Jump to content

myphone.gr @ blogging: Ήταν μια φορά ένας τραυλός


vlachaquito
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μια φορά ένας τραυλός μαζί με έναν φίλο του μπαίνουν σε ένα λεωφορείο. Μετά από λίγο μπαίνει μέσα ένας ελεγκτής και λέει στον τραυλό : «Το ει-ει-σι-σι-τη-ρι-ρι-ο-ο-ο-ο σας». Το δίνει ο τραυλός και καθώς απομακρύνεται ο ελεγκτής, γυρίζει και λέει στον φίλο του: «α-α-α-κου π-π-π-πως μι-μι-μιλάει αυτ-τ-τ-τος!». Αν νομίζετε ότι είναι ανέκδοτο, κάνετε λάθος, είναι αληθινή ιστορία. Δεν το πιστεύετε; Για δείτε λίγο τα παρακάτω βίντεο.

 

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=FFhjDX-DUew]Shit Apple Fanatics Say, Part 1 - YouTube[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=kTTSsB92L_s]Shit Apple Fanatics Say, Part 2 - YouTube[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=7huae767Rxg]Shit Android Users Say - YouTube[/ame]

 

Αφορμή αυτού του άρθρου είναι καταρχήν τα πολύ καλοφτιαγμένα σατιρικά βίντεο που είδατε πιο πάνω. Κατά δεύτερον, η δικαιολογία που έδωσε ο υπεύθυνος της σειράς Nexus για την έλλειψη sd-card από το νέο Nexus 4. Η δήλωση αυτή προκάλεσε δυσμενή σχόλια στο forum μας, φυσικά δικαιολογημένα. Αυτού του είδους τις απαντήσεις τις έχουμε συνηθίσει από άλλες εταιρείες όπως, λέμε τώρα ένα παράδειγμα ΤΕΛΕΙΩΣ τυχαίο, την Apple και την δήλωση αυτής για το πρόβλημα της κεραίας στο 4S, όπου μάθαμε ότι δεν ξέρουμε να κρατάμε σωστά το κινητό μας. Έτσι, μόλις τώρα μαθαίνουμε ότι η επιλογή αποθήκευσης ενός αρχείου είναι λίγο πιο εύκολη από την ανακάλυψη του μποζονίου, ενώ πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για τις ατελείωτες ώρες που μας γλυτώνει η Google μιας και δεν προκαλείται μπέρδεμα από τους πολλαπλούς χώρους αποθήκευσης που θα μπορούσε να έχει η συσκευή της.

 

Όμως αυτές οι δηλώσεις είναι λογικές, μια και απευθύνονται σε χρήστες που κατά ένα μεγάλο ποσοστό κάνουν ακριβώς το ίδιο. Άτομα που, σαν τα παλικάρια στο βίντεο, πωρώνονται με την συσκευή τους, με μια εταιρεία η ακόμα και με ένα άτομο που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ («Steve Jobs, Steve Jobs, Steve Jobs!»). Τι, δεν είμαστε όλοι έτσι; Περιγράφω αποκλειστικά τους χρήστες του iPhone και της Apple; Πάμε να δούμε μερικές από τις... δικαιολογίες που λέμε προσπαθώντας να «υμνήσουμε» την συσκευή μας.

 

 

  • Το μέγεθος δεν είναι πρόβλημα, η φορητότητα του είναι φανταστική (λέει ο χρήστης με το θυροτηλέφωνο στο αυτί).
  • H μπαταρία του είναι μια χαρά, αν το χρησιμοποιήσεις 5 λεπτά στο Internet και κάνεις 2-3 τηλεφωνήματα σε βγάζει χαλαρά μέχρι το απόγευμα.
  • Tι να την κάνω την microsd, μου φτάνουν και μου περισσεύουν τα 16 gb που έχει το κινητό. Δες, έχω 35 ολόκληρα mb ελεύθερα για να βγάλω και 3 φωτογραφίες χαλαρά.
  • Tι να την κάνω την αναβάθμιση, αφού μπορώ με 32 απλές κινήσεις να ρουταρω το κινητό, να του περάσω την ergotelis rom (που ένας τελειωμένος αργόσχολος εργοτελιτης έφτιαξε με 3200 bug) και έτσι θα έχω την τελευταία έκδοση. Φυσικά, το κινητό δεν θα έχει δόνηση, θα παίρνει μόνο πολυφωνικά ringtone ενώ η μπαταρία θα τελειώνει σε ένα τέταρτο, αλλά θα έχω την τελευταία έκδοση.
  • Σιγά μην δώσω 600 ευρώ για να πάρω το iPhone. Θα δώσω 500 για την ναυαρχίδα του Android (φυσικά το ένα μετά από 6 μήνες θα έχει αξία μεταπώλησης 550 ευρώ ενώ το άλλο 300).

