές εφαρμογές ή στον παροχο? Ίσως υπάρχουν ελάχιστες αποκλίσεις.

H διαφορά είναι αξιοσημείωτη ανάμεσα στο Lumia 920 που είχα και στο Lg G2 που έχω τώρα, όση παραμετροποίηση και αν κάνω. Και η διαφορά παρατηρείται στα MB που καταναλώνει το λειτουργικό για να συγχρονίζει (android data, google + κλπ), όχι τόσο στις εφαρμογές.

Πάντως, αν εξαιρέσουμε μικρές διαφορές στην ποιότητα των δύο συσκευών υπέρ του Nokia, δύσκολα να επιστρέψω ξανά σε WP8. Το G2 είναι η πρώτη μου android συσκευή μετά από χρόνια με symbian και 9 μήνες με WP8. Μπορώ να πω ότι με εξέπληξε με την σταθερότητα και την ταχύτητα του. To android δείχνει πιό ώριμο από ποτέ. Από πλευράς πληρότητας, δε, είναι γνωστή η διαφορά με τα WP...Απλά εκφέρω την γνώμη μου με αφορμή τα σχόλια που διάβασα για τα δύο λειτουργικά και ως χρήστης και των δύο, και κλεινω το off topic.

Χρόνια πολλά σε όλους!:)

Edited by Rayden1

Nokia 3210-3410-6510-5210-5410-6230i-Sony Ericsson k750-k810-Nokia N73-N79-N86-N8-Lumia 920-LG G2-Sony Xperia Z3-Huawei Mate 8-LG V30-G8X-Samsung S21-S23

Πλάκα κάνεις έτσι; :p

Οχι αδερφε δεν κανω πλακα. Δεν υπαρχει λογος αλλωστε.

Στις συσκευες που εχω, αυτο παρατηρω.

Για ποιες διεργασιες μιλας; Πιο google+; Δεν το εχω ενεργοποιησει ποτε.

Στις διεργασιες τρεχουν αυτα που θελω εγω και οχι οι ανοητες εφαρμογες της google.

Υ.ΓΟι διαφορα ειναι στα 150 mb Κωστα (μοντογια)

Καλη χρονια παιδια.

Ούτε με DP έχω μεγάλη κατανάλωση mbs...

Σε σχέση με το BbOS πώς σε πάει; αμελητέες διαφορές ή υπερέχει κάποιο;

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.

Οχι αδερφε δεν κανω πλακα. Δεν υπαρχει λογος αλλωστε.

Στις συσκευες που εχω, αυτο παρατηρω.

Για ποιες διεργασιες μιλας; Πιο google+; Δεν το εχω ενεργοποιησει ποτε.

Στις διεργασιες τρεχουν αυτα που θελω εγω και οχι οι ανοητες εφαρμογες της google.

Υ.ΓΟι διαφορα ειναι στα 150 mb Κωστα (μοντογια)

Καλη χρονια παιδια.

Ναι έχεις δίκο το google plus μπορείς να το απανεργοποιήσεις το μπέρδεψα με τις υπηρεσίες google play και τα δεδομένα λειτουργικού συστήματος android. Εκτός και αν τα έχεις απενεργοποιήσει όλα από τις ρυθμίσεις δεδομένων παρασκηνίου. Με τον τρόπο αυτό όμως χάνεις όλες τις ενημερώσεις push των εφαρμογών. Αν το έχεις έτσι ναι όντως δε θα καταναλώνει. Αλλά δεν θα είναι και smartphone...:p Τελος πάντως μην ξεφεύγουμε...

Nokia 3210-3410-6510-5210-5410-6230i-Sony Ericsson k750-k810-Nokia N73-N79-N86-N8-Lumia 920-LG G2-Sony Xperia Z3-Huawei Mate 8-LG V30-G8X-Samsung S21-S23

Ναι έχεις δίκο το google plus μπορείς να το απανεργοποιήσεις το μπέρδεψα με τις υπηρεσίες google play και τα δεδομένα λειτουργικού συστήματος android. Εκτός και αν τα έχεις απενεργοποιήσει όλα από τις ρυθμίσεις δεδομένων παρασκηνίου. Με τον τρόπο αυτό όμως χάνεις όλες τις ενημερώσεις push των εφαρμογών. Αν το έχεις έτσι ναι όντως δε θα καταναλώνει. Αλλά δεν θα είναι και smartphone...:p Τελος πάντως μην ξεφεύγουμε...

