Jump to content

Galaxy S Plus (GT-I9001) : Εγκατάσταση Custom ROM


kouros17
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ CUSTOM ROM ΣΤΟ SAMSUNG GALAXY S PLUS (GT-I9001)

 

Η εγκατάσταση μιας ρομ για το τηλέφωνό μας, όπως και όλες οι άλλες διαδικασίες που αναφέρονται εδώ, είναι πολύ απλή υπόθεση, αρκεί να γίνουν μία φορά. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν ο άπειρος χρήστης να διαβάσει πρώτα κάποιες εισαγωγικές πληροφορίες που μπορεί να βρει εδώ και εδώ, ώστε να εξοικειωθεί με κάποια βασική ορολογία.

Η κοινότητα του τηλεφώνου μας στους xda όπου μπορεί να στραφεί κάποιος, για να βρει πληροφορίες, custom roms και mods είναι εδώ.

 

Όλες οι ρομ εγκαθίστανται στο τηλέφωνο μας με δύο τρόπους: είτε μέσω odin, είτε μέσω recovery mode. Επειδή εδώ και πολύ καιρό, έχει εγκαταλειφθεί από τους developers ο πρώτος τρόπος (εφαρμόζεται μόνο στην εγκατάσταση επίσημων - stock rom), εδώ θα μας απασχολήσει μόνο ο δεύτερος, η εγκατάσταση δηλαδή μέσω recovery mode (όποιος ενδιαφέρεται για εγκατάσταση μέσω odin μπορεί να κοιτάξει εδώ).

 

Υπάρχουν όμως πρώτα τρία απαραίτητα πράγματα που πρέπει να κάνετε, πριν την καθαυτή εγκατάσταση της ρομ. Να εγκαταστήσετε τους usb drivers, να γίνετε root και να εγκαταστήσετε ένα custom recovery. Αν όλα αυτά τα έχετε κάνει ήδη, πηγαίνετε κατ'ευθείαν στο 4 όπου περιγράφεται η εγκατάσταση της ρομ.

 

 

1) H ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ USB DRIVERS

 

Η εγκατάσταση των usb drivers που θα εξασφαλίσει την επικοινωνία του τηλεφώνου σας με τον υπολογιστή, μέσω του ειδικού καλωδίου usb, γίνεται αυτόματα αν εγκαταστήσουμε το Samsung Kies. Επειδή όμως το Samsung Kies δεν είναι από τα πιο αξιόπιστα προγράμματα παρ'ότι επίσημο, (όσο και αν ακούγεται παράξενο υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να δημιουργηθούν επιπλοκές στο τηλέφωνό μας εγκαθιστώντας μία ρομ με το "επίσημο" Samsung Kies, παρά με το "ανεπίσημο" odin, ίσως επειδή κατασκευάστηκε για το παλιότερο λειτουργικό Bada), θα σας πρότεινα να αποφύγετε την εγκατάστασή του και να κατεβάσετε τους usb drivers για να τους εγκαταστήσετε στον υπολογιστή, κατ'ευθείαν από εδώ.

 

Μετά ο υπολογιστής λογικά θα αναγνωρίζει το τηλέφωνό σας όταν θα συνδέονται με το usb καλώδιο, οπότε θα μπορείτε να προχωρήσετε στα επόμενα βήματα.

 

 

2) ΑΠΟΚΤΗΣΗ ROOT ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Είναι γνωστό ότι για να μπορούμε να εισχωρούμε στο βαθύτερο εσωτερικό των smartphone μας και να πραγματοποιούμε τόσο μεγάλες επεμβάσεις όπως η εγκατάσταση μίας άλλης ρομ, θα πρέπει πρώτα να "γίνουμε root". Η διαδικασία είναι απλούστατη και περιγράφεται εδώ, όπου και θα βρείτε για να κατεβάσετε τα απαραίτητα αρχεία.