 

Τι, δεν έχεις Android αλλά είπες να περάσεις στα Windows Phone; Όχι αγαπητέ μου, δεν σε ξεχάσαμε, έχεις και εσύ τις δικαιολογίες σου:

 

 


  • Tι να τις κάνω τις εφαρμογές, το σημαντικό είναι ότι δεν έχει lag.
  • Tι να τις κάνω τις παραμετροποιήσεις, το σημαντικό είναι ότι δεν έχει lag.
  • Tι με νοιάζει που ζυγίζει όσο ένα μικρό τούβλο, έχει το μέγεθος ενός μικρού τούβλου και κοστίζει όσο ένα μεγαααααλο τούβλο; Βγάζει κάτι φωτογραφίες… Α, και δεν έχει και lag.

 

Ε, για τους χρήστες της Apple δεν χρειάζεται να τα ξαναπούμε, τα λέει το βίντεο για εμάς. Bluetooth, κεραία, ποιότητα κατασκευής, μπαταρία, ότι θέλετε έχει το μενού. Η απάντηση; «Steve Jobs!»

 

Σημασία λοιπόν δεν έχουν τα μειονεκτήματα τις δικής μας συσκευής, μια και εμείς προσαρμοζόμαστε. Σημασία έχουν τα μειονεκτήματα τις «ανταγωνιστικής» συσκευής, ξέρετε, αυτής που μας έχει σκοτώσει τον πατέρα και την μάνα και την μισούμε θανάσιμα.

 

Θα μου πείτε τώρα, ρε vlachaquito, τι έπαθες, τόσο στραβά ξύπνησες και μας πρήζεις; Υπάρχει εξήγηση αγαπητέ συμforumίτη και συμforumίτισα. Αν δεν καταφέρουμε να καταλάβουμε τα μειονεκτήματα της δικής μας συσκευής τότε δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βοηθήσουμε στην διόρθωση αυτών των προβλημάτων. Αν δεν «επαναστατήσουμε» κατά της δικής μας εταιρίας πρώτα, πως θα βελτιωθούν τα προϊόντα της; Αν οι ίδιοι χρήστες του Samsung Galaxy S3 δεν λιώσουν στα αγριεμένα e-mail την Samsung επειδή η οθόνη τους κάτω από τον ήλιο γίνεται πιο μαύρη και από την άσφαλτο, πως θα αλλάξει ποτέ η Samsung και θα διορθώσει αυτό το πρόβλημα? Αν εγώ (και ο οποιοσδήποτε εγώ) δεν πρήξω την HTC να βάλει πιο μεγάλη μπαταρία στις ναυαρχίδες της, πως θα αλλάξουν οι ταϊβανέζοι και θα προβούν σε κάτι τέτοιο;

 

Δεν πρόκειται να γίνει όμως. Γιατί ακριβώς, ο «πόλεμος» αυτός συμφέρει τις εταιρίες. Ρίχνουν τα προβλήματα τους στις αντίπαλες εταιρίες και τα λεφτά που θα χρησιμοποιούσαν για εξέλιξη τα κάνουν ταξίδια σε τροπικά νησιά παρέα με καλλίγραμμες ρωσίδες. Εντωμεταξύ, εμείς συνεχίζουμε να διαπληκτιζόμαστε χωρίς αιτία και λόγο. Μπορεί να φταίει η μαύρη Τετάρτη που τελειώνει αυτό το άρθρο, η απλά ότι δεν ξύπνησα το πρωί από την σωστή πλευρά του κρεβατιού και για αυτό το σατιρικό μου κείμενο κατάντησε σε επαναστατική φωνή κατά των χρηστών και των εταιριών. Ζητώ συγγνώμη από όσους προσέβαλα. Εντωμεταξύ, θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλους εσάς τους χρήστες του S3 που θα με προπηλακίσετε επειδή η οθόνη του S3 φαίνεται μια χαρά κάτω από τον ήλιο. Και αν δεν φαίνεται καλά, δεν πειράζει, αρκεί να γυρίσετε την πλάτη σας στον ήλιο και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα (και αυτή είναι αληθινή ιστορία).

 

-- Ακολουθήστε τον vlachaquito στο Twitter, Google+, στείλτε του e-mail ή ΠΜ.

Edited by Mythozz
Link to comment
Share on other sites

μόνο στην αξία μεταπώλησης θα διαφωνήσω. κινητό αγόρασα.ούτε μηχανή ούτε αυτοκίνητο.αλλα σε όλα τα αλλα κομπλέ!!!!!!

Got to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, ACT NORMAL

OBEY THE LAW

and repeat after me

I AM FREE

Link to comment
Share on other sites

μια μικρη διορθωση. το iphone4 ειχε προβλημα με την κεραια και οχι το 4s. εκει εγινε ο ντορος με την ανακοινωση του Steve Jobs.