Άλλο να έχεις ανενεργές τις εφαρμογές που ο καθένας δε χρειάζεται και άλλο τα push τις εκάστοτε εφαρμογής.

Λάθος κατάλαβες.

Μπορεί να είναι θέμα HTC όσο αφορά τα δεδομένα. Εξανλήσαμε όλα τα ενδεχόμενα.

Edited by left_ace

Άλλο να έχεις ενεργές τις εφαρμογές που ο καθένας δε χρειάζεται και άλλο τα push τις εκάστοτε εφαρμογής.

Λάθος κατάλαβες.

Μπορεί να είναι θέμα HTC όσο αφορά τα δεδομένα. Εξανλήσαμε όλα τα ενδεχόμενα.

Μα είπα ότι αυτό που καταναλώνει τα πολλά δεδομένα είναι τα συγκεκριμένα δύο: Δεδομένα λειτουργικού android, που ΔΕΝ μπορείς να τα απενεργοποιήσεις, και υπηρεσίες Google Play που αν τις απενεργοποιήσεις απλά δεν θα λειτουργεί καμιά push ενημέρωση οποιασδήποτε τρίτης εφαρμογής. ΔΕΝ είπα ότι αυτές καθεαυτές οι τρίτες εφαρμογές ή τα Push τους καταναλώνουν υπερβολικά δεδομένα. Μιλάμε εννοείται για μη ρουταρισμένη συσκευή. Τέλος πάντων επειδή όντως το εξαντλήσαμε μάλλον κάτι έχει να κάνει με το HTC σε σχέση με το LG. Τυχερός είσαι πάντως!;)

Παρακάτω μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο αφιέρωμα του myphone.gr για καλύτερες εφαρμογές για Windows Phone....

Οι καλύτερες εφαρμογές για Windows Phone smartphones (Μέρος 1ο)

Edited by alex_gate_7
Powerd by OnePlus 7 Pro

Εδω και μια εβδομαδα εχω το nokia lumia 630... εχω προσπαθησει ειτε να βαλω την καρτα micro sd στον υπολογιστη και να περασω αρχεια ειτε να συνδεσω το κινητο με καλωδιο(υποστηριζει μεταφορες) και δεν μου βρισκει το κινητο στον υπολογιστη ενω φορτιζει κανονικα... την καρτα micro sd την διαβαζει οταν βαζω απλα οταν παω να βαλω ενα αρχειο δεν μου το επιτρεπει... ξερει κανεις μηπως τι πρεπει να κανω για να μεταφερω αρχεια;;

Εδω και μια εβδομαδα εχω το nokia lumia 630... εχω προσπαθησει ειτε να βαλω την καρτα micro sd στον υπολογιστη και να περασω αρχεια ειτε να συνδεσω το κινητο με καλωδιο(υποστηριζει μεταφορες) και δεν μου βρισκει το κινητο στον υπολογιστη ενω φορτιζει κανονικα... την καρτα micro sd την διαβαζει οταν βαζω απλα οταν παω να βαλω ενα αρχειο δεν μου το επιτρεπει... ξερει κανεις μηπως τι πρεπει να κανω για να μεταφερω αρχεια;;

Καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Για το πρόβλημά σου ρίξε μια ματιά στα παρακάτω:

Διαβάστε πριν ρωτήσετε: Nokia Lumia FAQ - Σύνδεση της συσκευής σε υπολογιστή. και στο Μεταφορά δεδομένων από και προς τη συσκευή.

Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα.

Επειδή με προβλημάτισε πολύ το θέμα της κατανάλωσης των δεδομένων σας παραθέτω την δική μου εμπειρία.....με cosmote whatsup έχω παρακολουθήσει τ μβ που καταναλώνει η συσκευή και είναι περίπου ένα μβ για την αρχική σελίδα του σπορ24 με τους browsers serfy us opera mini. Ενώ με τον explorer είναι περίπου το μισό. Σε αντροιντ ο όπερα κατανάλωσε 2 μβ άρα περισσότερα. Είχα συνηθίσει να καταναλώνω με το παλιό Symbian κινητό μου ένα μβ μετά από πολύ κόπο και τώρα βλέπω να χρειάζομαι 80-90 ημερησίως με μόνο 5-6-7 αναζητήσεις στο γκουγκλ. Όλο το παιχνίδι είναι στους πλοηγούς. Ο όπερα ήταν αυτός με την λιγότερη κατανάλωση αλλά τώρα χρειαζόμαστε κάτι ακόμα πιο δυνατό και από τον εξπλορερ. Η μετρήσεις έγιναν σε λουμια 930.