 

 

3) Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ RECOVERY

 

Όπως υπάρχουν stock και custom roms, έτσι υπάρχουν stock και custom recovery (με περισσότερες επιλογές, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία backup, το λεγόμενο nandroid backup). Το ζήτημα ανέκυψε από τη στιγμή που εμφανίστηκαν οι ics roms. Μέχρι τότε αρκούσε το FeaMod Recovery για να εγκαταστήσουμε μία gingerbread rom, αλλά δεν αρκούσε για να εγκαταστήσουμε μία ics ή μία jelly bean rom. Αν και υπάρχουν αρκετά, το πιο σταθερό και αξιόπιστο recovery αποδεικνύεται μέχρι στιγμής το CWM v5.5.0.4. (Με τα πλήκτρα του ήχου ανεβοκατεβαίνουμε στο μενου, με το κεντρικό πλήκτρο Home επιλέγουμε και με το back button που βρίσκεται δεξιά από το κεντρικό γυρίζουμε πίσω)

 

Θα σας πρότεινα λοιπόν αρχικά να εγκαταστήσετε αυτό το recovery (με το οποίο σημειωτέον θα μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε custom rom, ανεξαρτήτου έκδοσης του android στην οποία βασίζεται) και αφού εγκαταστήσετε τη ρομ, μπορείτε μετά, αν θέλετε, να δοκιμάσετε και κάποια άλλα.

 

Κατεβάστε το από εδώ, για να το εγκαταστήσετε μέσω odin: Κλείνετε κατ'αρχήν το τηλέφωνο, το ανοίγετε σε download mode (Volume Down + Home + Power) και το συνδέετε με τον υπολογιστή μέσω usb καλωδίου. Ανοίγετε το odin (με δεξί κλικ και "εκτέλεση ως διαχειριστής"), στο πρώτο πεδίο OPS επιλέγετε το AriesVE, πηγαίνετε επάνω αριστερά και τικάρετε το "One Package" και μετά πάτε κάτω δεξιά για να επιλέξετε στο πεδίο One Package αυτό που κατεβάσατε (recovery-clockwork-5.5.0.4-ariesve.tar.md5). Επιλέξτε Start, θα ξεκινήσει η εγκατάσταση και σε λίγα δευτερόλεπτα το κινητό θα κάνει reboot μόνο του, πράγμα που σημαίνει ότι είστε έτοιμοι και μπορείτε να κλείσετε το odin.

 

Αν τυχόν δεν γίνεται η εγκατάσταση, δοκιμάστε σε διαφορετική usb θύρα.Για να τσεκάρετε ότι έγινε σωστά η εγκατάσταση, κλείστε το τηλέφωνο και μπείτε σε recovery mode (Volume Up + Power).

 

 

4) Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΟΜ

 

Τώρα είστε πλέον έτοιμοι να εγκαταστήσετε τη ρομ, αλλά πρώτα θα σας πρότεινα να δημιουργήσετε ένα nandroid backup, σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, ή κάτι δεν σας αρέσει στη νέα ρομ και θέλετε να επιστρέψετε πίσω (το συγκεκριμένο backup αποθηκεύει τα πάντα από το τηλέφωνό σας όπως είναι τώρα, με τη ρομ, τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις, είτε στην εσωτερική είτε στην εξωτερική κάρτα).

 

Το πρώτο πράγμα που κάνετε, είναι να κατεβάσετε τον ζιπαρισμένο φάκελο της ρομ στον υπολογιστή σας και μην ξεχνάτε ότι αν φλασάρετε ics ή jelly bean rom πρέπει να κατεβάσετε μαζί και τον φάκελο των gapps (google apps). Σε κάποιες ρομ αυτά είναι ενσωματωμένα μέσα σ'αυτήν, οπότε δεν χρειάζεται να κατεβάσετε κάτι άλλο πέρα από τη ρομ, σε κάποιες άλλες όμως όχι. Αν δεν είναι ενσωματωμένα ο developer της ρομ θα σας υποδεικνύει ένα link για να τα κατεβάσετε. Αν δεν τα εγκαταστήσετε, τότε δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό και να συνδεθείτε στο market.

 

Δημιουργήστε τα απαραίτητα backup των εφαρμογών και ρυθμίσεών τους, των επαφών κλπ. Τοποθετείστε τον ζιπαρισμένο φάκελο της ρομ από τον υπολογιστή στο τηλέφωνο (κατά προτίμηση στην εξωτερική κάρτα αν έχετε, ώστε να μπορείτε να κάνετε format στην εσωτερική κάρτα αν χρειαστεί χωρίς να φοβάστε ότι θα διαγραφεί και ο φάκελος της ρομ. Αν δεν έχετε εξωτερική "ρίξτε τον" στην εσωτερική κάρτα) και μπείτε με τον γνωστό τρόπο σε recovery, απ'όπου κάνετε πλέον τα εξής:

 