 

κατα τα αλλα συμφωνω

Edited by ccinderella
iphone xs max ipad 6th gen
Link to comment
Share on other sites

Το ιφον 4 το πούλησα 400 ευρώ. 2 ετών κινητό! Τελικά σημαντικό πράγμα η μεταπώληση

 

τι λες ρε θηριο? που το εδωσες τοσα πολλα? 64ηταν? γτ εγω το εδωσα 300.

iphone xs max ipad 6th gen
Link to comment
Share on other sites

Παντως αυτο με τους χωρους αποθηκευσης,οχι μονο με τις καρτες μνημης,ειναι λιγο μπελας. Ενταξει,ειναι τραγικο να εχεις μεχρι και 4 χωρους αποθηκευσης και να ψαχνεις να βρεις πού εχει παει τι. Ενας χωρος για εφαρμογες,ενας για πολυμεσα,ενας καρτα μνημης,ενας usb storage. Ηταν μεγαλη προοδος που ενοποιηθηκε στα nexus και σε αλλες συσκευες η μνημη για εφαρμογες με αυτη των πολυμεσων,στα προτυπα του iphone. Μακαρι να ειχαν ολες οι συσκευες 64 γιγα μνημη να μη χρειαζονται καν καρτες μνημης,αλλα αφου δε γινεται αυτο,ειναι απαραιτητη.
Link to comment
Share on other sites

Συμφνώ με την άποψη του άρθρου, γενικώς, αλλά θεωρώ κάπως επιφανειακή την προσέγγισή του. Νομίζω ότι η εστίαση στα ελαττώματα των συσκευών (ως μοναδικό κριτήριο) είναι λίγο αποπροσανατολιστική. Και θα πάρω ως παράδειγμα το πιο ακριβό (σήμερα) smartphone της αγοράς, το iPhone, που κοστίζει 730€ (αρχική τιμή). Αν προσπεράσουμε κάθε ελάττωμα και κάθε αδυναμία που έχει, το ερώτημα είναι "υπάρχει λόγος να πληρώσει κανείς 730€ για να το αγοράσει"; Δικαιολογείται η διαφορά της τιμής από κάτι παραπάνω που προσφέρει το συγκεκριμένο κινητό έναντί (ας μην πω ενός φτηνότερου Android) ενός προγενέστερου μοντέλου που μπορεί να κοστίζει 400€; Κάνει περισσότερα πράγματα; Είναι πιο ανθεκτικό (αν όντως έχω ανάγκη την αντοχή); Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με το S3 ή την κάθε διαφημισμένη ναυαρχίδα: όταν σήμερα υπάρχουν πολύ δυνατές και αξιόλογες λύσεις σε χαμηλότερες τιμές, υπάρχει λόγος να δώσεις τα διπλάσια για να έχεις 0,2GHz περισσότερα ή οθόνη SuperDuperAMOLED HD LCD PLS matsupitsu ή μεταλλικό επίχρησμα κομμένο από ειδικό διαμάντι σε εγκάρσια τομή για να χαίρεσαι;

 

Συνεπώς, πριν από όλα, πρέπει να τεθεί το ζήτημα της καταναλωτικής συνείδησης: βάζω κάτω τις ανάγκες μου, κάνω έρευνα αγοράς, βρίσκω την καλύτερη αναλογία αξίας προϊόντος προς τιμή και, εφόσον μπορώ να πληρώσω μία συσκευή που αξίζει τον κόπο, αγοράζω. Σε αυτόν τον παράγοντα, μπορεί κάποιος να κάνει και μία "υποχώρηση" στο τι ορίζεται ως ανάγκη (οκ, σχεδόν κανένας δεν έχει ανάγκη ένα smartphone, αλλά για το x, y λόγο θα δώσω λίγα λεφτά παραπάνω να πάρω κάτι που θα μου δώσει μία... προστιθέμενη αξία), αλλά μέχρι ενός ορίου... Αυτός ο οργασμός αγοράς κινητών τούμπανων, σε εξωφρενικές τιμές, για να παίζουμε μετά παιχνιδάκια με 3D γραφικά και να τη λέμε στο φίλο μας που έχει iOS/Android ότι "το δικό μου κάνει αυτό, ενώ το δικό σου δεν το κάνει", είναι απλώς αυτό που θέλουν οι εταιρείες... Κι αφού πουλάνε, ούτε τα email, ούτε τα fb posts, ούτε τίποτα άλλο θα τους ενοχλήσει...

 

Προσωπική άποψη, πάντα...

Link to comment
Share on other sites

@liberostelios: πολύ καλό σχόλιο.

...ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό το κάνει πέρα...

...ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα...