Νομίζω είμαι ο υπερ τσιγκούνης στα mb. Με βάση και μόνο αυτό το android με firewall δεν έχει αντίπαλο.

Τώρα σε κανονικές συνθήκες, το windows phone είναι εντυπωσιακό το πόσο λιγότερο δεδομένα χρειάζεται.

Βέβαια, το γεγονός ότι όλες οι εφαρμογές γίνονται disconnect λέει πολλά. Η εμπειρία όμως χρήσης της εφαρμογής είναι αντίστοιχη του disconnect.

Προσωπικά προτιμώ android με firewall και φουλ εμπειρία στις εφαρμογές που με ενδιαφέρουν.

Ανδροειδές δεν είχα ποτέ και firewall δεν νομίζω να είχαν τα Symbian (τουλάχιστον προεγκατεστημένο, F-Secure, ESET κλπ δεν είχα εγκαταστήσει). Επομένως αναμένουμε να δούμε αν θα προστεθεί στα windows 10.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Σε σχέση με το BbOS πώς σε πάει; αμελητέες διαφορές ή υπερέχει κάποιο;

Αν σου πω ότι δεν έχω κάνει ακόμα τέτοια σύγκριση; Θα το δοκιμάσω, όμως!

Huawei Nova 5T

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχω μέχρι σήμερα από το λειτουργικό, είναι το πληκτρολόγιο. Δεν διορθώνει αυτόματα όλες τις λέξεις που γράφω και μερικές φορές λείπει απλά ο τόνος. Αν πατήσω πάνω στην λέξη που προτείνει το πληκτρολόγιο, αφήνει κενό και αν θέλεις να βάλεις κάποιο σημείο στίξης, αυτό είναι μετά το κενό. Είναι κάτι που κάνω λάθος ή έτσι μόνο λειτουργεί;

Edit: Για την τέλεια μια λύση είναι το διπλό πάτημα,στο space. Για τα υπόλοιπα όμως όπως κόμμα και ερωτηματικό όμως ,τι γίνεται;

Edited by cb600f

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχω μέχρι σήμερα από το λειτουργικό, είναι το πληκτρολόγιο. Δεν διορθώνει αυτόματα όλες τις λέξεις που γράφω και μερικές φορές λείπει απλά ο τόνος. Αν πατήσω πάνω στην λέξη που προτείνει το πληκτρολόγιο, αφήνει κενό και αν θέλεις να βάλεις κάποιο σημείο στίξης, αυτό είναι μετά το κενό. Είναι κάτι που κάνω λάθος ή έτσι μόνο λειτουργεί;

Edit: Για την τέλεια μια λύση είναι το διπλό πάτημα,στο space. Για τα υπόλοιπα όμως όπως κόμμα και ερωτηματικό όμως ,τι γίνεται;

Για το κόμμα και όπως και για άλλα σημεία στίξης κρατώντας πατημένη την τελεία σου τα εμφανίζει και σέρνοντας το δαχτυλό σου επιλέγεις ποιό θέλεις να χρησιμοποιήσεις.

Ναι αλλά άλλο ήθελα να πω . Δες λίγο πως είναι γραμμένο αυτό το μήνυμα . Θέλω να βάλω τώρα ένα κόμμα ,δες που έχει κενό μετά την λέξη "κόμμα". Αυτό αλλάζει;γίνεται δηλαδή να είναι η λέξη ,μετά το κόμμα και μετά το κενό. Αφού τελειώσει η λέξη ,δεν πατάς το space για την "πάρει "μετά από αυτό αφήνει κενό και όποιο σημείο στίξης και να επιλέξεις θα είναι μετά το κενό .τι κάνω λάθος;

Μάλλον μπερδεύω λίγο τα πράγματα. Το παραπάνω είναι γραμμένο από το Lumia. Αυτό τώρα από το android. Δηλαδή θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι:

"Ναι αλλά άλλο ήθελα να πω. Δες λίγο πως είναι γραμμένο αυτό το μήνυμα. Θέλω να βάλω τώρα ένα κόμμα, δες που έχει κενό μετά την λέξη "κόμμα". Αφού τελειώσει η λέξη, δεν πατάς...