1) wipe data/factory reset (ισοδύναμο με την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, διαγράφει εφαρμογές και ρυθμίσεις από το τηλέφωνό μας)

2) wipe cache partitions,

3) advanced/wipe dalvik cache,

4) mounds and storage: format/system (δεν είναι απαραίτητο αλλά καλό είναι να το κάνετε ειδικά αν πηγαίνετε από gingerbread rom σε ics ή jelly bean, ή από ics σε jelly bean, όταν πηγαίνετε δηλαδή σε μία διαφορετική έκδοση του android)

5) mounds and storage: format sdcard (ούτε αυτό είναι απαραίτητο, προτείνεται συνήθως σε περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα στο κινητό, "καθαρίζει" τα πάντα από την εσωτερική κάρτα, όχι όμως και από την εξωτερική, γι'αυτό αν το επιλέξετε μην ξεχάσετε πιο πριν να αποθηκεύσετε ότι χρειάζεστε στην εξωτερική κάρτα ή στον υπολογιστή και κυρίως το αρχείο τη ρομ και κάθε είδους backup)

6) install rom (από την internal ή external sdcard, ανάλογα που τοποθετήσατε τη ρομ)

7) install gapps ή ενδεχόμενων διορθωτικών updates, patches, mods κλπ (αν υπάρχουν)

8) wipe data/factory reset,

9) wipe cache partitions,

10) advanced/wipe dalvik cache

11) advanced/fix permissions (αν το προτείνει ο developer της ρομ, διαφορετικά δεν χρειάζεται)

12) reboot system now.

 

Το τηλέφωνό σας αν όλα πάνε καλά θα ανοίξει, κάντε το βασικό set up, την επαναφορά όλων των backup και είστε έτοιμοι!

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αν το τηλέφωνό σας δεν ανοίγει και σας ξαναγυρίζει στο recovery (ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, ειδικά σε περιπτώσεις που κάποιος είναι με μία stock rom και φλασάρει για πρώτη φορά custom rom), κάντε ότι περιγράφεται εδώ.

 

 

ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ...

 

Είναι αλήθεια ότι κάποια από τα παραπάνω βήματα επαναλαμβάνονται (όπως τα wipe data, wipe cache, wipe dalvik cache) και για κάποιους αυτό είναι πλεονασμός. Ως ένα βαθμό αυτό είναι σωστό, αφού η ρομ μπορεί να εγκατασταθεί και χωρίς να επαναλάβουμε τα τρία πρώτα βήματα (χωρίς δηλαδή τα βήματα 8,9,10), μπορεί ακόμα και να εγκατασταθεί χωρίς το πρώτο βήμα (το factory reset) ώστε να μην χάσουμε ρυθμίσεις και εφαρμογές. Σε μερικές περιπτώσεις κάποιοι developers, υποδεικνύουν μόνο τα βήματα 2,3,6.

 

Άποψή μου, που έχει εδραιωθεί από το διάβασμα τόσο καιρό των σχολίων στα διάφορα threads στο site των xda, είναι ότι καλό είναι να κάνουμε όλα τα wipe (όλα τα παραπάνω βήματα εκτός από το 5 και το 11 ίσως), ώστε να εξασφαλίσουμε ότι πιθανές δυσλειτουργίες και επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν με τη νέα ρομ, δεν οφείλονται σε μια δική μας κακή εγκατάσταση. Είναι αστείο να βλέπεις έναν developer να προτείνει μόνο wipe cache και wipe dalvik cache και μετά όταν κάποιος να του αναφέρει κάποια προβλήματα, αυτός να του απαντά ότι πρέπει να κάνει όλα τα wipe, όπως επίσης είναι άδικο να καταδικάζουμε μία ρομ για πιθανά προβλήματα που εμφανίζει, αλλά που δεν οφείλονται τελικά σ'αυτήν αλλά στην δική μας κακή εγκατάσταση.

 

Για να σιγουρέψουμε λοιπόν την καλή εγκατάσταση της ρομ, προτείνω να κάνουμε όλα τα wipe, τόσο πριν, όσο και μετά την εγκατάσταση του ζιπαρισμένου φακέλου της ρομ.

 

Μπορούμε να αποφύγουμε το wipe data (ισοδύναμο με την "επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων") και να κάνουμε μόνο wipe cache και wipe dalvik cache, στην περίπτωση που εγκαθιστούμε ένα update (αναβάθμιση) της ίδιας ρομ, ώστε να μην χάσουμε εφαρμογές και ρυθμίσεις και να μην χρειαστεί να τα ξαναπεράσουμε από την αρχή.