...ένα APPLE μες τη μέρα, κάθε gadget κάνει πέρα...:music:

Link to comment
Share on other sites

:lol: Τα ειχα βαλει αυτα τα βιντεακια στο "ανεκδοτα" πριν απο καμια εβδομαδα. Κορυφαια. Οσο για την μεταπωληση δυστυχως η ευτυχως τα phone ειναι στην κορυφη.

:D

Άρης

Follow me

Link to comment
Share on other sites

@liberostelios, άλλο ένα εξαιρετικό post σου...

υπάρχει ένας απίστευτος οργασμός στην αγορά κινητής τα τελευταία χρόνια που δεν είναι ανάλογος των πραγματικών αναγκών των καταναλωτών. στην αγορά αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πλέον "φθηνές" συσκευές με υψηλά στάνταρ και χαρακτηριστικά που καλύπτουν τις ανάγκες των περισσοτέρων. και δεν αναφέρομαι σε χρήστες που έχουν το μικρόβιο και χόμπι το αντικείμενο αυτό και οι οποίοι ξέρουν τι θέλουν και τι πληρώνουν για να έχουν τη τοπ συσκευή που επιθυμούν.πχ από τα 30 εκατ S3 δεν πιστεύω οτι υπάρχει ένα ποσοστό πάνω από 10-20% που δεν μπορούσε να καλύψει επαρκώς και πολύ ικανοποιητικά τις ανάγκες του με το S2 και γι αυτό αγόρασε το S3, ούτε είναι τρελαμένοι με τη τεχνολογία και το αντικείμενο και γι αυτό το αγόρασαν..

Link to comment
Share on other sites

Συμφνώ με την άποψη του άρθρου, γενικώς, αλλά θεωρώ κάπως επιφανειακή την προσέγγισή του. Νομίζω ότι η εστίαση στα ελαττώματα των συσκευών (ως μοναδικό κριτήριο) είναι λίγο αποπροσανατολιστική. Και θα πάρω ως παράδειγμα το πιο ακριβό (σήμερα) smartphone της αγοράς, το iPhone, που κοστίζει 730€ (αρχική τιμή). Αν προσπεράσουμε κάθε ελάττωμα και κάθε αδυναμία που έχει, το ερώτημα είναι "υπάρχει λόγος να πληρώσει κανείς 730€ για να το αγοράσει"; Δικαιολογείται η διαφορά της τιμής από κάτι παραπάνω που προσφέρει το συγκεκριμένο κινητό έναντί (ας μην πω ενός φτηνότερου Android) ενός προγενέστερου μοντέλου που μπορεί να κοστίζει 400€; Κάνει περισσότερα πράγματα; Είναι πιο ανθεκτικό (αν όντως έχω ανάγκη την αντοχή); Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με το S3 ή την κάθε διαφημισμένη ναυαρχίδα: όταν σήμερα υπάρχουν πολύ δυνατές και αξιόλογες λύσεις σε χαμηλότερες τιμές, υπάρχει λόγος να δώσεις τα διπλάσια για να έχεις 0,2GHz περισσότερα ή οθόνη SuperDuperAMOLED HD LCD PLS matsupitsu ή μεταλλικό επίχρησμα κομμένο από ειδικό διαμάντι σε εγκάρσια τομή για να χαίρεσαι;

 

Συνεπώς, πριν από όλα, πρέπει να τεθεί το ζήτημα της καταναλωτικής συνείδησης: βάζω κάτω τις ανάγκες μου, κάνω έρευνα αγοράς, βρίσκω την καλύτερη αναλογία αξίας προϊόντος προς τιμή και, εφόσον μπορώ να πληρώσω μία συσκευή που αξίζει τον κόπο, αγοράζω. Σε αυτόν τον παράγοντα, μπορεί κάποιος να κάνει και μία "υποχώρηση" στο τι ορίζεται ως ανάγκη (οκ, σχεδόν κανένας δεν έχει ανάγκη ένα smartphone, αλλά για το x, y λόγο θα δώσω λίγα λεφτά παραπάνω να πάρω κάτι που θα μου δώσει μία... προστιθέμενη αξία), αλλά μέχρι ενός ορίου... Αυτός ο οργασμός αγοράς κινητών τούμπανων, σε εξωφρενικές τιμές, για να παίζουμε μετά παιχνιδάκια με 3D γραφικά και να τη λέμε στο φίλο μας που έχει iOS/Android ότι "το δικό μου κάνει αυτό, ενώ το δικό σου δεν το κάνει", είναι απλώς αυτό που θέλουν οι εταιρείες... Κι αφού πουλάνε, ούτε τα email, ούτε τα fb posts, ούτε τίποτα άλλο θα τους ενοχλήσει...

 

Προσωπική άποψη, πάντα...