Edited by cb600f

Ναι αλλά άλλο ήθελα να πω . Δες λίγο πως είναι γραμμένο αυτό το μήνυμα . Θέλω να βάλω τώρα ένα κόμμα ,δες που έχει κενό μετά την λέξη "κόμμα". Αυτό αλλάζει;γίνεται δηλαδή να είναι η λέξη ,μετά το κόμμα και μετά το κενό. Αφού τελειώσει η λέξη ,δεν πατάς το space για την "πάρει "μετά από αυτό αφήνει κενό και όποιο σημείο στίξης και να επιλέξεις θα είναι μετά το κενό .τι κάνω λάθος;

Μάλλον μπερδεύω λίγο τα πράγματα. Το παραπάνω είναι γραμμένο από το Lumia. Αυτό τώρα από το android. Δηλαδή θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι:

"Ναι αλλά άλλο ήθελα να πω. Δες λίγο πως είναι γραμμένο αυτό το μήνυμα. Θέλω να βάλω τώρα ένα κόμμα, δες που έχει κενό μετά την λέξη "κόμμα". Αφού τελειώσει η λέξη, δεν πατάς...

Αν επιλέξεις την λέξη από τις προτεινόμενες επιλογές θα σου αφήσει αναγκαστηκά κενό μετά χωρίς να πατήσεις το space οπότε και θα πρέπει να το σβήσεις αν θέλεις να βάλεις κάποιο σημείο στίξης μετά. Αν γράψεις κάποια λέξη χωρίς τόνο για παράδειγμα, χωρίς όμως να επιλέξεις την τονισμένη από τις προτάσεις του πληκτρολογίου, και βάλεις κόμμα κρατώντας πατημένη την τελεία θα σου βάλει και το κόμμα και θα διορθώσει και την λέξη.

Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά. Τώρα είναι πιο ξεκάθαρο. Με λίγη δοκιμή θα το συνηθίσω.

Πρόσθεσα και μια πιστωτική που χρησιμοποιώ σε android και online αγορές, βλέπω πως υπάρχει και η δυνατότητα για PayPal, οπότε αρχίζει και γίνεται πιο λειτουργικό για μένα.

Edited by cb600f

Ρυθμίσεις -> πληκτρολόγιο -> σύνθετες και τικαρεις την επιλογή "εμφάνιση πληκτου κόμματος όταν είναι διαθέσιμο"

Η αλήθεια είναι πως οι διορθώσεις λέξεων έχουν χειροτερέψει......

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Ρυθμίσεις -> πληκτρολόγιο -> σύνθετες και τικαρεις την επιλογή "εμφάνιση πληκτου κόμματος όταν είναι διαθέσιμο"

Αυτήν την επιλογή την είχα, τώρα όμως στην ουσία, καταλαβαίνω την λειτουργία της. Τώρα που γράφω με αυτόν τον τρόπο, βλέπω πως είναι πιο βολικό, αν και χρειάζεται ένα επιπλέον πάτημα στο space.

Αυτήν την επιλογή την είχα, τώρα όμως στην ουσία, καταλαβαίνω την λειτουργία της. Τώρα που γράφω με αυτόν τον τρόπο, βλέπω πως είναι πιο βολικό, αν και χρειάζεται ένα επιπλέον πάτημα στο space.

Δεν είμαι βέβαιος, αλλά νομίζω κάπου υπήρχε μια ρύθμιση, στην διόρθωση της λέξης να μην αφήνεται κενό. Μπορεί να το μπερδεύω βέβαια με κάποια εφαρμογή...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Δεν είμαι βέβαιος, αλλά νομίζω κάπου υπήρχε μια ρύθμιση, στην διόρθωση της λέξης να μην αφήνεται κενό. Μπορεί να το μπερδεύω βέβαια με κάποια εφαρμογή...

Όντως υπάρχει!!! Μπορεί να είναι βολικό σε κάποιες περιπτώσεις.

Μετά την εγκατάσταση του im+, το πληκτρολόγιο θα λειτουργεί περισσότερο λόγω του hangouts που χρησιμοποιώ συνέχεια στο android.

Η επιλογή του swipe είναι θα έλεγα αυτή που λείπει περισσότερο.

Edited by cb600f

Αυτό είναι που ήθελα να θίξω εχθές αλλά το ξέχασα.

Όντως οι διορθώσεις έχουν χαλάσει αρκετά από τα 8 στα 8.1.

Όταν σου βάζει αυτόματα κενό μετά από μία προτεινόμενη λέξη, απλά πατάς το σημείο στίξης που θες, και αυτό τοποθετείται αυτόματα μετά το τέλος της λέξης χωρίς να αφήνει κενό. Και εμένα με είχε μπερδέψει στην αρχή. Edited by WPerty