 

Να πω τέλος ότι με τον παραπάνω τρόπο μπορούμε να φλασάρουμε οποιαδήποτε custom rom (gingerbread, ics, Jelly bean), αρκεί φυσικά να είναι σε μορφή .zip ώστε να εγκαθίσταται μέσω recovery mode.

Edited by kouros17
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητηρια για τον υπερ-πληρη και κατανοητό οδηγό σου...

Και μπράβο για την βοήθειά που προσφέρεις στις ερωτήσεις στο επίσημο thread του S plus...

Συνέχισε έτσι kouros !!!!!

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ tolis, έπρεπε να φτιαχτεί κάποια στιγμή, γιατί οι custom roms αυξάνονται για το τηλέφωνό μας, όπως και αυτοί που θέλουν να τις εγκαταστήσουν και ψάχνουν για έναν οδηγό... Edited by kouros17
Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή δουλειά έκανες και μπράβο σου ...Λεπτομερέστατος ...

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχουν επίσημα firmwares που δόθηκαν μεγαλύτερα απο 2.3.6 που έχει στην Ελλάδα.

Kernel από που μπορώ να κατεβάσω και κατα την γνώμη σου πιος είναι ο καλύτερος ώστε να βοηθήση το κινητό?

Προσπαθώ να βοηθήσω ένα φίλο που έχει I9001 , εγώ έχω Galaxy S i9000 και ο οδηγός που υπάρχει για το κινητό μου είναι λεπτομερέστατος.

Link to comment
Share on other sites

Νά 'σαι καλά Νικόλα!

 

Η επίσημη ελληνική είναι ακόμα η 2.3.3 αν και κάποια τηλέφωνα που αγοράσθηκαν εδώ στην Ελλάδα το καλοκαίρι είχαν και 2.3.6. H πιο πρόσφατη επίσημη είναι η 2.3.6.KQ4 , αλλά δοκιμασμένη και καλή είναι η προτελευταία η 2.3.6. KQI και θα στην πρότεινα αν θέλεις να του φλασάρεις μέσω odin κάποια stock (link υπάρχει στο 4ο post).

 

Mετά θα μπορούσες να φλασάρεις από πάνω την καλύτερη gingerbread custom rom που είναι η shadow και η οποία βασίζεται στην KQI. Μπορείς φυσικά να φλασάρεις κατ'ευθείαν την shadow με τον τρόπο που περιγράφω στον οδηγό.

 

Υπάρχουν και δύο kernel για gingerbread αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσουν σε stock rom.

 

Για όποια απορία σου δημιουργηθεί ρώτα ή εδώ, ή στο thread του s plus εδώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θέλω να περάσω τη CM9 r2 του arco.

Σύμφωνα με τον οδηγόμ θα κάνω μόνο wipe cache και wipe dalvik cache.

Θα χάσω κάτι?

Ξέρω τι έκανες στο σεισμό του '99.....Έβλεπες Baywatch! :lol:
Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις την προηγούμενη βερσιόν του arco όχι δεν χάνεις τίποτα.

Αν σου βγάλει διάφορα κολλήματα, lags, κλπ, τότε αν θέλεις την ξαναφλασάρεις κάνοντας όλα τα wipe.

Edited by kouros17
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Καλησπέρα στην παρέα και μπαίνω κατευθίαν στην ερώτηση ... πέρασα την 2.3.6 KQI και όντως το κινητο έγινε καλύτερο ..Δεν έχει όμως ελληνικό πληκτρολόγιο ... τι να κάνω?
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Νικόλα!

 

Βασικά λείπουν τρία αρχεία από τον φάκελο system/T9DB. Η λύση είναι απλή. Κατεβάζεις από εδώ το ζιπαρισμένο φάκελο με τα τρία αρχεία, τον ξεζιπάρεις και μεταφέρεις τα τρία αρχεία με κάποιον file explorer (π.χ. es file explorer) στον φάκελο T9DB. Κάνεις reboot και μετά το πληκτρολόγιο θα είναι εντάξει. Πρέπει όμως πρώτα να είσαι root.

 

Εναλλακτικά μπορείς να κατεβάσεις κάποιο πληκτρολόγιο από το play store με περισσότερες λειτουργίες από το stock και με υποστήριξη ελληνικών. Τα καλύτερα κατά την γνώμη μου είναι τα multiling και go sms.