 

Σε γενικες γραμμες δεν θα διαφωνησω, αν και προσωπικα θεωρω πως οσοι "συχναζουν" σε εξειδικευμενα φορουμ ειναι πιο "ψαγμενοι" γενικως και αγοραζουν με βαση τις αναγκες τους. Μπορει καποιος "πυροβολημενος" με τα smartphones να ειναι διατεθειμενος να πληρωσει +50% σε αντιτιμο για να παρει ενα +10% σε αποδοση, αλλα το ιδιο ατομο οταν θα κανει ερευνα αγορας για καποια αλλη συσκευη (πχ ενα pc, ή μια τηλεοραση) πιθανοτατα θα καταληξει σε μια value συσκευη για τις αναγκες του.

 

Τα παραπανω ομως δεν νομιζω πως εχουν σχεση με το θεμα οπως τεθηκε απο τον vlachaquito. Ακομα κι αν υποθεσουμε πως ολοι οι κατασκευαστες σημερα αποφασισουν να μειωσουν στο μισο ολες τις τιμες ολων των συσκευων τους (ονειρο ζω ... μη με ξυπνατε :lol:), τα "στρατοπεδα" θα εξακολουθουν να υπαρχουν, οπως και οι "στρατιωτες" που θα βλεπουν την καμπουρα του διπλα, αλλα οχι την δικη τους.

Edited by g1orgos

- Xiaomi Redmi Note 3

- Asus Vivotab Note 8

Link to comment
Share on other sites

Χαλαρα απτα καλυτερα blogs ακομα γελαω :-)

 

P.s. Και τι εγινε που το neo v εχει μονο 320 mb ram?αν δε το φορτωσεις πολυ και ξηλωσεις και το facebook και τις μισες εφαρμογες που ειχε μεσα,σφαιρα παει!

Link to comment
Share on other sites

:D:lol: Πως τα κατάφερες Ηρακλή να βρεις σαν μοναδικό πρόβλημα της HTC μόνο την ανεπαρκεστατη μπαταρια? :rolleyes:
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Μπραβο!Καλα τα ειπες!

Ως καταναλωτες η αγορα(ή μοϊκοταζ) και το feedback ειναι τα μεγαλυερα οπλα μας..

Ολα εχουν θετικα και αρνητικα, για να πληρουν ολα τα γουστα..

 

Παρεπιπτοντως, μια off topic ερωτηση..Η οθονη του SIII εχει προβλημα αναγνωσης στην ηλιοφανεια?εχω πιασει παρα μονο δευτερολεπτα γενικα τη συσκευη στα χερια μου και δεν ειμαι κατοχος, αλλα ειχα την εντυπωση πως ειχε παρει απειρα ευσημα για το ακριβως αντιθετο..(του s2 μου παρ'ολα αυτα ειναι κατω απο μετρια σε ηλιοφανεια..

 

αυτο ειναι απο το gsmarena revew of gs3:

 

Sunlight legibility is splendid too - the HD Super AMOLED isn't the brightest around, but its reflectivity is so low that even outside in the brightest day, you'll still be able to see what's on the screen quite clearly. As a matter of fact, the Galaxy S III managed to top our sunlight legibility charts.

 

κανενας κατοχος να δωσει λιγο φως παρακαλω :) για την επομενη μου αγορα θα ειναι dealbreaker παντως αν η συσκευη δε βλεπεται υπ τον ηλιο.

Link to comment
Share on other sites

Παρεπιπτοντως, μια off topic ερωτηση..Η οθονη του SIII εχει προβλημα αναγνωσης στην ηλιοφανεια?εχω πιασει παρα μονο δευτερολεπτα γενικα τη συσκευη στα χερια μου και δεν ειμαι κατοχος, αλλα ειχα την εντυπωση πως ειχε παρει απειρα ευσημα για το ακριβως αντιθετο..(του s2 μου παρ'ολα αυτα ειναι κατω απο μετρια σε ηλιοφανεια..

 

αυτο ειναι απο το gsmarena revew of gs3:

 

 

 

κανενας κατοχος να δωσει λιγο φως παρακαλω :) για την επομενη μου αγορα θα ειναι dealbreaker παντως αν η συσκευη δε βλεπεται υπ τον ηλιο.

 

Μια βολτα απο το επισημο θεμα της συσκευης και θα δεις δεκαδες αναφορες για την ανεπαρκεια της οθονης κατω απο εντονη ηλιοφανειαηλιοφανεια

In a world without walls and fences, who needs windows and gates?
Link to comment
Share on other sites

Παρεπιπτοντως, μια off topic ερωτηση..Η οθονη του SIII εχει προβλημα αναγνωσης στην ηλιοφανεια?εχω πιασει παρα μονο δευτερολεπτα γενικα τη συσκευη στα χερια μου και δεν ειμαι κατοχος, αλλα ειχα την εντυπωση πως ειχε παρει απειρα ευσημα για το ακριβως αντιθετο..(του s2 μου παρ'ολα αυτα ειναι κατω απο μετρια σε ηλιοφανεια..

 

του φίλου μου πάντως το σξ που το δοκίμασα έξω πολλές φορες με έντονη ηλιοφάνεια μου φάνηκες σαν να ήταν κλειστό....... πράγματι υπάρχει ένα θέμα με την οθόνη του σξ έξω στον ήλιο.. είχε και το σ2 αλλα όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό...... σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό έχει το galaxy nexus εκεί να δεις...... θα ψάχνεσαι να δεις αν είναι ανοιχτό η κλειστό :p

 

γενικός amoled οθόνη + ήλιος = η can't seeeee

Link to comment
Share on other sites

Χαχαχα Μπράβο, vlachaquito!! Για ακόμα μια φορά μας έκανες να γελάσουμε! :lol: :) Ειδικά τα τα βιντεάκια είναι ο ορισμός των "καμμένων" χρηστών. :p

 

του φίλου μου πάντως το σξ που το δοκίμασα έξω πολλές φορες με έντονη ηλιοφάνεια μου φάνηκες σαν να ήταν κλειστό....... πράγματι υπάρχει ένα θέμα με την οθόνη του σξ έξω στον ήλιο.. είχε και το σ2 αλλα όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό...... σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό έχει το galaxy nexus εκεί να δεις...... θα ψάχνεσαι να δεις αν είναι ανοιχτό η κλειστό :p

 

γενικός amoled οθόνη + ήλιος = η can't seeeee

 

Και στις 3 συσκευές μου που έχω στην υπογραφή μου, που και οι 3 έχουν amoled, βλέπω μια χαρά στον ήλιο. Και με τον ήλιο να χτυπάει απευθείας στην οθόνη. :)

Huawei Nova 5T
Link to comment
Share on other sites

Χαχαχα Μπράβο, vlachaquito!! Για ακόμα μια φορά μας έκανες να γελάσουμε! :lol: :) Ειδικά τα τα βιντεάκια είναι ο ορισμός των "καμμένων" χρηστών. :p

 

 

 

Και στις 3 συσκευές μου που έχω στην υπογραφή μου, που και οι 3 έχουν amoled, βλέπω μια χαρά στον ήλιο. Και με τον ήλιο να χτυπάει απευθείας στην οθόνη. :)

 

με όσα πάντως έμενα με πέτυχαν στα χέρια ήταν ένα χειρότερο από το άλλο σε αυτόν τον τομέα.......

galaxy s ii galaxy s iii και το galaxy nexus apo τα χειρότερα σε αυτόν τον τομέα.....

τώρα αν κινητά με μικρότερη οθόνη ίσος συμπεριφέρονται καλυτερα δεν ξέρω πάντως όσα είδα με απογοήτευσαν αρκετά

Edited by egodemis
Link to comment
Share on other sites

Κορυφαίο το τρίτο βιντεακι. Even the magazine is twice the price.. γλου γλου γλου γλουυυυ

It's a standar usb cable...

Τι κριμα που δεν μπορει να πει το ιδιο και για τα ταμπετ της sammy......

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία τα βιντεακια έχουν μια γερή δόση humor αλλά το βασικότερο, δείχνουν την πραγματικότητα, όλοι ψάχνουμε να παρουσιάσουμε τα μειονεκτήματα κάποιας συσκευής που για τον α ή β λόγο μισούμε... από την άλλη κάποιοι άλλοι κανουν το ίδιο με την δικιά μας συσκευή.

Πρέπει να καταλάβουμε 2 πραγματάκια.

1) τα κινητά πλέον (δυστυχώς) δεν είναι μόνο μια συσκευή επικοινωνίας, αν και θα έπρεπε, είναι κάτι σαν ένα "κοινωνικό σύμβολο" με λίγο από "επίδειξη γνώσης"... κοίτα, έχω S3 δεν έχω μήλο, είμαι από τους ψαγμενους.... ή κοίτα πήρα το ΝΟΤΕ 2 γιατί είμαι tech freak... ή τέλος " εγώ έχω Iphone 5" δεν με νοιάζει η τιμή, θέλω το "καλύτερο"! ...

σε αυτό λοιπόν το σημείο θα θυμίσω στους νεότερους (οι μεγαλύτεροι μπορεί να θυμούνται) την κόντρα που υπήρχε το 70-80 μεταξύ κατόχων BMW και Mercedes, αλλά και οι παραπάνω κάτοχοι με τους άλλους λιγότερο "πρεστιζατους" με μάρκες μεν της κατηγορίας αλλά με "μικρότερη" απήχηση".