 

Η παρέα μας δεν βρίσκεται ακριβώς εδώ, αλλά λίγο πιο δίπλα, για την ακρίβεια εδώ. Για ότι θέλεις να μοιραστείς μαζί μας. :)

Edited by kouros17
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ KOUROS για την βοήθεια , πολύτιμη . Την επόμενη φορά θα ποστάρω δίπλα .... η αλήθεια είναι οτι δεν το πολυσκέφτηκα ...
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλησπερα σας , και συγνωμη αν γραφω σε λάθος topic. εχω το galaxy s plus και θελω να του βαλω rom ice cream sandwich H jelly bean. αν ξέρει κανεις και το έχει δοκιμάσει μπορεί να στείλει ενα μήνυμα.... ψαχνω μια αξιόπιστη ρομ την οποια θα εγκαταστησω μια φορα και θα την εχω για τον επόμενο χρόνο. διοτι την custom την εχω βαρεθει.. χρήμα για αλλο τηλεφωνο δεν υπαρχει οπότε ασ αρκεστουμε σε αυτο που έχουμε. Ηθελα σασ παρακαλώ αν γνωρίζει καποιός, Εαν το κανω ροοτ και στην συνέχεια του βάλω ics. h jelly bean. η μπαταρία θα αδειάζει σαν τρελή? υπάρχουν apps και παιχνιδάκια ? γνωρίζει κανεισ να προτείνει καποια συγκεκριμένοι rom να flashάρω?

σασ ευχαριστώ ")

Link to comment
Share on other sites

Όχι πως αυτό το topic είναι εντελώς λάθος, αλλά καλύτερα να γράψεις εδώ, που είναι το thread του τηλεφώνου μας.

 

Υπάρχουν εδώ και καιρό αξιόπιστες και σταθερές ics και jelly bean ρομ για το τηλέφωνό μας. Αν πας εδώ που είναι το thread του τηλεφώνου μας στους xda, θα βρεις ότι θέλεις. Μία λίστα για roms υπάρχει εδώ.

 

Προτεινόμενες ρομ οι οποίες αποτελούν και τη βάση για όλες τις υπόλοιπες είναι οι εξής δύο:

 

Για ics η CyanogenMod 9 RC (Build 5) του arco68.

Για Jelly Bean η CyanogenMod 10 by ivendor.

 

Και έλα στο άλλο topic να τα πούμε με περισσότερεςς λεπτομέρειες. ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και απο εμένα λοιπόν εχω κολλήσει στο στάδιο 3 σθνδέω το κινητό σε download mode ανοιγω το odin κανω οτι λετε παταω start και μοθ λεει οτι δεν εχω συνδεσει το κινητο! το εχω δοκιμασει σε ολλες τισ usb! οποιος μπορει να βοηθησει θα ειμαι υποχρεος! ευχαριστώ!!!
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και απο εμένα λοιπόν εχω κολλήσει στο στάδιο 3 σθνδέω το κινητό σε download mode ανοιγω το odin κανω οτι λετε παταω start και μοθ λεει οτι δεν εχω συνδεσει το κινητο! το εχω δοκιμασει σε ολλες τισ usb! οποιος μπορει να βοηθησει θα ειμαι υποχρεος! ευχαριστώ!!!

 

Εγκατέστησες τους usb drivers; Αν έχεις windows 8 χρειάζεσαι άλλους drivers απ'αυτούς που αναφέρονται εδώ.

 

Πολλές φορές κολλάει το odin, προσπάθησε σε άλλη θύρα ξανά, δοκίμασε να βγάλεις την μπαταρία για λίγο από το κινητό χωρίς να το έχεις συνδεδεμένο στον υπολογιστή και ξαναδοκίμασε, κάνε και επανακκίνηση τον υπολογιστή αν χρειαστεί, κάποια στιγμή δεν μπορεί θα ξεκολλήσει και θα λειτουργήσει.

 

Αν πάντως θέλεις να εγκαταστήσεις το recovery που γράφω στο τρίτο βήμα μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ που είναι ζιπαρισμένο, να το ρίξεις στην sdcard μετά να μπεις σε recovery mode (Volume Up + Power) να επιλέξεις install zip from sdcard να το βρεις και να το εγκαταστήσεις από εκεί. Μετά άνοιξε το τηλέφωνο και ξαναμπές recovery mode, για να σιγουρευτείς ότι έχει αλλάξει.