2) από την άλλη θα πρέπει να κατανοήσουμε οτι πλέον κάθε κινητό είναι τόσο διαφορετικό αλλά και τόσο όμοιο με τα άλλα που ο κάθε ένας μας μπορεί να βρει αυτό ακριβός που ψάχνει. μπορεί μια συσκευή που εμένα μου κάνει σε άλλους να φαίνεται περιττή και φυσικά το αντίθετο.

Ο καθένας πλέον διαλέγει με τα δικά του κριτήρια και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε και να το αποδεχθούμε.

αυτά όμως τα δυο θεματακια είναι στην ουσία αυτό που εκμεταλλεύονται οι εταιρίες και δημιουργούν "στρατούς" από οπαδούς και φυσικά αυτόματα να έχουμε και τους haters...

 

όλα αυτά καλά και ωραία (υποτίθεται) αλλά μάλλον έχουμε μπει σε ένα τρυπακι που κάνουμε το παιχνίδι των εταιριών... άραγε θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι? μήπως τελικά είναι πιο σοβαρό το φαινόμενο των καρτοκινητων (και μάλιστα αυτών χωρίς μονάδες) που οι καρτουλες είναι μέσα σε Iphone & S3?...

Είμαστε ένα τεχνολογικό φόρουμ που ασχολείται με κινητά (κατά κύριο λόγο) είναι λογικό λοιπόν να έχουμε ανάμεσά μας πολλούς που "ζουν" για το "επόμενο κινητό" τους,.... αυτό όμως δεν θα έπρεπε να είναι δευτερεύων?

Link to comment
Share on other sites

[*]Tι να την κάνω την αναβάθμιση, αφού μπορώ με 32 απλές κινήσεις να ρουταρω το κινητό, να του περάσω την ergotelis rom (που ένας τελειωμένος αργόσχολος εργοτελιτης έφτιαξε με 3200 bug) και έτσι θα έχω την τελευταία έκδοση. Φυσικά, το κινητό δεν θα έχει δόνηση, θα παίρνει μόνο πολυφωνικά ringtone ενώ η μπαταρία θα τελειώνει σε ένα τέταρτο, αλλά θα έχω την τελευταία έκδοση.

Καπου υπαρχει υπερβολη εδω αλλα δεν μπορω να την δω!:p

Link to comment
Share on other sites

Έχει τύχει να ρωτήσω φίλο που τον είδα με iPhone 4 να τον ρωτήσω γιατί το πήρε, ξέροντας πως πριν είχε ένα απλότατο samsung μόνο για κλήσεις και sms. Η απάντησή του: "Δεν μπορεί να κάνει λάθος τόσος κόσμος". Έκανα μέσα μου ένα μεγαλοπρεπέστατο facepalm και δεν έδωσα συνέχεια... Έχω συναντήσει ακόμα περιπτώσεις που βλέπω κόσμο που δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στο τι κινητό έχει να κρατά ένα αρκούντως ακριβό android και να κάνει κλήσεις και sms μόνο (για να μην πάνε χαμένες οι επιδοτήσεις; δεν ξέρω)

 

Έχω καταλήξει να είμαι σχεδόν ο μοναδικός στον κύκλο μου που να χρησιμοποιεί το smartphone του για λειτουργίες που ανήκουν μόνο στα smartphones. Αν είχα τα λεφτά θα έπαιρνα ένα Note/Note II γιατί το έξτρα μέγεθός του και τα λοιπά καλούδια που έχει αποκλειστικά θα με βοηθούσε στην χρήση που του θέλω. Δεν έχει νόημα να παίρνεις κάτι μόνο για την μόστρα, αλλά δυστυχώς η τάση αυτή επικρατεί σε ένα κόσμο που δεν κάθεται να ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το κινητό του.

 

Σε ένα άλλο θέμα: παρ'ότι χρήστης android απ'τον καιρό που βγήκε το ZTE Blade, βλέπω με καλό μάτι τα Windows Phone 8, μόνο που περιμένω να δω πώς έχουν ξεπεραστεί οι περιορισμοί των WP7 όπως π.χ. στο bluetooth. Όσο για τις εφαρμογές και τον αριθμό τους, να υπάρχουν περισσότερες δίνει καλύτερες πιθανότητες να βρεις μια στα μέτρα σου ακριβώς, δεν έχει νόημα όμως να υπάρχουν 200 για την ίδια δουλειά και καμία να μην κάνει την δουλειά τέλεια. Τα περί παραμετροποίησης είναι υποκειμενικά: συχνά στο android ψάχνεσαι με 3rd party προγράμματα για να καλύψεις τις ελλείψεις των εργοστασιακών. Ναι, μπορείς να αλλάξεις τον Launcher: έβαλα εγώ προσωπικά τον Launcher 7 που μιμείται την homescreen των WP7 και με βοηθάει η απλότητα του. Έπρεπε όμως να αλλάξω το πρόγραμμα των sms για τους ελληνικούς χαρακτήρες.