 

Για ότι θέλεις ρώτα καλύτερα εδώ.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα φιλε μου κατεωασα το αρχειο το εγκατεστισα και τωρα δεν μπουταρει εχει κολλησει στο recovery mode εχω τα windows 8 εχω περασει τοθσ τελεθτεοθσ drivers ανοιγω το odin και παλι δεν βρισκει το κινητο! αν μπορεισ να βοηθησεις!!! και παλι σε ευχαριστω!!!!
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα φιλε μου κατεωασα το αρχειο το εγκατεστισα και τωρα δεν μπουταρει εχει κολλησει στο recovery mode εχω τα windows 8 εχω περασει τοθσ τελεθτεοθσ drivers ανοιγω το odin και παλι δεν βρισκει το κινητο! αν μπορεισ να βοηθησεις!!! και παλι σε ευχαριστω!!!!

 

Προσπάθησέ το λίγο με το odin (όπως είπαμε πιο πριν, βγάζοντας και βάζοντας την μπαταρία, ή αλλάζοντας usb θύρες). Αν έχεις τους σωστούς usb drivers κάποια στιγμή πρέπει να λειτουργήσει. Δοκίμασε αν μπορείς και σε κάποιον άλλο υπολογιστή.

 

Αν έχεις βρει τους σωστούς usb drivers, απεγκατέστησε εντελώς το Kies samsung. Δοκίμασε επίσης να απεγκαταστήσεις τους usb drivers και να τους εγκαταστήσεις ξανά. Σιγουρέψου ότι είσαι σε download mode (Volume Down + Home + Power).

Αν "ξεκολλήσει" το odin και λειτουργήσει, κάνε ότι περιγράφεται εδώ για να μπουτάρει το τηλέφωνο.

 

Πες μου τι έγινε, αλλά καλύτερα γράψε εδώ που είναι το topic του τηλεφώνου μας και το διαβάζουν περισσότερα άτομα, ώστε να υπάρχουν περισσότερες και πιο άμεσες απαντήσεις.

Edited by kouros17
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Εγω παιδια εχω αλλο προβλημα με το κινητο αυτο. Εχω πανω Shadow Rom ολα καλα, και θελω απλως να κανω ενα format γιατι θα το πουλησω σ εναν φιλο. Δεν μπορω ομως να κανω με τιποτα φορματ, γιατι οταν το παταω κανει reboot αλλα κολλαει στο Clockwork, oποτε αναγκαζομαι να βγαζω μπαταρια, να πηγαινω κατευθειαν στο μενου του κινητου και εννοειται πως ολα ειναι οπως ηταν πριν

 

Οποτε προσπαθω να παω στο clockwork, μου βγαζει το μενου, αλλα οτι και να πατησω δεν κανει τιποτα, απλα φαινεται το σημα. Κατω γραφει: "Error: E: Can't mount /cache/recovery/command"

 

προσπαθησα να τον ξαναπερασω με odin κτλ, εγινε και καλα πετυχημενα το νεο install, αλλα και παλι εχω το ιδιο προβλημα. Ξερετε μηπως καμια μαγκια για να το κανω φορματ ή για να διορθώσω το θεμα με τον bootloader??

 

Σας χιλιοευχαριστω :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα ακολουθησα την διαδικασία με το odin για να περάσω την recovery και το Galaxy plus κολλάει στο downloading (ενω ειναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή). Εχουν περάσει δεκα λεπτα και δεν δείχνει να bootαρει το κινητο ενω το odin μετράει κανονικά το χρόνο.

Τι κάνω τωρα? Περιμένω μπας και τελειωσει? Το βγάζω?

 

Τελικά το έβγαλα, ξαναδοκίμασα αλλα και πάλι κάνει το ίδιο. Φυσικα το κινητο δεν μπορει να μπουτάρει. Τι μπορώ να κάνω για να επανφέρω το κινητό?

 

 

OK!! Μετα απο 12 προσπάθειες κατάφερα μέσω odin και πήρα back up!!! Ξαναπερασα (ενω τους είχα) τους drivers usb samsung ξανα απο την αρχη όλα και κάποια στιγμή το πέτυχα!!

Edited by yperkatanalotis
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα ακολουθησα την διαδικασία με το odin για να περάσω την recovery και το Galaxy plus κολλάει στο downloading (ενω ειναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή). Εχουν περάσει δεκα λεπτα και δεν δείχνει να bootαρει το κινητο ενω το odin μετράει κανονικά το χρόνο.

Τι κάνω τωρα? Περιμένω μπας και τελειωσει? Το βγάζω?

 

Τελικά το έβγαλα, ξαναδοκίμασα αλλα και πάλι κάνει το ίδιο. Φυσικα το κινητο δεν μπορει να μπουτάρει. Τι μπορώ να κάνω για να επανφέρω το κινητό?

 

 

OK!! Μετα απο 12 προσπάθειες κατάφερα μέσω odin και πήρα back up!!! Ξαναπερασα (ενω τους είχα) τους drivers usb samsung ξανα απο την αρχη όλα και κάποια στιγμή το πέτυχα!!

 

Μερικές φορές το odin κολλάει. Δεν χρειάζεται να περιμένεις. Το recovery θέλει ελάχιστα δευτερόλεπτα να εγκατασταθεί και η ρομ όχι πάνω από 5 λεπτά. Δοκίμασε με διαφορετικές θύρες usb, με επανεγκατάσταση των drivers (όπως έκανες απ'ότι κατάλαβα) και κάποια στιγμή θα ξεκολλήσει.

 

Στο 4ο βήμα του οδηγού στην προηγούμενη σελίδα (Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΟΜ), έχω υπογραμμίσει κάτι ως σημαντικό, σε περίπτωση που κολλήσεις σε recovery mode. To δοκίμασες;

Edited by kouros17
Link to comment
Share on other sites

Μερικές φορές το odin κολλάει. Δεν χρειάζεται να περιμένεις. Το recovery θέλει ελάχιστα δευτερόλεπτα να εγκατασταθεί και η ρομ όχι πάνω από 5 λεπτά. Δοκίμασε με διαφορετικές θύρες usb, με επανεγκατάσταση των drivers (όπως έκανες απ'ότι κατάλαβα) και κάποια στιγμή θα ξεκολλήσει.

 

Στο 4ο βήμα του οδηγού στην προηγούμενη σελίδα (Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΟΜ), έχω υπογραμμίσει κάτι ως σημαντικό, σε περίπτωση που κολλήσεις σε recovery mode. To δοκίμασες;

 

Ναι το δοκίμασα και αυτο κάποια στιγμή αλλα τελικά το πρόβλημα ήταν τα κολλήματα του Odin.

Είχα κολλήσει στο recovery mode και μου έβγαζε αυτο το μηνυμα "Error: E: Can't mount /cache/recovery/command"

Δεν ξέρω αν έκει έπρεπε να κάνω wipe data αλλα σκέφτηκα να ξαναμπώ σε download mode όπου ΞΑΝΑΚΟΛΛΗΣΑ ΕΚΕΙ!!:mad:

Δοκίμασα να ξανα εγκαταστήσω τους drivers, να αλλάξω θυρα, να κάνω επανεκκίνηση τον υπολογιστή. Τίποτα. Τελικά ξαναείδα το θρεντ απο την αρχη και είδα που αναφέρεις σε κάποιο παιδί να αλλάξει υπολογιστή (το οποίο είναι κουλο μιας και ο άλλος παλι windows 7 είναι) αλλα ΕΠΙΑΣΕ!! Με το που τα πέρασα στο laptop τα αρχεία απο την αρχή, μπήκα σε download mode και μπουταρε το κινητο κανονικά!

Δεν έχω ξαναδοκιμάσει τωρα κάτι αλλο, αλλα το κινητο τωρα ειναι οκ (με την stock βεβαια).

Δεν κατάλαβα γιατι κόλλησε ενω έκανα back up :confused: (το αρχείο υπάρχει, το μετέφερα στον Υπολογιστη να το έχω)

Απο αυριο πάλι θα δοκιμάσω να περάσω κάποια custom rom (υπάρχει κάποιο θρεντ για την shadow rom για galaxy s plus?)

Link to comment
Share on other sites

Ναι το δοκίμασα και αυτο κάποια στιγμή αλλα τελικά το πρόβλημα ήταν τα κολλήματα του Odin.