 

Εν κατακλείδι: δεν υπάρχουν ξεκάθαρα και απόλυτα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μιας πλατφόρμας ή μιας συσκευής. Υπάρχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά που βολεύουν καλύτερα κάποιους. Αν δεν χρειάζεται κάποιος κάποια χαρακτηριστικά; Ρίχνει το budget και αφήνει κάτι στην τσέπη.

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζοντας και ακούγοντας όλες σας τις απόψεις, κατάλαβα ότι κανένας άνθρωπος που κάθετε και βάζει τα πράγματα κάτω και σκέφτεται, δεν μπορεί να πάρει αψήφιστα αυτό το «παιχνίδι» που έχουν δημιουργήσει οι μεγάλες εταιρίες εις βάρος των καταναλωτών. Που στηρίζετε κατά κύριο λόγο πάνω στην άγνοια και στον ενθουσιασμό των καταναλωτών για ένα «ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ» ¨gadget¨, όπως τώρα πια έχουν μεταλλαχτεί τα κινητά τηλεφώνα.

Όλα τέλεια παρουσιάζονται και εμείς σαν άλλοι Σέρλοκ Χολμς πρέπει να αποδείξουμε το αντίθετο, αλλά πάντα για το τηλέφωνο του άλλου όχι για το δικό μας… και ο λόγος πολύ απλός... ποιος παραδέχεται πως παραπλανήθηκε και εξαπατήθηκε;

Το value for money είναι μια δύσκολη ιστορία, που είναι προσωπική και μπορείς να το πεις με βεβαιότητα για κάποιο προϊόν αφού είναι ανάλογα τις ανάγκες. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω οι ανάγκες οι λογιών λογιών χρήσεις ποικίλουν ανάλογα τις γνώσεις και την πετριά που έχει ο καθένας στο κεφάλι του!

Εγώ σαν φιλοσοφία, είμαι του απλού και γρήγορου τρόπου να κανείς κάτι… χωρίς να δίνω σημασία στις εταιρίες και στα λογότυπα! Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι!!! ;););)

Link to comment
Share on other sites

Συνεπώς, πριν από όλα, πρέπει να τεθεί το ζήτημα της καταναλωτικής συνείδησης: βάζω κάτω τις ανάγκες μου, κάνω έρευνα αγοράς, βρίσκω την καλύτερη αναλογία αξίας προϊόντος προς τιμή και, εφόσον μπορώ να πληρώσω μία συσκευή που αξίζει τον κόπο, αγοράζω. Σε αυτόν τον παράγοντα, μπορεί κάποιος να κάνει και μία "υποχώρηση" στο τι ορίζεται ως ανάγκη (οκ, σχεδόν κανένας δεν έχει ανάγκη ένα smartphone, αλλά για το x, y λόγο θα δώσω λίγα λεφτά παραπάνω να πάρω κάτι που θα μου δώσει μία... προστιθέμενη αξία), αλλά μέχρι ενός ορίου... Αυτός ο οργασμός αγοράς κινητών τούμπανων, σε εξωφρενικές τιμές, για να παίζουμε μετά παιχνιδάκια με 3D γραφικά και να τη λέμε στο φίλο μας που έχει iOS/Android ότι "το δικό μου κάνει αυτό, ενώ το δικό σου δεν το κάνει", είναι απλώς αυτό που θέλουν οι εταιρείες... Κι αφού πουλάνε, ούτε τα email, ούτε τα fb posts, ούτε τίποτα άλλο θα τους ενοχλήσει...

 

Προσωπική άποψη, πάντα...

 

Φιλε στελιο, ωραια τα λες αλλα δεν θα συμφωνησω. Δυστυχως ο ανθρωπος ειναι ενα αδιφαγο καταναλωτικο ον. Η κοινωνια μας βασιζεται πανω σε αυτο. Απο την μια ειναι κακο, γιατι για αυτο τον λογο εχουμε φτασει εδω που εχουμε φτασει παγκοσμιος, αλλα ειναι και καλο. Αν τα παντα που μας περιεβαλαν περιοριζοταν στο τι εχω "αναγκη" τοτε δεν θα ειχαμε προχωρησει σαν πολιτισμος. Αν ειχαμε περιοριστει στις αναγες δεν θα ειχαμε παει στο φεγγαρι, θα υπηρχαν 3 ειδων αυτοκινητα και τα κινητα θα ειχαν μεινει στασιμα. Κανεις δεν εχει αναγκη τα χαρακτηριστικα των σημερινων ναυαρχιδων, και στο λεω σαν ιδιοκτητης μιας τετοιας. Ομως αυτο δεν σημαινει οτι θα σταματισουμε να εξελισσομαστε, ψαχνωντας παντα κατι καλυτερο.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...