Είχα κολλήσει στο recovery mode και μου έβγαζε αυτο το μηνυμα "Error: E: Can't mount /cache/recovery/command"

Δεν ξέρω αν έκει έπρεπε να κάνω wipe data αλλα σκέφτηκα να ξαναμπώ σε download mode όπου ΞΑΝΑΚΟΛΛΗΣΑ ΕΚΕΙ!!:mad:

Δοκίμασα να ξανα εγκαταστήσω τους drivers, να αλλάξω θυρα, να κάνω επανεκκίνηση τον υπολογιστή. Τίποτα. Τελικά ξαναείδα το θρεντ απο την αρχη και είδα που αναφέρεις σε κάποιο παιδί να αλλάξει υπολογιστή (το οποίο είναι κουλο μιας και ο άλλος παλι windows 7 είναι) αλλα ΕΠΙΑΣΕ!! Με το που τα πέρασα στο laptop τα αρχεία απο την αρχή, μπήκα σε download mode και μπουταρε το κινητο κανονικά!

Δεν έχω ξαναδοκιμάσει τωρα κάτι αλλο, αλλα το κινητο τωρα ειναι οκ (με την stock βεβαια).

Δεν κατάλαβα γιατι κόλλησε ενω έκανα back up :confused: (το αρχείο υπάρχει, το μετέφερα στον Υπολογιστη να το έχω)

Απο αυριο πάλι θα δοκιμάσω να περάσω κάποια custom rom (υπάρχει κάποιο θρεντ για την shadow rom για galaxy s plus?)

 

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν. :)

Το thread για την Shadow θα το βρεις εδώ και για όποια απορία έχεις ρώτα καλύτερα στο thread του τηλεφώνου μας εδώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα.

Έκανα μάλλον κάποια βλακεία έχω πρόβλημα με το κινητό μου και χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Δεν ξέρω αν είμαι στην σωστή ενότητα που τα γράφω αυτά αλλά δεν ξέρω που να τα γράψω και επέλεξα εδώ επειδή γράφει για την συγκεκριμένη Rom.

Πέρασα σε ένα T-Mobile Galaxy S2 T989 μια custom (rom) I9100_Omega_v24_XWLSW_md5

όλα πήγαν καλά κατά την εγκατάσταση αλλά όταν έκανα επανεκκίνηση το κινητό δεν άνοιξε ποτέ ούτε κανονικά ούτε σε recovery mode

Είναι σαν να μην παίρνει τάση καθόλου.

Είναι σαν να <<φυτεύτηκε>>.

Περιμένω τις απαντήσεις σας, ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Έκανα μάλλον κάποια βλακεία έχω πρόβλημα με το κινητό μου και χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Δεν ξέρω αν είμαι στην σωστή ενότητα που τα γράφω αυτά αλλά δεν ξέρω που να τα γράψω και επέλεξα εδώ επειδή γράφει για την συγκεκριμένη Rom.

Πέρασα σε ένα T-Mobile Galaxy S2 T989 μια custom (rom) I9100_Omega_v24_XWLSW_md5

όλα πήγαν καλά κατά την εγκατάσταση αλλά όταν έκανα επανεκκίνηση το κινητό δεν άνοιξε ποτέ ούτε κανονικά ούτε σε recovery mode

Είναι σαν να μην παίρνει τάση καθόλου.

Είναι σαν να <<φυτεύτηκε>>.

Περιμένω τις απαντήσεις σας, ευχαριστώ πολύ.

 

Είσαι σε λάθος thread. Ψάξε να βρεις το thread της συσκευής σου και να ξαναρωτήσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ευχαριστώ kouros17! Οι οδηγίες σου με βοήθησαν και απέκτησα σιγουριά και θάρρος για το πρώτο μου φλασάρισμα.

 

Το κινητό μου σερνόταν με την stock rom, και νόμιζα ότι απλά το hardware είναι αργό. Είχα απενεργοποιήσει και τα οπτικά εφέ, πάλι αργό μου φαινόταν.

Έβαλα Cyanogenmod 10.1 και το κινητό πετάει! Με φουλ οπτικά εφέ. Δεν χρειάζομαι πια νέο κινητό, νιώθω ήδη σαν να έχω καινούργιο! :D

Edited by fronimitis
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
ακολούθησα όλα τα βήματα.ανοίγει πλέον το κινητό αλλά μου εγκαταστάθηκε αυτόματα nova launcher.πως το σβήνω?γενικά κπ bydefault εφαρμογες μπορώ να τις σβήσω;πχ hangouts.πριν το update είχα κανει backup με titanium αλλα προφανως αφου εκανα wipe&clear εχει χαθεί,ε?γτ δεν το βρισκω κιολας καπου.. Edited by ask5868
Συνένωση Μηνυμάτων
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...